Gąbki do mycia twarzy

Silenz Beauty Beauty Blender, Blendercleanser Solid Fragrance-Free Mydło do mycia gąbek i pędzli

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 6 września 2023 o 16:57
    Naprawde dobre, tylko czemu takie drogie?!
    Kupilam zestaw z 3 gabkami BB i do niego zalaczona byla myjka plus 2 kostki takiego mydelka. Pamietam, ze juz wtedy obadalam sobie jego cene, ktora wydala mi sie absurdalna za zwyczajne mydlo do gabek. Ale mysle - no dobra, moze jest faktycznie takie fenomenalne? Zaczelam uzywac i niestety zgadzam sie - to mydlo fenomenalnie domywa wszystkie gabki i pedzle. Nie wiem, z czego ono jest zrobione, poniewaz wczesniej juz uzywalam do mycia aksesoriow do makijazu rozne mydla (np Dove ich nie domywa, ale Protex juz tak), ale to mydlo jest faktycznie swietne. Domywa wszystko na tyle, ze np na gabce jesli mialam jakis zastygniety podklad od dawna (np z czasow zanim zaczelam tego mydelka uzywac a wczesniejsze tego nie domylo), to teraz i tak wszystko zeszlo genialnie. Takze tak, jesli chodzi o dzialanie to naprawde nie moge powiedziec nic zlego. Dobrze sie wymydla, ale tez nie za mocno (co sprawia, ze jest troche bardziej wydajne niz inne mydla, no ale tez jest mniejsze), do tego wlasnie dziala rewelacyjnie. Jedyne, co mi w nim nie pasuje, to jest jego cena, no bo przeciez to jest tylko mydlo! Jakby kosztowalo polowe swojej ceny to bym pewnie kupila jeszcze wielokrotnie, ale tak to moze kupie jak bedzie w jakiejsc promocji a w miedzyczasie bede sobie uzywac Protex :)
    Adanca
    24 kwietnia 2022 o 19:04
    Najlepszy produkt do czyszczenia gąbeczki.
    Mydełko Solid to najlepszy produkt do mycia gąbeczki Beauty Blender, jaki miałam okazję używać. Próbowałam mydeł w płynie, szamponów, olejków, a nawet prania w pralce i nic nie pozostawiało gąbeczki tak idealnie czystej, jak mydełko Solid. Uważam, że produkt jest wart swojej ceny ze względu na działanie i wydajność. Ponadto często można je kupić w zestawie z gąbeczką w korzystnej cenie.
  • 1 listopada 2020 o 11:21
    Magia
    Czyści gąbki i szczotki tak dobrze i szybko. Szczerze mówiąc, nie musiałem nawet zawsze używać maty do jej wcierania, ponieważ samo mydło i delikatne wyciskanie spłukuje z niej wszystkie plamy. Warte swojej ceny. Kupiłam mini, żeby go wypróbować, zanim dostałem pełne rozmiary. Na pewno kupiłabym pełnowymiarowy. Mały rozmiar wygląda na to, że wytrzyma też chwilę, ponieważ trochę mydła może wiele zdziałać.
    W strefie wolnocłowej
    AnulaQa
    25 marca 2019 o 14:17
    Szuru- buru.
    Nie posiadałam nigdy oryginalnego BB i nie sądzę, że to się zmieni, mam za to miniaturę mydła Solid, którą dane mi było znaleźć w Sephora Box, ale sama też z własnej woli nie zainwestowałabym "miljonów monet" w ten produkt. Od wielu lat jestem wierna gąbce Real Technic (klasyczna) aczkolwiek jedyne co jej mogę zarzucić to ograniczona trwałość. Niestety przy regularnym myciu i używaniu niszczy się względnie szybko. Jednak ta drobna wada, niknie wśród zalet. Mydło jest białe, posiada wygodny, okrągły kształt (najłatwiej myje się pędzle czy gąbki, przy pomocy kolistych ruchów). Pieni się dobrze, w konsystencji mydlano- kredowe, raczej suche niż tłuste. Bez problemu wypłukuje się z włosia, gąbek. Nie posiada wyrazistego zapachu, który jest lekko mydlany, nieperfumowany. Długo zachowuje swój kształt. Jak się sprawuje do mycia gąbeczek? Real Technic- mydło porządnie oczyszcza gąbeczke z zanieczyszczeń, radzi sobie nawet z cięższymi podkładami. Łatwo się wypłukuje. Niestety zauważyłam, że jest zbyt agresywne. Gąbeczka po umyciu i wyschnięciu stała się krucha, przesuszona a jej faktura stałą się szorstka, zmechacona. No ale nie do tej gąbki to mydło jest przeznaczone. Także... Jak radzi sobie z myciem pędzli? Rewelacyjnie. Szybko, bezproblemowo, dokładnie. Nie zauważyłam niekorzystnego wpływu na zmianę jakości włosia.
    Zalety:
    • porządnie oczyszcza
    • kształt
    • neutralny zapach
    Wady:
    • cena; ludzie, to tylko mydło
    • nie jest to produkt rewolucyjny, można go zastapić czymś innym
    • nie do każdego rodzaju gąbek
  • 30 maja 2018 o 0:43
    Produkt dobry ale czy nie do zastąpienia?
    Mydełko kupiłam po dużo niższej cenie i powiem wam, że na całe szczęście bo za tę cenę to w sumie mogłabym kupić nową gąbeczkę BB. Produkt znajduje się w estetycznym pudełeczku, które ułatwia jego przechowywanie, do zestawu dołączona jest także silikonowa podkładka z wypustkami, niestety jest ona dosyć mała więc podczas mycia swoich pędzli korzystam z dużej rękawicy silikonowej. Poza tym mydełko jak mydełko - jest twarde, dobrze się pieni oraz ma typowy mydlany zapach. Dobrze domywa pędzle i gąbki z podkładów i innych produktów, nie szkodzi włosi zarówno temu naturalnemu jak i syntetycznemu... Dodatkowo jest także w miarę wydajne - wszystko oczywiście zależy od ilości waszego "makijażowego sprzętu" oraz częstotliwości czyszczenia. Czy polecam? Jeżeli mam być szczera to raczej nie i sama go również ponownie nie kupię (chyba, że dorwę je na dużej promocji) - jest całe mnóstwo innych i dużo tańszych preparatów, które skutecznie zadbają o wygląd naszych pędzli i gąbeczek do makijażu.