Turbany i ręczniki do włosów

Helfi Ręcznik bambusowy do włosów

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 28 lipca 2024 o 14:45
    Ideal
    Ręcznik kupiłam na stronie producenta (kupiłam od razu dwie sztuki wraz z kilkoma do wycierania twarzy). Na produkty trafiłam zupełnie przez przypadek. Moim zdaniem zdecydowanie warte każdej złotówki. Zalety: Piękne grafiki, od wyboru do koloru - z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie Bardzo chłonne i same też szybko schnące Kolor nie wypłukuje się w praniu, materiał się “nie mechaci”. Ręcznik z pewnością na kilka lat użytkowania! !
    Zalety:
    • Chłonny, piękny
    Wady:
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
  • 26 czerwca 2024 o 8:31
    Mega chłonny
    Do tej pory używałam do suszenia włosów jedynie turbanów. Niestety dla turbanów, a na szczęście dla mnie, moje włosy rosną w ultra szybkim tempie. Obecnie mam taką długość, którą mieści jedynie fioletowy turban od Anwen (i to też ledwo, ledwo). Postanowiłam wypróbować coś nowego. Ręczniki od Helfi, znalazłam na stronie drogerii napieknewlosy.pl. Koszt takiego ręcznika to około 89,00 zł. Dosyć sporo, choć jest to produkt który z pewnością zostanie u mnie na dłużej. Trochę o samym produkcie. Ręcznik ma wymiar 70x90 cm, w 100% składa się z wiskozy bambusowej (oprócz bawełnianej lamówki). Producent, na swojej stronie opisuje, że ręcznik posiada 4-krotnie większą chłonność od standardowych ręczników (których nie używam do włosów już od lat). Materiał jest antybakteryjny. Jak sprawdza się na moich włosach? Mam wrażenie, że jest ociupinkę za mały, choć też jest to zależne od związania nim włosów. Związany, trzyma się na włosach bardzo dobrze. Zdecydowanie skraca czas wysychania włosów (które latem pozostawiam na naturalnego wyschnięcia). Podsumowując: Bardzo dobrej jakości produkt, świetnie spełnia swoją rolę. Producent mógłby jednak zainteresować się również troszkę większym rozmiarem :) moim zdaniem zdecydowanie warto kupić ten ręcznik (sama zastanawiam się również nad wersja do twarzy).
    Zalety:
    • świetnej jakości materiał, miły w dotyku
    • piękne grafiki, duży wybór
    • szybko wchłania wodę, sam również bardzo szybko schnie
    Wady:
    • Trwałość / wykonanie