Pyłki do paznokci

LaQell Pyłek do paznokci `Efekt szkła`

• 19 lutego 2019 o 22:34
    Mega
    Mam 4 pyłki z tego zestawu. 3 te kolory + piegi. Kolory w zależności od lakieru bazowego mienią się inaczej. Łatwo się nakłada i długo utrzymuje. Efekt końcowy rewelacja. Cena genialna. Piegi w zasadzie wypróbowałam jak narazie tylko raz i to w taki sposób, że każdą kropkę nakładałam pojedynczo sondą. Szału nie było, więc jak narazie zrezygnowałam.
    Zalety:
    • Łatwość w aplikacji
    • Pacynka w zestawie
    • Woreczek strunowy
  • 12 stycznia 2019 o 17:15
    Nie do końca
    Jestem nowicjuszką, jeśli chodzi ozdoby do paznokci, jednak będąc w B. skusiłam się na pyłek mający dawać efekt szkła. Ozdoby były tak szybko wykupywane, że zostało zaledwie 3 sztuki, w tym efekt szkła, który mi się spodobał. Nie do końca taki jest, jednak daje całkiem ciekawy efekt. Mimo tego jest dość trudny w aplikacji i kłopotkowi w noszeniu. OPAKOWANIE Pyłek znajduje się w woreczku o srebrnej barwie z zamknięciem strunowym. Do pyłku, który znajduje się w plastikowym słoiczku dołączono również aplikator, co jest bardzo dobrym pomysłem ze strony producenta. Za niewielką cenę mamy kompletny zestaw do zdobień. Całość wygląda ładnie o schludnie. PYŁEK Pyłek ma formę różnej wielkości kawałków folii, moja jest w odcieniu jasnego fioletu, pięknie się mieni na różne barwy, co prezentuje się ciekawie w opakowaniu. Aż chce się przenieść ten efekt na paznokcie. Pyłek-folia jest dosyć kłopotliwy w aplikacji, gdyż aplikowany za pomocą dołączonej pacynki wcale nie klei się do lakieru hybrydowego. Przejrzałam masę filmów i nakładałam go na różne sposoby. Wcieranie pacynką całkowicie odpada, bo kawałki folii po prostu spadają. Najlepsza metodą jest posypanie pyłku na świeżo nałożony i nieutwardzony jeszcze top, wtedy kawałki idealnie się trzymają kiedy go utwardzimy, jednak trzeba pokryć paznokieć topem kilka razy. Mam wrażenie, że rozmiar tych ozdób jest zbyt duży, przez co nie przylegają idealnie do płytki paznokcia, nie można ich docisnąć, co skutkuje tym, że po prostu odstają i zahaczają o wszystko, co stanie paznokciom na drodze. Nie do końca mi się to podoba. O ile te mniejsze kawałki są ok., to te większe nie zdają egzaminu, gdyby pyłek był drobniejszy myśle, że ułatwiłoby to sprawę. Przeniesienie efektu z pudełeczka na paznokcie jest o wiele trudniejsze niż myślałam. Będę jeszcze próbować z nim pracować, jednak po kilku razach robię przerwę. PLUSY; + kompletny zestaw do aplikacji pyłków + niska cena + dołączona pacynka + estetyczne opakowanie MINUSY - trudno się nakłada - ozdoby są jak na moje oko zbyt duże
  • 31 grudnia 2018 o 17:22
    Uwielbiam
    Pyłek jest bardzo łatwy w użyciu i nakładaniu na paznokieć. Efekt końcowy mnie wręcz zachwyca no i z trwałością też przyznam że nie jest najgorzej. Osobiści e mogę polecić