Nożyczki i cążki do paznokci

For Your Beauty Manicure, Obcinacz do paznokci duży

Medea05
    1 lipca 2024 o 16:27
    Troche niewygodny
    Obcinacz kupiłam z myślą o czyms porzadnym, co ułatwi mi robienie pedicure. Co nie bedzie się slizgac (patrz turejszy plastik na raczkach) i bedzie dobrej jakosci. I ten obcinacz no wyglada na dobra jakośc, serio - i ostrze i wszystkie elementy. ALE - zgadzam sie z opiniami wczesniej ze plastik nawierzchniowy aż za bardzo zabudowuje ostrze. Ja żeby miec poczucie kontroli i wygody - zdejmuje ten wierzchni plastik - a przeciez nie o to chdzilo Z tym plastikiem dla mnie obcinacz jest strasznie niewygodny - długo musze manewrowac zanim prawidlowo przystawie go do paznokcia. Matreiał bardzo dobry, ostrze ostre, ale ten plastik - moglby byc lpeiej zrobiony
    Ariessa
    24 lutego 2024 o 0:02
    Takie trochę rozczarowanie
    Właściwie tytuł recenzji powinien brzmieć "widziały gały co brały", ponieważ głównie będę narzekać na to, że duży obcinacz jest... duży. Niby się spodziewałam, a jednak mnie zaskoczyło. Obcinacz For Your Beauty wybrałam ze względu na matowy plastik, od razu pomyślałam, że nie będzie wyślizgiwał się z dłoni i poprawi to wygodę użytkowania. Trochę tak jest, a trochę nie. Otóż urządzenie dobrze się trzyma, wielkość "gilotynki" pozwala łatwo skrócić nawet większe paznokcie, jakość wykonania jak na niedrogi produkt całkiem dobra, tylko tego plastiku wokół jest zwyczajnie za dużo. Rozumiem takie zabezpieczenie na uchwycie - uzasadnione i wygodne, ale plastik znajduje się również po bokach ostrza, co skutecznie psuje komfort stosowania. Moim zdaniem utrudnia to precyzyjne obcinanie paznokci, przez dodatkową obudowę ostrze jest przesadnie duże i niewygodne. Akcesorium samo w sobie nie jest złe, ostrość dobra, estetycznie produkt też nie wygląda najgorzej, a jednak miałam nadzieję na coś bardziej poręcznego i wygodnego. Największym plusem jest wspomniany matowy plastik na uchwycie, obcinacz nie ślizga się w dłoni, ale tak czy owak produkt wymaga nieco wprawy i przyzwyczajenia się do jego "wielkości".
    Zalety:
    • Uchwyt obudowany matowym plastikiem dobrze leży w dłoni
    • Nienajgorsza estetyka i jakość wykonania
    • Porządne ostrze
    Wady:
    • Boki obcinacza również są zabudowane, co utrudnia precyzyjne korzystanie z urządzenia
  • 22 listopada 2021 o 9:41
    Dobry
    Jest bardzo dobry i go lubię. Jest duży i poręczny (nie lubię małych obcinaczy). Jest bardzo ostry i poradzi sobie nawet z pazurami stóp u męskiej części społeczeństwa. Spełnia swoją rolę. Mam już trzy lata i dalej jest ostry. Polecam
    Zalety:
    • Trwały
    • Tani
    • Duży
    • Ostry i wytrzymały
    • Solidnie wykonany
  • 26 sierpnia 2019 o 10:26
    Nie dla grubych paznokci.
    Nie znalazłam do tej pory dobrego obcinacza do grubych paznokci (ja stosuję tego rodzaju akcesoria wyłącznie do stóp). I ten obcinacz nie jest tu wyjątkiem. Cena jest atrakcyjna, więc już powinno się włączyć światełko. Sam obcinacz wizualnie jest estetyczny - w czarno-seledynowej kolorystyce. Uchwyt służący do naciskania jest pokryty antypoślizgową gumą z wyżłobieniami dzięki czemu nie wyślizguje się z rąk. Rozmiar jest wygodny, poręczny, nieduży. Niestety o ile z małymi paznokciami u stóp sobie radzi, tak niestety nie zdaje egzaminu przy dużych paznokciach, nawet po dokładanym ich wymoczeniu w gorącej wodzie, co ułatwia tego rodzaju zabiegi. Obcinasz szarpie paznokcie, trzeba mocno i umiejętnie naciskać by dobrze obciął duży paznokieć, a i tak jest ryzyko jego "obszarpania". Niestety na twardych, dużych paznokciach u stóp się nie sprawdza. Na małych - tak. Nie wrócę.
    Zalety:
    • ładne, estetyczne wykonanie
    • poręczny
    • antypoślizgowa guma
    • nadaje się do małych paznokci u stóp
    Wady:
    • nie nadaje się do dużych i grubych paznokci: nie radzi sobie z nimi i w efekcie nieestetycznie "wyszarpuje"
  • 31 maja 2019 o 22:40
    Fajna
    Porządna, niedroga obcinaczka do paznokci. Mam ją kilka lat i wciąż wygląda jak nowa. Dalej obcina się nią dobrze paznokcie-nie stępiła się. Podoba mi się, że ma sterylne opakowanie. Zawsze ją ze sobą wszędzie zabieram. Obcinam nią paznokcie u nóg, bo do dłoni używam pilniczka. Dostępna w kilku kolorach. Po prostu warta polecenia.