Gumki i spinki do włosów

Avon Przyrząd do upinania włosów

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 25 września 2022 o 9:50
    U mnie się nie sprawdził
    Mam długie, sięgające za łopatki i gęste włosy. Często noszę je rozpuszczone, ale często też je upinam - wówczas chętnie sięgam po różnego rodzaju akcesoria do włosów. Niby sporo jest ich na rynku, ale wiele spośród nich nadaje się - ze względu na design wyłącznie dla dziewczynek, uczennic podstawówki ( i to tych niższych klas), krótko mówiąc- wiele tego typu akcesoriów nadaje się wyłącznie dla panien, które nie przekroczyły 12 roku życia. Uważam natomiast, że przydałoby się na rynku więcej tego typu produktów, które pasowałyby również ciut dojrzalszym kobietkom. Mam 46 wiosen i podobnie jak wiele Wizażanek w mojej grupie wiekowej nie uważam, że po czterdziestce wypada mieć tylko krótką trwałą . Jeżeli włosy są gęste, zdrowe i ładne to po co je ścinać? Oceniany w tym miejscu przyrząd kupiłam jakiś rok temu. Jego atutem jest, że nie odkształca się, nie zawiera też żadnych ostrych/kłujących elementów. Nie szarpie włosów i faktycznie można nim łatwo i szybko wykonać koka. Niestety, ten kok utrzymuje się zaledwie przez kilka sekund. Mam włosy długie i gęste, ale nie jestem też Roszpunką - moje kłaczki sięgają ciut poniżej zapięcia stanika. i produkt nie radzi sobie z ich ciężarem. Nie wiem, może posiadaczki włosów cienkich, rzadkich i krótszych będą zadowolone, ale na moich włosach to cudo kompletnie się nie sprawdziło. Mam je od roku i nie polubiłam się z nim. Nie sprawdza się u mnie ani do koka ani do kucyka (bo i tak próbowałam stosować to coś). Jest to - obok grzebienia do koka francuskiego - kolejny przyrząd do włosów od Avon , który u mnie się nie sprawdził. Szkoda.
    Zalety:
    • nie odkształca się
    Wady:
    • nie utrzymuje ciężaru włosów
  • 25 sierpnia 2021 o 12:56
    Polecam
    Bardzo fajny przyrząd do szybkiego i efektownego upięcia włosów. Wystarczy włosy przeciągnąć przez środek, zawinąć i zacisnąć końce. Tym sposobem powstaje kok, z którego nie wychodzą włosy, a fryzura trzyma się cały dzień bez dodatkowego naprawiania. Używam już kilka lat i z przyrządem póki co nic złego się nie stało. Polecam ????
  • 16 czerwca 2018 o 21:18
    Nie dla mnie
    Uwielbiam wypełniacze do włosów, jednak ten kompletnie się u mnie nie sprawdził. Producent obiecuje szybką, łatwą do wykonania i trwałą fryzurę. I tutaj pierwsze 2 punkty się spełniają, trzeci to już bajka. Wypełniacz wykonano z przyjemnego w dotyku materiału, mnie ogólnie przypomina nieco uszka królika, ale te wypustki można ukryć. Kolor jest taki sobie wolałabym mniej połysku i matowy, ale cóż. Wykonanie fryzury za pomocą tego sprzętu jest proste, ale jeśli ktoś nam pomaga, przy długich włosach niestety potrzebna jest pomoc. Wystarczy przeciągnąć włosy przez środkową dziurkę, nawinąć i skręcić aby utworzyć kok. Fryzura jest ładna, ale wytrzymuje kilka minut, bo wypełniacz po prostu nie utrzyma takiej ilości włosów. Może przy bardzo cienkich, krótkich włosach nie byłoby to problemem, ale u mnie po prostu fryzura po chwili się rozpada. Nie ma zbytnio możliwości podpięcia włosów, bo wszelkie wsuwki są widoczne. Dla mnie ten sprzęt nie spełnia swojej roli, wolę klasyczne okrągłe wypełniacze. Cena jest niska, często w promocji za ok. 6 zł. PLUSY: + niecodzienny design + łatwość użycia MINUSY - nie trzyma fryzury, która rozpada się po kilku minutach
    U konsultantki