Gąbki do mycia twarzy

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 7 lipca 2022 o 22:27
    Przyjemna
    Gąbeczkę zakupiłam nieco pod wpływem impulsu, gdyż ta którą posiadałam, była dość twardawa. Ta nawet będąc sucha jest już mięciutka, a namoczona jest prawie idealna. Bardzo szybko nakłada się nią podkład i korektor, pięknie wtapia je w skórę. Zdarza mi się również nakładać nią puder, gdyż daje bardzo naturalny efekt. Nie zauważyłam też aby "wypijała" sporo podkładu, co zdarzało mi się przy poprzednich gąbkach. Minusem na pewno jest trwałość, a raczej jej brak- bardzo szybko pojawiają się pęknięcia, choć myję ją bardzo delikatnie. Dodatkowo ciężko się ją myje, niezbyt chce "oddać" wchłonięty podkład. Mimo to, za taką cenę można spróbować, bo sprawdza się o wiele lepiej niż inne jakie testowałam w tym przedziale cenowym.
  • 23 czerwca 2021 o 12:09
    Fajna
    Bardzo przyjemna gąbeczka. Kupiłam ze względu na cenę i jestem mile zaskoczona. Gąbeczka jest odpowiednio miękka i sprężysta, odpowiednio porowata. Dobrze rozprowadza makijaż i nie wchłania go za dużo. Jedyny minus to to, że dość ciężko ją wyczyścić w 100%. Myślę, że obecnie jest duża konkurencja i wybór. Warto kupić tańszą gąbkę, bo jakością nie odstaje od drogich (a blendery trzeba wymieniać co kilka miesięcy).
  • 21 listopada 2019 o 12:51
    Bardzo dobra.
    Gąbkę kupiłam jakiś czas temu w dyskoncie. Opakowanie to przezroczysty kartonik z nazwą firmy przez który dokładnie widać gąbkę, więc nie kupujemy kota w worka. Przyznam, że produkt skusił mnie pięknym, intensywnym, neonowym kolorem. Gąbka jest przyjemna w dotyku, odpowiednio miękka i plastyczna, a jednocześnie ze zwartą strukturą. Kształt bardzo dobry, poręczny, ułatwiający nakładanie makijażu, zwłaszcza w miejscach typu skrzydełka nosa - róg jest odpowiednio ścięty, a gąbka na tyle plastyczna, że nie stanowi to żadnego problemu, wejdzie w każdy kącik. Gąbka jest trwała, w trakcie stosowania oraz mycia nie ulega zniekształceniu. Jedynym minusem (co widać na moim zdjęciu) jest fakt, że trudno ją domyć z podkładu, pozostają nieestetyczne plamy, które jednak nie wpływają na samo używanie. Polecam, dobrą gąbka w adekwatnej cenie.
    Zalety:
    • ładny kształt i kolor
    • łatwo dozuje produkty do makijażu, zwłaszcza w problemowych miejscach jak skrzydełka nosa
    • odpowiednia struktura
    • nie odkształca się z czasem
    • wygodny, poręczny kształt
    Wady:
    • nie domywa się do końca
  • 28 lipca 2019 o 18:32
    dość twarda
    Gąbkę mam w kolorze czarnym więc wszystko na niej widać, ale trudno. :) W każdym razie pierwsze wrażenie było sceptyczne. Gąbka jest dość twarda, bałam się, że będzie odbijać się na twarzy niż rozprowadzać podkład, ale jest całkiem niezła po zmoczeniu. Raczej nie wchłania zbyt wiele podkładu dzięki temu, że też nie jest zbyt chłonna. Podkład nakłada się bardzo ładnie, równomiernie, nie ma smug. Jak dla mnie super. :)