|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
w moim dzisiejszym menu, pora na kawałek domowego piernika ze szklanką mleka
![]() na szczęście to dopiero dziś mój drugi posiłek konkretny ![]() oprócz owoców rzecz jasna
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3242 |
|
Raczkowanie
|
to ja jestem cos do tylu z jedzeniem.. bo dzis tylko kubek barszczu, dwie kanapki i dwa male paszteciki z kapusta na sniadanie i nic pozatym
|
|
|
|
#3243 |
|
Rozeznanie
|
Jeju ...
na sniadanie wtryniłam 4 tosty z ogromną ilością szyneczki i sera w między czasie jabłko, nekatrynki, banan, jogurt i paluszki na obiad teraz pałaszuje ziemniaczki z koperkiem i pieczoną kiełbachę i oczywiście ogóreczki małosolne a do kolacji pewnie zjem jeszcze kilka kanapek, owoców itd a kolacje zjem jak zawsze około godziny 22 i w nocy koło 4 jak zawsze wstane coś zjeść ... jestem przerwana, czy co?
|
#3244 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą, niech żadna nie mówi, że centymetry nie robią różnicy Cytat:
Na łące nikogo nie było, więc nawet się zdecydowałam na nagie ujęcia. No i teraz mnie wszystko swędzi, bo mnioe komary pogryzły. ale nie żałuję. A zdjęcia całej trójki zrobimy jak przyjedzie szwagier albo moja siostra i nam zrobią. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wklejam jedną z fotek z wczorajszego pleneru.
|
|
#3245 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, załamujecie mnie. Nie było mnie dobę a tu już 7 stron bodajże do czytania
Dzisiaj Matylda nie kopie, tylko zdaje się chce mi wywiercić dziurę po lewej stronie brzucha.Mam pytanie. A nawet dwa. 1. Czy któraś ma skurcze Braxtona-Hicksa? Od kilku dni twardniej mi brzuch i wydaje mi się że to właśnie to. Nie boli. W poniedziałek idę do gina, więc się wszystkiego dowiem, ale poniedziałek jest dopiero za 3 dni, więc mi się będzie dłużyło. 2. Produkujecie już siarę? Pierwszy raz zaczęłam przeciekać 26 kwietnia i od tego czasu leci ze mnie coraz mocniej. Co dziwne tylko z prawej piersi, z lewej tylko gdy ucisnę brodawkę. W dodatku zdarza się że wydzielina jest zabarwiona na "oczo***ny" pomarańcz. Tylko ja tak mam, czy są inne podobne zdziwione? ![]() Do wszystkich wcześniejszych wypowiedzi odnieść się nie jestem w stanie, ale na kilka się wypowiem. Co do alkoholu - FAS jest dla mnie takim odstraszaczem, że nie piję i już. Wino mam w lodówce, ale stoi dla koleżanki, która mnie odwiedza. Zastanawia mnie jeszcze fakt, że przecież w restauracjach dodają np. do sosów czy zup. Nie zawsze uwzględniają to w menu. I co wtedy? Cytat:
Najwięcej jest ciuszków w rozmiarach 62 i 68, dużo śpiochów i pajaców, sukienki trzy, zatem praktycznie. Na sukienki przyjdzie jeszcze czas (tak sobie powiedziałam, o!), tymczasem chciałam mieć pewność że baza jest. Póki nie będę miała ostatnich pomiarów i badań nie będę kupować dużo ubranek w rozmiarze 56, bo nie wiem jak duże Maleństwo się nam urodzi. Mój ojciec miał ponad 5 kg, ja z kolei już 3 170 g, więc trudno stwierdzić jaka tendencja będzie się utrzymywać. Hihihihi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie chcę używać pampersów, bo primo - również naczytałam się o szkodliwym działaniu substancji zawartych w pieluchach na narządy dzieci, szczególnie chłopców; secundo - byłoby miło gdyby córa szybko z pieluch zrezygnowała, a z przysłowiowymi pampersami trwa to dłużej; tertio - staram si prowadzić jak najbardziej ekologiczny tryb życia i fakt, że miałabym zaśmiecić ziemię, po której stąpam i po której mają chodzić mojej dzieci kolejną toną śmierdzącej kupy (haha) śmieci, wcale ale to wcale mi się nie podoba. Cytat:
Cytat:
Wózek w realu okazał się wspaniały, ma wygodny druciany koszyk i wyjmowaną torbę na zakupy, chromowany stelaż i koła, a w dodatku jest w idealnym stanie. Żeby było fajniej dostaliśmy jeszcze gratis fotelik Recaro Profi Plus. Tak więc z wózkiem się nam udało.Cytat:
TŻ zabrał się za robienie poprawek w mieszkaniu. Chyba do niego zaczyna jednak docierać, że jak się maluch pojawi to nie będzie miał czasu, no i ze szlifowaniem tego i owego trzeba będzie poczekać. Zuch chłopak!
Lord, help me be the person my dog thinks I am... Edytowane przez kashin Czas edycji: 2009-06-12 o 15:06 |
|||||||
|
|
|
#3246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Siary nie produkuje, nawet jak naciskam to też nie leci :/ ale może to lepiej, chyba jeszcze mam czas ...
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne zdjęcie
Ja już po obiadku i kuchennych bojach, idę się trochę położyć, bo jakaś senność mnie bierze
|
#3248 | ||
|
Zakorzenienie
|
ćwiczonka zrobiłam, relaksacje też
![]() Cytat:
Cytat:
no argument a ekologiczną bombą też mnie przekonuje mam nadzieje, że matka ziemia mi wybaczy
|
|
|
#3249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w końcu mam tam jakieś Swoje ulubione sery żółte, i swojskie wędlinki jakoś zacznę się przełamywać
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli nie wolno oczywiście tyć niewiadomo ile, ale trzeba jeść i to jeść w sposób urozmaicony. chlebek - jak nie biały to ciemny z ziarnami, wędlinka, serek, mleczko, jogurt, ziemniaczki, makaron, warzywko, owocek
|
|
|
#3251 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ładna z Ciebie mama! Cytat:
Pytania 1. Miałam skurcze B-H od 21 tc dopóki nie dostałam fenotrelolu. Teraz to już nic się mi tam nie rusza... 2. Na szczęście jeszcze nie przeciekam ![]() Tym czy dodają alkohol do sosów czy nie w ogóle się nie przejmuj. Etanol ma temperaturę wrzenia 78 stopni. Po zagotowaniu nic go tam nie zostaje. Nie wyobrażam sobie upiec golonkę i nie polewac jej piwem |
||
|
|
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie do wody wciąż się zmuszam, mam szklankę 0,4 l i odliczam ile dziennie wypijam, i tak staram się ok 1,5 litra
![]() lecę coś dalej sprzątać
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmykam ogarniać domek, bo sam nie chce się ogarnąć...dlaczego? ![]() ![]()
|
|
|
#3254 |
|
Rozeznanie
|
ja dziennie wypijam dwie butelki wody 1,5 litrowej i do tego trzy herbaty i często litr soku ... nic dziwnego, że sikam co 5 minut ...
|
#3255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do tego z rana mała kawka, potem jakiś soczek, czasem mleko do ciastek. Wychodzi mi koło 4 litrów dziennie. No i tez co chwila sikam... nawet w nocy Zresztą ja w nocy też popijam. Woda od zawsze jest stałym elementem wystroju sypialni. No i nic nie moge z tym zrobic. Próbowałam na wieczór ograniczac trochę picie, ale byłam uschnięta i wsciekła, więc też spac nie mogłam. |
|
|
|
|
#3256 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Przyszlam sie do Was pouzalac , od kilku dni meczy mnie straszna zgaga, juz nie wiem co mam robic![]() Po drugie juz obiecalam malemu, ze jak tylko sie urodzi dostanie od matki wciry na dziendobry ![]() A to dopiero polowa ciazy ![]() Nie dosc, ze wieczorami kopie jak najety, to i w nocy jak ide sisiu to sie kurdupel od razu budzi i nie moge usnac ![]() Krotko mowiac nie wiem czy po tej ciazy zdecyduje sie na jeszcze jedna |
|
|
|
#3257 |
|
Raczkowanie
|
nadrobilam z jedzeniem
dwa kiwi, lody zaraz zjem male cisteczko ;p i pora isc do sklepu po cos na surowke
|
|
|
|
#3258 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
i rzeczywiście mega okazja![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
ad. 2 Ja niestety od kilku tygodni tak i z jednej i z drugiej mi leci, szczególnie w nocy. Rano budzę się z "kółkami" na koszulce U mnie jest to przeźroczysty, lepki płyn. Nie wiem co się tak pospieszyły, ani ich nie duszę, ani nic, a jeszcze 3 miesiące mają...Czy ktoraś z Was ma skurcze łydek? Bo mi chyba się zaczynają
|
|||||
|
|
|
#3259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. To jest męczące, szczególnie w nocy, bo wstaje około 5 razy i to z tak pełnym pęcherzem, że ledwo dochodze do łazienki (na wpół zgięta, bo pęcherz jest aż tak pełny, albo niuniek na nim siedzi)
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Domek lśni, poprasowałam, pogadałam z sąsiadem i teściową przez telefon, zjadłam meksykańskie naleśniki ( ale jestem pełna...)
co do pęcherza to moja mała też czasem mi wymierzy kuksańca tam , albo naciśnie. takie uroki ciąży ... w dzień piję dużo więc sikam dużo, na wieczór się ograniczam, bo mnie to wstawanie wykańcza a do tego mała się budzi jak idę na sikanie i kopie dziś jestem taka podekscytowana mebelkami i fotelem bujanym, że co chwila wchodze do pokoiku małej i patrzę gdzie co poustawiam... i tak się cieszę ceną.mama mojego męża mu zawsze powtarza : ty się ciesz, że masz taką praktyczną żonę, bo są kobiety , które wszystko muszą mieć nowe dla swoich dzieci... fajną mam teściową , już jej dziś opowiedziałam o mebelkach. ona teraz jedzie na 3 tyg do Francji dawać lekcje gotowania.
|
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Bo nawet jak sie zalatwie i np. chodze od razu mam ucisk na pecherz i wydaje mi sie, ze zaraz sie posiusiam, a po 2-3 min ucisk ustepuje i mi sie nie chce juz do toalety![]() .Nie wiem czy zrozumiale to opisuje, ale to wydaje mi sie strasznie dziwne, bo chyba nie wszyscy tak maja , sama nie wiem...Z reszta to samo jest w sklepie lub na spacerze, ze mam ucisk (nie wiem co on tam robi , zrobil sobie chyba worek treningowy z matki pecherza )i nie musze leciec do wc .Ps. Spisze sobie jeszcze kilka adresow z netu ciekawych domkow i jutro znowu jedziemy ogladac . Wczoraj widzielismy maly domek (kwalifikuje sie do remontu) z duzym ogrodem i jestesmy umowieni na jutro zobaczyc go od srodka, co dziwne, to naprawde maly domek, a cene ma niezla, ale to pewnie przez ten duzy ogrod . Jakby troche z ceny zeszli to bysmy mogli sie nad nim porzadnie zastanowic Pa pa , jutro pewnie zajrze, jak mnie synek nie zameczy
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-12 o 18:26 |
|
|
|
|
#3262 |
|
Rozeznanie
|
zartownis mi tez sie wydawalo ze dziecko za nisko lezy ... ale lekarz powiedzial, ze to tylko wrazenie, wiec sie uspokoilam i wiem, ze nie wyleci :P
Ja mieszkam z rodzicami ... mamy dwa pokoje, i dzidzie będę miała cały czas przy sobie w moim pokoju zmienimy tylko ustawienie mebli, dostawimy łóżeczko i szafeczkę no i wyniesiemy klatkę ze szczurkiem ... i wstawimy w drzwiach bramkę, żeby moje koteczki i piesek nie latały po pokoju jak im się podoba ![]() Nika ty oglądasz pokoj, jak co poustawiasz, a ja zaglądam do szafki, w której mam czapeczkę, kaftanik i śpioszki dla dzieciaczka i nie mogę się napatrzeć :P
69 będzie 54 kiedyś napewno ... ![]() 111 dni bez słodyczy 111 dni bez fastfoodów 111 dni systematycznych ćwiczeń 111 dni wytrwałej diety 111 dni i będzie OKEJ Edytowane przez Fasoleczk4 Czas edycji: 2009-06-12 o 18:29 |
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie korzystając z wolnego wieczorku wzięłam się za gitarkę , pośpiewam troszkę malutkiej , w końcu z dnia na dzień coraz lepiej słyszy, bo kostka w jej uszkach twardnieje , dzięki czemu słuch się poprawia i wyostrza ![]() niech ma dziecko przyjemną stymulację choć nie wiem czy mozna to powiedzieć o moim spiewaniu....
|
|
|
#3264 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i mebelki też planuję zakupić używane.---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3265 |
|
Rozeznanie
|
to ja mam trzy rzeczy dla maluszka ......
jeju ... czy ja potem ze wszystkim zdaże? w tym miesiącu mam zamiar kupić sobie wersalkę i dywan, a dopiero w lipcu inwestować w dziecko ...
|
#3266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- My w licu łóżeczko zamierzamy kupić. Chociaż ja dalej nad kołyską się zastanawiam i nie wiem... no i torbę do szpitala na kółkach. |
|
|
|
|
#3267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
większość naszych znajomych ( nawet szef mojego męża, który należy jednak do bogatych ludzi) kupiła np wózki i mebelki używane, dlatego, że ich ceny nowych w Holandii są po prostu śmieszne. wooooow 8 reklamówek! kochana to ty jak swojego bobasa odchowasz to możesz lumpek otworzyć ale fajnie, że masz taką teściową. moja teściowa jest przekochana i żyjemy po przyjacielsku. mój mąż zawsze pyta: dlaczego moja mama jak dzwoni to z tobą rozmawia godzinę, a ze mną 10 minut? Cytat:
będzie dobrze mam pytanie: dlaczego torba do szpitala ma być na kółkach????
|
|
|
#3268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie, że istnieje coś takiego jak forum mamuś w ciąży. Bo gdyby nie to, to chyba schizy bym miała. A to że coś mnie kłuje, a że macica się napina, że brzuch za duży, że nie wiadomo jaki wózek, ciuszki. A tak, zawsze któraś się lekarza zapyta, i napisze na forum, pocieszy że jeszcze czas na zakupy, jaki wózek wybrać. No... dosyć mojego rozczulania, to chyba efekt ciąży...
A my zakupki grubsze typu wózek, łóżeczko robimy w sierpniu i jak na razie podczytuję sobie tutaj o zaletach i wadach... |
|
|
|
#3270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech żyje czytanie ze zrozumieniem przepraszam Cytat:
ja to się obawiam, że w sierpniu to już będę tylko leżeć do góry brzuchem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

ciekawe czy cos takiego w ogole wyprodukowali hihiihih
a tak sie napalilam na ten wozek. a teraz od poczatku poszukiwania wozka. zalezy mi na duzych kolkach pompowanych o tej samej wielkosci.

. To jest męczące, szczególnie w nocy, bo wstaje około 5 razy i to z tak pełnym pęcherzem, że ledwo dochodze do łazienki (na wpół zgięta, bo pęcherz jest aż tak pełny, albo niuniek na nim siedzi)
. Bo nawet jak sie zalatwie i np. chodze od razu mam ucisk na pecherz i wydaje mi sie, ze zaraz sie posiusiam, a po 2-3 min ucisk ustepuje i mi sie nie chce juz do toalety