Gumki i spinki do włosów

Almania Gumka do włosów scrunchie jedwabna ' Maxi '

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 1 maja 2023 o 20:07
    Całkiem dobra
    Posiadam 2 gumki maxi. Kolory gumek i innych akcesoriów na żywo zawsze są inne niż na zdjęciach sklepowych. Wiem, że to zależy od ustawień monitora, ale nigdzie nie było takiej różnicy jak tutaj, ilekroć coś zamawiałam. Jeśli chodzi o jakość to są starannie uszyte i śliczne, ale cena powala. Wiem, że jedwab jest drogi i to normalne w wypadku tego materiału, ale 45 zł za gumkę to jednak dużo. Na plus to oczywiście z żadnymi ozdobami na włosach nie czuję się tak pewnie jak z tymi z jedwabiu, bo jestem pewna, że nie zniszczą mi włosów. Wolę jednak jeszcze większe scrunchie a za takie z jedwabiu musiałabym zapłacić krocie, więc poszukałam odpowiednika tańszego a też nie niszczącego włosów. Niestety te gumki się szybko niszczą, jedwab jest jednak bardzo delikatnym materiałem i od razu się odgniata. Jeśli zaś chcemy dbać o czystość gumki i często ją prać to po praniu też jest pognieciona. Żelazkiem nie da się prasować. nawet przez materiał, bo stopi gumkę wewnątrz, no chyba, że parowym, ale tego nie próbowałam, bo nie mam takiego żelazka. Reasumując jestem zadowolona, ale cena i nietrwały materiał skłaniają mnie do kupowania raczej na jakichś promocjach.
    Zalety:
    • staranne wykonanie
    • nie niszczy włosów
    Wady:
    • delikatny, łatwo gniotący się materiał
  • 13 marca 2022 o 12:21
    Elegancki design, wysoka jakość i zdrowe włosy - ja jestem na tak :)
    Zacznę od tego, że chyba rozumiem już, z czego wynika aż taka rozbieżność w recenzjach. Otóż, drogie panie, te gumki występują nie w jednym, a w dwóch czy nawet 3 rozmiarach. Ta, którą ja posiadam, to model przedstawiony na zdjęciu w karcie produktu, czyli duża, klasyczna gumka - i myślę, że warto ten fakt zaznaczyć w naszych recenzjach, bo to bardzo dużo zmienia. Wybrałam dla siebie wariant cętkowany (lub po prostu w panterkę ;)) - lubię ten wzór (oczywiście w granicach rozsądku), na jedwabiu prezentuje się on naprawdę pięknie. Gumka jest spora i doskonale radzi sobie z moimi gęstymi i grubymi włosami - mniejszego rozmiaru bym nie zaryzykowała i tu uczulam - kobietki, patrzcie uważnie, który model wybieracie! Wykonanie oraz jakość scrunchie bardzo mnie zaskoczyło - pozytywnie, oczywiście. Gumka jest doskonale uszyta, nie wystają żadne nitki, szwy są równe i perfekcyjne. Materiał, czyli jedwab, jest rzeczywiście wspaniały - miękki, aksamitny, absolutnie nie niszczy moich rozjaśnianych pukli. Piorę ją raz w tygodniu, ręcznie, w letniej wodzie, z dodatkiem kropli szamponu do włosów, ewentualnie z bardzo delikatnym płynem do prania tkanin delikatnych - i ten sposób zalecam, broń Boże nie wrzucajcie jej do pralki! Przy takim traktowaniu gumka wytrzymuje regularne noszenie i sen, bo zwykłam sypiać w związanych włosach, a dzięki tej scrunchie wreszcie moje pasma na tym nie cierpią. Jakościowo gumka jest świetna, a komfort jej noszenia jest równie zadowalający. Skóra głowy nie boli mnie nawet po całym dniu (i to nawet wtedy, gdy zwiążę włosy na 3x, choć to rzadkość - zwykle wiążę je dwukrotnie, w trosce o stan włosów), na puklach nie zostają odgniecenia od gumki i wreszcie nie mam wyrzutów sumienia, że noszę tak często związane włosy ;). Zdejmowanie gumki jest szybkie i bezproblemowe - bez szarpania, łamania czy wyrywania włosów - a więc bez porównania ze zwykłymi frotkami czy też słynnymi gumkami-sprężynkami. Po dwóch miesiącach noszenia tej gumki widzę różnicę w kondycji moich włosów, a to najlepiej świadczy o tym, że ta zmiana wyszła im na dobre. Niby to tylko zmiana gumki, a jaki efekt :) Reasumując - jestem niezwykle zadowolona ze swojej spontanicznej, zakupowej decyzji, nie ukrywam tego (i już planuję zakup kolejnych kolorów). Za 40 zł (tanio, moim zdaniem, wszak to jedwab, poza tym, zdrowie włosów jest bezcenne ;)) mam akcesorium, które naprawdę pozytywnie wpłynęło na stan moich włosów i które noszę z prawdziwą przyjemnością. Jakość wykonania, design i wygoda to coś, co jest nie do przecenienia - dlatego polecam wam tę scrunchie, koniecznie tę ze zdjęcia, czyli DUŻĄ - zwłaszcza jeśli macie burzę włosów na głowie. Nie zawiedziecie się z pewnością, a wasze pukle podziękują wam za tę zmianę <3
  • 17 stycznia 2022 o 14:54
    Czy warta swojej ceny?
    ALMANIA Scrunchie Jedwabna gumka do włosów Koktajlowa kupiłam za 35 zł i uważam, że to zbyt dużo jak na taką zwykła gumkę. Oczywiście ładnie wygląda wizualnie na włosach niż jakaś materiałowa ale przyczepię się do jej jakości. Posiadam ją 4 miesiące i już widać jak nitka "poszła". Mam wiele innych gumek i tej nie używałam regularnie powiedzmy raz, dwa razy na tydzień... Moje włosy są długie i grube przez co również ciężkie. Wiązanie ich w kucyk albo sprawia, że gumka ciągnie włosy albo szybko się zsuwają z włosów. W tym przypadku gumka dobrze trzyma ale oczywiście do czasu. Nie spodziewałam się, że da radę trzymać kucyk wysoko długi czas, więc nie uważam to jako wadę. Gumka ładnie się prezentuje mimo tej małej wady w postaci rozprucia ale nie kupię ponownie za taką cenę.
  • 1 stycznia 2022 o 21:59
    Przydatny drobiazg
    Mam tendencję do gubienia lub pożyczania gumek do włosów. Z tego powodu muszę często uzupełniać moje zapasy. Tym razem zdecydowałam się na scrunchie polskiej marki Almania. Zaopatrzyłam się od razu w dwie identyczne gumki. Wybrałam kolor rose gold. Przyznam szczerze, że miałam nadzieję, że będzie mu bliżej do różowego, ale są na tyle neutralne, że raczej będą pasować do moich stylizacji. Gumki do włosów z Almanii są mniejsze niż większość scrunchie dostępnych an rynku, są również względnie tanie jak na produkt tego typu. Długo rozglądałam się za gumkami typu scrunchie i wiem, że potrafią osiągać bardzo kosmiczne ceny. Tutaj duży plus dla Almanii. Jestem raczej zadowolona z użytkowania tych gumek. Są komfortowe w noszeniu i bardzo łatwo się je ściąga, bo gładko zsuwają się z włosów. Jedynie przy robieniu cienkich warkoczy po czasie zsuwają mi się z włosów, kucyki i gruby warkocz trzymają stabilnie. Nie nadają się też raczej do robienia koków. Używam ich od miesiąca i jak na razie nie widzę żadnych odkształceń. Czas pokaże, na ile są solidne.
    Zalety:
    • polska marka
    • niska cena jak na scrunchie z jedwabiem
    • ładne kolory
    • komfort noszenia
    • łatwe ściąganie
    • odpowiednie do grubych warkoczy i kucyków
    Wady:
    • nie nadają się do robienia koków
    • czasem zsuwają się z cienkich warkoczy
  • 21 sierpnia 2021 o 11:00
    Estetyczny koszmarek.
    Na początku zaznaczę, że gumki typu scrunchie to dla mnie estetyczny koszmarek i powrót do wczesnych lat 90, kiedy to takie estetyczne koszmarki królowały na podwórkach pod nazwą "frotki". Ale biję się w pierś, bo jednak je noszę - są najzdrowszą i najbezpieczniejszą alternatywą dla związanych włosów. Bo tak - nosząc jedwabną Almanię widzę niesamowitą różnicę w kondycji włosów w porównaniu do stanu włosów gdy związywałam je gumkami Invisibobble. Wcześniej włosy były zwyczajnie połamane w miejscach, gdzie miały styczność z gumką. Teraz coś takiego nie ma miejsca, włosy są gładkie, pod palcami nie czuć żadnych uszkodzeń czy załamań. Nie wyrywam też żadnych niewinnych istnień, gdy rozpuszczam włosy ;) Dla mnie to ważne, bo Invisibobble miała być niby bezinwazyjna itp a jednak dość konkretnie masakrowała włosy. Bardzo lubię scrunchie Almanii, są zdecydowanie najlepsze wśród tych, których próbowałam (i są to tez moje pierwsze i jedyne jedwabne gumki). Jedyną malutką wadą jest to, że scrunchie lubi zjeżdżać z włosów - moje kudły są gładkie i śliskie, a śliskość jedwabiu nie pomaga ;) Ale to taka wadą do przeżycia, bo i tak zawsze robię kucyka czy koczka dość wysoko, do tego nie jest to fryzura na cały dzień więc w razie czego mogę szybko messy bun poprawić ;) Mam jedną dużą gumkę i jeden komplet mniejszych. Duża jest idealna do kucyka i koczka (okręcenie na dwa razy) a małe są świetne do warkocza. Cena jest wysoka jak na gumkę, ale trudno, przeżyję.