|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26791 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Zmyłka ![]() Czyli zielony i owszem na zimę się nada, ale przeźroczysty już nie
|
|
#26792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#26793 | |||||
|
|
Kropcia
A ja sobie powolutku od 27 i 28 Cytat:
![]() Myslę, ze Kropci by się ten sposób bardzo spodobał. NI emogłam, nie mogłam tego sobie odpuścić ŚwietneCytat:
Cytat:
Czas zrobić kolejną pólkę pod rozrastająca się kolekcję włosówych cudeniek ![]() Cytat:
Ciesze się, ze się komus przydaję ![]() Cytat:
Chciałam się pożalić, choć w zasadzie to też się cieszę ![]() Miałam już okazję kilka ładnych razy czarowac loki dziewczynom i zawsze, ale to zawsze wychodza piękne Moje spod własnej ręki takie nie wychodzą W ten weekend złapałam za włosy szwagierke i zawlokłam do łazienki. prosty szampon, Garnier i cudeńka Rybiorkowe tak wyglądały loki mojej szwagierki. Jej koleżanki padły z wrażenia (a ja lekko wczesniej i loki swoje wygniotłam )
|
|
#26794 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#26795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Własnie wróciłam ze spaceru po zastosowaniu nivei fc i tej brylatyny i mam puch :/ Nicea fc mi się kończy, więc nie kupię następnej na rzecz żelu delii. Choć wyniknęło, że zielony z rossmana też się nada, więc znów nie wiem, który lepszy ![]() A b/s używam od dawna i niezmiennie joanny len i rumianek. Skład brylantyny zanalizowałaś bezblędnie - nabłyszczenia nie widzę, jest lepka |
|
|
|
|
#26796 |
|
Wtajemniczenie
|
volyova
Siostro moja droga. Źle szukalas :P Ja mam wlasnie ten zielony i analiza jego jest proszę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=196 Co najlepsze jest zgodny z CG. Od siebie dodam, ze jakby nie ten żel to moje loczki by sie na maxa spuszyly. Tak to fakt sa spuszone ale nie az tak bardzo. Swietnie mi sie go naklada :P I wlosy mi sie nie przetluszczaja po nim. Takze 5 zł za niego bodajze zaplacisz a efekt genialny jest ! ))Anka.d Dzieki za odpowiedz
|
|
|
|
#26797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#26798 | |||||
|
|
do 29
Cytat:
![]() Żartujesz? Dawaj, zamieniamy się Ja poprosze o Twoje. Ale powaznie, to gęstością ogłabyś się podzielić ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Rybiorku cudownie A chustę zawiązałas pod prysznic? Ciekawe... Może i swoim zrobię taki plunking ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
|
|
#26799 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybiorek to nas lubi zaskakiwac...Przepiękne loczki !
)))a wlasnie matko przelozona :P Droga Eloe Myjesz takze wlosy Fitomedem z dlugosci czy tylko skalp ? ))Kupilam go dzisiaj u cioci za 12 zł Bylam bardzo szczesliwa i dziekuje św. Curli za to, ze byl ! |
|
|
|
#26800 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe moja długośc tak mi zabiera skręt że obecnie mam fale bez takiego zabiegu
po takim "shake" to bym chyba proste miała ![]() dziewczyny mam dojście do Tigi love peace planet, niestety tylko w zestawach jak na razie ![]() zestaw nr 1: Fresh Air -szampon nabłyszczający 250 ml -odżywka nabłyszczająca 200 ml -mgiełka nadająca teksturę 127 ml -freak of nature -produkt zagęszczający zestaw nr 2: Vacation in a Box -szampon nabłyszczający 250 ml -odżywka nabłyszczająca b/s 200 ml -mgiełka nadająca teksturę 127 ml
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-10-27 o 16:40 |
|
|
|
#26801 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- ok. 3 zła isana ostatnio non stop w promocji za chyba 3,50 (trzeb azapasy zrobic poki mozna )Cytat:
Cytat:
![]() jaka to ma konsystencje? z tego co piszecie to taki troszke bardziej lepki zel? helloooo ![]() dopiero po tym co napisalas zorientowalam sie ze chodzilo o krem nivea - w sensie ten normalny krem w niebieksim opakowaniu - pierwsze skojarzenie mialam z balsamem flexible curls ![]() tak offtopowo chcialam sie pochwalic ze oddalam dzisiaj krewke (udalo sie pierwszy raz w tym roku a szósty w sumie!) i... bronie sie 9 listopada a po obronie chciałabym wszystkim wrocławiankom podrzucić temat zakreconego spotkania co wy na to?
|
|||
|
|
|
#26802 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia masz racje ze dlugosc zabiera mocny skret cos wiem o tym
ale jako ze zapuszczam maksymalnie to zaczelo mi to nie przeszkadzac wol e jednak miec fale ale grubsze i miec lad na glowie niz miec te moje drobne loki i walczyc z puszakiem![]() postanowilam ze nie bede miec makaronu na glowie i powroce do moich grubszych fal
|
|
#26803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Generalnie faktycznie chodzi chyba o to nabłyszczenie - to cecha główna i wyróżniająca brylantyny - choćjak widać z analizy składu akurat nie w przypadku tej z Joanny. Ja dysponuje brylantyną w żelu, a faktycznie skojarzenie z woskiem ma poparcie w KWC - jak wpiszesz tam brylantyna to wyskakuje kilka pozycji - najczesciej brylatnyna w wosku i też właśnie w żelu. Konsystencje ma ta moja, jak bylo powiedziane - lepkiego zelu. |
|
|
|
|
#26804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#26805 |
|
Przyczajenie
|
Witam, pewnie mnie nie pamiętacie, bo odezwałam się dopiero kilka razy i to niezły szmat czasu temu....
niestety taki długi czas nie miałam internetu, więc podczytywałam tylko kilka wątków, jak tylko mogłam gdzieś dorwać się do kompa, natomiast na odpowiadanie brakowało mi czasu. Mam nadzieję, że od teraz już będę stałym gościem na forum![]() O włosy dbałam cały czas, natomiast bardziej starałam się żeby były proste niż kręcone. Moim włosom dużo nie potrzeba, wystarczy je kilka razy przeczesać palcami jak są mokre i trochę obciążyć....wiem wiem nie bijcie, ale jakoś mi się ciężko przyzwyczaić do siebie w wersji falowano-lokowej Ostatnio zauważyłam, że włosy które wypadają mi podczas mycia są dość mocno kręcone w większości, tak na mój gust 3a, ale tylko i wyłącznie kiedy są mokre. I stąd moje pytanie na początek. Na sucho nie mogę uzyskać nawet 2b,c....O co chodzi, czy ktoś może mnie oświecić?? Nie ukrywam, że takie 3a to chciałabym mieć, bo moje na razie kiedy są suche są po prostu powywijane, nawet nie pofalowane...
|
#26806 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak tylko na momencik dziewczyny, praca z grypa jest wykanczajaca psychicznie i fizycznie
Eloe - chustka obwiazuje wlosy zeby mi podczas prysznica nie zmokly, nie staram sie jakos tak specjalnie, robie cos a la nowoczesny turban , wczesniej podpinam grzywke to jest latwiej zrobic ten turbanpo zdjeciu turbana wystarczy ze mocno potrzasne glowa i mam swoj naturalny rozgardiasz lokowy z powrotem Lil Bon Bon - niezmiernie mi przykro jestes blizej ruiny ale za to jakie loki bedziesz miec - wszyscy padna
|
#26807 |
|
Zadomowienie
|
Witam po długiej nieobecności wszystkie kręcone "stare" i nowe
![]() Odżywiam ,dbam, zapuszczam -tak więc nic się nie zmieniło ![]() Za to zmieniło się trochę w moim życiu, bo zaręczyłam się i przygotowuję się do tego najważniejszego dnia małgosiu86 kupiłam ten żel Isany na szybko.Tak w ogóle to myślałam, że to lakier Na włosach sprawdza się całkiem fajnie ,bardzo podoba mi się to ze jest w spray-u a Twoja analiza mnie utwierdziła w tym smutku,ech
|
#26808 |
|
Raczkowanie
|
Dama pikowa tu znajdziesz ten balsam
http://lokikoki.pl/product-pol-2130-...00-ml-Leo.html
|
#26809 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że prawie każda kręconowłosa chce mieć dłuższe włosy niż teraz ma (jest tu ktoś jeszcze oprócz mnie kto nie zapuszcza? ), ale to nie zawsze jest korzystneMyślę, że duża część kobiet po prostu źle wygląda w długich włosach (oczywiście nie mam tu na myśli nikogo z forum, bo przecież nikogo z Was na żywo nie widziałam Długie włosy często są przyklapnięte na głowie - takie miała dziewczyna ze zdjęcia ostatnio podanego przez Rybiorka (choć włosy same w sobie były piękne). Dłuższe włosy dłużej schną, trzeba je dłużej ugniatać, łatwiej uszkadzają się końcówki, włosy chowają się pod ubrania i trzeba je wyciągać spod szalików, płaszczy Także krótkie włosy mają swoje zalety Cytat:
Ta odzywka niestety nie jest przez cały rok dostępna. Cytat:
![]() Cytat:
Ale dzisiaj kupiłam Isanę czarną (nie tak dawno analizowałam wszystkie żele z tej serii). Zobaczymy jak zadziała Cytat:
Cytat:
![]() To się wiąże z gęstością ![]() Już obiecałam Rybirokowi, że oddam jej część moich włosów z długości ![]() ![]() Cytat:
Wiem, że już wcześniej o tym pisałaś, ale pamiętasz może w którym to było miejscu? Pewnie jeszcze nie doczytałaś, ale znalazłam dla siebie krem do stylizacji i właśnie jest w nim petrolatum - zobacz do tego posta. Może to oznaczać jakieś problemy? ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
)w ogóle są też takie malutkie, "podróżne" opakowania - pianki chyba właśnie Mi się ten żel nawet podoba - do odświeżenia skrętu, a nawet jego utrwalenia może być całkiem, całkiem. Dopytam jeszcze o ten składnik, którego nie jestem pewna. Ale przecież nie pryskasz nim "gołych" włosów. Pewnie jest na nich co najmniej odżywka b/s. Także tylko obserwuj włosy, żeby zobaczyć, czy ich ten spray nie przesusza. To zdecydowanie może być alternatyw dla lakieru |
||||||||
|
|
|
#26810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#26811 |
|
Wtajemniczenie
|
Okej, może moja fryzura po pierwszym dniu OMO nie wygląda jakoś super, ale muszę przyznać, że to co się pofalowało rano trzyma się do tej pory. A włosy myłam o 5 rano. Zobaczymy jak będzie jutro. Troszkę się obawiam odżywki b/s, moje włosy za takimi nie przepadają.
|
|
|
|
#26812 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Faktycznie tak jest.I jakby porównał wady i zalety to tych wad jest zdecydowanie więcej Małgosiu86 doczytałam właśnie, że obcinasz włosy! Są przepiękne ! Wielka szkoda, że tak źle się w nich czujesz Sama zapuszczam więc wiem że łatwo z nimi nie jest ,ale moje nie są tak piękne jak TwojeCytat:
Zeby było jasne lakieru używam tylko do grzywki![]() Cytat:
Użyłam go na razie 2 razy, ale jest fajnie.Podkreśla skręt, utrwala Zawsze stosuję OMO i potem odżywka b/s Stylizację robię tylko czasami (balsam nivea lub kapka żelu),ale zauważyłam że ze stylizacją wyglądają jednak o wiele lepiej
|
|
#26813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mało och strasznie i przeszło mi nawet przez myśl by ściąć z 15 cm by były zdrowsze i grubsze ale szkoda mi rocznego zapuszczania ehhh zobaczymy jak będzie jutro po myciu
|
|
#26814 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dawaj, dawaj
bede miala pasemka ;PCytat:
chociaz jesli bym miala porownac swoje wlosy krotkie (naciagniete ledwo do ramienia, albo nawet nie), do takich jak mam teraz (naciagniete prawie do pachy) to wole te krotsze rzeczywiscie - latwiej sie uklada, szybciej schną (i chyba sama sie sobie bardziej podobam w krotkich). za to dlugie lepiej wygladaja na drugi dzien bez reanimacji.Cytat:
Cytat:
![]() loraine chyba tego nie sklasyfikowala, ale wydaje mi sie ze parafina pod wzgledem zmywalnosci zdecydowanie nie jest cg. jesli dobrze pamietam to myjesz odzywka, a odzywka parafiny nie zmyje. nie wiem jaka jest roznica miedzy petrolatum, a parafinum liquidum, ale po odzywce lorysa, ktora zawiera to drugie - czulam caly czas obciazenie, dlatego za 3cim razem uzylam juz szamponu. wiec po sobie stwierdzam, ze odzywka tego nie zmywa. kupilas juz ten krem, czy dopiero planujesz? |
|||
|
|
|
#26815 |
|
Zakorzenienie
|
Po użyciu balsamu do włosów TBS ,,Bananowego,, włoski mam cieniutkie i leciutkie, niestety nie przepadam za tym efektem - więc idzie w odstawkę.
|
#26816 |
|
Mod-Śnieżynka
|
czemu pomyłka?
W żadnym wypadku Popatrz jeszcze raz na swoje zdjęcia z codziennika, Są piękne. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-10-27 o 21:12 |
|
|
|
#26817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratuluję! zaręczyny w dniu moich urodzi byly ![]() a zawsze myślałam ze taka młodziutka jesteś a tu ślub szczęściaWitam dziewczynki, długo mnie nie było. Wyjazdy, praca, obrona. Pewien rozdział bo studia zamknelam za sobą a teraz witaj bezrobocie moje włosy ostatnio trochę ucierpiały przez zaniedbanie, ale czekam na wypłatę, zrobię listę i odżywiam![]() są w lepszej kondycji, zdecydowanie. A końcówki są najzdrowsze, nie rozumiem i tak teraz są nierówne, krzywdy sobie raczej nie zrobię, jedynie obawiam się nożyczek, zwykłe są co radzicie? i tak pewnie spróbuję, nie chce wydawać na fryzjera, w tej cenie mogę mieć 2 fajne odżywki no to się rozgadałam nadrabiam Was tak ogólnie![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- aaa i zapomniałabym! interesują mnie te odżywki, byłam u siostry i myślałam że źle widzę, bo składy całkiem fajne. Jakieś lokasy próbowały? (natknęłam sie na wizazu na kilka opini, ale żadna tutaj) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...ez-polysku.htm https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...jacych-sie.htm proteiny, olejek, pantenol ![]() dlaczego niezgodna z CG? przez quaternium? lubie odzywki Isany, chetnie sprobuje
|
|
#26818 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ty masz cudowne fale Mogłabyś nam je pokazać, jak teraz wyglądają ![]() Cytat:
U mnie stylizacja też bardzo poprawia ogólny wygląd włosów. Znacznie dłużej są świeże, nie mówiąc o tym, że lepiej się kręcą. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z tego żelu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no to chyba wracam do punktu wyjścia i muszę znowu szukać czegoś do stylizacji ![]() nie wiem, co wymyślę, że przeszukałam chyba wszystko dostępne w Polsce w cenie do ok. 30 zł Cytat:
|
||||||
|
|
|
#26819 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Btw oprócz tego, że guma Artiste jest z gliceryną to chwalę ją sobie nakładaną mokrymi rękami. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Też sobie planuję którąś, teraz promocja na nie jest. 6,99 zamiast 8,99 Ta druga chyba ładniej wygląda a quatenium-87 gdzieś czytałam, że nie ma tendencji do nadbudowywania się![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Edit: Trochę mi się pokręciło, zaraz po wodzie w tej paście jest petrolatum, parafina gdzieś dalej za polimerem. Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-10-27 o 22:35 |
||||
|
|
|
#26820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o tak. zgadzam sie, ta guma to niezly utrwalacz. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

Świetne
Czas zrobić kolejną pólkę pod rozrastająca się kolekcję włosówych cudeniek
nie masz pojęcia Matko Przełożona jak dużo dla mnie znaczy Twoje najmniejsze pozytywne mruknięcie nawet
tak wyglądały loki mojej szwagierki. Jej koleżanki padły z wrażenia (a ja lekko wczesniej i loki swoje wygniotłam 

Nie wiem, na ile Nivea usztywnia Ci włosy i jaki zapewnia hold. W Joannie wygląda na to, ze hold jest mocny, więc Nivea moim zdaniem będzie zbędna. Jeśli zaś Niveę stosujesz jako zabezpieczenie (w funkcji odżywki b/s), to wówczas nie powinnaś jej wykluczać.