Gąbki i aplikatory do makijażu

H&M Makeup Sponge Gąbka do makijażu

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    kaskaw8
    10 marca 2019 o 19:43
    Jest OK
    Bardzo fajna gąbeczka do makijażu. Potrzebowałam czegoś "na już" i akurat trafiła mi się w H&M. Kosztuje niewiele, a spisuje się bardzo dobrze. Jest dość miękka, ładnie wchłania wodę i szybciutko się powiększa. Miałam już takie gąbki, które w ogóle nie chciały rosnąć, a ta zachowuje się dobrze. Rośnie do całkiem sporych rozmiarów, dzięki czemu nakładanie podkładu jest bardzo szybkie. Jak to gąbka, wchłania podkład czy korektor, ale nie jakoś specjalnie bardziej niż inne. Sprawdza się również do nakładania pudru. Po namoczeniu gąbka jest mięciutka. Oczywiście, mogłaby być bardziej ;) Ogólnie, jak za tę cenę bardzo polecam!
    Zalety:
    • miękkość
    • jakość
    • szybko nakłada makijaż
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
  • 3 kwietnia 2017 o 14:37
    Koszmarne nieporozumienie.
    Gąbkę kupiłam "przy okazji" z racji że moje jajko bb już umierało. Może nie spodziewałam się lekkości oryginalnego bb, ale również nie takiej twardości. "Gąbka" jest twarda i nie chłonie wody, nie widać żadnej zmiany, czy jest namoczona, czy nie. Pacanie się nią po twarzy przynosi efekt maziajów z podkładu. Przy myciu nie chciała się doczyścić, przy drugim pękła na pół. (Traktowana delikatnie jak bb.) Nie polecam.
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
    lolka80
    18 stycznia 2016 o 18:10
    OK, ale bez rewelacji
    Gąbka jest przede wszystkim moim zdaniem zbyt twarda. Bardzo ciężko ją domyć - mam wrażenie, że nie wsiąka w nią woda wystarczająco, a podkład wchodzi dość głęboko. Po kilku myciach zrobiły się na niej większe pory, dziurki (w miejscu najczęściej używanym). Nie powiększa się pod wpływem wody. Kolor wyblakł, co mi szczególnie nie przeszkadza, ale gorsze jest to, że dość brzydko pachnie... Pomimo tego dość fajnie wygląda na buzi nałożony podkład z pomocą tej gąbki, chociaż teraz używam jej przede wszystkim do korektora pod oczy - sprawdza się bardzo fajnie. KSZTAŁT moim zdaniem IDEALNY. Posiadam kolor fioletowy. Używam tego produktu od: dwa miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego