Lokówki

Design produktu:
    Li_nka_
    20 marca 2023 o 22:21
    Cudowna lokówka!
    Wielokrotnie napotykałam problem chcąc zrobić samodzielnie loki w domu. Zazwyczaj stosowałam takie przyrządy, przy których używaniu niefortunnie potrafiłam się oparzyć przy nawijaniu włosów na lokówkę, dlatego często odchodziłam od tego pomysłu. Tworzenie fryzur na moich długich włosach zawsze zabiera mi bardzo dużo wolnego czasu. Dlatego też, kiedy otrzymałam bon w prezencie do drogerii internetowej, zamiast kupować kosmetyki stwierdziłam, że tym razem odważę się i mój wybór padł na automatyczną lokówkę. Lokówka Wylera hair przyjechała do mnie zapakowana w piękne różowe pudełeczko zamykane na mały magnesik. ( Wszystko zamieszczam na zdjęciach do recenzji więc można sobie zerknąć). W środku oprócz lokówki był oczywiście kabel usb do ładowania lokówki oraz przemiłe w dotyku zamszowe etui podróżne w czarnym kolorze. Wybrałam kolor czarny, ponieważ na niego była akurat promocja, jednak lokówka występuje jeszcze w innej kolorystyce ( odcienie różu i złota). Jeśli chodzi o budowę lokówki jest ona dość masywna. Na rączce jest profilowana powierzchnia co sprawia, że podczas dużego używania jest bardzo wygodna. Znajdziemy na niej mały ekranik oraz trzy przyciski. Pierwszy przycisk jest to przycisk on/off służący do uruchamiania, bądź wyłączenia lokówki. Drugi przycisk oznaczony strzałką pomaga nam zmieniać ustawienia i funkcje lokówki, a tych jest kilka. Między innymi : Można regulować zakres temperatury od 150 stopni do 200. Można regulować czas trwania od 8 sekund do 18 sekund w zależności od naszych potrzeb. Dodatkowo można regulować skręt włosów Prawy, bądź Lewy, tak aby uzyskać jeszcze bardziej fenomenalny efekt. Trzeci przycisk jest to przycisk start - który klikamy po aplikacji włosów, aby lokówka mogła je samoistnie wciągnąć, bez naszej pomocy. Powłoka powierzchni na której znajdują się włosy jest ceramiczna, co sprawia, że włosy pięknie wyglądają, lekko się błyszcząc po wyjęciu z lokówki. Po uruchomieniu należy chwilkę odczekać aby lokówka się nagrzała, następnie aplikujemy włosy przy nasadzie, bądź w połowie - zależy czy chcemy uzyskać mocne sprężynki po całej długości, czy też lekkie fale od połowy - dobieramy temperaturę do naszych potrzeb i klikamy przycisk start. Lokówka samoistnie wciąga włosy, następnie zatrzymuje się i odlicza czas sygnałami dźwiękowymi. Gdy jest koniec czasu, wydaje podwójny szybki dźwięk i wtedy możemy wyjąć nasze włoski z lokówki. Efekty są fenomenalne - uzyskuje zarówno piękne, lekkie fale. Jak i śliczne sprężynki, które po utrwaleniu kosmetykami do pielęgnacji utrzymują się długi czas. Świetne w tej lokówce jest to, że jest ona ładowana na usb. Dzięki czemu nie musimy stać godzinami przed lustrem w łazience, męcząc się z kablami. Ja wykonuje nią fryzury siedząc na kanapie przed telewizorem z małym lustereczkiem, ponieważ cała robotę wykonuje za nas. Jedno pełne ładowanie starczyło mi na jeden zabieg na włosach do pasa stosując najdłuższy czas skrętu ( 18 sekund), przy krótszych czasach starczało na dłużej. Ponadto lokówka posiada opcję powerbanka! To jest dopiero coś. Naładując ją możemy zabrać ją ze sobą do torebki aby podładować telefon bądź poprawić fryzurę.
    Zalety:
    • Piękny design zarówno pudełka jak i lokówki
    • Ceramiczna powłoka
    • Duża możliwość regulacji czasu i temperatury
    • Możliwość regulacji skrętu prawo, lewo
    • Opcja powerbanka
    • Bezprzewodowa
    • Wykonuje całą pracę za nas
    • Zamszowy pokrowiec podróżny
    • Można uzyskać lekkie fale i mocne sprężynki
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu