Opaski do włosów

For Your Beauty Bambus, Opaski do włosów

3 na 51 opinię

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 3 czerwca 2024 o 20:14
    Ładnie się prezentują i są bio. Ale ześlizgują mi się z głowy, co powoduje u mnie czasem irytację
    Kupiłam te opaski w Rossmanie na promocji, bo pogubiłam wszystkie dotychczasowe (jestem na siebie bardzo zła, bo naprawdę mi służyły). Poza tym od dłuższego czasu nie mogę już wytrzymać z baby hair, które cisną się do kremu SPF, podkładu itp. W tym celu sprawdzają się dobrze. Żeby nosić je dłużej trzeba mieć cierpliwość, bo ześlizgują się z głowy i po prostu... eh. Do treningów dostają ode mnie 3x nie. Wykonanie Ten aspekt oceniam dobrze. Są to ładne, klasyczne opaski wykonane z tkaniny. W składzie znajdziemy 66% wiskozy, 28% bawełny, 6% elastanu, z wiskozą z celulozy bambusowej. Czuć tutaj, że to nie jest plastik i ja to bardzo cenię i głównie tym kierowałam się przy ich zakupie. Brązowy model ładnie prezentuje się na moich rudo/czerwonych włosach. :) Sam szew (na zdjęciu) jest mocny, nie ma tutaj mowy o jakimkolwiek rozpruciu czy wychodzeniu nitek. Opaski świetnie się rozciągają, nie mam problemu z nasunięciem ich na głowę i zdjęciem. Stabilność na głowie Jest kiepsko. Opaska służy mi tylko i wyłącznie do krótkotrwałego schowania baby hair, które ostatnio szaleją i wchodzą we wszystko, co klejące na twarzy. Na siłowni nie wyobrażam sobie mieć ich na głowie - nie trzymają się jednej pozycji, zsuwają się w mgnieniu oka. Na plus stwierdzam brak ciągnięcia włosów, nie odnotowałam żadnej złamanej jednostki. Pod tym kątem są ok. W zestawie znalazły się dwie opaski - czarna i brązowa. Są ładne, prezentują się jako porządny produkt. Szkoda, że nie są stabilne. Poprzedniczki (niestety niezbyt ekologiczne) sprawiały mi się lepiej. No nic, będę szukać dalej.
    Zalety:
    • ładny design
    • tanie i łatwo dostępne w Rossmanie
    • w zestawie są dwie opaski, w stonowanych barwach: czarna i brązowa
    • raczej naturalny skład, nie ma tutaj poliestru - za to cenię ten produkt
    • dobrze się rozciągają i nie ma problemu z nałożeniem ich na głowie
    • mocny szew, który się nie rozpruwa
    • nie łamią i nie wyrywają włosów
    • brak wychodzących nitek, wykonane z mocnej tkaniny
    Wady:
    • nie są stabilne na głowie, szybko spadają - do szybkiego makijażu się nadają, do treningu zupełnie nie
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu