Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 18:50   #1
monika01011986
Zakorzenienie

Talking

Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 9

Witamy Wszystkie Panie w naszej 9 części wątku

Ten wątek stworzony został dla kobiet które chcą schudnąć i wyglądać szczupło i atrakcyjnie.
Nasza dieta oparta jest na zdrowym jedzeniu pięciu posiłków dziennie w granicy 1000-1200 kcal.
Nie chcemy tu osób które jedzą mniej, są już bardzo chude i dążą do anoreksji. Nie tolerujemy dziewczyn które wywołują wymioty gdy za dużo zjedzą albo biorą leki przeczyszczające ( wyjątkiem są zaparcia).
My chcemy zdrowo schudnąć i wyglądać pięknie
Nikogo do niczego nie namawiamy!!!!!!!!!!! Każdy jest tu z własnej woli i tylko po to aby sobie polepszyć
Jemy prawie wszystko oprócz produktów wysokokalorycznych (np. słodycze, fast foody). Jesteśmy przeciwniczkami głodówek!!!

poprzednie wątki :

1. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=505152
  2. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=543194
  3. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=549826
  4. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=569822
  5. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=595511
Zapraszamy do wspólnego i zdrowego odchudzania

Dieta 1000 kcal

Czy wiesz, ile kalorii ma pomidor? Kromka chleba? Twój ulubiony serek? Ta wiedza będzie ci potrzebna, jeśli zdecydujesz się na popularną dietę 1000 kcal, która polega na sumowaniu kalorii każdego zjedzonego posiłku. Wydaje się to trudne? Na szczęście możesz korzystać z portalu www.tabele-kalorii.pl, który ułatwi ci zadanie.

Stosując tę dietę, będziesz tracić na wadze w zdrowym tempie – mniej więcej 1 kg tygodniowo – i masz dużą szansę na uniknięcie efektu jojo. Jak to się dzieje, że chudniesz? Dawka 1000 kcal nie wystarcza na pokrycie potrzeb energetycznych dorosłego człowieka, dlatego organizm szybko zacznie czerpać ze zgromadzonych zapasów, czyli tłuszczyku.
Prawidłowo przygotowana dieta jest zbilansowana, to znaczy zawiera odpowiednie proporcje białek, tłuszczów i węglowodanów, a także witamin i mikroelementów. Co to oznacza? Twoje posiłki nie mogą się składać np. z samych słodyczy, nawet jeśli w sumie mają 1000 kcal. Błędem jest również jedzenie samych warzyw – dania powinny być urozmaicone.

Jak chudnąć z dietą 1000 kcal?

Krok 1

Zaprzyjaźnij się z portalem www.tabele-kalorii.pl Załóż konto i zapisuj każdy posiłek, który został przez ciebie zjedzony. Dzięki temu będziesz na bieżąco kontrolować liczbę spożywanych kalorii, a także proporcje tłuszczów, białek i węglowodanów w posiłkach. Co więcej, w raportach będziesz na bieżąco śledzić spadek wagi, a nic tak nie cieszy, jak systematycznie ubywające kilogramy!

Krok 2

Przez kilka dni zapisuj wszystkie swoje posiłki – to pozwoli Ci zorientować się, ile średnio kalorii spożywasz.

Krok 3

Zaplanuj 5 posiłków dziennie:
  • I śniadanie – 200 kcal
  • II śniadanie – 150 kcal
  • obiad – 350 kcal
  • podwieczorek – 100 kcal
  • kolacja – 200 kcal
Pamiętaj, że między posiłkami powinny upłynąć mniej więcej 3 godziny. Uwaga: należy spożywać kilka mniejszych posiłków, a nie np. 2 duże, nawet jeśli w sumie mają 1000 kcal.

Krok 4

Uważaj na to, co pijesz. Wyeliminuj z diety wszelkie napoje gazowane i alkohol (jest bardzo tuczący!). Ogranicz kawę i czarną herbatę – zamiast niej wybieraj zieloną. Pij dużo niegazowanej wody – ok. 2 litry dziennie.

Krok 5

Więcej się ruszaj! Przy diecie niezbędny jest wysiłek fizyczny, ale pamiętaj, że wybrana aktywność ma być dla ciebie przyjemnością. Jeśli nie lubisz biegania, a uwielbiasz pływać, zapisz się na basen, zamiast męczyć się na bieżni. Pamiętasz, że w dzieciństwie byłaś mistrzynią skakanki? Znów zacznij skakać! Kochasz taniec? Zapisz się na salsę, taniec brzucha lub flamenco, a nawet nie zauważysz, kiedy minie czas zajęć.

Krok 6

Pamiętaj, że przy każdej diecie najważniejsze jest nastawienie! Pomyśl, dlaczego chcesz schudnąć i przypominaj sobie o tym za każdym razem, gdy będziesz mieć chwile słabości na widok czegoś baaardzo tuczącego.

Powodzenia wszystkim

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 18:54   #2
CzarnaKawaBuni
Raczkowanie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Melduje się na nowy wątek Nowa

Dieta.

Wzrost:152
75.......45

sierżant Jillian rzecze "no one messes with me!!! "
CzarnaKawaBuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 18:56   #3
Ladywithweapon
Zadomowienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość

czbasia dziś w 30 min po wstaniu byłam po śniadaniu bo czas naglił i w sumie dało rade , tylko zero radości z jedzenia, bo o 6 to człowiek zombie staraj się staraj, ważne, że coś jesz

Dzięki Ja z domu wychodze przed 7 :P

Melduje się! Jeah!
Ladywithweapon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 18:56   #4
czbasia
Zakorzenienie

jestem i ja melduje sie i znikam
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 18:57   #5
monika01011986
Zakorzenienie

Noooo i znów ta historyczna chwila Mamy kolejną część !!!! Kocham Was

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Jak nie jak tak To ja jeszcze chwile brudna bede
buhahahaha Baśka Ty wariacie! padłam jak to przeczytałam brudasku Ty nasz

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-10-08, 18:58   #6
Ladywithweapon
Zadomowienie

Ja skończylam z jedzeniem. Musze kupować małe porcje łososia, bo nie potrafie nie zjesc całego opakowania Dziś tylko 100g :P Do tego dwa kawałki wasy, jedna byla posmarowana serkiem. Łosoś miał 193kcal, cały serek 183 (a tylko troche uzylam), a wasy po 20kcal, więc zle nie jest ;P potem rowerek jak sie wyrobie :P
Stary 2012-10-08, 18:59   #7
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

Ja też jestem, ja też Prawie świeżak

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-08, 18:59   #8
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Jestem i ja
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 19:07   #9
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

monika01011986 Dziękuję, postaram się przeżyć, ale w moim przypadku to kilka dni piekła A dzieciaczki warte każdych rozstępów
Stary 2012-10-08, 19:07   #10
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ladywithweapon Pokaż wiadomość

Dzięki Ja z domu wychodze przed 7 :P

Melduje się! Jeah!
No co też tak wychodzę ale , że sową jestem to zawsze będę rano zombiakiem robię co mogę , nie jem wieczorami itd ale rano jedzenie to mordęga ale staram się staram

i ja i ja na nowym wątku się melduje
Stary 2012-10-08, 19:18   #11
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Framme Pokaż wiadomość
monika01011986 Dziękuję, postaram się przeżyć, ale w moim przypadku to kilka dni piekła A dzieciaczki warte każdych rozstępów
Jakieś porządne tabletki przeciwbólowe i powinno być lepiej a może do gina z tym idz? niech Ci jakoś pomoże?

Ojjj to fakt! w dupie z rozstępami mam za to dwa diabełki w domu i najwazniejsze że kilogramy zleciały bo rozstępów pod ciuchami i tak nie widać

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Dobra ja musze uciekać malować pokój dzieciom Zajrzę do Was jutro jak wrócę z kursu o 12.
Na poprzednie posty po odpisywałam Wam na starym wątku jeszcze

Miłej nocki kochane papapapa

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-08, 19:23   #12
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Jakieś porządne tabletki przeciwbólowe i powinno być lepiej a może do gina z tym idz? niech Ci jakoś pomoże?

Ojjj to fakt! w dupie z rozstępami mam za to dwa diabełki w domu i najwazniejsze że kilogramy zleciały bo rozstępów pod ciuchami i tak nie widać
No dokładnie, na pierwszy rzut oka nic nie widać. Zawsze samemu widzi się 3 razy więcej niż inni

A u gina byłam, bo przez to, że tracę za każdym razem dużo krwi to miałam ciągle anemię i musiałam szprycować się medykamentami. Nic mi nie pomógł, przepisał tylko tabletki antykoncepcyjne a potem kolejne i kolejne i po każdych miałam inne skutki uboczne, więc odstawiłam to wszystko w kąt. Ma boleć i boli, poboli i przestanie, cóż więcej można zrobić.

Jedzenie na dziś zakończone, było całkiem okej, jestem z siebie nawet troszkę dumna Ale tylko tak troszeczkę
Stary 2012-10-08, 19:40   #13
Nadia5
Zakorzenienie

Powodzenia w nowej częście
Podczytuję i 3mam kciuki

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:14   #14
madzia6245
Raczkowanie

Weszlam przywitac sie na nowym watku Dzieki Tobie Moniś jestesmy tutaj ciagle i walczymy o zdrowe odzywianie i zdrowy wyglad dziekujeee, bo to dzieki twoim wpisom i wiadomosciom zrozumialam,ze mozna wygladac atrakcyjnie bez wielkiego wysilku, a zdrowe odzywianie i troszke ruchu !!! bede was odwiedzac w kazdej mozliwej chwili

Cindy
tez będę tęsknic jakos bez was postaram sie wytrzymac,ale bedzie ciezkow miare mozliwosci bede sie oddzywac ta nieszczesna nauka do matury milego wieczoru i powodzenia jeszcze raz wszystkim

11.3 kg za mną
zostalo 6 kg do zrzucenia
termin: czerwiec
cel: zgrabne ładne nóżki

''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie''
madzia6245 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:29   #15
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

Cytat:
Napisane przez madzia6245 Pokaż wiadomość
Weszlam przywitac sie na nowym watku Dzieki Tobie Moniś jestesmy tutaj ciagle i walczymy o zdrowe odzywianie i zdrowy wyglad dziekujeee, bo to dzieki twoim wpisom i wiadomosciom zrozumialam,ze mozna wygladac atrakcyjnie bez wielkiego wysilku, a zdrowe odzywianie i troszke ruchu !!! bede was odwiedzac w kazdej mozliwej chwili

Cindy
tez będę tęsknic jakos bez was postaram sie wytrzymac,ale bedzie ciezkow miare mozliwosci bede sie oddzywac ta nieszczesna nauka do matury milego wieczoru i powodzenia jeszcze raz wszystkim
Powodzenia na maturze!
Stary 2012-10-08, 20:37   #16
czbasia
Zakorzenienie

Noo jestem. Czysciutka i wypachniona czekam na tz Co do dzisiejszego jedzenia to szalu nie ma ale jak porownam to z jedzeniem sprzed tygodnia czy
dwoch to poprawe ogromna widze
I -szklanka soku -7.00
II- bulka z maslem i tarozek z pomidorem - 10.00
III czeko 3 kostki, kawa z mlekiem -13.00
IV - zupa warzywna kromka razowca z maslem i kawalek ciasta 16.00
V- wiesniak z pol lyzeczki miodu, pol jablka- 19.00
Podalam godziny jedzenia. Wiem sniadanie troche za pozno ale rano nie moge nic przelknac. Musze sie rozkrecic zeby zoladek cos przyjął
Mozetroche za duzo slodkosci ale dzis w koncu nie podjadalam.
Jutro postaram sie wziac platki do pracy. Zaleje mlekiem 3,2 +wrzatek i bedzie ok mam nadzieje. Wole tak niz wstawac rano Zobaczymy czy sie uda

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2012-10-08 o 20:39
Stary 2012-10-08, 20:47   #17
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

A ja tak szukam i szukam przepisów, ale wszystko albo na tłuszczu albo z kilogramami sera... Ciężko coś fajnego i tylko pieczonego znaleźć. Hm.
Stary 2012-10-08, 21:09   #18
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja tak szukam i szukam przepisów, ale wszystko albo na tłuszczu albo z kilogramami sera... Ciężko coś fajnego i tylko pieczonego znaleźć. Hm.
http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/
moze tu cos znajdziesz??
Stary 2012-10-08, 21:20   #19
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

Cytat:
Ooo, dzięki, tej stronki jeszcze nie widziałam, może coś wynajdę
Stary 2012-10-08, 21:31   #20
czbasia
Zakorzenienie

Milej nocki wszystkim Ja zmkam spac Wyspijcie się. Jutro nowy dietetyczny dzien
Stary 2012-10-08, 21:36   #21
Ladywithweapon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia6245 Pokaż wiadomość

Cindy
Oj tam matura :P
Ja muszę się w końcu zapisać na angola dodatkowego i będe też chodzić w szkole to razem z 8h mi wpadnie. Geo to easy Z matmy chyba zrezygnuje- podstawa mi wystarczy, ale nie chce odchodzić z fakultetu- to jakby się cofać- jednak od 2lat uczę się do rozszerzenia, więc coś tam mam w głowie ;p przynajmniej na to liczę hahaha

Przejechalam tylko 7km bo padam przez @. Idę spać, bo jutro dopiero po 18 bede w domu... papa
Stary 2012-10-08, 21:38   #22
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
Ja już po obiadku, trochę za duża porcja, ale nie wszystko na raz przecież Pierwszy raz w życiu jadłam bezmięsny obiad i był całkiem smaczny. Fakt, że zamiast makaronu powinien być ryż no ale nie miałam, poprawię się. A do makaronu był sosik pomidorowy z papryką, oregano i kilka innych zielsk. Podsmażyłam cebulkę i czosnek na dosłownie malutkiej łyżeczce margaryny, wiec za wiele tłuszczu mam nadzieję tam nie było.
Mama nawet zjadła i smakowało
Na podwieczorek kiwi w jogurcie waniliowym a na kolacje 2 jajeczka na miękko. Matko, gdzie ja to wszystko zmieszczę...
Mi się wydaję, że wskazane jest jedzenie mięsa, bo to białko, a jak jemy dużo białka to lepiej spalamy kalorie... tak słyszałam.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Piękności, a co powiecie na ten przepis? Normalnie mi tak ślina leci, że nie mogę... Ja tylko zamiast cukru dam słodzik. Nada się to ?

http://gotowanie.onet.pl/przepisy/ry...mi,116287.html
Mniam, mniam. Mi to przypomina jedzenie jak mam zatrucie pokarmowe albo jelitówke zawsze mi mam robi ryż z jabłkiem na mleku

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Noo i wlasnei tak ma byc Od razu jak sei pojawilas wszystko tu ruszylo. Wrocilam z pracy i mam w koncu co robic Siedze, czytam i pisze
A dziekuje, u mnie juz oki na tyle na ile to mozliwe jakos wszystko sobie poukladalam. Mąz cudowny byl w tym ciezkim czasie, zabieral mnie na pizze na piffko i duzo rozmawialismy Jakos to bedzie.. Co ja mowie jakos???!!!! Bedzie dobrze
Cieszę się, że jest już lepiej kochana

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez LosingMyWay Pokaż wiadomość
hej

Mi duzo szybciej waga spadała jak nie piłam % to puste kalorie a poza tym niezdrowe, na dobre Ci wyjdzie jak ograniczysz ja tez sobie zawsze lubilam wypic piwko, drinka, a grzane piwo to moglabym pic codziennie po kilka A teraz nie pije ze wzglęgu na leki i bardzo sie z tego ciesze, bo wczesniej nie mialam motywacji Fajne masz cycki

Można, ale nie zaleca się, a jeśli już to niedługo, bo za długie ćwiczenia na czczo prowadzą do spalania mięśni

Framme Widze ze duzo tluszczyku odkłada Ci sie na brzuchu, co cwiczysz ? A co do parówek to ja się nie chytam A makaron jadlam całą diete, teraz jem na utrzymaniu i nie traktuje go jako grzech

Cocktail śliczną masz figurkę, taka proporcjonalną Piękne wciecie w talii, piękne bioderka i zgrabne nogi, zazdroszcze na prawde!! Właśnie taka figura mi się podoba, a nie ten moj brak wciecia Zapomnialam jeszcze napisać, że tyłek też masz rewelacja

Ja dziś zrobilam pierwszy dzień drugiego tygodnia BBL, zakwasy mam takie ze ledwo chodze Jak mam tak miec przez 4 tygodnie to dzieki
Wiesz, nawet jak masz brak wcięcia to wszystko można ciuszkami uwydatnić, na pewno dzaga Ci pomoże No właśnie gdzie jest dzaga ? miała dać znać i jej nie ma

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
super Duzo cwiczysz??
Basiu! Przejrzałam Twój album i rzeczywiście dużo schudłaś. Najlepiej zdecydowanie w tych 54,5 kg, piękne zdjęcia ślubne

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Nic nie ćwiczę w tym problem Chciałabym spacerować i to najlepiej jakoś tak rano, przed śniadaniem, ale nie mogę się zebrać. Jak już pisałam, samej się nie chce. A co do ćwiczeń w domu... Nie mam na tyle samodyscypliny, żeby się zmusić. Lubie łazić po dworze, ale nie dość, że pora roku mało sprzyjająca (aczkolwiek morze w czasie sztormu piękne) to jeszcze nie ma mnie kto za drzwi wygonić.
Wiesz co kochana? Należą Ci się baty za takie gadanie weź po prostu rusz a nie zwalaj na brak towarzystwa czy pogodę. Ja też chodzę i biegam sama... Jest jesień, zimą będzie jeszcze gorzej się ruszyć. Postanowienie na jutro dla Ciebie, ruszyć chociaż na 30 min spacer! I bez wymówek mi tu.

Mój blog active-and-healthy-lifestyle

Edytowane przez Cindy90
Czas edycji: 2012-10-08 o 21:41
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 21:41   #23
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
Ja już po obiadku, trochę za duża porcja, ale nie wszystko na raz przecież Pierwszy raz w życiu jadłam bezmięsny obiad i był całkiem smaczny. Fakt, że zamiast makaronu powinien być ryż no ale nie miałam, poprawię się. A do makaronu był sosik pomidorowy z papryką, oregano i kilka innych zielsk. Podsmażyłam cebulkę i czosnek na dosłownie malutkiej łyżeczce margaryny, wiec za wiele tłuszczu mam nadzieję tam nie było.
Mama nawet zjadła i smakowało
Na podwieczorek kiwi w jogurcie waniliowym a na kolacje 2 jajeczka na miękko. Matko, gdzie ja to wszystko zmieszczę...
Mi się wydaję, że wskazane jest jedzenie mięsa, bo to białko, a jak jemy dużo białka to lepiej spalamy kalorie... tak słyszałam.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Piękności, a co powiecie na ten przepis? Normalnie mi tak ślina leci, że nie mogę... Ja tylko zamiast cukru dam słodzik. Nada się to ?

http://gotowanie.onet.pl/przepisy/ry...mi,116287.html
Mniam, mniam. Mi to przypomina jedzenie jak mam zatrucie pokarmowe albo jelitówke zawsze mi mam robi ryż z jabłkiem na mleku

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Noo i wlasnei tak ma byc Od razu jak sei pojawilas wszystko tu ruszylo. Wrocilam z pracy i mam w koncu co robic Siedze, czytam i pisze
A dziekuje, u mnie juz oki na tyle na ile to mozliwe jakos wszystko sobie poukladalam. Mąz cudowny byl w tym ciezkim czasie, zabieral mnie na pizze na piffko i duzo rozmawialismy Jakos to bedzie.. Co ja mowie jakos???!!!! Bedzie dobrze
Cieszę się, że jest już lepiej kochana

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
hej

Mi duzo szybciej waga spadała jak nie piłam % to puste kalorie a poza tym niezdrowe, na dobre Ci wyjdzie jak ograniczysz ja tez sobie zawsze lubilam wypic piwko, drinka, a grzane piwo to moglabym pic codziennie po kilka A teraz nie pije ze wzglęgu na leki i bardzo sie z tego ciesze, bo wczesniej nie mialam motywacji Fajne masz cycki

Można, ale nie zaleca się, a jeśli już to niedługo, bo za długie ćwiczenia na czczo prowadzą do spalania mięśni

Framme Widze ze duzo tluszczyku odkłada Ci sie na brzuchu, co cwiczysz ? A co do parówek to ja się nie chytam A makaron jadlam całą diete, teraz jem na utrzymaniu i nie traktuje go jako grzech

Cocktail śliczną masz figurkę, taka proporcjonalną Piękne wciecie w talii, piękne bioderka i zgrabne nogi, zazdroszcze na prawde!! Właśnie taka figura mi się podoba, a nie ten moj brak wciecia Zapomnialam jeszcze napisać, że tyłek też masz rewelacja

Ja dziś zrobilam pierwszy dzień drugiego tygodnia BBL, zakwasy mam takie ze ledwo chodze Jak mam tak miec przez 4 tygodnie to dzieki
Wiesz, nawet jak masz brak wcięcia to wszystko można ciuszkami uwydatnić, na pewno dzaga Ci pomoże No właśnie gdzie jest dzaga ? miała dać znać i jej nie ma

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
super Duzo cwiczysz??
Basiu! Przejrzałam Twój album i rzeczywiście dużo schudłaś. Najlepiej zdecydowanie w tych 54,5 kg, piękne zdjęcia ślubne

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Nic nie ćwiczę w tym problem Chciałabym spacerować i to najlepiej jakoś tak rano, przed śniadaniem, ale nie mogę się zebrać. Jak już pisałam, samej się nie chce. A co do ćwiczeń w domu... Nie mam na tyle samodyscypliny, żeby się zmusić. Lubie łazić po dworze, ale nie dość, że pora roku mało sprzyjająca (aczkolwiek morze w czasie sztormu piękne) to jeszcze nie ma mnie kto za drzwi wygonić.
Wiesz co kochana? Należą Ci się baty za takie gadanie weź po prostu rusz a nie zwalaj na brak towarzystwa czy pogodę. Ja też chodzę i biegam sama... Jest jesień, zimą będzie jeszcze gorzej się ruszyć. Postanowienie na jutro dla Ciebie, ruszyć chociaż na 30 min spacer! I bez wymówek mi tu.

Stary 2012-10-08, 21:41   #24
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
No ale to tylko ryż, jabłka, cynamon... No i mleko, cukier zastąpię słodzikiem. To chyba nie będzie aż taka masakra? Na podwieczorek by się może nadało, bo sporo białka? To ja też zrobię, ale jutro, bo na dziś mam już wszystko zaplanowane no i muszę kupić ten cholerny ryż

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

O, to już jakiś pomysł Może zacznę od spacerów co drugi dzień i np najpierw 45 min, potem godzina itd... I to przed obiadem, np o 13.30. No nie wiem, jakoś to muszę ogarnąć, bo tak nie może być, mam ślub w przyszłym roku, bez jaj
No właśnie kochana, Ty już masz motywację- ślub! super

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
No tak, babie nie dogodzi Ja ćwicze brazil butt lift, tworze sobie wystającą pupkę

Ja rozumiem, że się nie chce, człowiek z natury leniwy Ale zeby coś osiagnac, trzeba spiac doope i się ruszyc Najgorzej zaczac, potem tak wchodzi w nawyk, ze nie bedziesz mogla sie NIE ruszac Sama musisz chcieć, nikt Cie nie zmusi, a efekty pozniej wszystko wynagradzają Co do słodzika to jak tam chcesz, ale to sama chemia Lepiej slodzic coraz mniej i w koncu przestac calkowicie. No ale dziewczyny tu słodzika uzywaja i jak mowia zyja, zyc beda, wyjdzie na starosc No ale ja mam swira na punkcie zdrowego stylu zycia A ten ryz to raczej na obiad albo na śniadanie, to prawie same węglowodany, nie białko.
No właśnie, najgorzej jest się ruszyć, a potem już wchodzi w nawyk ja uwielbiam być z siebie dumna
No właśnie też miałam to pisać, że to węgle, nie białko

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Losing Hah, zawstydzasz Ale dziękuję

Hm...może rzeczywiście ograniczę się... na razie zacznę od picia mniej o 3 piwa tygodniowo, potem będzie mniej o 4 itd

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Dziękuję Ale ile się z nią namęczyłam to swoje przeszłam
Hehe fajne te ograniczanie

Nie odpisałaś mi o folii.... o co z tym chodzi i na co to jest?

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=dLNuU2qSnyI za taką figure bym się pokroic dała pewnie powiecie ze za gruba Niestety nie jest mi to dane
Co do tej laski, no ładną ma figurę, taką kobiecą. Cycki, pupę widać, że nie ma cellulitu i tłuszczu. Bardzo wyćwiczona jest. Ale ja i tak wolę chudsze laski

Stary 2012-10-08, 21:49   #25
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Madzia6345 powodzenia Tobie również !! zaglądaj do nas w wolnych chwilach będziemy tęsknić trzymaj się cieplutko i nie daj się tłuszczowi

No pewnie się przełamię za jakiś czas wierzę w siebie
Ja Ci powiem szczerze, że wolałabym się anglika uczyć a nie niemca no ale to szczegół mus to mus :P
Dziękuję - ucałuję Oskarka
Noooo muszę znowu chyba na diete przejść no i Wam będzie raźniej jak też z Wami sie będę odchudzała
Wzięłam Strepsils intensive i prawie przeszło! gardło mniej boli już

A jak u Ciebie? Jak w Dublinie? pracujesz dalej?

eeee widziałam dużo gorsze brzuchy i uwierz mi że da się to zgubić mój po dwóch ciążach był dużo gorszy a teraz nie ma śladu że kiedykolwiek w ciązy byłam! także głowa do góry! Wszystko da się zrobić jak się chce
A ja angol umiem więc chciałabym też niemca się nauczyć
U mnie to sielanka! Praca 20 min.-4 godz dziennie. Śpiem do 10 nie robię prawie nic, takie zwykłe rzeczy jak pisałam, 2 razy w tyg zamieść podłogi, zmyć je i poodkurzać schody a tak to zmycie blatów, wyjęcie prania z pralki i naczyń ze zmywarki, no i prasowanie. Czasem wcale go nie ma poza tym mam 1 dzień w tyg wolny i sobota oraz niedziela. Po południu przez 1-2 godz siedzę z małym. Robimy zadanie, albo oglądamy tv albo gramy w xboxa albo na kompie. On gra a ja siedzę. Jak do niego koledzy przychodzą to oni się bawią a ja patrze na tv albo na necie siedzę Ładnie mi płacą za to hehe. Uwielbiam tą pracę. Robię to co robiłam w domu, nie męczę się i jeszcze mam więcej kasy niż w PL. Za kurs ang w biznesie mi płacą. I w ogóle dużo by wymieniać. Uwielbiam tą rodzinkę

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
NA II sniadanie albo podweczorek wg mnie owoc wystarczy może się myle i zaraz na mnie naskoczycie , ale jadlam wlasnie tak i zdrowo mi spadalo A na kolacje już tak jak piszesz bialkowo
Ja też tak robię

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez CzarnaKawaBuni Pokaż wiadomość
Jasne.
wzrost 152
wiek 21lat.
waga 71.60
ważyć chcę przynajmniej 50kg
studiuję na 3 roku pedagogiki reso. mieszkam Sama. pół roku temu rozstałam sie z narzeczonym co mnie dobiło (reakcja na stres-tycie) ale dopiero teraz jestem gotowa żeby walczyć o Siebie, tylko potrzebuję kopa i wsparcia
biedna nie przejmuj się, ja też byłam zaręczona, mieszkaliśmy razem, byliśmy razem ponad 6 lat i zerwałam z nim. Wszystko będzie dobrze. Spójrz na mnie. Spełniam swoje marzenia, myślę o sobie i jest świetnie!

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Odpisala.. zaraz znajde

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cindy Co do folii: balsamujesz się balsamem na cellulit, czekasz 2 minutki aż się wsiąknie, zawijasz uda folią i śmigasz w dresie przez godzinkę ja robiłam ściski agrafką można przysiady,...

Ja swego czasu tez sie foliowalam i naprawde efekty zadziwiajace. U mnei przysiady byly Tylko systematycznosc. Kurcze peeling kawowy tez robilam a teraz zaniedbalam Od jutra poprawe obiecuje Bedzie peeling i foliowanie a co sobie bede zalowac
A można np. się zawinąć folią i iść spać. Da te same efekty czy nie? Bo wiesz ja tylko biegam.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

No to teraz napiszę co u mnie.
Dziś pierwszy dzień na 31 z moim odchudzaniem, takim na maxa. Wyszło super!
10.00 (sory, późno wstałam :P) Śn- kromka pieczywa pełnoziarnistego z nutellą i kawa z mlekiem 150
11.30 2 śn- banan 100
14.00 obiad- kurczak, warzywa, makaron, pesto 450
18.00 kolacja- 4 krakersy z kawałeczkami łososia i 1 jajkiem 300
razem 1000 kcal
i do tego pół godziny biegania! (na prawdę to zrobiłam! zaczęłam biegać! czuję się bosko!) czyli minus 300kcal
Tym razem musi się udać! To tylko 31 dni. W zasadzie to jeden dzień już z głowy.

Stary 2012-10-08, 22:27   #26
zooska
Zakorzenienie

Heeelllo

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Powodzenia w nowej częście
Podczytuję i 3mam kciuki
oooooooo, hej!!!

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cindy Balsamujesz się czyms na cellulit, zawijasz folią i siedzisz godzinke ja robie w tym czasi sciski agrafka. W 2 tygodnie codziennego owijania spadło mi 1,5 cm w udzie
Do tego skóra jest fajna jędrna

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 07:24   #27
zooska
Zakorzenienie

Witam

Muszę zacząć na nowo praktykować wodę z cytrynką na czczo Się rozleniwiłam z tym. Ale za to od jakiegos czasu piję tylko wodę przegotowaną

śń: jogurt truskawkowy, muesli bakaliowe, otręby; kawka z cukrem i mlekiem

Na uczelni jestem od 10 do 15:30, więc trochę mi zajdzie. Biorę ze sobą 4 śliwki i jogurt z błonnikiem, a po powrocie zjem wczorajszy obiad, tylko zamiast makaronu spagetti dam ryż do tego sosu, akurat pomidorki z klopsikami

Miłego dnia! Może się skuszę i na fitness pójdę Kto to wie

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:17   #28
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

Cytat:
Napisane przez Cindy90 Pokaż wiadomość
Tak, wiem, wiem Dzisiaj po obiadku pójdę do miasta to na pewno 1,5h do 2h mi zejdzie, bo sama droga do miasta zajmuje mi ok 30 min co za wieś Tak jak postanowiłam będę chodzić co drugi dzień na razie. Póki co to nic mi się nie chce jeść, ale po kawie wcisnę w siebie jakąś kanapkę.
Stary 2012-10-09, 08:32   #29
makaron91
Zadomowienie

Witam wszystkich w nowym wątku!

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Balsamujesz się czyms na cellulit, zawijasz folią i siedzisz godzinke ja robie w tym czasi sciski agrafka. W 2 tygodnie codziennego owijania spadło mi 1,5 cm w udzie
Do tego skóra jest fajna jędrna
Pierwszy raz o tym słyszę Taką zwykłą folią spożywczą? I jak ściski agrafką? Mógłby mi koś wytłumaczyć?

Wczoraj tak bolał mnie brzuch, że nie dałam rady NIC ćwiczyć... na szczęście mam tak tylko 1 dnia, dzisiaj jest już znośnie i tradycyjnie ćwiczę:

A6W dzień 35
buns & legs dzień 26
arms dzień 20
hula-hop 40 min
wtorkowa Tiffany

Stary 2012-10-09, 09:09   #30
mielnus
Wtajemniczenie

Dobry.

Mało się udzielam, ale mam nadzieję że nie macie mi tego za złe? Czytam na bieżąco. Wczoraj byłam na dwóch spotkaniach i jak dobrze pójdzie to zaczną się zlecenia, nawiązałam współprace z wykończeniówką

U mnie dziś:
I. 10:00 60g musli Crunchy + mleko 0,5% 200ml + kawa
II. 12:30 Macca+ dżem
III. 15:30 tortilla dietetyczna (musze jeszcze przepis poszukać)
IV. 18:30 łódeczki z papryki i serka wiejskiego
skalpel (wczoraj wróciłam pózno i juz nie zrobilam)

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości