Soraya Beauty Creator, Krem do rąk ochronny 'Anty-detergent'

sysa09
    10 stycznia 2014 o 22:52
    Solidny :)
    Na co dzień, w pracy, mam kontakt z detergentami silnie podrażniającymi skórę. Moje dłonie po wyjściu z niej są w bardzo złym stanie, pojawiają się czasem nawet stany zapalne. Stosowałam wiele kremów i chyba odkryłam najlepszy :) +kosmetyku: -bardzo dobrze nawilża -łagodzi podrażnienia -niweluje uczucie ściągnięcia skóry -ma wpływ kojący, regenerujący -pielęgnuje, odżywia skórki -niezwykle wydajny -cena, 150ml za 10zł -piękne opakowanie -idealna konsystencja -szybko się wchłania Minusów brak ! Uważam, że produkt spełnia wszystkie obietnice producenta, polecam :) Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 cały
  • 4 grudnia 2013 o 16:33
    Mało skuteczny
    Kupiłam go jakiś czas temu, bo skusiła mnie cena. Wcześniej nie miałam styczności z żadnymi produktami Sorai, no i chyba słusznie, bo krem okazał się niewypałem. + cena + konsystencja - nie regeneruje - nie nawilża, a jeśli już to na bardzo króciutko - brzydki zapach - mało wydajny, trzeba go dużo nałożyć żeby rozsmarować na całe dłonie - po użyciu dłonie przez jakiś czas pozostają śliskie - nie lubię tego uczucia Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 6 września 2013 o 13:47
    Miły w stosowaniu.
    Kremu używała jakiś czas moja mama, ale była zmuszona przerzucić się na Neutrogenę, więc ja dostałam go w spadku. Zastąpiłam nim różowego Garniera, do którego już się chyba za bardzo moje dłonie przyzwyczaiły. Ponadto na opakowaniu wyczytałam, że likwiduje uczucie szorstkości. Zapobiega też swędzeniu skóry i łagodzi przeróżne ustrojstwa, które wyskakują po kontakcie z detergentami - a z takim czymś ostatnio się borykałam na palcach jednej dłoni. Jak się okazało jest nieźle. STOSOWANIE I DZIAŁANIE. Krem ma miłą, choć niezbyt gęstą konsystencję. Jest delikatny, aksamitny, ma ładną różową barwę. Dobrze się wchłania, co jest dużym plusem. Nie lubię kiedy ręce się ślizgają, błyszczą i wszystko się do nich lepi. Pozostawia lekko wyczuwalną powłoczkę, ale nie na długo. Nie potrzeba go wiele, dobrze się rozciera. Nawilżenie nie jest głębokie i szalone. U osób z bardzo przesuszonymi dłońmi raczej się nie sprawdzi. Natomiast bardzo dobrze koi i wygładza. Muszę też przyznać, że faktycznie nie drapie się po zaognionych miejscach jak szalona, co jest niewiarygodne, bo wcześniej leczyłam te zmiany nawet łagodnym antybiotykiem. Niezbędna jest jednak systematyczność - wtedy widzimy efekty. Krem super nadaje się do stosowania np. po umyciu rąk. Największym i niestety bardzo przeszkadzającym minusem jest zapach kremu. Niby idzie on w dobrą stronę, ale jednak jest bardzo sztuczny i.. zsiadły. Nawet nie potrafię określić czym pachnie lub raczej cuchnie, po prostu jest nieprzyjemny, a ja zwracam na to uwagę tym bardziej, że ów zapach będzie mi się trzymał przez jakiś czas na dłoniach. OPAKOWANIE I JEGO WYDAJNOŚĆ. Przyznam, że opakowanie przyciągnęło mój wzrok. Bardzo kobiece, różowe, z motywem kwiatowym. Zawsze miło mieć coś ładnego w torebce. :) Szkoda, że to piękne opakowanie stoi w takim kontraście do zapaszku, który się z niego ulatnia.. Tuba płaska i szeroka. Zamknięcie z klapką, które niestety ciężko się domyka. Krem jest wydajny, bo jak wspominałam nie potrzeba go wiele. Męczyła go najpierw mama, teraz ja łącznie od pół roku i nadal wydaje się pełny. CENA I DOSTĘPNOŚĆ. Cena jak cena, nieco tańszy od Garniera, jakieś 7-8 złotych. Nie wiem gdzie tak naprawdę można go dostać, mi rzucił się jeden jedyny raz w SF. Ogólnie jest niezły, choć nie do rąk z większym przesuszeniem. Jeśli się przyzwyczaimy do jego zapachu będzie nam się podobał. Używam tego produktu od: Pół roku. Ilość zużytych opakowań: Jedno
  • 13 stycznia 2013 o 14:21
    Bardzo porządny krem
    +widocznie nawilża i odżywia +dobrze się wchłania +nie pozostawia tłustego filmu a jedynie jedwabistą, ochronną warstewkę +bogata formuła +ładnie pachnie +jest niedrogi Stosuję go czasem jako maskę na noc, zakładam rękawiczki a gdy rano je zdejmuję, skóra jest jak aksamit. Pod tym względem sprawdza się u mnie nawet lepiej niż oliwkowa maska Ziai. Pół gwiazki odejmuję za niewielką ilość parabenów w składzie. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    lemka
    8 sierpnia 2012 o 11:53
    Fajny
    Plusy: + konsystencja pośrednia, mleczka, + nie klei się, ale czuć warstwę kremu + pozostawia delikatną warstwę, która nie przeszkadza w kontakcie z przedmiotami dookoła, + zapach w miarę neutralny, + właściwości nawilżające bardzo dobre, + cena, + szalenie wydajny. Minusy: - dostępność, zawsze mam problem, żeby go namierzyć. W zasadzie jest to przyzwoity krem do pielęgnacji dłoni, nie wyróżnia się zapachem, ale bardzo dobrze dba o dłonie. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie