Nici dentystyczne

Elmex Woskowana nić dentystyczna z aminofluorkiem

elmex nić dentystyczna woskowana 50 m

• 12 sierpnia 2024 o 13:41
    Okropna
    Kupiłam nić, gdyż bardzo długo stosuję pasty do zębów tej marki i liczyłam na super nić. Niestety ta nić jest beznadziejna. Strzępi się, jest gruba, rani dziąsła przez co krwawią. Jest nieprzyjemna w dotyku, ciężko ją dobrze owinąć gdyż spada z palców. Nigdy nie miałam tak kiepskiego produktu z tej serii. Nie polecam.
  • 9 lutego 2024 o 12:27
    dla mnie ok
    Kupiłam ją, że tak powiem z braku laku, jako, że tej co używam na co dzień nie było w sklepie. Wysoka cena, zapłaciłam za nią koło 18zł. Spełnia swoją rolę. Dokładnie czyści przestrzenie międzyzębowe. Wydajna, aż 50 metrów. Generalnie dobra, ale można kupić tańsze.
    Maze
    17 marca 2021 o 17:43
    Za gruba
    Ta nić jest dla mnie za gruba, miałam problem czasami wprowadzić ją w szczeliny między zębami, szczególnie w tych miejscach gdzie zęby są bliżej siebie. Poza tym bardzo się strzępi, czasami kłębki nitki zostawały mi między zębami, co była irytujące. Poza tymi wadami całkiem nieźle czyści. Nie rani dziąseł.
  • 17 lipca 2020 o 16:32
    Bardzo słaba
    Moja recenzja będzie z punktu widzenia osoby z aparatem ortodontycznym. Mam wrażliwe dziąsła i odsłonięte szyjki zębowe, więc zawsze bardzo ceniłam sobie produktu Elmex. Niestety, ta nić jest okropna. Przede wszystkim bardzo szybko pęcznieje, przez co nie da się jej przeciągnąć przez drut aparatu, ale dla osób bez aparatu to również może być uciążliwe. Nić w ogóle nie zachowuje się, jakby była woskowana. Przypomina trochę najzwyklejszy sznurek. Poza tym bardzo szybko się strzępi. Nić jest bardzo gruba, przez co rani dziąsła i w ogóle ciężko nią operować w ciasnych przestrzeniach międzyzębowych. Oczywiście dla osób z szerokimi przestrzeniami to zaleta. Pozostawia na rękach bardzo nieprzyjemny osad. Nie jest to nic ważnego, w końcu nie jest trudno po prostu opłukać dłonie, ale jest to zawsze jakiś minus (a dla osób, które noszą ze sobą nitkę i nie zawsze mają dostęp do umywalki to już na pewno). Nie polecam. Nawet nie byłam w stanie jej dłużej stosować.
    Zalety:
    Wady:
    • Gruba, przez co rani dziąsła i trudno nią operować przy ciasnych przestrzeniach
    • Strzępi się
    • Pęcznieje
    • W ogóle nie czuć, by była woskowana
    • Bardzo ciężko nią operować z aparatem ortodontycznym
    • Pozostawia osad na dłoniach
  • 30 listopada 2019 o 16:29
    Poprawna
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Nić łatwo się wysuwa z opakowania, nie rwie się, nie rozwarstwia, nie zostaje między zębami, nawet ciasno usadowionymi. Kupiłam z ciekawości, wolę jednak pęczniejące i czarne nici (np. Prokudent w Rossmanie), bo widać na nich, czy jeszcze zostały zanieczyszczenia.