Farby do włosów

Matrix ColorSync

Nasi użytkownicy zostawili 48 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 czerwca 2021 o 22:43
    Ratunek dla rozjaśnianych włosów
    Jak w tytule - uratował moje rozjaśniane w domu włosy. Po rozjaśnianiu wiadomo -nierowny kolor, żółte tony... Matrix wyrównał kolor i dzięki niemu nie wróciłam do ciemnych włosów :) używałam koloru 9mm i ostatnio na odrosty 10mm (mokka). To co moim zdaniem najważniejsze : polecam toner trzymac krótko (zwłaszcza na mocno rozjaśnionych włosach), za 1 razem trzymałam dłużej i kolor wyszedł dość ciemny, a za drugim już tylko kilka minut i wyszło zdecydowanie lepiej. Niemniej jednak kolor się wypłukuje i po kilku myciach jaśnieje. Co do odcienia, którego używałam - wychodzi ciepły, miodowy blond (jestem laikiem, nie bardzo wiem jak to określić, ale jakby z brązowymi tonami) , nie koniecznie mój kolor, natomiast po użyciu fioletowego szamponu jest juz fajny chłodny beż :) włosy po użyciu miękkie, wręcz odżyły (nakładałam na rozjaśniane z brązu, więc wiem co mówię :p) jeśli chodzi o wydajność to na włosy do ramion zużyłam niecałą tubkę.
    • Działanie
    • Nie niszczy wlosow
    • Równomiernie się zmywa
    Wady:
    • Brak. Trzeba tylko uważać, żeby nie trzymać zbyt długo, bo kolor wychodzi ciemniejszy niż na palecie
    sirra1
    18 marca 2021 o 18:44
    W końcu to zrobiłam ????
    Załączam od razu zdjęcia abyście miały dokładny obraz tego co się zadziało :) Pierwsze zdjęcie ( u góry platynowy blond) zrobione jest godzinę po wizycie u fryzjera, nie wygląda? Wiem - koszmar???? Odrazu w ten sam dzien zabrałam się za przeszukiwanie internetu i szukanie ratunku dla moich włosów. I znalazłam ta właśnie farbę/ toner. Oczywiście zanim odważyłam się nałożyć tą farbę minęło 3 tygodnie, taki ze mnie tchórz???? Ale dzisiaj zrobiłam to, jestem świeżo po farbowaniu i od razu wstawiam Wam zdjęcia przed i po. Nałożyłam na wilgotne włosy, trzymałam ok. 10 - 15 minut i ja z efektu jestem bardzo zadowolona. Włosy rzeczywiście lekko się przyciemnił, ale dzięki temu wyrównał się kolor i te straszne "odcięcia" koloru nie są tak widoczne. Ja osobiście polecam:) Zobaczę jak będzie że splukiwaniem się koloru...ale to jeszcze napisze ????
    Zalety:
    • Kolor:)
  • 10 listopada 2020 o 23:16
    Włosy odżyły
    Farba toner color sync marki Matrix kupiłam zachęcona opiniami. Chciałam użyć czego co nada ładnego koloru moim włosom nie niszcząc ich przy tym, jak to się stało po wielu drogeryjnych farbach. Kupiłam kolor 9MM i aktywator 2.7 %. Nałożyłam go na wilgotne blond włosy po wcześniejszym rozjaśnieniu odrostów. Według palety powinien wyjść dość jasny blond wpadający w brąz. Toner trzymałam 25 minut co okazało się stanowczo za długim czasem ponieważ kolor wyszedł bardzo ciemny. To jest jedyny minus tej farby. Trzeba uważać z czasem i wybierać jaśniejsze odcienie. Włosy po wysuszeniu są lśniące i widać gołym okiem że ich stan jest lepszy niż przed farbowaniem. Są nawilżone i miękkie. Kolor mimo że wychodzi ciemniejszy to jest równy, bez plam. Konsystencja którą nakłada się jest jak pianka, bez problemu się nakłada. Na pewno wrócę do niej tyle że już do innego odcienia.
    Wady:
    • Wychodzi zbyt ciemny kolor
  • 8 września 2020 o 9:58
    Kolor trzyma się długo,nie niszcząc włosów!
    Moja fryzjerka używa tej farby do koloryzacji moich włosów moim zdaniem jest to Zdecydowanie najlepsza farba dla włosów jaka może być! Używam Matrix już od wielu lat, kolor trzyma się długo, jedna tubka na długie włosy całkiem wystarczy i nie niszczy włosów. Bardzo jestem zadowolona :)
    Zalety:
    • Wymieniłam wyżej
    Wady:
    • Wymieniłam wyżej
    U konsultantki
  • 23 czerwca 2020 o 21:23
    Pięknie, lecz nietrwale.
    Oceniam odcień 8M - średni blond. Moje włosy to rozjaśniany balayage na poziomie 9. Farbę kupiłam głównie w celu przyciemnienia zbyt jasnego blondu, chciałam uzyskać odcień ciemnego beżu na włosach.
    Zalety:
    • łatwe nakładanie
    • równomierne pokrycie włosów, brak plam, raczej nie da się zrobić tą farbą krzywdy w postaci placków o różnych kolorach
    • naturalne odcienie, bez przebijających rudości
    • cena/dostępność
    Wady:
    • włosy wychodzą zdecydowanie CIEMNIEJSZE niż na próbniku i to ciemniejsze spokojnie o jakieś 2 tony. Farbę o kolorze "średni blond" trzymałam na włosach 8 minut, a wyszedł mi bardzo ciemny blond wpadający w delikatny brąz. Ten efekt mi się podobał, jednak gdybym stosowała się do zaleceń producenta, po tym farbowaniu byłabym szatynką.
    • niestety, produkt spiera się bardzo szybko. Mając włosy jasny blond na poziomie 9 spodziewałam się tego, jednak na moich włosach tej farby nie widać po 6 myciach - taki efekt może być po tonerze, nie po farbie.