Podkłady

Smashbox Studio Skin, 15 Hour Wear Hydrating Foundation SPF10 Trwały podkład nawilżający

Nasi użytkownicy zostawili 200 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Marza97
    11 maja 2023 o 12:01
    Dziwak
    To był bardzo dziwny podkład. Jeden z pierwszych droższych, jaki kupiłam w życiu. Kolor miałam dopasowany idealnie, świetnie stapial sie z moją cerą. Lecz okropnie ciezko było mi z nim pracować. Podkład momentalnie zastygał, nie mogłam go rozpracować gąbeczką, bo odrywał sie wtedy pod nią i zostawały dziury, jak zastygł tak zastygł bez możliwości nadania drugiej warstwy. Pędzlem jeszcze gorzej. Czasami udało mi sie całościowo poprawnie nałożyć makijaż, ale w większości to była walka z czasem aby tylko zdążyć przed zastygnieciem. Po nałożeniu podkład trzymał się calkiem dobrze na mojej tłustej cerze, nie podkreślał rozszerzonych porów. Nakladanie tego podkładu zniechęciło mnie na tyle, ze już do niego nie wróciłam, a minęło pewnie ze 2-3 lata.
    Zalety:
    • kolor
    Wady:
    • bardzo szybko zastygal
    • nie dało się nałożyć drugiej warstwy
    • ciezko się z nim pracuje
  • 26 stycznia 2023 o 11:39
    bardzo go polubiłam
    Posiadam cerę mieszaną z tendencją do nawrotu trądziku różowatego. Często na policzkach jest zaczerwieniona i przesuszona. O tym podkładzie słyszałam wiele, głównie z social mediów, ale też od znajomych. Kupiłam miniaturkę w odcieniu 1.1. - idealnie stopił się z moją cerą, a nawet zimą powiedziałabym, że był delikatnie ciemny. Produkt pięknie się rozprowadza na cerze - palcem, pędzlem jak i gąbeczką. Daje efekt glow, ale nie jak lustro tylko taki ładny naturalny. Czasem nawet go nie pudrowałam i wyglądał przepięknie. Nie podkreśla suchych skórek, nie zapycha, trzyma się cały dzień, a co najważniejsze nie trzeba go dużo aby zakryć zaczerwienienia. Pod koniec dnia wygląda dalej zjawiskowo. Nawet gdy musiałam nosić maseczkę na niego - sprawdził się super. Bez problemu współpracuje z innymi produktami mokrymi jak i suchymi. Zauważyłam tylko, że trzeba uważać z ilością przy bardzo dużej warstwie może się ważyć i wyglądać nieciekawie.
    Zalety:
    • efekt glow
    • odcień
    • wytrzymały
  • 17 stycznia 2023 o 19:51
    Najlepszy z najlepszych
    Co tu dużo mówić.. Najlepszy podkład jaki miałam w swoim życiu. Efekt drugiej skóry, niezawodny i trwały. Idealny. Testuje wiele podkładów Ale zawsze, zawsze wracam do smashboxa.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Trwały
    • Naturalny mat
    Eulina
    29 grudnia 2022 o 13:10
    na tłustej cerze się nie sprawdził
    Jestem rozczarowana. Po tych och i ech jakie wyczytałam w internetach miałam ogromna nadzieję na coś fajnego. Coś co będzie kryło i trzymało się na tłustej cerze nieco dłużej niż tańsze "przeciętniaki". Trzeba przyznać, że podkład faktycznie bardzo dobrze kryje. Super stapia się z cerą. Odcień 2.1 jest beżowy i nieco bardziej nadaje się na lato, przynajmniej dla mnie. Konsystencja również ok. Dobrze się rozprowadza zarówno za pomocą gąbki jak i palcami. Ma delikatny zapach. Nie oksyduje jakoś mocno. Niestety u mnie potwornie się warzy już po krótkim czasie. Robi się ciastko na twarzy, które wygląda okropnie. Nie pomaga na to nawet przypudrowanie pudrem transparentnym. Robią się plamy, a pory aż świeca z daleka, tak są podkreślone. Zbiera się też w zmarszczkach mimicznych. Najgorsze jest jednak to, że ten podkład się rozwarstwia, kiedy nakładam na niego korektor. Jednym słowem 200 zł wyrzuciłam w błoto :(
    ExAmino
    27 grudnia 2022 o 14:24
    Bydlęta klękają! Cuda, cuda...!
    Chwała Tobie, cześć i dzięki, żeś się mi objawił pod choinką Panie Smashbox! Powinniśmy wszyscy obchodzić dzień wynalezienia tego podkładu jako ogólnoświatowe święto kosmetyki kolorowej. Dla mnie to zjawisko - serio! Czytałam o tym podkładzie już czas jakiś, oglądałam testy (ten o 35h trwałości też...) i tak się wahałam...bo chciałabym, ale się boję. Dotychczas zakochana w Lancome (Teint Idole), z wielką (i niespełnioną ze względów brutalnie finansowych) namiętnością do Armaniego (luminous silk), lekkim tropizmem do Diora (Skin Glow) i rozważająca Clinique postanowiłam, że mnie decydować czym się będę upiększać i oddałam swój los, przebarwienia, pierwsze zmarszczki i sińce pod osąd rodzinnej makijażystki. Zaznaczyłam, że ma być (luksusowo!) nawilżająco, średniokryjąco i dla suchy wysuszonej - czyli roszczeniowa ze mnie bestia. Dostałam Smashboxa (i coś jeszcze, ale to się osobno pochwalę hojnością Tatusia)..i nastał dzień wesoły. Testuję już ponad tydzień (tak wyszło przedwcześnie z tymi wigilijnymi prezentami) i rozzuchwalam się coraz bardziej, coraz agresywniej testuję i naprawdę no nie mam się do czego przyczepić. Butelka jest ładna i wygodna. Odcień (dla mojej aktualnie wyblakłooliwkowej karnacji) 2.15 w sam raz. Konsystencja okazuje się tym bardziej wydajna im lepiej się tego kosmetyku uczę. Pracuje się z podkładem szybko (bo trochę zastyga) i wygodnie- ja niechlujnie rozprowadzam palcami, ale wypróbowana pierwszorazowo gąbeczka też bardzo spoko. Nic nie dopudrowuję. Czasami dosypię różu, czy się zabawię rozświetlaczem i ładnie się wszystko trzyma. A efekt...no okryty chwałą. NIGDY nie miałam tak sphotoshopowanej buzi jak po tym podkładzie (solo). Umiejętnie, cienko, precyzyjnie rozprowadzony przede wszystkim , bez żadnych dodatkowych korektorów, zakrywa wszystkie moje brzydkie strony. Przebarwienia po pryszczach, zaczerwienienia, sińce pod oczami- twarz jest jednolita, wyblurowana i nawet rozświetlona. Bałam się zastygającej formuły - byłam pewna, że będę ściągnięta i wszystkie moje suche skórki staną na baczność- nic z tych rzeczy. Bez nawilżającej bazy, bez wybitnie odżywczych, podpodkladowych kremów, mgiełek i fixerów wszystko jest satynowe i po prostu naturalne. Testowałam ten podkład rano i wieczorem, w świetle dziennym i sztucznym, romantycznym i bezczelnie stroboskopowym- zawsze wyglądał ładnie. Zmokłam w nim- utrzymał się. Spałam w nim- cały później zmyłam wacikiem. Przytulany telefon, szalik, serwetka nie zrobiły krzywdy. Jest wszystkoodporny. Gdybym już koniecznie musiała się do czegoś przyczepić to to, że jakby mi się osadził w porach wokół nosa- no, ale to detal. Dla czepliwych. I zadanie dla mnie, żeby wrócić do dobroczynnych kwasów i sobie te pory przebrzydłe domknąć. Chwała na wysokościach i w Zagłębiu śląsko-dąbrowskim
    Zalety:
    • absolutnie drugorzędowe, ale estetyczne, profesjonalne i szczegółowo opisane pudełko z szklaną buteleczką. Aplikator w sam raz.
    • konsystencja jak w Bourjois Healthy Mix. Całkiem lekka. Współpracująca.
    • odcieni tyle, że każdy z Trzech Króli w Stajence by znalazł coś dla siebie
    • efekt prawdziwie profesjonalny - tym malują do reklam i sesji- buzia ujednolicona, rozświetlona, nawilżona i to bez wysiłku. Wystarczy podkład.
    • długotrwałość i niezniszczalność
    • w ramach kontrowersji: cena. 150 zł (w sephorach i innych douglasach ponad 200zł, ale tam polecam się przejść tylko na dobór koloru). Dużo. Ale jak widzę, że L'Oreale (a ŻADEN mi się nie sprawdził) potrafią teraz w Rossmannie kosztować po 80 zł to uważam, że za jakość warto zapłacić. Zwłaszcza, że szacuję, że z tym podkładem cudownym zostanę może nawet i rok.
    Wady:
    • może przy agresywnym trądziku, bardzo tłustej cerze nie sprawdzi się tak ładnie-ale może warto dać szansę? Cuda się zdarzają.
    • Plotki głoszą, że mają wycofać(?!) Ledwo przeze mnie odkryty, a już ewakuowany(?!)