Pilniki, polerki i szczoteczki do paznokci

Hebe Professional, Pilnik do paznokci prosty 180/240

• 15 kwietnia 2024 o 20:30
    Hebe tworzy bardzo dobre proste pilniki. Największa ich zaleta to fakt, że nie zużywają się szybko
    Pilniki Hebe Professional z reguły są umiejscowione w małych pojemniczkach przy samych kasach, co w połączeniu z ich niską ceną jest nie lada pokusą dla mnie. :D Z reguły nie potrafię się nim oprzeć i wrzucę jeden do koszyka. Na promocji można je kupić za około 5 zł, ale widziałam, że ich cena poszła ostatnio ciutkę do góry. Mimo wszystko nadal uważam, że są super i absolutnie warte wypróbowania. Jak dotąd kupiłam dwie gradacje 100/180 i 180/180. Oba rodzaje były zamknięte w plastikowej otoczce, według mnie super, że producent nie wydziwia z nie wiadomo jakimi opakowaniami. Zwykłe plastikowe zabezpieczenie jest w zupełności wystarczające dla mnie. Za bycie eko leci gwiazdka. Gradacja 100/180 Gradacją 100 raczej skracam długie paznokcie. Jest do tego idealna. Przy jej użyciu zajmuje mi to kilka sekund. Nie zauważyłam, żeby taka praca rozdwajała moje końcówki paznokci. Nie tworzą się ostre zadziory. Jest to po prostu proste spiłowanie. Czasami zdarzało mi się opiłowywać nią hybrydę już na całej płytce, ale było to raczej na etapie lekkiego stępienia pilnika. Świeżą warstwą nie odważyłabym się na to, bo to naprawdę dość ostra warstwa ścierna. Aktualnie myślę, że spiłowałam ją do gradacji 180 i ona dalej robi robotę. Używam pilnika już z rok i oprócz lekkiego pęknięcia na środku - nic złego z nim się nie dzieje. Gradacja 180/180 To gradacje, którym najlepiej opiłowuje mi się nadmiar bazy hybrydowej. Oczywiście, tak jak w przypadku 100, trzeba uważać. Pilniki są bardzo solidnie wykonane i nie tak łatwo je zużyć. Na zdjęciach widać, jakby były naprawdę już przy końcach swych dni, ale wierzcie mi - nie są. Na ten moment to moje ulubione sztuki i nie wiem, kiedy nadejdzie ten dzień, w którym się z nimi pożegnam. Caaały czas są niezawodne! Poza tym łatwo się nimi pracuje. Wygodnie trzyma się je w ręce i opracowuje paznokcia. Nie rozwarstwiają się na brzegach. Jak dotąd nie powstało mi żadne rozprucie materiału, co w porównaniu z innymi markami jest potwornie dużą zaletą tych produktów. Podsumuję je krótko - mój must have w kartonie z przyborami do manicure ;)
    Zalety:
    • są łatwo dostępne w drogerii Hebe, z reguły kuszą przy kasie :D
    • tanie
    • solidne, nie tak łatwo je stępić
    • nie pękają, nie tworzą się wybrzuszenia na ich powierzchni
    • wygodnie trzyma się je w dłoni i łatwo opracowuje się nimi paznokcie
    • gradacją 100 skrócimy długie paznokcie w kilka sekund
    • gradacja 180 jest idealna do delikatnego opracowania płytki - np. przy spiłowaniu nadmiaru hybrydy
    Wady:
    • okrągłe zero wad
    kama_m1
    1 maja 2020 o 16:00
    Jak za taką cenę to troszkę słabo..
    Nastały takie czasy, że teraz same sobie musimy być fryzjerkami, kosmetyczkami :D Paznokcie hybrydowe od lat robiłam u kosmetyczki, niestety zamknięte salony zmusiły mnie do kupna lampy, lakierów i innych dodatków do robienia paznokci, nie jestem jeszcze na tyle doświadczona (dopiero drugi raz zrobiłam sobie sama hybrydy :D) aby używać frezarki więc narazie działam z piknikami. :D Pilnik o gradacji 180/240 zakupiłam u siebie w Hebe za cenę 6 zł, przyznam szczerze, że uważam iż cena jest trochę wysoka.. potrzebowałam go na już bo niestety paczkę którą zamówiłam z hurtowni szła dwa tygodnie a tam za pilniki płaciłam złotówkę, wiec jest duża różnica w cenie.. nie oszukujmy się miałabym za to aż 6 pilników :D Pilnik zapakowany jest w szczelnie zamknięte opakowanie przezroczyste na suwak, więc mamy pewność, że nikt inny wcześniej go w sklepie nie otwierał, pilnik jest o prostym kształcie koloru czarnego, z jednej strony mamy gradację 180 a z drugiej 240 i jest standardowej długości i wielkości. Robiłam już drugi raz hybrydy i użyłam tego pikniku zarówno przy pierwszym razie jak i drugim, chociaż przy drugim już praca z nim nie szła tak gładko.. Niestety do spiłowania topu hybrydowego i żelu obie strony okazały się już zbyt słabe do pomocy musiałam posłużyć się już nowym pilnikiem. Sama praca z nim jest okej, bardzo szybko skraca paznokcie oraz łatwo można nadać kształt, jest delikatny, nie za ostry, nie rozdwaja ani też nie niszczy płytki, łatwo można manewrować przy skórkach, jednocześnie ich nie przecinając i nie uszkadzając - co jest częste przy nowych, jeszcze niestępionych pilniczkach. Nie mam jako tako porównania co do innych pilników bo rzadko używałam, miałam jeden jedyny w domu bodajże z Donegal i był całkiem okej i z tego co kojarzę starczył mi na długo, ale to też może temu, że nie piłowałam calej płytki paznokcia, cena jest wysoka a pilnik szybko się zużywa. Niemniej jednak pilnik jest całkiem nieźle wykonany - nie wygina się, nie łamie. U osób mających słabe, kruche paznokcie myślę, że się sprawdzi. Daje mocne 3,5 gwiazdki.
    Zalety:
    • dobrze wykonany i bezpiecznie zapakowany
    • nie wygina się, nie łamie
    • łatwo nadać nim kształt paznokcia, szybko je skraca, nie rozdwaja i nie niszczy płytki, nie uszkadza skórek
    • łatwo dostępny w Hebe
    Wady:
    • dość wysoka cena
    • wydajność - szybko się ściera