WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Ozdoby do paznokci

Essence Metal Shock, Nail Powder Pyłek do paznokci

lergie
    4 marca 2019 o 23:35
    Tanie, całkiem fajne pyłki dla początkujących
    Nie trzeba wydawać fortuny, aby mieć swój pierwszy pyłek. Można było je dostać nawet za ok. 7zł. Mam wszystkie kolory. Może nie są duochromowe, ale na początek bardzo fajne. U mnie żaden się nie skończył. Jeden trafił mi się w kiepsko wykonanym pojemniczku i musiałam go przesypać. Ale za tę cenę nie marudzę ;) Myślałam, że z racji swojej taniości nie będą dawać mocnego efektu metalicznej tafli, a jednak się pomyliłam. Trochę wprawy i niczym nie odbiegają od tych po 30zł. Jedyna kwestia, że się pylą, dobrze robić to na jakimś papierze, bo potem wszystko się mieni ;)
    Zalety:
    • Trwałe z topperem z serii
    • 6 kolorów do wyboru, dla wprawionych da się wykonać nimi ombre
    • Dobry mocny efekt metalicznej tafli
    Wady:
    • Pylą się, więc trzeba ostrożnie obchodzić się z opakowaniem
    • Srebrne lustro jest najsłabszym ogniwem serii
  • 7 października 2018 o 22:56
    Rewelacja dla manicure hybrydowego!
    Kupiłam produkt w ciemno, akurat był na promocji. Chciałam sprawdzić, jaki efekt da w przypadku manicure hybrydowego (z tradycyjnych lakierów zrezygnowałam już 2 lata temu). Wybrałam numer 02 me and my unicorn. Produkt nałożyłam na utwardzoną warstwę topu ''Dry top '' a pod spodem miałam czarny lakier. Nie spodziewałam się efektu jaki uzyskałam! Pyłek pięknie mienił się w kilku odcieniach a jego błysk równomiernie się rozprowadził dzięki drobnemu zmieleniu. Zdecydowanie polecam użyć go przy tego typu manicure - daje efekt identyczny jak pyłki typu cameleon marek Indigo czy Neonail.
    Zalety:
    • dobra cena
    • świetny dla lakierów hybrydowych
    • bez prześwitów
    • dużo produktu w opakowaniu
    • wydajny
    • pięknie mieni się w kilku odcieniach
    • drobno zmielony pyłek = równomierny błysk
    Wady:
    • zostawia żołto-szarą poświatę, gdy chce się go stosować przy jasnych lakierach
    • ciężki do usunięcia gdy się rozsypie
    ev6
    6 kwietnia 2018 o 12:44
    Kameleon domowej produkcji? No, raczej nie.
    Nie ukrywam, że bardzo rozczarował mnie ten produkt. Szczególnie, że to taki podstępny zawodnik, bo od razu po nałożeniu na paznokieć i roztarciu wygląda wypisz wymaluj - jak metaliczna hybryda, ale po chwili dzieje się z nim coś dziwnego, jakaś tragiczna metamorfoza, i po wyschnięciu topu robi się z niego zwykły, strukturalnie wyglądający brokat. Ale po kolei :) Do wykonania manicure przypominającego hybrydę z metalicznym wykończeniem potrzebujemy pyłku oraz topu z serii. Pyłek mamy nałożyć na lakier po mniej więcej minucie - tu od razu muszę zaznaczyć, że ten czas jest bardzo umowny i tak naprawdę wszystko zależy od czasu schnięcia tego, co mamy pod spodem (bazy / kolorowego lakieru). Ja nakładałam pyłek na szafirowy lakier z Sally Hansen, który sam z siebie, bez Seche Vite, schnie wieki, i gdy nałożyłam pyłek po jakiejś ponad minucie, na paznokciach zrobił mi się totalny klajster, który następnie popękał podczas wysychania. Tak więc zalecam ostrożność i metodę prób i błędów. W ogóle nie da się ukryć, że to wykończenie wymaga pewnej wprawy - poznania ilości pyłku, jakiej potrzebujemy na każdy paznokieć (z doświadczenia widzę, że im mniej, tym lepiej), sprawdzenia, jak szybko powinniśmy działać z kolejną warstwą. Tak więc pyłek warto nałożyć w nie za dużej ilości i już na praktycznie suchy lakier. Początkowo najlepiej tylko go wklepać, dopiero potem bardzo dokładnie rozetrzeć - warto poświęcić temu trochę uwagi, bo od tego zależy efekt końcowy. Po wtarciu pyłku w paznokieć mamy w zasadzie efekt idealny, czyli niemal holograficznie połyskującej hybrydy. Mój odcień połyskuje na fioletowo - szafirowo i wygląda naprawdę pięknie na tym etapie. Na koniec nakładamy top z serii Metallic, który pomaga nadać całości idealnie równe krycie. I tu clou programu, czyli największa niespodzianka. Oto po wyschnięciu topu naszym oczom okazuje się po prostu brokatowy lakier. Nie jest już gładko lustrzany i metaliczny - ot, brokat. Fioletowo szafirowy brokat. Widać poszczególne iskrzące drobinki, a raczej drobiny. Nie będę ściemniać, efekt końcowy mnie rozczarował. Miał to być efekt metaliczny! Gładki! Lustrzany! A nie brokatowy lakier z kiosku. Nakładałam go już wiele razy, kombinowałam, dawałam wiele szans - ale niestety efekt jest zawsze ten sam: BROKAT. Co jeszcze mi nie pasuje? Trwałość, a konkretnie jej brak. Baza dedykowana temu pyłkowi w żaden sposób nie zabezpiecza całości, już na następny dzień pojawiają się odpryski. Czy pyłek współpracuje z innymi top - coatami? Próbowałam nałożyć mój ulubiony top-coat z Rimmela już na gotowy manicure i na wyschnięty top z Essence, celem nabłyszczenia bardziej całości (baza z serii nabłyszczenia raczej nie daje) i zwiększenia trwałości. I tu stało się coś dziwnego, bo o ile na niektórych paznokciach wszystko wyglądało normalnie, o tyle na innych (być może tych z grubszą warstwą lakieru, przez co dłużej schły) zrobiły się przedziwne, beżowe zacieki. Jakby szafirowy pigment się roztopił i rozpłynął na boki. Raczej więc odradzam ewentualne eksperymenty, nawet gdy chcemy polepszyć trwałość czy efekt końcowy. Ostatni minus - to, że pyłek lata i jest wszędzie podczas naszej mordęgi z tym produktem, jeszcze mogę wybaczyć. Ale tego, że jakimś cudem przenosi się już po umyciu rąk wszędzie, gdzie się dotkniemy - już nie. W dni zabawy z tym produktem miałam szafirowy brokat wiele godzin później na twarzy, gdzie pobłyskiwał złośliwie nie chcąc zniknąć z powierzchni ziemi. A kysz, dziadu! Podsumowując: rozczarowanie i strata pieniędzy. Miał być efekt domowej hybrydy z kameleonem, wyszedł bazarowy, tani brokat. Dodatkowo bardzo trudny we współpracy, zniechęcający, wymaga opanowania patentu na nakładanie, a i tak efekt nie jest dobry - po wyschnięciu wszystko staje się po prostu brokatowym, iskrzącym lakierem. Bez efektu tafli i metalicznego wykończenia. Dla mnie to kosmetyk bubel. Użyłam tego zestawu już tyle razy i tyle razy się z nim męczyłam, żeby być pewną nadania mu tego tytułu i ostatecznej oceny 1 gwiazdki. Odradzam, szkoda czasu, nerwów i pieniędzy.
    Zalety:
    • dobra koncepcja, odcień (początkowo)
    Wady:
    • Nie daje spodziewanego metalicznego efektu, robi tandetnie brokatowe paznokcie, bardzo nietrwały (odpryski na drugi dzień), często tworzy grubą, brzydką warstwę, pyłek przylepia się do wszystkiego i możemy go mieć dosłownie wszędzie przez wiele godzin, produkt nie wart nawet niższej ceny
    Drogeria Natura
    Isia13
    20 listopada 2017 o 10:50
    Metaliczny efekt bez lampy
    Pomysł na wprowadzenie metalicznych pyłków, które będą działać bez lampy jest bardzo na plus. Nie jestem przekonana do hybryd ale efekt lustra i jemu podobne bardzo mi się podoba a to rozwiązanie umożliwia posiadanie go bez użycia lampy i lakieru hybrydowego. Kupując produkt otrzymujemy malutki słoiczek z bardzo pylącym się pyłkiem, więc trzeba bardzo uważać przy aplikowaniu aby wszystko nam się nie zasypało i nie świeciło. Posiadam trzy kolory i nadal jeszcze nie udało mi się uzyskać idealnego efektu ale wina jest raczej po mojej stronie a nie produktu bo widać że z każdym użyciem jest lepiej, trzeba tylko go oswoić. Manicure jest dość krótkotrwały niestety ze względu na top na bazie wodnej ale mimo wszystko warto.
    Zalety:
    • efekt!
    • nie trzeba lampy ani hybryd
    Wady:
    • trzeba dłużej nad nim pracować
    • jest nietrwały