Podkłady

M.A.C. Studio Tech Podkład w kompakcie

• 11 maja 2019 o 9:09
    Kultowy
    Uważam że jest to bardzo dobry podkład. W kompakcie, ma piękne kolory, cudowne lusterko w opakowaniu, nie ciastkuje się, nie schodzi plackami z buzi, dobrze nakłada się na niego inne produkty, jest bardzo wydajny, kolor nie ciemnieje na buzi, po wielu godzinach nadal dobrze wygląda na twarzy. Ja mam cenę normalna. I jestem w nim absolutnie zakochana
    Zalety:
    • Kolor
    • O pakowanie
    Wady:
  • 9 marca 2011 o 22:52
    nie, nie, nie
    ten podkład to niestety jakieś nieporozumienie ;-/ kupiłam go w ciemno, lubię kompakty, lubię maca, zaryzykowałam. w tym przypadku był to błąd. po pierwsze, podkład gromadzi się we wszystkich możliwych porach skóry, niezależnie od nałożonej wcześniej bazy czy kremu. kolor co prawda jest dobry (c15), ale co mi po kropeczkach podkładu w dobrym kolorze? po drugie, nie tyle podkreśla suche skórki, co je tworzy, nawet po peelingu i odżywczej masce. potem jest jeszcze gorzej - po nałożeniu pudru uwidacznia go i wyglądam jak obsypana mąką. nie poddawałam się i przetestowałam go na wszystkie możliwe sposoby, z bazą i bez, nakładałam gąbeczką, pędzlem, palcami, pudrowałam różnymi pudrami i za każdym razem nie osiągnęłam zadowolającego efektu. zużyłam 2/3 opakowania na próby, resztę chyba w końcu wyrzucę, szkoda było na niego mojego czasu. nie polecam, moim zdaniem jest do niczego ;-/ Używam tego produktu od: ok. roku Ilość zużytych opakowań: wciąż w trakcie pierwszego
    Eloise
    14 lipca 2009 o 0:00
    do niczego
    Zgadzam się w pełni z recenzją lulo_aiesec, puder wyjątkowo nietrawały, po godzinie waży się, po 2 zaczyna spływać z twarzy. Nawet nałożona niewielka jego ilość jest bardzo widoczna, przy nałożeniu większej warstwy tego pudru mamy na twarzy maskę.Kolor wyjątkowo nienaturalny,żółty. Gąbka do niczego.Dzięki temu nieudanemu wynalazkowi Maca zraziłam się na długo do pudrów w kompakcie. Używam tego produktu od:2-mcy Ilość zużytych opakowań:może 1/4
  • 11 lipca 2009 o 18:13
    Tapeta
    Firma MAC stworzyła bubel. 1. Dołączona do produktu gąbeczka nie nadaje się do niczego. Rozprowadza produkt bardzo nierównomiernie. Najlepiej ją wyrzucić i zakupić gąbeczki lateksowe w postaci ściętych bloczków. I tym sposobem pada idea tego podkładu. Przestaje być on bowiem przenośny. 2. Kolor podkładu żółknie na twarzy. 3. Podkład warzy się na twarzy po kilku godzinach. W czasie wielkich upałów to po 2-3 godzinach mamy na twarzy maskę. 4. Jest nietrwały, nawet jeśli przypudrujemy twarz. Spływa z niej w trakcie całonocnej imprezy. 5. Kłóci się z pudrem, nawet od MAC. 6. Bardzo wysoka cena. Stosunek cena/pojemność/wydajność jest dramatycznie niekorzystny dla portfela. Podkład ten umożliwia dozowanie potrzebnego krycia i nadaje się do tylko i wyłącznie w przypadku robienia zdjęć. Wtedy efekt gładkiej twarzy bez skazy trwa 2 h, czyli w sam raz na czas sesji fotograficznej. Ja go więcej nie kupię. Szkoda pieniędzy, szkoda twarzy. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1

Zobacz także inne Podkłady