Nici dentystyczne

Jordan Easy Reach Flosser Czyścik do zębów

KardiaM
    1 maja 2025 o 16:26
    Sprawdzają się w podróży
    Staram się podchodzić kompleksowo do higieny jamy ustnej, i oprócz past oraz płynów, stosuję również produkty do czyszczenia przestrzeni między zębami. Przeważnie stosuję nici, ale poszukiwałam czegoś, co sprawdziłoby się poza domem. Wykałaczki są poręczne, wygodnie leżą w dłoni i ułatwiają dotarcie do każdego ząbka. Poradziły sobie z dość ciasnym ułożeniem zębów. Nie spowodowały podrażnień i krwawienia dziąseł. Do dokładnego wyczyszczenia potrzeba większej ilości, ale stosuję je głównie w trakcie podróży, więc starczyły mi na spory okres czasu. Myślę, że do nich powrócę.
  • 2 marca 2023 o 19:46
    Ten rodzaj nie przypadł mi do gustu
    Kupiłam te czyściki w drogerii Hebe. Już od pierwszego użycia zauważyłam, że są to troszkę innego rodzaju czyściki. Niestety ta wersja nie przypadła mi do gustu, ponieważ ciężko operowało się tym czyścikiem przy zębach położonych głębiej w jamie ustnej. Cena nie jest zbyt wysoka. Opakowanie wystarczyło na ok. miesiąc.
  • 30 lipca 2018 o 10:19
    bardzo lubię
    Jestem mało zdolna jeśli chodzi o operowanie tradycyjną nicią dentystyczną i dlatego te czyściki to coś zdecydowanie dla mnie. Nie tylko czyszczą dobrze przestrzenie między zębami, dosięgam dzięki nim za siódemki, ale też dziąsła. Smak dobry, aż chce się zęby czyścić.
    Zalety:
    • wygoda stosowania
    • dokładnie wjeżdża pod dziąsło
    • design
    Wady:
    • szybko się zużywa