|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#25831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Cytat:
ja mam za cienkie wloski zeby robic z shea leave-in, poprostu wieczorem nakladam na suche wlosy, najpierw rozcieram w dloniach i jak sie troche rozpusci i jest jak gesty krem to naklada na wlosy i ide spac, rano zmywam, chwilowo jest dla mnie shea lepsze od kokosa
|
|
#25832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A propos mojej maski oto link do niej : http://www.beaute-test.com/masque_bi..._bio_lovea.php skład: aqua, sunflower seed oil*, mentha piperita water*, glycerin, stearate, cetearyl alcohol, cetearyl glucoside, stearic acid, butyrospermum parkii (shea butter)*, dehydroacetic acid, benzyl alcohol, xanthan gum, tocopherol, tocopheryl, acetate, CI 77492, silica (iron oxyd), parfum (fragrance)benzyl benzoate * ingrédients issus de l'agriculture biologique |
|
|
|
|
#25833 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie liczę ani wypadających włosów ani lat
Ale niestety na bank lat mam więcej,aczkolwiek geny mam zwodnicze ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Rybiorku to już nie mam pomysłu...w końcu męża też masz idealnego
|
|
|
|
#25834 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam przechalapane......:mdlej e: robie wlasnie malutkie zamowionko na BC i co sie okazuje - tyle nakupowalam juz ze zasluzylam sobie na rabat, 15% na kazdym produkcie mi wyskakuje
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
a wlosy sie boja ze obetne na zero jak mnie wkurza wiec stanely na wysokosci zadania i probuja ze wszystkich sil okazac ze sa cos warte
|
|
#25835 |
|
Rozeznanie
|
właśnie, dziewczyny, spójrzcie na te fotki co wrzucałam i spróbujcie tak na oko powiedzieć, czego im trzeba? Olejów, nawilżaczy, protein? Bo przed henną miałam z nimi problem, może teraz się poprawi ale jak nie to nie wiem, co z nimi robić (zdjęcia na poprzedniej stronie)
|
|
|
|
#25836 |
|
Rozeznanie
|
Silikony są dobre na zimę - bo powlekają i zatrzymują wilgoć we włosie.
Domyślam się, że nie chodzi tu o te odparowujące (cykliczne). A silikony rozpuszczalne w wodzie? To znaczy: Dimethicone Copolyol, PEGi > 10? Jaka jest Wasza opinia? Chronią, nie chronią?
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#25837 |
|
Wtajemniczenie
|
Typ skrętu podała mi caskada i dzieki jej za to
![]() Teraz to mnie ciekawi w jakich maskach, odzywkach znajde wieksza ilosc emolientow :P o ktorych wspomniała Eloe
|
|
|
|
#25838 | |
|
Raczkowanie
|
WYPLUJ JĄ!! WYPLUJ MÓWIĘ!!
...dobra...wypluj chociaż skalp z tymi super kręciołkami ![]() Cytat:
I teraz już się nie wymigasz Dobrze, że od zakupów się nie płaci dodatkowego podatku, bo skarbowy miałby na Ciebie haka Chcesz czy nie zostałaś chyba uznana za uzależnioną od zakupów kręciołkowych ![]() Eeeeeej...chwilunia...czy kolejne zamówienie nie miało być przypadkiem w listopadzie? ![]()
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia 175cm/64,5 kg - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY Edytowane przez venealin Czas edycji: 2010-10-13 o 17:23 |
|
|
|
|
#25839 |
|
Zakorzenienie
|
a ja za jakis czas tez bede robic podsumowanie (roczne) dotyczace zarowno zapuszcania jak i dbania o wlosy-jak sie okazuje "nieproste".
z pobieznych wnioskow wynika, ze - musza urosnac dlugie, bo im sa dluzsze tym wchodza w lepszy zakret - a wiec jestem na dobrej drodze nie lubia przesady w dbaniu - a wiec umycie raz na pare dni szamponem o prostym skladzie - ostatnio dzieciecy z zawartoscia olejku herbacianego, nie lubia pzresady w odzywkach - jakas prosta odzywka po myciu, zadne chodzenie z odzywka nie lubia silikonow - silikony mi wlosy prostuja, choc raz na jakis czas dostaja cos w maskach albo w jakkis produktach stylizacyjnych. maska, olej - olej co ktores mycie "pzred", a maska co ktores mycie "po" lubia stylizatory o prostych skladach, wszelkie spraye - najlepiej bez alko, pianki to niekoniecznie, pasty modelujace, gumy - tak zeby dotknac wlosy, ugniesc nieco i zostawic - wtedy wygladaja najlepiej. zatem wyleczylam sie zupelnie z manii kupowania, powykanczalam wszytskie nadmiary i nie zanosi sie na zadne ekscesy w tej dziedzinie. mam swoje ulubione produkty w ilosci spokojnie zaspokajajacej poztreby na najblizszy rok. musze tylko cierpliwie czekac na dlugosc aha - no i kokos jako numer jeden do stylizacji - moze z powodu rozjasniania wlasnie pudelko oleju kokosowego od prawie roku stoi u mnei na polce Edytowane przez laudik Czas edycji: 2010-10-13 o 17:28 |
|
|
|
#25840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tego.... znaczy chyba pisalam ze sie przejezyczylam takie planowe zakupy beda w listopadzie a teraz to probki w sumie zamawiam w listopadzie to bedzie szalenstwo bo bede na CM zamawiac i jak sie znam to wezme te nowosci z Curl Junkie, ja nawet na leczenie sie nie nadaje, terapia indywidualna czy grupowa a ja i tak w myslach bym myslala o zestawach ktore najlepiej dbaja o kreciolki ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
myslalam ze mi przejdzie, nigdy wczesniej nie dbalam tak o wlosy, a tu mija tyle miesiecy i co? zaluje ze nie pracuje w branzy kreciolkowej
|
|
#25841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
inna sprawa jak bardzo co do shea, lubię je, zamawiam na mazidłach, moje włosy na przemian tolerują i dobrze reagują albo na kokosa albo na shea, teraz mają fazę na shea ![]() chustkowanie też robię, a włosy (skręcone) ledwo mi sięgają ramion. |
|
|
|
|
#25842 | |||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
zaraz po cieniowaniu w lipcu. Teraz po prostu Mistrz Yoda Cytat:
by zrobił zdjęcia.Cytat:
kobieta po przejściach włosowych ![]() No i jak mam mieć zdjęcia? Właśnie orzeszka i herbatke dostałam ![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym na zdjęciu to nie jest łysinka, ale tak ułożyły się włosy. Podpinanie pomaga Cytat:
Cytat:
Zgadzam się. Cytat:
|
|
#25843 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#25844 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe
Dzieki Ci bardzo jutro wędruje po ta odzywke ![]() Dzis zakupilam tez b/s mrs potter z aloesem tez sie sprawdza ? Dziewczyny...a te zele rozowe i zielone Rossmanowskie to ktore sa ?
|
|
|
|
#25845 | |||||||||
|
|
No to lecę
Urojona piękne są Twoje włosy. I jeszcze pytasz o potencjał? W kwestii prześwitów - nie nakładaj odżywek (przynajmniej narazie i jeśli nakładasz od skalpu odżywkę d/s, to już kilka centymetrów dalej nałożysz b/s i odwrotnie) przy skalpie, ale nieco dalej. Dodatkowo podpinaj włosy, by układały się zgodnie z Twoja wolą. Wówczas powinnaś zapanować nad prześwitami i włosy nie powinny tak szybko opadać. Po kilkakrotnych próbach i przyglądaniu się włosom powinnaś bez problemu poradzić sobie z podpięciem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
aż boję się dalej czytać, co znajdę...Cytat:
Cytat:
Poza tym fajna dokumenatcja w profilu
|
|
#25846 | |
|
|
Nie sprawdzałam. Mam tylko balsam d/s i jest moim ulubieńcem do mycia.
Cytat:
No to załączam zdjęcia - co prawda nie jest już ekstra jak rano - przeszliśmy dziś razem cały już dzien w różnych warunkach, ale dziś nie odświeżałam włosów w ciągu dnia!
|
|
#25847 |
|
Zadomowienie
|
Volyova Widać dużą różnicę odkąd stosujesz CG
Potencjał na mocniejsze kręcenie masz na pewno![]() Włosy mi już wypadają w mniejszej ilości |
|
|
|
#25848 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze pewnie do soboty dojrzeje. Rano była na głowie świeża marchewka, teraz już jest dojrzała Cytat:
Cytat:
![]() no chyba tak jej, to pierwszy dzień od daaaawna kiedy nie myję włosów
|
|||
|
|
|
#25849 |
|
Zadomowienie
|
Eloe A kiedy myłaś włosy? Wczoraj wieczorem? Uważam, że trzymają się bardzo dobrze. I takie uroczę są Twoje korkociągi
|
|
|
|
#25850 |
|
Rozeznanie
|
Volyova, imponujące postępy, śliiiczne loki, chciałabym mieć takie grube
|
|
|
|
#25851 | |||
|
|
Hmm... Ale po ścięciu nadal masz dłuższe niż ja?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edit: Małgosiu - nie inaczej - wczoraj wieczorem Muszę wyprać kaszkiet. Już czas Poza tym
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-10-13 o 21:32 |
|||
|
|
|
#25852 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe77 sliczne!!!! Jak tak patrze na te Wasze cuda to mysle, ze moje sa do d...
|
|
|
|
#25853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam, mam problemy. I rozwiązanie jest chyba jedno - fryzjer ![]() Musze jeszcze co najmniej miesiąc poczekać i tak się trochę męczę z włosami(nie mam już cierpliwości i pomysłu, żeby się sama brać za obcinanie) |
|
|
|
|
#25854 | |||||||||
|
|
Cytat:
Pamiętam z jakiegoś programu, że farbiarze są traktowani niemal jak podludzie, ale o umieraniu młodo - tego nie zakodowałam. Cytat:
Własnie dlatego nie komponuje się odżywek wyłącznie proteinowych czy humektantowych. Zawsze jest jakiś emolient, zawsze humektant czy inny składnik w funkcji promotora. Cytat:
Chyba skocze po jakieś wynagrodzenie za reklamę do TBSu Biowax zwykle był w Superpharmie lub aptekach. Cytat:
Z przyjemnością poczytam relacje z farbowań Cytat:
To nie jest tak źle, jak się obawiałam. No i plus - nie odchorowujesz Cytat:
Cytat:
No, dla mnie słaby.---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() Na pewno tez będziesz miała niesamowite efekty. Zerknij na moje wpisy do dziennika, to zobaczysz sianko za Twoją wytrwałość i konsekwencję. Bo nie wątpię, ze materiał jest Cytat:
A próbowałaś skręcać pasma? Wówczas dużo nei skrócisz, ale włosom się spodoba. Moje są zadowolone, nie ma jakiegoś specjalnego focha. Aż się dziwię.
|
|
#25855 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Kolor cudny
) Mają tam mnóstwo kosmetyków do włosów.Anka, po co słowa, ta emotka oddaje wszystko Cytat:
Każda z nas ma trochę inny skręt, jedna większy, druga mniejszy. Ale wszystkie niesamowicie mi się podobają. I wcale nie ściemniam i nie mówię tego dla zasady ![]() polelavendove, moje włosy w zasadzie były zdrowe, nigdy nie rozjaśniane. Farbuję tylko odrosty (muszę). Mam hopla na punkcie końcówek. Na swój sposób zawsze dbałam o nie tak jak wydawało mi się, że trzeba. Zawsze odżywka d/s i b/s i maska raz w tygodniu. Oczywiście z silikonami . Teraz wiem więcej i gliss kur nie gości w łazience.Przez włosową manię przymierzam się teraz do biochemii i zmywania twarzy olejami . Tylko muszę skończyć papierologię (czyli najwcześniej za miesiąc). Duuużo czytania .Wczoraj moja kotka dobrała się do żelu lnianego. Chyba zrobię specjalnie dla niej i obie zastosujemy. Ja zewnętrznie, a ona wewnętrznie. Wiecie jak jej się ten glut ciągnie jak je? Fuj. Zła była jak odebrałam jej pojemniczek. |
|
|
|
|
#25856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#25857 | ||||||||
|
|
To do 5 strony
Cytat:
![]() Cytat:
Osobiście jestem zwolenniczką keratyny hydrolizowanej dodawanej do odżywki d/s. Może spróbujesz? Cytat:
Cytat:
Dobrym źródeł proetin o mniejszych czasteczkach jest też odżywka Artiste regenerująca (z różową nalepką). Tylko po uzyciu dokładnie sprawdź włosy. Jeśli będą dziwne, to podczas kolejnej aplikacji warto dodac nieco olejku. Cytat:
No i od wielkiego dzwonu tez nie zaszkodzi. Cytat:
Cytat:
Ale klasyfikacja bardzo mnie sie podoba Cytat:
Ale co z odżywką? Nawet bez czepka nie da się nałożyc z daleka od skalpu i szycia?
|
|
#25858 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Gliss kur nie gości bo ma silikony, tak samo jak Shauma. To były moje ulubione. Jak patrzę na skład to silikony właściwie na początku. Staram się teraz unikać ich całkiem. Zobaczymy co będzie dalej. Chociaż uwielbiałam gliss kury, bo trochę obciążały mi włosy i bez suszenia suszarką efekt był całkiem fajny.
Zostało mi opakowanie z Shaumy po kokosowej masce (trzymam w niej żel lniany). Jakiś kokos tam był, ale chyba na samym końcu. |
|
|
|
#25859 |
|
Zakorzenienie
|
No tak ale chwile wczesniej bylo napisane, ze z silikonami maski sa ok a zaraz, ze gliss kur nieee
Zgubilam sie przpraszam najmocniej, klade to na bark mojej choroby...
|
|
|
|
#25860 | |||
|
|
![]() Cytat:
Cytat:
Co prawda mam w tej chwili przerwę, ale już niedługo znowu będzie olejek w łazience do mycia - wydajny i zero ściągnięcia.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- zdrowiej
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

wyglada na to, ze brakowalo ci oczyszczenia i emolientów (chociaz nei wiem co tam siedzi w tej masce, ale jesli w nazwie chwala sie olejem, to obstawiam tez emolienty) 

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

no tego....
znaczy chyba pisalam ze sie przejezyczylam
takie planowe zakupy beda w listopadzie a teraz to probki w sumie zamawiam 

zaraz po cieniowaniu w lipcu. Teraz po prostu Mistrz Yoda
kobieta po przejściach włosowych
. Ja bym niczego nie zmieniała. Ale to moje skromne zdanie.
aż boję się dalej czytać, co znajdę...

i tak się trochę męczę z włosami
za Twoją wytrwałość i konsekwencję. Bo nie wątpię, ze materiał jest