Niuqi, Baza kauczukowa proteinowa

13 HIT!
95 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiNaturalny manicure, wyrównanie kolorytu, wzmacniające proteiny, przedłużenie o 1 cm
Zawiera keratynę, czyli proteinę wzmacniającą i zabezpieczającą płytkę paznokcie przed uszkodzeniami mechanicznymi.
Cechy produktu
- Rodzaj
- lakiery hybrydowe, lakiery podkładowe
- Właściwości
- ochronne, przedłużające trwałość lakieru, odżywcze
- Formuła
19 września 2023, o 10:24
Używa produktu od: miesiąc
Wykorzystała: jedna próbka
Hit!
Bazę kupiłam w biedronce, tak dla spróbowania bo wcześniej widziałam przychylne komentarze o niej. I potwierdziły się. Bardzo mocno się trzyma, utwardza. Łatwo się rozprowadza na paznokciu. Na pewno kupię sobie na zapas!
ZALETY: + łatwa w użyciu,
+ bardzo mocna,
+ mocno utwardza,
+ ładny kolor,
+ wydajność,
+ niska cena.
WADY: - mała dostępność, szybko jest wykupiona.
4 /5
5 września 2023, o 00:05
Nie wie, czy kupi ponownie
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Trwałość: 4
Nudziakowa baza
Bazę zakupiłam w markecie biedronka, na promocji za niewielkie pieniązki.
Słyszałam wiele pozytywnych opinii na jej temat i postanowiłam ją przetestować. Co mnie skusiło do zakupu? Przede wszystkim zachęciły mnie piękne, naturalne kolory, w jakich występuje ta baza. Wybór kolorów pozwala na stworzenie różnorodnych stylizacji paznokci.
Baza kauczukowa okazała się być ciut bardziej gęsta od standardowej bazy, co według mnie jest zaletą, zwłaszcza dla początkujących.
Dzięki swojej konsystencji łatwo się nią pracuje i równomiernie rozprowadza na paznokciu.
Jednak niestety, muszę przyznać, że jej trwałość nie spełniła moich oczekiwań. Szybciej niż się spodziewałam, zaczęła się kruszyć, co wpływało na gorsze trzymanie się płytki paznokcia. U mnie stylizacja trzymała się ok 1,5 tygodnia, co dla mnie nie jest zadowalającym efektem ponieważ produkt tego typu innej marki, w podobnej cenie utrzymuje się przez okres 3 tygodni na płytce paznokcia.
Cena jest zdecydowanie na jej korzyść, a wybór kolorów pozwala na eksperymentowanie z różnymi stylizacjami. Jeśli jesteś osobą, która lubi zmieniać wygląd swoich paznokci i eksperymentować z kolorem, to na pewno warto dać jej szansę.
ZALETY: Gęstość produktu
Wzmacnia płytkę paznokcia
Bardzo ładne nudziakowe kolorki
Niska cena
Wszechstronna dostępność w hipermarkecie
Łatwość nakładania
WADY: Trwałość produktu średnia w porównaniu do innych firm
4 /5
1 września 2023, o 23:36
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Trwałość: 4
- Stosunek jakości do ceny: 4
26 lipca 2023, o 11:39
Niuqi, Baza kauczukowa proteinowa
Jest to jedna z lepszych baz moim zdaniem dla osób, które robią samemu paznokcie w domu. Super produkt do wzmocnienia i wyrównania płytki. Mam problem z uczuleniami na żele różnych marek, a z tą bazą problemu nie ma. Pracuje się z nią dość dobrze, ale trzeba się jej nauczyć. Delikatnie się poziomuje sama, ale gdy nałoży się za dużo to można sobie zalać łatwo skórki. Trzeba polować w biedronkach na nie, ale za tą cenę nie da się znaleźć lepszego produktu. Cyklicznie wracają do Biedry i są dostępne różne kolory. Moim ulubionym jest ciemny róż, który moim zdaniem jest z lekko brzoskwiniowymi tonami i nie raz dostałam pytania o to co mam na paznokciach, bo często tylko ona jest na mojej płytce i na nią top lub top z drobinkami.
24 czerwca 2023, o 16:08
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Pancerna!
Z tego co widzę, produkty do paznokci Niuqi nie są jakoś szalenie popularne na Wizażu, z kolei na fb marki panuje istny szał :D Każda dostawa nowości jest rozchwytywana i wyrywana, a bazy kauczukowe to już w ogóle. Dałam się ponieść i ja, najpierw miałam zwykłą bazę kauczukową w czarnej buteleczce. Była dobra, ale bez fajerwerków. Gdy ją wykończyłam, akurat trafiłam na świeżutką dostawę proteinowej i tu już przepadłam, jestem zachwycona <3
Oceniam odcień Jasny Róż. Wszystkie kolory są piękne, to eleganckie, schludne pastele. Z tego co widzę, wiele dziewczyn stosuje je zarówno jako bazę i jako kolor. Ponoć nałożona w kilku warstwach nadaje paznokciom delikatnie pastelowy kolor, nadaje się również do frencha. Ja stosuję po prostu jako bazę pod kolor docelowy, może kiedyś zechcę delikatnego efektu to wypróbuję :)
Baza zapakowana jest w typową dla marki, klasyczną buteleczkę. Biała, z etykietą i wyraźnie oznaczonym odcieniem. Wygląda ładnie i schludnie. Pędzelek jest krótki i dość szeroki, maluje się nim świetnie. Wystarczą trzy szybkie ruchy i mamy pomalowany paznokieć.
Baza jest dość gęsta, treściwa. Trzeba uważać, by nie przesadzić z jej ilością. Za to też plus, bo jest szalenie wydajna, prędzej się przeterminuje, niż ją wykończę. Ładnie się poziomuje i idealnie współpracuje z każdym moim lakierem.
Ogromny plus za trwałość! Zazwyczaj noszę daną stylizację do ok. 14 dni max, gdzie ostatniego dnia już praktycznie wszystko jest odpryśnięte poza kciukami, a tu pobiłam rekord - 3 tygodnie!!! Pancerna trwałość! A jest przy tym delikatna dla paznokci. Moje niestety po kilku miesiącach malowania zawsze potrzebują przerwy, aktualnie po każdym zdjęciu lakieru widzę, że ich kondycja nie jest tragiczna i śmiało decyduję się na kolejną. Polecam więc tym, którym hybryda lubi oslabiać paznokcie - widzę kolosalną różnicę między zwykłą kauczukową a proteinową.
Świetny produkt, łagodny dla paznokci, skuteczny, efektowny, w wielu kolorach i to wszystko za 9,99 - kto nie używał, ten migiem do Biedronki! :)
2 /5
- Trwałość: 1
- Stosunek jakości do ceny: 1
- Opakowanie: 1
Jestem na nie
Cena może zachwyca, ale sam produkt no nie za bardzo. Chroni przed uszkodzeniami zewnętrznymi to może i tak, ale jeśli chodzi o trzymanie się na słabych paznokciach to już nie. Nie poprawia ich kondycji. Nie stają się twardsze ani mocniejsze. Jeśli ktoś oczekuję by pomogła w kondycji paznokcia i by hybryda lepiej się trzymała to niestety ten produkt nie zdaje testu.
5 marca 2023, o 18:17
IDEAŁ dla pięknych pazokci
HIT HITÓW!
Bardzo lubię te bazy i żałuję że są tak trudno dostępne (wiecznie wykupione więc nie jest to tylko moja miłość).
Za tą cenę nie spodziewałam się niczego konkretnego i dobrego ale potrzebowałam czegoś na szybko i się skusiłam. Tak o to wracam do tej bazy cały czas. Nie mam już niczego innego na paznokciach. Wygląda bardzo dobrze solo a kolory na niej wyglądają jakoś lepiej? Zdecydowanie przyspiesza cały proces robienia sobie paznokci w domu. Ma idealną konsystencje - nie jest za gęsta ale 'zalać' sobie nią skórki jest niemożliwe :D Nigdy mnie nie uczuliła i nie sprawiła krzywdy moim paznokciom o co obawiałam się najbardziej. Serdecznie polecam!!!
ZALETY: +łatwość użytkowania
+idealna konsystencja
+nie uczula
+pięknie wygląda solo i sprawdza się idealnie jako baza
+duży wybór kolorów, które są przepiękne!
+idealny nudziak do frencha
WADY: +szybko wysycha
+dostępność.....
22 stycznia 2023, o 15:49
- Wydajność: 4
cudowna baza
Kupiłam ją po raz pierwszy ponad rok temu z polecenia przyjaciółki i zakochałam się w niej od pierwszego użycia.
Produkt gęsty, bardzo dobrze się nakłada, nie spływa. Baza dostępna w kilku wersjach kolorystycznych - miałam wszystkie i wszystkie są piękne.
Trwałość idealna - bardzo dobrze trzyma się płytki, nie pęka, nie odpryskuje.
Cena, jak za produkt o tak dobrej jakości, śmiesznie niska, ale z dostępnością nie jest łatwo, kilka miesięcy temu jeszcze udawało mi się ją znaleźć, jednak od 2 miesięcy poszukuję i niestety nigdzie nie mogę znaleźć.
ZALETY: + łatwa w aplikacji konsystencja
+ trwałość
+ piękne kolory
+ cena
WADY: - trudna dostępność produktu
19 stycznia 2023, o 07:27
Super
Dorwana oczywiście w biedronce. W składzie znajdziemy proteiny, dokładniej keratynę – która ma chronić płytkę przed uszkodzeniami. W kolorystyce znajdziemy 4kolory oczywiście z tego co się orientuję. Mogę powiedzieć, że baza rzeczywiście jest trwała, nie ściera się ani nie odpryskuje. Do tego cena jest super. A jak dorwiemy ją na promocji to już całkiem. Tylko właśnie jest jeden problem - u mnie ciężko ją dorwać. Ogólne wrażenie jest super.
ZALETY: Cena
Jakość
Kolory
WADY: Dostępność
21 maja 2022, o 11:37
Super!
Dzięki tej bazie po raz pierwszy zainteresowałam się przedłużaniem paznokci na szablonie. Trzymało się to super, mimo, że to było moje pierwsze podejście stylizacja trzymała się ponad miesiąc. Teraz, ponad pół roku później nadal jest nieodłączną częścią mojego manicure.
ZALETY: Trwałość
Łatwość aplikacji
Piękna paleta barw
Niezawodność
WADY: Dostępność - największe przekleństwo tej bazy!
21 maja 2022, o 07:19
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Kupiony w: Nie podano
18 maja 2022, o 16:11
jedna z lepszych!
Bazę kupiłam w Biedronce za 9.99zł. Często jest dostępna różnych kolorach. Wybrałam ją ze względu na to, że nie przedłużam sobie paznokci tylko chcę utwardzić swoją naturalną płytkę. Baza sprawuje się świetnie. Ma gęstą konsystencje, gdzie nawet jedna warstwa starczy przy grubszej płytce paznokcia. Trzyma się około 2-3 tygodni, ładnie współpracuje z kolorowymi lakierami hybrydowymi. Utwardza się bez problemu w lampie 48W przez 60 sek. Co prawda mocno szczypie ale warto dla efektu!
Mi wystarcza na co najmniej około 15 stylizacji przy 2 warstwach. Zdecydowanie polecam!
ZALETY: +opakowanie
+cena
+wydajność