Gumki i spinki do włosów

For Your Beauty Gumki do włosów `Mina`

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 11 października 2024 o 12:24
    Gumki do włosów
    Jeśli szukacie świetnych gumek do włosów, to gorąco polecam gumki Mina od marki For Your Beauty. Są wyjątkowo wytrzymałe, nie ciągną włosów i świetnie trzymają fryzurę przez cały dzień. Nawet przy częstym użytkowaniu nie rozciągają się, co jest dużym plusem. Sprawdzą się zarówno do codziennych stylizacji, jak i podczas uprawiania sportu. Co więcej, są dostępne w różnych kolorach, więc łatwo dopasować je do swojego stylu. Jeśli zależy wam na trwałych i wygodnych gumkach, te zdecydowanie warto wypróbować!
  • 28 kwietnia 2020 o 11:51
    Całkiem dobre
    Mam długie włosy, cienkie i bez dobrych gumek nie mogę się obyć. Te kupiłam przy okazji zakupów w Rossmannie, jeszcze ich nie miałam więc postanowiłam spróbować. Bardzo spodobała mi się kolorystyka. Mamy tutaj 3 gumki w kolorach: beżowy, jasno brązowy i czekolada. Z racji tego że mam włosy blond szczególnie ta jasna przypadła mi do gustu. Gumki są wykonane z bardzo mięciutkiego materiału, dobrze się rozciąga. Z racji tego że mam bardzo cienkie włosy muszę aż 3 razy ich przepleść. Gumki bardzo dobrze trzymają mi włosy, nic nigdzie nie wychodzi i nie wystaje. Co do trwałości to jedna wystarcza mi na 2 tygodnie, potem niestety bardzo jest rozciągnięta i do wyrzutki. Cena jest przystępna bo za 3 sztuki płacimy niecałe 5 zł. Myślę że są to całkiem fajne gumki dla cienkich włosów, grubszych mogłyby nie utrzymać. Polecam
    Zalety:
    • Kolorystyka
    • Dostępność
    • Dobrze trzymają kucyk
    • Dla cienkich włosów
    Wady:
    • Szybko się rozciągają
    • Słabe dla grubych włosów
  • 4 grudnia 2019 o 11:20
    Nie do końca.
    Mam włosy trudne - długie, grube, ciężkie. Niestety nie każda gumka, nawet obiektywnie dobra sprawdza się w moim przypadku. Przetestowałam większość "grubszych" gumek z Rossmanna, te są kolejne. Kolorystyka na plus - stonowana, pasuje do wszystkiego. Gumki łatwo się rozciągają, niestety niezbyt dobrze spinają włosy takie jak moje, nie utrzymują mocno kucyka, szybko tworzą się "luzy". Są miękkie i wygodne, więc nadają się do domowego luźnego spięcia włosów. Dość szybko się rozciągają, więc nie są super trwałe. Można kupić jeśli ktoś nie ma specjalnych wymagań lub ma inne, łatwiejsze włosy. Nie wiem czy wrócę.
    Zalety:
    • kolorystka
    Wady:
    • słabo trzymają grubsze włosy
  • 25 czerwca 2019 o 13:31
    Dobre dla delikatnych włosów
    Mam włosy rozjaśniane, cienkie i delikatne. Pod wpływem zwykłych gumek łamią się, i niemiłosiernie odkształcają, szczególnie dlatego, że muszę okręcać wiele razy wokół warkocza. Te są fajne, mięciutkie, wygodne, bezpieczne. Używam ich głównie do wiązania włosów na noc. Mogłyby być trochę mniejsze.
    Ann_ek
    24 czerwca 2019 o 22:24
    Pozytywnie mnie zaskoczyły. Naprawdę dobrze mi się z nich korzysta
    Rzadko sięgam po inne modele gumek do włosów, niż moi ulubieńcy (notabene tej samej marki) bo zwykle trafiam na buble. Ten produkt skusił mnie jednak promocją i pomyślałam, że za dosłownie parę groszy aż żal ich nie wypróbować. Musze powiedzieć, że nie zawiodłam się. Oczywiście nie jest to mój hit, ale przyznaję, że to bardzo porządne gumki. Otrzymujemy 3 sztuki, które w cenie regularnej kosztują coś koło 7 złotych. Ja akurat mam je w kolorze czarnym i szarym, zawsze sięgam raczej po taką kolorystykę, bo dla mnie jest bardziej użytkowa. Wykonane są ze sztucznego, miłego w dotyku tworzywa. Przede wszystkim gumki te nie posiadają metalowych łączeń, więc są bezpieczne dla włosów, nie łamią ich i nie wyrywają. Dobrze się je ściąga, podczas zdejmowania nic nie boli. Gumka niestety jest dość gruba, no i bardzo szybko się rozciąga, już po tygodniu wyglądała po prostu brzydko. Na szczęście nie ma to żadnego wpływu na wygodę noszenia – wystarczy zapleść po prostu „pętelkę” więcej i gumka bardzo ściśle trzyma kucyk, kok czy co tam sobie zapleciemy. Nie jest to zbyt mocne, takie, żeby bolała mnie głowa, ale fryzura dobrze trzyma się przez cały dzień. Używam jednej sztuki już trochę ponad miesiąc dzień w dzień (ach te upały…) i wciąż dobrze się sprawuje. Jest więc wytrzymała. Ogólnie jestem zadowolona, myślę, że pewnie ponownie je kupię, ale na szczęście zostały mi jeszcze dwie nowe sztuki, więc prędko to nie nastąpi.
    Zalety:
    • dobrze trzymają kucyki i koki
    • nie wyrywają włosów, łatwo się zdejmują
    • nie mają metalowych łączeń
    • wytrzymałe
    • dostępność i cena
    Wady:
    • szybko się „rozwlekają” co nie ma wpływu na ich funkcjonalność, ale brzydko wygląda