Bazy do paznokci

Cosmetics Zone Multibond Podkład do paznokci bezkwasowy

• 16 listopada 2020 o 15:35
    Cosmetics Zone, Multibond (Podkład do paznokci bezkwasowy)
    Na początek napiszę, że nigdy nie miałam problemu z utrzymaniem się hybryd na paznokciach. Zazwyczaj jednak po jakichś 2 tygodniach, zdarzało mi się, że lakier zaczynał „odchodzić” od strony odrostu (zwłaszcza po kąpieli). Jestem fanką marki Cosmetics Zone więc koniecznie postanowiłam wypróbować podkład pod lakier z ich firmy. Wybór padł na Multibond, ze względu na to, że jest bezkwasowy, bezpieczny i można go używać z hybrydami. Produkt znajduje się w czarnej buteleczce – dokładnie takiej jak lakiery z klasycznej linii Cosmetics Zone. Pędzelek jest płaski i cienki. Sam preparat jest przezroczysty, o specyficznym zapachu, który jednak szybko się ulatnia po nałożeniu. Preparat jest bardzo wydajny – niemal sam rozprowadza się po paznokciu po dotknięciu pędzelkiem. Nie szczypie i nie podrażnia jeśli przypadkiem dotknie skóry. Nie potrzeba go wiele. Po kilku sekundach można na niego nałożyć bazę, a następnie utwardzić. Bardzo dobrze współgra zarówno z lakierami Cosmetics Zone, jak i z innymi markami. Jeśli zaś chodzi o działanie to muszę napisać – DZIAŁA W 100%. A nawet aż ZA BARDZO, co z kolei jest minusem. Ale do rzeczy… Multibond z Cosmetics Zone rzeczywiście skutecznie utrwala manicure. Lakiery trzymają się bardzo długo, nie odpadają, nie odchodzą ani na milimetr. Bonder zwiększa przyczepność wszystkich warstw. Nawet kiedy pojawia się odrost, lakier nie zaczął odchodzić. To bardzo skuteczny i mocny preparat. Paznokcie po samym jego użyciu nie ucierpiały, nie ma negatywnego wpływu na płytkę. Ale jednocześnie jest to też minusem, gdyż bardzo ciężko jest ściągnąć hybrydę. Nigdy nie musiałam piłować topu – po kilku minutach w waciku z acetonem schodził bez problemu. Po zastosowaniu bondera, muszę najpierw spiłować top, a potem bardzo długo trzymać w acetonie, a następnie mocno zdzierać aby lakier zszedł. Wielokrotnie miałam problemy ze zdjęciem bazy, co wydłużało czas ściągnięcia starego manicure. Czasem mechanicznie uszkadzałam nawet płytkę chcąc się go pozbyć. Z jednej strony jest więc dobry i skuteczny, z drugiej jednak pojawia się wręcz problem ze ściągnięciem. Multibondera używam teraz sporadycznie – kiedy robię manicure na jakieś dłuższe wyjazdy albo specjalne okazje. Poza tym świetnie radzę sobie i bez niego. Produkt ogólnie polecam, ale za utrudnienia w ściągnięciu manicure, odejmuję jedną gwiazdkę. Cena adekwatna a produkt wydajny.
  • 7 marca 2018 o 14:06
    Mega przydatny
    Moje paznokcie mają to do siebie, że pomimo odpowiedniego zmatowienia nie chciały trzymać do końca lakierów hybrydowych. Z pomocą przyszedł Multibond firmy Cosmetics Zone! Dzięki niemu zapomniałam o odpadającej bazie, jednocześnie nie zauważyłam, aby moje paznokcie były w gorszej kondycji. Dla mnie jest to produkt ratujący moje paznokcie :) Jak wszystkie produkty firmy Cosmetics Zone, podkład posiada cieniutki pędzelek ułatwiający precyzyjną aplikację.
    Zalety:
    • Wydajność,
    • Skuteczność,
    • Precyzyjność nakładania