Palety do makijażu

The Balm Alternative Rock Vol. 1 Face Palette Paleta do makijażu oczu i twarzy

• 18 sierpnia 2023 o 15:36
    Mi się podoba
    Kolory cieni w większości błyszczące, jest matowy beż i brąz z leciutkimi drobinkami super paletka na co dzień i na wieczór, idealna do podróży, można cały makijaż wykonać jednym produktem. Róż jest lekko rozświetlający, a rozświetlacz ma poświatę różowo- fioletową, super się sprawdza jako cień do powiek.
  • 7 maja 2020 o 13:54
    Pamiątka z Francji
    Bardzo lubię przywozić sobie pamiątki z podróży i bardzo często są to również kosmetyki. Paletę Alternative Rock Vol. 1 z marki The Balm kupiłam nie tylko dlatego, że zawsze coś chciałam z tej marki mieć w swojej kolekcji. Drugim powodem była cena, bo zapłaciłam za nią tylko 12euro. Paleta jak wszystkie palety The Balm jest kartonowa, posiada duże lusterko i ma bardzo ładną grafikę. W środku znajdziemy 6 cieni: 2 maty i 4 cienie błyszczące oraz 3 produkty do twarzy: rozświetlacz, róż i bronzer. Lubię czasem nie tylko szampańskie rozświetlacze, a ten na mojej twarzy daje różową poświatę, która bardzo mi się podoba. Róż jest bardzo ładny, w kolorze zgaszonego różu z lekkimi drobinkami, ale na twarzy ich nie widać. Co do bronzera to nie mogę nie wypowiedzieć, bo nie używam takich produktów. Jeśli chodzi o cienie to można przy ich pomocy wyczarować zarówno dzienny jak i wieczorowy makijaż. Maty mają bardzo aksamitną konsystencję i łatwo się rozcierają a cienie błyszczące dają ładny blask na powiece. Jakość cieni jest dobra, łatwo się nimi pracuje i mają dobrą pigmentację. Dla mnie idealna paleta w podróż i na co dzień.
    Zalety:
    • Produkty do oczu i twarzy
    • Ładna grafika
    • Ładna kolorystyka cieni
    Wady:
    lucy_89
    20 kwietnia 2020 o 9:13
    Jedne z najgorszych cieni
    Cienie są okropne. Błyski są bardzo suche,osypują się bardzo mocno,ciężko je "przypomocowac" do powieki. Maty trochę lepsze,ale osypują się tak samo mocno,jak błyski. Nie ma mowy o żadnym blendowaniu. Jedynie bronzer jest dobrym produktem. Owszem,paleta jest poręczna,ma lusterko,ale cienie są bardzo kiepskiej jakości. Dla mnie zdecydowanie nie.
  • 5 stycznia 2020 o 20:32
    Wygodna
    Wybierając się na weekendowy wypad zawsze zabieram ze sobą kolorowe kosmetyki. Gdy wyjeżdżam w ciepłe kraje to wtedy również staram się malować przynajmniej wieczorem. Kiedy moja destynacja to miasto a podróż związana jest z tanimi liniami lotniczymi, również zabieram jakieś kosmetyki do makijażu. Jakieś, czyli jak najlżejsze ale jak najlepsze. Jedna z propozycji, które dla Was mam to paleta The Balm. Firma słynie z bronzerów i rozświetlaczy, które są już kultowymi produktami. Ale jak z cieniami? Opakowanie jest bardzo solidne, z mocnym magnesem. Na uwagę zasługuje śliczne lusterko, które jest okrągłe. Formulacja zachwyca. I to nie tylko rozświetlacza i bronzera ale również cieni. Trudno tu zresztą rozgraniczać produkty na cienie i elementy do konturowania bo jak zanacza producent bronzer, róż i rozświetlacz to również cienie. Czyli w paletce mamy w sumie 9 cieni, z czego 4 są matowe, reszta to mocna perła. paleta zawiera WSZYSTKO co potrzebne do wykonania makijażu, oprócz pudru, jeżeli takowy używamy. Mamy cień beżowy, przejściowy brąz z bronzera, delikatny róż i mocny, ciemny brąz. Cienie są masełkowe, bardzo dobrze się nakładają, rozcierają. Mają mocny pigment i można nakładać pędzlem i paluchem. Bardzo łatwo się nimi pracuje. Bronzer jest dość ciepły ale ja taki lubię. Związane jest to z faktem, ze tylko taki odcień opala moją karnację. Zimny tworzy siną plamę. Ten bardzo ładnie się przenosi z pędzla. Jest idealnym cieniem przejściowym. Rozciera się jak marzenie. Można dobudować. Róż bardzo dziewczęcy, lekki, delikatny. Idealny? Tak! Rozświetlacz jest unikatowy. Jest bardzo dobrze napigmentowany i wystarczy odrobina by uzyskać taflę, która jest o niespotykanej, niebieskawej barwie. Dla niebieskich oczu coś pięknego. Trwałość cieni sprawdzana bez bazy, na sam korektor jest kiepska. Po około 4 godzinach cienie się rolują. Na bazie zachwoują się nienagannie, bez poprawek aż do zmycia. Bronzer i rozświetlacz na podkładzie radzą sobie świetnie. Nie tracą pigmentu i pięknie wyglądają cały dzień. Róż traci pigment. Jest to paletka bardzo dobra gdy zabierze się ze sobą bazę pod cienie. Wtedy na pewno Was nie zawiedzie. U mnie zagościła w kosmetyczne w zasadzie na każdy wyjazd. I nigdy mnie nie zawiodła. Nie musiałam nawet brać eyelinera bo ciemny cień łatwo go zastępuje.
  • 28 października 2019 o 13:54
    Zimne iskry dla chłodnego typu urody
    Na to czekałam! Nie wiem, dlaczego tak długo nie kupiłam tej paletki wcześniej. Każdy, dosłownie każdy kolor mi się podoba, tym bardziej, że są po prostu niespotykane w tak chłodnym odcieniu. Wreszcie mogę mieć na oku brąz, ale zimny, bordo, ale takie, które podkreśla niebieskozielone tęczówki i miedź w twarzowym wydaniu, w której nie wyglądam na chorą. I jeszcze ładny, zimny róż, neutralny bronzer i ciekawy rozświetlacz ze srebrno-różową poświatą. A wszystko razem w lekkiej i małej paletce z lusterkiem :) Może być lepiej? Cienie matowe, czyli najjaśniejszy i najciemniejszy to czysta, jedwabista przyjemność w nakładaniu i świetna trwałość, nawet bez bazy. Błyszczące wymagają więcej zachodu: trochę się sypią i najlepiej trzymają się na nie do końca zastygniętym korektorze lub bazie. Mają jednak na tyle efektowne wykończenie, że warto się przemęczyć przy nakładaniu i cieszyć się cały dzień tym niesamowitym blaskiem :) Natomiast róż, bronzer i rozświetlacz to już równa liga. Łatwe w rozprowadzaniu, trwałe i rozcierają się jak bajka. Podsumowując: polecam chłodnym typom kolorystycznym. Można zrobić i makijaż spokojniejszy i bardziej wyskokowy, trzyma się godnie, ma fajną cenę i wygodne opakowanie.

Zobacz także inne Palety do makijażu