Gumki i spinki do włosów

Jean Louis David Gumka-owijka do włosów z włókna bambusowego

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 23 marca 2024 o 15:05
    Najmocniejsza gumka dostępna w Rossmanie
    Rzadko która gumka do włosów mnie satysfakcjonuje. Mam dużo włosów, na dodatek są ciężkie. Najwygodniejszym upięciem jest dla mnie warkocz lub francuz (na tę fryzurę decyduję się głównie do ćwiczeń i do spania). Jednak na co dzień najczęściej robię kucyka, ale upiętego luźno na samym dole głowy (wysokie upięcia powodują u mnie ból cebulek i w efekcie - głowy). Należę również do tych osób, które zostawiają gumki, gdzie popadnie. Dlatego często spotykam się z ich deficytem i całkiem sporą złością na samą siebie. ;( stąd często muszę uzupełniać ich braki. Dlatego kupuję tylko te tanie i łatwo dostępne egzemplarze (byle tylko spiąć włosy i nie czuć ich ogromu na szyi i wchodzących do oczu przy wietrze). Gumka do włosów marki Jean Louis David jest wykonana z przyjemnego materiału z włóknami bambusowymi. Materiał jest miękki, dobrze się rozciąga, nie pruje. Jedną sztukę używałam minimum rok (prałam ją dość regularnie) i naprawdę nic złego się z nią nie działo. Co najważniejsze - nie rozciągała się pod wpływem owijania nią włosów (czasem nawet na mocne 2 razy). Cały czas jest wytrzymała, mocna. Z plusów trzeba też wskazać, że nie rwie włosów i nie łamie ich. Jak dotąd jest to najlepsza gumka do włosów, jaką kiedykolwiek miałam. Na promocji w Rossmanie da się ją kupić za około 6 zł za jedną sztukę. To dla mnie super cena, patrząc na to jak genialnie trzyma w ryzach moje włosy.
    Zalety:
    • bardzo dobra dla gęstych włosów (mocno trzyma kucyki/warkocze)
    • po około roku używania i prania gumki (nierzadko w pralce) nie zauważyłam żadnych uszkodzeń mechanicznych - jest solidnie wykonana
    • materiał jest miękki, wytrzymały
    • z biegiem czasu nie rozciąga się nadmiernie, cały czas ma taki sam stopień wytrzymałości i chwytu włosów
    • nie rwie ani nie łamie włosów
    • jest tania i łatwo dostępna w Rossmanie
    Wady:
    • zero
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
    Ariessa
    15 sierpnia 2021 o 21:57
    Całkiem niezła, delikatna dla włosów
    Mam nadzieję, że moda na unikanie plastiku nie wyjdzie z mody. Gumka do włosów z włókien bambusowych, kto by pomyślał? Ta konkretna charakteryzuje się miłym w dotyku, mięciutkim materiałem. Rozciąga się dość mocno - ja akurat jestem posiadaczką cienkich włosów, ale gumka powinna być dobra również dla bardziej obfitych fryzur. Owijka Jean Louis David nie wyrządza kosmykom krzywdy, nie wyrywa ich, dobrze się trzyma na swoim miejscu. Była już nawet prana, spokojnie można to zrobić. Jakiś minus? Tak, jakość wykonania troszkę kuleje. Szwy łączące materiał szybko zaczęły się poluzowywać, rozłazić. Nie jest to bardzo widoczne i gumka póki co pozostaje w jednym kawałku, ale możliwe, że wcześniej czy później trzeba będzie oddać się poprawkom krawieckim. Mimo wszystko uważam, że to dobry produkt. Owijka jest łagodna dla włosów, niedroga i występuje w kilku wariantach, moja jest jasnobeżowa w białe kropeczki. To wdzięczne akcesorium kupiłam w Rossmannie, ale widziałam je również w drogerii Hebe.
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu