Turbany i ręczniki do włosów

Niuqi Professional, Turban do włosów

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    Miroku
    20 października 2024 o 23:51
    Są dobre, ale mam już innego ulubieńca
    (a konkretnie to taki różowy turban z Decathlonu, dla mnie w kwestii turbanów totalny lifechanger ;) ) Mam dwa turbany z Niuqi, różowy i beżowy(fajnie by było jakby poszerzono gamę kolorystyczną, niby nic, ale zawsze serduszko i oko się cieszy gdy używa rzeczy, które wpisują się w nasze estetyczne gusta), za taką cenę to są dobre turbany, ale nie pozbawione wad. A właściwie jednej-ta pętelka do zaczepienia guzika. Czasami muszę się nagimnastykować by ją zaczepić, do tego w jednym turbanie już musiałam dwa razy ją przyszywać, bo łatwo się odpruwa. Poza tym turbany są ok. Dobrze i szybko chłoną wodę, po ich zdjęciu pasma nie ociekają wodą, a przy tym nie muszę(bo i nie chcę) trzymać ich długo, wystarczą 2-3 minuty. Nie ciągną włosów, są wygodne w noszeniu, nie spadają oraz nie przesuwają się. Mam włosy dosyć gęste i za ramiona, mi się w turbanie spokojnie mieszczą, ale mam spore wątpliwości czy wejdą do niego w całości włosy naprawdę długie, grube i gęste. Szybko wysychają-zarówno po użyciu jak i praniu. Prałam je już sporo razy(jak resztę ręczników, czyli w 90 stopniach) i nic złego z nimi się nie dzieje, nadal dobrze chłoną, są miękkie oraz miłe w dotyku.
  • 21 sierpnia 2024 o 19:44
    Miękki materiał i bardzo chłonny
    Będąc w Biedronce na zakupach przypadkiem zobaczyłam ten produkt. Nigdy nie miałam czegoś takiego więc stwierdziłam, że wypróbuję. Oczywiście jestem z niego bardzo zadowolona. Turban jest zrobiony z miękkiego materiału. Bardzo chłonny i szybko schnący. Wzięłam kolor różowy bo tylko taki był dostępny. Cena około 12 zł. Moja 7letnia chrześnica będąc u mnie na wakacjach również go używała i poprosiła żebym też jej go kupiła bo nawet sama jest w stanie zawinąć sobie w niego włosy i zapiąć na guzik. Ona i ja bardzo polecamy.
    Zalety:
    • Miękki i chłonny materiał
    • Łatwo się zapina
    • Szybko schnie
  • 5 lutego 2024 o 11:41
    Rewelacyjny turban do suszenia włosów
    Turban zakupiłam w Biedronce, jest to produkt marki Niuqi która jest dostępna wyłącznie w sieci tych sklepów. Kosztował jakieś 12zł a że nigdy wcześniej nie miałam turbanu do suszenia włosów to się skusiłam. Już od pierwszego użycia polubiłam się z tym produktem. Kupiłam kolejne dwie sztuki dla mamy i teściowej, obie są równie zachwycone jak ja :) Turban dostępny jest w dwóch kolorach - beżowym i różowym, skusiłam się na beżową wersję. Opakowanie to zgrabny i elegancki kartonik z wycięciem z przodu dzięki czemu możemy dokładniej zobaczyć a przede wszystkim dotknąć materiał z którego jest wykonany turban. Podoba mi się bardzo szata graficzna opakowania - mocno minimalistyczne, z tyłu mamy dokładny opis produktu jak również sposoby zastosowania. Sposoby bo można ten turban zapiąć na dwa sposoby: z przodu jak i z tyłu głowy. Turban wykoanny jest z miekkiej mikrofibry która naprawde bardzo dobrze wchłania wodę. Osobiście stosuję go po prostu jako ręcznik do wysuszenia włosów, moja mama natomiast używa go przy maskach i włosy i sprawdza się również rewelacyjnie. Pomimo kilkukrotnego prania nic się nie dzieje, cały czas jest równie mięciutki jak na początku stosowania. Odkąd kupiłam ten turban nie wyobrażam sobie bez niego życia. Z reguły nie suszę włosów suszarką, wolę aby schły naturalnie więc przez kilkanaście minut po umyciu włosów zawsze chodziłam z ręcznikiem owiniętym na głowie. A wiadomo jak to z ręcznikiem - nie dość że co chwilę się zsuwa i trzeba go poprawiać to jest to po prostu ciężkie i odczuwalne na głowie. Ten turban jest leciutki, nie czujemy go na głowie, jest bardzo wygodny w noszeniu, nic się nie zsuwa, nie musimy go poprawiać. Jest to też produkt idealny dla każdego niezależnie od długości włosów. Rozmiar turbanu jest duży bo długie włosy spokojnie się mieszczą, a przy tym jest na tyle dobrze uszyty / zaprojektowany że osoby mające tych włosów mniej też komfortowo mogą z niego korzystać bo nic się nie zsuwa. Turban ma kształt powiedzmy trójkąta - w szerszej części mamy guzik, na końcu węższej mamy pętelkę. Nakładając zaczynamy od tej szerszej części i tutaj mamy dowolność czy chcemy go zapiąć z tyłu czy z przodu głowy tam musi być guzik. Pozostała część turbanu ląduje na włosach, zawijamy w nią włosy po prostu skręcając ten turban i zapinamy na guzik w tej części na głowie. Prosta sprawa a jak bardzo ułatwia suszenie włosów. Dodam jeszcze że stosuję go regularnie od miesiąca i nie zauważyłam żadnej zmiany na włosach, ani na plus ani przede wszystkim na minus. W mojej opinii oznacza to tyle że nie powoduje on uszkodzeń mechanicznych włosów. Jestem zachwycona tym turbanem, okazał się przełomem w mojej codziennej rutynie pielęgnacyjnej. Od momentu pierwszego założenia pokochałam ten produkt i wiem że zostanie ze mną na wieki :)
    Zalety:
    • doskonale wchłania wodę, przyspiesza wysychanie włosów
    • przyjemny w dotyku materiał
    • lekki wręcz nie czujemy go na głowie
    • bardzo wygodny niezależnie od długości włosów
    • nie zsuwa się z głowy
    • dobrej jakości materiał bo po wielu praniach dalej jest jak nowy
    • niska cena
  • 28 grudnia 2023 o 21:14
    Turban do suszenia włosów to dla mnie niezbędne akcesorium i choć mam już dwa, to jednak nie są one idealne. Podczas zakupów trafiłam jednak na turban od Niuqi, w korzystnej cenie i ładnym kolorze, postanowiłam wypróbować i .. właśnie znalazłam swój ideał. Jeśli szukacie turbanu do odsączania włosów po myciu lub do utrzymania ciepła podczas aplikacji produktów do włosów, to ten produkt jest do tego stworzony. Lubię go za przyjemny, miękki materiał, świetną chłonność i funkcjonalny design, który sprawia, że używanie go to czysta przyjemność. OPAKOWANIE Turban znajduje się w eleganckim opakowaniu w kolorze kremowym lub różowym, w zależności od tego na jaki kolor się zdecydujemy, w obecnym momencie są dostępne 2 kolory. Ja wybrałam kolor różowy , gdyż od razu wpadł mi w oko. Opakowanie jest schludne i eleganckie, spokojnie może nam posłużyć na prezent. Kartonik jest wykonany z solidnej i trwałej tekturki, w środku ma wycięcie, dzięki któremu można podejrzeć co znajduje się w środku. Na opakowaniu znajduje się szczegółowy opis produktu oraz instrukcja jego używania. TURBAN Turban wykonany jest z miękkiego, przyjemnego w dotyku materiału. Nie miałam jeszcze turbany, który byłby tak mięciutki, jego używanie to czysta przyjemność a dodatkowo jest on bezpieczny dla włosów i nie powoduje zniszczeń mechanicznych. Mój turban ma kolor jasnego różu, cukierkowego, ta barwa jest naprawdę ładna. Turban jest o wiele większy niż standardowe turbany innych marek, mogę go spokojnie polecić posiadaczkom długich i grubych włosów, z pewnością poradzi sobie z ich odsączaniem z wody po myciu. Mnie ten rozmiar naprawdę miło zaskoczył. Turban posiada praktyczny guziczek i pętelkę, które zapewniają stabilizację włosów po zawinięciu w turban i zapobiegają jego zsuwaniu czy przesuwaniu. Turban jest wyjątkowo chłonny i świetnie odsącza włosy z nadmiaru wody po umyciu, sprawdza mi się też podczas aplikacji masek i odżywek pod czepek. Można go łatwo wyprać i nawet po kilku takich zabiegach wygląda jak nowy. Odkąd mam ten turban nie muszę myśleć o spadającym lub ześlizgującym się ręczniku, to duża wygoda. Ponadto inne turbany były dla mnie za małe i włosy się do nich nie mieściły, z tym turbanem nie mam już tego problemu. Cena jest dość bardzo korzystna i obecnie produkt jest bardzo dobrze dostępny. Myślę, że warto mieć to akcesorium, znacznie ułatwia pielęgnację włosów. PLUSY: + przyjemny materiał + idealny kiedy aplikujemy maski i suszymy włosy + dobrze utrzymuje włosy dzięki zapięciu + idealny do odsączania włosów z nadmiaru wody + można go prać i nie traci na tym jakości + większy rozmiar niż standardowy + korzystna cena + dobra dostępność