|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 9 Witamy Wszystkie Panie w naszej 9 części wątku ![]() ![]() Ten wątek stworzony został dla kobiet które chcą schudnąć i wyglądać szczupło i atrakcyjnie. Nasza dieta oparta jest na zdrowym jedzeniu pięciu posiłków dziennie w granicy 1000-1200 kcal. Nie chcemy tu osób które jedzą mniej, są już bardzo chude i dążą do anoreksji. Nie tolerujemy dziewczyn które wywołują wymioty gdy za dużo zjedzą albo biorą leki przeczyszczające ( wyjątkiem są zaparcia). My chcemy zdrowo schudnąć i wyglądać pięknie ![]() Nikogo do niczego nie namawiamy!!!!!!!!!!! Każdy jest tu z własnej woli i tylko po to aby sobie polepszyć ![]() Jemy prawie wszystko oprócz produktów wysokokalorycznych (np. słodycze, fast foody). Jesteśmy przeciwniczkami głodówek!!! poprzednie wątki :
![]() Dieta 1000 kcal Czy wiesz, ile kalorii ma pomidor? Kromka chleba? Twój ulubiony serek? Ta wiedza będzie ci potrzebna, jeśli zdecydujesz się na popularną dietę 1000 kcal, która polega na sumowaniu kalorii każdego zjedzonego posiłku. Wydaje się to trudne? Na szczęście możesz korzystać z portalu www.tabele-kalorii.pl, który ułatwi ci zadanie. Stosując tę dietę, będziesz tracić na wadze w zdrowym tempie – mniej więcej 1 kg tygodniowo – i masz dużą szansę na uniknięcie efektu jojo. Jak to się dzieje, że chudniesz? Dawka 1000 kcal nie wystarcza na pokrycie potrzeb energetycznych dorosłego człowieka, dlatego organizm szybko zacznie czerpać ze zgromadzonych zapasów, czyli tłuszczyku. Prawidłowo przygotowana dieta jest zbilansowana, to znaczy zawiera odpowiednie proporcje białek, tłuszczów i węglowodanów, a także witamin i mikroelementów. Co to oznacza? Twoje posiłki nie mogą się składać np. z samych słodyczy, nawet jeśli w sumie mają 1000 kcal. Błędem jest również jedzenie samych warzyw – dania powinny być urozmaicone. Jak chudnąć z dietą 1000 kcal? Krok 1 Zaprzyjaźnij się z portalem www.tabele-kalorii.pl Załóż konto i zapisuj każdy posiłek, który został przez ciebie zjedzony. Dzięki temu będziesz na bieżąco kontrolować liczbę spożywanych kalorii, a także proporcje tłuszczów, białek i węglowodanów w posiłkach. Co więcej, w raportach będziesz na bieżąco śledzić spadek wagi, a nic tak nie cieszy, jak systematycznie ubywające kilogramy! Krok 2 Przez kilka dni zapisuj wszystkie swoje posiłki – to pozwoli Ci zorientować się, ile średnio kalorii spożywasz. Krok 3 Zaplanuj 5 posiłków dziennie:
Krok 4 Uważaj na to, co pijesz. Wyeliminuj z diety wszelkie napoje gazowane i alkohol (jest bardzo tuczący!). Ogranicz kawę i czarną herbatę – zamiast niej wybieraj zieloną. Pij dużo niegazowanej wody – ok. 2 litry dziennie. Krok 5 Więcej się ruszaj! Przy diecie niezbędny jest wysiłek fizyczny, ale pamiętaj, że wybrana aktywność ma być dla ciebie przyjemnością. Jeśli nie lubisz biegania, a uwielbiasz pływać, zapisz się na basen, zamiast męczyć się na bieżni. Pamiętasz, że w dzieciństwie byłaś mistrzynią skakanki? Znów zacznij skakać! Kochasz taniec? Zapisz się na salsę, taniec brzucha lub flamenco, a nawet nie zauważysz, kiedy minie czas zajęć. Krok 6 Pamiętaj, że przy każdej diecie najważniejsze jest nastawienie! Pomyśl, dlaczego chcesz schudnąć i przypominaj sobie o tym za każdym razem, gdy będziesz mieć chwile słabości na widok czegoś baaardzo tuczącego. Powodzenia wszystkim ![]()
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Melduje się na nowy wątek Nowa
![]()
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jestem i ja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Noooo i znów ta historyczna chwila
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() buhahahaha Baśka Ty wariacie! padłam jak to przeczytałam ![]() ![]()
#6 |
Zadomowienie
|
Ja skończylam z jedzeniem. Musze kupować małe porcje łososia, bo nie potrafie nie zjesc całego opakowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem, ja też
![]() ![]()
#8 |
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
monika01011986 Dziękuję, postaram się przeżyć, ale w moim przypadku to kilka dni piekła
![]() ![]()
#10 |
Wtajemniczenie
|
No co
![]() ![]() ![]() ![]()
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojjj to fakt! w dupie z rozstępami ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Dobra ja musze uciekać malować pokój dzieciom ![]() Na poprzednie posty po odpisywałam Wam na starym wątku jeszcze ![]() Miłej nocki kochane ![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A u gina byłam, bo przez to, że tracę za każdym razem dużo krwi to miałam ciągle anemię i musiałam szprycować się medykamentami. Nic mi nie pomógł, przepisał tylko tabletki antykoncepcyjne a potem kolejne i kolejne i po każdych miałam inne skutki uboczne, więc odstawiłam to wszystko w kąt. Ma boleć i boli, poboli i przestanie, cóż więcej można zrobić. Jedzenie na dziś zakończone, było całkiem okej, jestem z siebie nawet troszkę dumna ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia w nowej częście
![]() Podczytuję i 3mam kciuki ![]()
#14 |
Raczkowanie
|
Weszlam przywitac sie na nowym watku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cindy tez będę tęsknic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
poczatek:67.3 kg,obecnie58,57,56,55,54,53,52,51,50 ![]() ![]() 11.3 kg za mną ![]() ![]() zostalo 6 kg do zrzucenia ![]() termin: czerwiec ![]() cel: zgrabne ładne nóżki ![]() ![]() ![]() ''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Noo jestem. Czysciutka i wypachniona czekam na tz
![]() dwoch to poprawe ogromna widze ![]() I -szklanka soku -7.00 II- bulka z maslem i tarozek z pomidorem - 10.00 III czeko 3 kostki, kawa z mlekiem -13.00 IV - zupa warzywna kromka razowca z maslem i kawalek ciasta 16.00 V- wiesniak z pol lyzeczki miodu, pol jablka- 19.00 Podalam godziny jedzenia. Wiem sniadanie troche za pozno ale rano nie moge nic przelknac. Musze sie rozkrecic zeby zoladek cos przyjął ![]() Mozetroche za duzo slodkosci ale dzis w koncu nie podjadalam. Jutro postaram sie wziac platki do pracy. Zaleje mlekiem 3,2 +wrzatek i bedzie ok mam nadzieje. Wole tak niz wstawac rano ![]() ![]() Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2012-10-08 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
A ja tak szukam i szukam przepisów, ale wszystko albo na tłuszczu albo z kilogramami sera... Ciężko coś fajnego i tylko pieczonego znaleźć. Hm.
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze tu cos znajdziesz?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Milej nocki wszystkim
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja muszę się w końcu zapisać na angola dodatkowego i będe też chodzić w szkole to razem z 8h mi wpadnie. Geo to easy ![]() ![]() ![]() Przejechalam tylko 7km bo padam przez @. Idę spać, bo jutro dopiero po 18 bede w domu... papa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Basiu! Przejrzałam Twój album i rzeczywiście dużo schudłaś. Najlepiej zdecydowanie w tych 54,5 kg ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Cindy90 Czas edycji: 2012-10-08 o 21:41 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Basiu! Przejrzałam Twój album i rzeczywiście dużo schudłaś. Najlepiej zdecydowanie w tych 54,5 kg ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() No właśnie też miałam to pisać, że to węgle, nie białko ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() Nie odpisałaś mi o folii.... o co z tym chodzi i na co to jest? ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#25 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie to sielanka! Praca 20 min.-4 godz dziennie. Śpiem do 10 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- No to teraz napiszę co u mnie. Dziś pierwszy dzień na 31 z moim odchudzaniem, takim na maxa. Wyszło super! 10.00 (sory, późno wstałam :P) Śn- kromka pieczywa pełnoziarnistego z nutellą i kawa z mlekiem 150 11.30 2 śn- banan 100 14.00 obiad- kurczak, warzywa, makaron, pesto 450 18.00 kolacja- 4 krakersy z kawałeczkami łososia i 1 jajkiem 300 razem 1000 kcal i do tego pół godziny biegania! (na prawdę to zrobiłam! zaczęłam biegać! czuję się bosko!) czyli minus 300kcal ![]() Tym razem musi się udać! To tylko 31 dni. W zasadzie to jeden dzień już z głowy. ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Heeelllo
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- oooooooo, hej!!! ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cindy Balsamujesz się czyms na cellulit, zawijasz folią i siedzisz godzinke ![]() ![]() Do tego skóra jest fajna jędrna
#27 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Muszę zacząć na nowo praktykować wodę z cytrynką na czczo ![]() ![]() śń: jogurt truskawkowy, muesli bakaliowe, otręby; kawka z cukrem i mlekiem Na uczelni jestem od 10 do 15:30, więc trochę mi zajdzie. Biorę ze sobą 4 śliwki i jogurt z błonnikiem, a po powrocie zjem wczorajszy obiad, tylko zamiast makaronu spagetti dam ryż do tego sosu, akurat pomidorki z klopsikami ![]() ![]() Miłego dnia! ![]() ![]()
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich w nowym wątku!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj tak bolał mnie brzuch, że nie dałam rady NIC ćwiczyć... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Dobry.
Mało się udzielam, ale mam nadzieję że nie macie mi tego za złe? Czytam na bieżąco. Wczoraj byłam na dwóch spotkaniach i jak dobrze pójdzie to zaczną się zlecenia, nawiązałam współprace z wykończeniówką U mnie dziś: I. 10:00 60g musli Crunchy + mleko 0,5% 200ml + kawa II. 12:30 Macca+ dżem III. 15:30 tortilla dietetyczna (musze jeszcze przepis poszukać) IV. 18:30 łódeczki z papryki i serka wiejskiego skalpel (wczoraj wróciłam pózno i juz nie zrobilam)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.