Palety do makijażu

Rimmel Mini Power Palette Eyeshadow 001 Fearless Paleta do makijażu

• 30 czerwca 2024 o 21:45
    Moja fav paletka
    Cześć dziewczyny! Chciałam podzielić się moimi wrażeniami na temat palety do makijażu Rimmel Mini Power Palette Eyeshadow w odcieniu 001 Fearless, którą używam od pół roku. Paleta ta ma wiele zalet. Jest kompaktowa, co sprawia, że łatwo się ją nosi w torebce i świetnie nadaje się na podróże. Kolory są intensywne i dobrze napigmentowane, co pozwala na różnorodne stylizacje makijażu oczu. Trwałość makijażu jest zadowalająca – cienie utrzymują się przez wiele godzin bez konieczności poprawek. Oferuje też różnorodność kolorów, które są dobrze dobrane do zarówno codziennych, jak i wieczorowych looków. Jednak nie jest pozbawiona wad. Niektóre odcienie zużywają się szybciej niż inne, co jest trochę irytujące. Dodatkowo, brak załączonego aplikatora może być niewygodny dla niektórych użytkowniczek. Podsumowując, paleta Rimmel Mini Power Palette Eyeshadow 001 Fearless to dobry wybór dla miłośniczek makijażu oczu, szukających kompaktowego i wszechstronnego zestawu cieni. Mimo drobnych niedoskonałości, jestem z niej zadowolona i polecam każdej z Was, która poszukuje praktycznego rozwiązania na co dzień! Jakie macie doświadczenia z paletami Rimmel? Podzielcie się swoimi opiniami!
    Zalety:
    • Kompaktowy rozmiar, idealny do przechowywania i podróży.
    • Intensywne i dobrze napigmentowane kolory.
    • Dobra trwałość makijażu, nie wymaga częstych poprawek.
    • Oferuje różnorodność kolorów pasujących zarówno na co dzień, jak i na wieczorne wyjścia.
  • 16 października 2022 o 8:45
    Idealna na jesień
    Zacznę od tego że bardzo lubię podkreślać swoje oczy. Będąc na zakupach w Rossmanie trafiłam na super produkt. To mini paletka do cieni do powiek Rimmel London Look wraz z rozświetlaczem i iluminatorem do ust. Opakowanie jest bardzo poręczne zmieści się nawet najmniejszej torebce. Opakowanie w kolorze czarnym z przodu przezroczystą szybką. Przez szybkę widzimy co znajduje się w środku. W środku znajdują się cztery cienie do powiek oraz rozjaśniacz Illuminator. Cienie w kolorze nudziakowym. Dwa odcienie matowe i dwa odcienie z połyskiem. Napisy na opakowaniu w kolorze białym oraz czerwonym oraz rysunek błyskawicy. Napisy czytelne w obcym języku . Pojemność opakowania wynosi 6,8 g. Paletka typowo-jesienna. Cieni używam już około dwóch tygodni. Cienie pomimo tego że są wodoodporne łatwo się nakłada i łatwo się je blenduje. Rozświetlacz stosujemy policzki a iluminator stosuje również na powieki. Jakoś efekt połysku na ustach nie jest dla mnie. Co do cieni na powiekach utrzymują się przez cały dzień nie osypują się nie kruszą nie wchodzą w załamania. Cienie łatwo jest zmyć praktycznie każdym płynem micelarnym. Cienie i paletka warta uwagi. Na pewno ten produkt zostanie ze mną na dłużej. Polecam z całego serca.
    Zalety:
    • Ładne poręczne opakowanie
    • odcienie idealne na jesień
    • Cienie wodoodporne
    • W zestawie rozświetlacz oraz inną minator do ust
  • 11 listopada 2020 o 11:18
    Ulubiona paletka
    Kupiłam tę paletkę tradycyjnie z dwóch powodów: bo jest malutka i zawiera jak dla mnie optymalną ilość cieni oraz dlatego, że są to piękne nudziaczki w kolorach jesieni, co bardzo lubię. Nie byłam zbytnio zainteresowana ani rozświetlaczem, ani topperem, ale skoro są, niech sobie są :D I tak raczej ich nie używam. Paletka jest plastikowa, jednak jest to mocny plastik, który dobrze się zamyka i raczej nie ma obawy, że otworzy się samodzielnie w kosmetyczce. Co do cieni, to jak wspomniała moja poprzedniczka, są piekne, dwa jasne, dwa ciemniejsze, po parze matowych i lekko perłowych. Osobiście wolę maty, jednak coraz częściej zdarza mi się używać blyszczących z tej paletki, ponieważ błysk jest delikatny, leciutki i subtelny. Wiadomo, można porządnie nałożyć na jakąś imprezkę czy na inną wyjściową okazję, ale tak na codzień delikatnie wystarczy. Cienie, jak dla mnie, są średnio napigmentowane, dobrze nabierają się na pędzelek i dobrze układają się na oku. Nie ma problemu z blendowaniem, a i z roztarciem w przypadku jakiejś plamy też nie. Szczerze mówiąc po raz pierwszy udaje mi się skorelować bez problemów niedoskonałe nałożenie cieni, a nie mam wprawnej ręki :D Cienie, mimo, że są wodoodporne, bardzo dobrze zmywają się płynem micelarnym,. Tak więc paletka dobrze się u mnie spisuje i jest na pierwszym miejscu wśród mautkich paletek do oczu.
  • 1 czerwca 2020 o 21:42
    Śliczna, wielofunkcyjna paletka
    Wiedziałam ze muszę mieć tę paletkę od razu jak tylko pojawiła się na rynku. Nawet myślałam ze są tam tylko cienie, dopiero po zakupie okazało się że paletka jest wielofunkcyjna. Okazja do zakupu trafiła się w Rossmannie, była promocja 50 % taniej. Trochę sama się z tego śmieję, ale złapałam się na tym że w mojej kosmetyczce są tylko cienie w odcieniach brązów. Następnym razem muszę to przełamać:) Paletka ma fajne plastikowe opakowanie. Jest malutkie, bardzo poręczne. Myślę że zmieści się nawet do malutkiej torebki czy w podróż. Opakowanie jest dosyć trwałe.Mam je już 2 tygodnie i nie ma nawet rysy. Zamknięcie też się nie zepsuło, a często tak przy cieniach. Jest jednak jeden minus, a mianowicie nie ma pędzelka w opakowaniu, trzeba mieć swój. Kolory są śliczne, zupełnie w moim guście. Nudziaki, piękne nudziaki:). Jeżeli chodzi o cienie to są 2 matowe i 2 błyszczące. Po jednym jasnym i jednym ciemniejszym. Naprawdę rewelacyjnie trzymają się na oku, nie zwijają się w załamaniach nawet po całym dniu. Są takie kremowe, z łatwością się je aplikuje. Kiedyś wolałam bardziej połyskujące cienie, wydawało mi się że fajnie jest rozświetlić oko, ale tutaj matowe wypadają wspaniale i zdecydowanie częściej ich używam. Kolory są pięknie napigmentowane i dobrze się blendują. Z rozświetlacza również jestem zadowolona, chociaż używam tylko na specjalne okazje. Bardzo ładnie, subtelnie rozświetla policzki. Podsumowując to piękna paletka dla fanów brązów. Jest w niej wszystko czego potrzeba do codziennego makijażu. Cena bardzo przystępna, szczególnie w promocji.
    Zalety:
    • Piękne kolory
    • Dobrze napigmentowane
    • Trwałe
    • Wodoodporne
    • Nie zbierają się w załamaniach
    • Łatwa aplikacja
    • Przystępna cena
    • Paletka wielofunkcyjna
    Wady:
    • Brak aplikatora

Zobacz także inne Palety do makijażu