Farby do włosów

Profis Cosmetics Scandic Line, LaStrada Farba do włosów

SCANDIC LINE LaStrada Farba 100ml 7.3 blond złocis

Nasi użytkownicy zostawili 27 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 czerwca 2023 o 17:22
    Truskawkowa czerwień
    Mam pewien problem z oceną tej farby. Moja przygoda z nią zaczęła się kilka dobrych miesięcy temu,kiedy w jednym ze sklepów kosmetycznych zaczepiłam ekspedientkę i podpytałam skąd u niej taki piękny czerwony kolor. Fanką czerwieni jestem od lat, do tej pory byłam wierna Alfaparf,ale jak to mówią kobieta zmienną jest:) Farba LaStrada wypada bardzo korzystnie jeśli chodzi o stosunek cena: jakość,przy moich krótkich włosach jedna tubka wystarcza na ok 7zastosowań,ja mieszam z wodą z Alfy 6% lub 9% . Kolor jaki otrzymuję jest naprawdę wow,już na etapie mieszania farby widać,że to piękny czerwony odcień,bez konieczności mieszania z boosterami czerwieni (jak to miało miejsce w przypadku farby Alfaparf). Bardzo dobrze pokrywa siwe włosy, są one błyszczące i lśniące. Największym minusem (lub plusem oceńcie sami) jest fakt,że farba niesamowicie długo spłukuje się z włosów. Mam na myśli efekt różowej wody nawet 2tygodnie po farbowaniu. Pierwsze dni są wręcz koszmarne i próba domycia wanny lub brodzika to wyczyn. Jednocześnie farba zrywając się z włosów tworzy u mnie szczególnie w okresie wiosenno-letnin całą paletę kolorów na głowie (od głębokiej czerwieni po prawie różowy blond). Jest to tytułowa truskawka, która osobiście bardzo mi się podoba, natomiast jest to subiektywne uczucie. Ktoś kto oczekuje trwałego koloru przez dłuższy czas może być zawiedziony.
    Zalety:
    • Stosunek cena: jakość
    • Bardzo intensywny czerwony kolor beż konieczności dodawania wzmacniacza koloru
    Wady:
    • Bardzo długo się spłukuje z włosów,zostawiając różowe zacieki w łazience
  • 17 marca 2022 o 20:48
    Moja ulubiona od lat
    Farby Scandic Line używam już od kilku lat. Używam koloru 5.3 czyli jasny brąz złocisty. Dzięki tej farbie uzyskałam mój wymarzony kolor, czyli brąz, który w cieniu wydaje się ciemny a w słońcu jasny, lekko złoty, błyszczący. Farba dobrze pokrywa siwe włosy, nie wypłukuje się, nie uczula (a zdarzało mi się, że farby mnie uczulały). W przypadku pobrudzenia skóry np. czoła - łatwo można ją domyć wodą utlenioną. Zapach w mojej ocenie nie jest drażniący. Moje włosy są cienkie i delikatne ale ta farba ich nie niszczy. Ponadto, kiedy zdecydowałam się na blond refleksy to fryzjerka była zadowolona z tego w jaki sposób reaguje na nią rozjaśniacz. Włosy rozjaśniły się szybko i równomiernie, nie uszkodziły się.
  • 7 września 2021 o 15:34
    świetny stosunek ceny do jakości (10.40 miedź)
    Używam koloru 10.40 miedź. Jest bardzo dobra. W połączeniem Milaton super naturalny jasny blond pokrywa siwe włosy w 100%. Sama nieźle daje radę . Nie spłukuje się tak szybko jak większość drogeryjnych. Włosy tylko lekko przesuszone. Biorąc pod uwagę cenę to jest to hit!
  • 5 maja 2021 o 19:19
    Recenzja koloru 10.60 czerwony
    Jak dla mnie najlepszy czerwony na świecie. Najlepszy i najjaśniejszy. Stosowałam na wcześniej zrobione włosy czerwone (które były o wiele ciemniejsze) plus ciemne odrosty. Stosowałam wiele farb i nie dawały takich efektów jak ta farba. Jestem zadowolona. Co do odżywienia włosów po farbowaniu ,to ta farba nie ma az tak bogatych składników pielęgnujących. Nie jest droga. Wstawiam fotkę moich czerwonych z tą farbą.
    Zalety:
    • Efekt
  • 27 czerwca 2019 o 16:40
    Farbuje dobrze.. ale nie na taki kolor jak powinna
    Jestem poszukiwaczka farby idealnej, żmudne poszukiwania rzuciły mnie w kierunku la Strada i ... Kupiłam farbę 7.12 a teraz zamiast popielatego blondu mam na głowie rude włosy. Oczywiście mogło być gorzej ale to jest totalnie co innego niż obiecywał producent, rudy jest nawet wpadający w róż. Na plus przyznam tyle że pokrywa siwe włosy i równomiernie farbuje, ale kupując wybrany kolor chciałabym uzyskać chociaż podobny do obiecanego
    Zalety:
    • Pokrywa równomiernie
    • Pokrywa siwe włosy
    Wady:
    • Zapach amoniaku
    • Inny kolor uzyskany niż na etykiecie

Zobacz także inne Farby do włosów