Lakiery klasyczne

Bo-po Bezpieczny lakier do paznokci dla dzieci

4 na 51 opinię

• 5 kwietnia 2019 o 10:15
    Ciekawy pomysł dla małej damy
    Generalnie nie jestem jakąś ogromną fanką kosmetyków dla małych dzieci typu perfumy, kosmetyki kolorowe czy właśnie lakier do paznokci. Jednak, gdy moja córka popatrzyła na mnie błagalnym wzrokiem w Biedronce postanowiłam zaryzykować. W końcu pamiętam,że sama będąc w wieku przedszkolnym domagałam się od mojej mamy malowania moich paznokci jej "dorosłym" lakierem, na co mama godziła się od czasu do czasu. Poza tym pomyślałam,że jest to szansa by oduczyć córkę obgryzania pazurków. Do zakupu zachęciła mnie też informacja, że lakiery te są całkowicie bezpieczne i na bazie wody. I tak córka stała się posiadaczką dwóch kolorów lakieru: OMG oraz Bubble Gum. Lakiery Bo-Po mają konsystencję, która mi przypomina żel i rzeczywiście bardzo szybko wysychają. Zapach lakieru jest w miarę znośny, ale trochę trąci chemią. Fakt,że przy samym malowaniu nie czuć go jakoś bardzo. Tak jak wspomniałam lakier na paznokciu wysycha ekspresowo, więc dziecko nie rozmaże go na rękach. Na paznokciu tworzy jakby gumową powłokę. Pendzelek nie jest jakich super, mógłby być lepiej wyprofilowany, bo jednak malowanie małych i krótkich paznokci dziecka to pewne wyzwanie. Nie mam pojęcia na czym polega zabezpieczenie buteleczki przed wylaniem lakieru, ale fakt faktem nigdy nam się nie wylał, mimo kilku potencjalnie groźnych sytuacji. Lakiery mamy już od roku, mimo to wciąż są świeże i nie zaschły w opakowaniu. Osobiście polecam odcień OMG, choć przy zakupie stawiałam na Bubble Gum (lakiery były w dwupaku). Jednak okazało się,że jaśniejszy czerwono-pomarańczowy OMG prezentuje się na dłoniach 4latki dużo lepiej , natomiast Bubble Gum też jest ok, ale jakoś gorzej mi się nim maluje i jednak jest troszkę za ciemny dla dziecka. Buteleczka nie jest duża, ale lakier starcza na sporo sesji dziecięcego manicure. Jeśli chodzi o trwałość to mógłby być odrobinę bardziej wytrzymały, jeden dzień to max co wytrzyma. Bez problemu zdrapiemy go paznokciem, ale rozumiem,że jest to cena za nieszkodliwy skład i to,że nie musimy używać zmywacza. W sumie nie spotkałam się z innymi lakierami do paznokci dla dzieci, więc nie mam porównania. Fajny gadżet dla dziewczynki. Córka zadowolona i chętnie wraca do tych lakierów, a to chyba najważniejsze :)

Zobacz także inne Lakiery klasyczne