Gąbki i myjki do ciała

3 na 51 opinię

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 10 stycznia 2024 o 19:38
    Jest ok, ale jednak wolę inne gąbki.
    Regularnie używam gąbek kąpielowych i trochę ich już przetestowałam. Podczas zakupów w jednym z marketów trafiłam na gąbkę nieznanej mi dotąd marki Kamelia, więc postanowiłam ją wypróbować. Dostępna jest w różnych kolorach, ja akurat mam wersję kolorową (3 kolory - niebieski, żółty i pomarańczowy). Gąbka rzeczywiście jest delikatna. Z obu stron jest gładka, nie ma szorstkiej powierzchni. Trochę szkoda, bo jednak bardziej wolę takie, które mają dwie różne powierzchnie, ale i tak zdecydowałam się na jej zakup. Jest trochę grubsza niż stosowane przeze mnie najczęściej gąbki i na początku jest to troszkę niewygodne, ale później robi się cieńsza. Trwałość jest naprawdę zadowalająca jak na gąbkę w tak niskiej cenie. Nie kruszy się od razu jak inne, które miałam już okazję przetestować. Przez swoją grubość na początku stosowania miałam wrażenie, że chłonie zbyt wiele żelu pod prysznic, że za mocno w nią wsiąka. Da się jednak dobrze spienić żel za jej pomocą. Dzięki swojej delikatności gąbka nie podrażnia skóry, ale i masaż nią wykonany będzie raczej delikatny. Mogłaby być również trochę lepiej wyprofilowana. Jej pierwotny kształt, jak już wspomniałam, nie jest za bardzo wygodny. Jest niedroga, więc wypróbować można, ale raczej już do niej nie wrócę. Wolę jednak inne typy gąbek. ;) Może jednak sprawdzić się osobom, które wolą właśnie takie delikatniejsze gąbki, bez szorstkiej powierzchni.
    Zalety:
    • Delikatna.
    • Nie podrażnia.
    • Całkiem trwała.
    • Niska cena.
    • Ładne kolory.
    • Jest cała gładka. Brak szorstkiej powierzchni.
    Wady:
    • Kształt. Jest trochę za gruba i nie jest wyprofilowana.
    • Na początku użytkowania wchłania za dużo żelu pod prysznic. Szybko w nią wsiąka.
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu