Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 912 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 16:38   #27331
malgosia86
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez convallaria Pokaż wiadomość
Dziękuję za wyczerpująca relację na temat wizyty Generalnie znam wszystkie szczegóły, zatem nie ma potrzeby dodatkowej PW - dziękuję Ci za pamięć o mnie i zaangażowanie moja łodzianko

Cytat:
I Twoje włosy zdecydowanie nie są tak krótkie jak początkowo myślałam, fryzura zdecydowanie mi się podoba!
nie wiem jeszcze, jakie długie będą kiedy się skręcą
w pierwszej chwili rzeczywiście myślałam, że są bardzo krótkie
Cytat:
Generalnie zgadzam się z opiniami dziewczyn co do brzytwty i zachowania fryzjera - nie mam najmniejszych wątpliwości, że sprawa brzytwy powinna byc uzgodniona - co najmniej powinien z niej zrezygnować na Twoją prośbę.
Podejrzewam, że gdybym powiedziała, że nie chce brzytwy, to zapytałby się dlaczego. Ale jak ja miałabym to wyjaśnić?
Od początku mi się za bardzo nie podobała, ale to raczej na podstawie mojego przeczucia

Cytat:
O mojej wizycie u Tomka już pisałam wcześniej i teraz mogę Ci go tylko polecić. O ile 60 zł. za poważniejsze cięcie i cieniowanie było dla mnie do przełknięcia, o tyle ta sama kwota sa skrócenie końcówek już trochę mnie zabolała (mogłoby być taniej za same koncowki..). Ale cóż, muszę iść,moje konce nie są rozdwojone, ale przesuszone Mija 4 miesiące od ostatniego cięcia.
Facet nie używa degażówek (sam powiedział, że na loki nie są wskazane), o brzytwie nie wspomnę.
Miała już do niego iść. Cóż, pójdę następnym razem
Rozumiem - 60 zł to sporo jak za podcięcie samych końcówek
Napisz, na którego fryzjera się zdecydujesz.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:16   #27332
bernadka20
Wtajemniczenie

*Basia*
Dzieki za zaufanie :P
Nie wiem czy będę fryzjerka akurat w Dębicy. Okaze sie

Kurka_Paulina
Dokladnie...
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:35   #27333
morrigan1986
Wtajemniczenie

Eloe używam zawsze tego olejku http://www.helfy.pl/amla-olejek-do-wlosow. Trzymałam go godzinę, zmyłam tym szamponem (zawsze nim zmywam olejki) http://www.helfy.pl/szampon-shikakai. Potem standardowe OMO zrobiłam. Dodam, że bez OMO efekt jest taki sam.

Co do tych kremów do lokow to chcialabym coś wzmacniającego skręt i żeby włosy mi się nie puszyły. U mnie w pracy (biblioteka) jest bardzo suche powietrze. Ale w sumie na podkreśleniu skrętu najbardziej mi zależy. Kilka let temu był głębszy, ale prostowania mi się zachciało

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:45   #27334
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Carbomer nie, ale q i pq już tak. Crosspolymery, polymery, PVP, silikony. Ja używam takiej szerokiej nazwy dla filmformerów.
Z jakimi konkretnie? Masz na myśli humektanty czy polimery?
Możliwe. Tam są niemal same polimery. Dobrze zatrzymują wodę, dają trwały hold, ale nie wiem jak zachowują się przy drastycznych zmianach temperatur. Ja noszę czapkę i w niej włosy.

Jakiego?
Możliwe. a co jest oprócz stylizatora?
chodziło mi o polimery - głównie w moich odżywkach b/s jest polyquaternium

użyłam lorys girl - wcześniej zawsze miałam po nim ładne zbite loki a teraz już nie...

dziś oprócz stylizatora użyłam joanny b/s miód i mleko

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:54   #27335
Alciaaa
Rozeznanie

Eloe77 u kogoś w podpisie znalazłam coś z odżywkami, poszukam Mann & Schroder (chyba jakąś literkę zgubiłam) Dulgan - odżywka do włosów suchych i zniszczonych, Mango i awokado. Dostałam dziś jakieś coś do stylizacji z Avonu.
Pytałam o ten olejek rycynowy bo nie wiedziałam czy zmyje się go samą odżywką.
Wstawię za niedługo zdjęcie swoich włosów.

Alciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:07   #27336
caskada
Zakorzenienie

eloe
komp papiery grzejniki sa przed kompem spedzam sporo czasu ale..
sa dni kiedy nachodzi mnie na ostre gotowanie i wtedy az para osiada na oknach w calym mieszkaniu (zdarza sie to wlasnie w okresie grzejnikowym) a ze mam kuchnie otwarta z barem tzw amerykanska to moze za duzo wilgosci
no niewiem ..

kropcia
czekam na inspirujace foto znow

bernadka
siostro drogo a nie przemeczaja/wykorzystuja ciebie tam w tej pracy?
Stary 2010-11-04, 18:08   #27337
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Szorowałam skalpik i włosy masowałam, pozostawiłam szampon na głowie na 5 minut.
a to jakis leczniczy szampon?
Cytat:
Napisane przez oli_lbn Pokaż wiadomość
a jeszcze tylko jesli pzred zastosowaniem mycia odzywka bede oczyszczac skalpik i wlosy szamponem z SLS to tez poprostu porzadnie umyc, nie to ze jakis czas mycia, powtorzenia?
po prostu porzadnie umyć, możesz 2 razy jesli wiesz ze stosowalas dlugo i duzo produktow z silikonami. generalnie wlosy maja byc piszczaco czyste po takimmyciu. nie trzeba dodawac sody, ani proszku do pieczenia, szampon ma byc z sls i bez silikonów/polyquatów.

potem raz na jakis czas (tydzien/dwa, moze dluzej) w zaleznosci od tego jakich produktów bedziesz uzywać.

małgosiu - kształt fryzury i mnie sie podoba, ale skret -zupełnie nie Twój
pokaż jak bedzie po Twojemu - mam nadzieje ze dobrze
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:35   #27338
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
kropcia
czekam na inspirujace foto znow
jeśli jutro będzie ładnie to na pewno wstawię
a teraz właśnie spryskałam włosy waxem (polmax) i isaną z jakimś olejkiem by rozczesać po lakierze włosy spryskałam obficie i nałożyłam olejek swami na całą nockę rano będzie pielęgnacja i zobaczymy ciecie w codziennych warunkach

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:37   #27339
bernadka20
Wtajemniczenie

anka.d
Mam taki sam szampon jak nasza matka. One mi go polecila i zadowolona jestem. Jest swietny
Caskada
Nie...ja sama tez chce, by widzialy, ze zalezy mi na tym, by cos wyniesc z tych praktyk
Eloe
Matko na próbę, bo fajne te wałki były.
Miło mi moja droga, ze tez masz do mnie zaufanie. Narazie strzyc nie umiem. Ale kiedy naucze się. Wizażanki maja u mnie fory !!
nie wiem czy bede na Podkarpaciu :P
Taka jest prawda...Poza tym zajęcia z marketingu i pssychologii same za siebie mówią
Zartuję. Ale dla fryzjera to powinno byc motto zyciowe. W koncu klienci placa za czynsz u fryzjera i za uslugi. Fryzjer pokrywa koszty z zaplaty klienta !
Fryzjerka u ktorej mam praktyke to moja stała fryzjerka, ktora mnie scina. Zawsze jestem zadowolona, bo zawsze robi jak ja chcę i sobie zycze.
Jej pracownica takze.
Stary 2010-11-04, 19:23   #27340
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
anka.d
Mam taki sam szampon jak nasza matka. One mi go polecila i zadowolona jestem. Jest swietny
matka? w sensie eloe?
czyli domyslam sie ze fitomed?
w takim razie dlaczego trzymałas go tak długo na włosach? jakiś cel w tym mialas?
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:26   #27341
bernadka20
Wtajemniczenie

Anka.d
Tak tak Fitomed to był.
Lepsze zmycie substancji jakie mi nałozyły na włosy ?
Dobrze zrobiłam, ze tak długo trzymałam szampon jak 5 minut ?
Stary 2010-11-04, 19:33   #27342
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
Ciąg dalszy
Najlepiej na mycie włosów też chodzić do fryzjera wtedy nie będzie problemu
Znam taką osobę. Myje włosy dwa razy w tygodniu u fryzjera, a w domu nie ma szamponu

Cytat:
A

Proteiny w Pottersie aloesowym? Czy chodzi o porównanie z obecnym programem pielęgnacyjnym? Nie rozumiem.
A jeśli podejrzewasz proteiny, to dokładnie w jaki sposób wyglądają włosy?
Proteiny w masce Leo, czasem chaotycznie się wyrażam. Chodziło mi o to, że być może używam za dużo protein w ogóle. Wcześniej używałam rzadziej, teraz częściej.
Mam mniej loków. Zwykle moje włosy są całe w lokach (co prawda chaotycznych i denerwuje mnie, że nie umiem ich opanować, ale wszędzie są loki: na wierzchu i pod spodem), a teraz nie zawsze. Tu lok, tu półlok. Nie błyszczą się bardzo i są jakieś takie ciężkie. Nie zawsze są ładne do końca dnia.
Teraz kiedy wysuszę suszarką są ładniejsze niż bez suszarki.
Myślę, że włosy mam dobrze nawilżone. Są miękkie i przyjemne w dotyku. Nie plączą się. Mogę je przeczesać palcami już po umyciu odżywką (przed jej spłukaniem).

Zamiast bardziej orientować się w tym co dobre dla moich włosów, motam się coraz bardziej.

Na dodatek beznadziejnie podcięłam sama włosy i widzę to. Czekam aż odrosną. Chcę mniej więcej takiej długości jak Małgosia. Poczekam sobie.

Spróbuję dziś dodać trochę oleju kokosowego do odzywki ds.
Jutro mam długi i męczący dzień w pracy, potem 2 godz. przerwy i impreza w zadymionym pomieszczeniu. Ciekawe jak włosy będą wyglądać.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:00   #27343
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Kropciu dzięki za relację. Chętnie zobaczę Twoje zdjęcie Nie wiedziałam, że jesteś taka wygimnastykowana :
Cytat:
na skład wcale nie patrzyłam bo bym sie pewnie lewą nogą przeżegnała
To pewnie od posłannictwa Curlitankowego
Przykro mi z powodu problemów ze zdrowiem.
Cytat:
Napisane przez oli_lbn Pokaż wiadomość
Eloe77 czyli..nie wiemjak to ując,głupio to brzmi ze zamierzam je pielęgnowac majac kręcone i rozjasniane..?myslisz ze sie z tym wygłupiam..? nie ma to sensu..?
Nie, to nie jest głupie. Przeciwnie - bardzo dobrze, że chcesz zadbac o skręt. Obawiam się tylko, że efekt może nie być tak dobry, bo - nie ukrywam - rozjasnianie to jeden z najbardziej niszczących włosy zabiegów. Będziesz mieć naprawdę sporo pracy, by włosy wyglądały świetnie.
Rozjaśnialam swoje loki od 15 roku życia. Trochę czasu zajeło mi nim zrozumiałam, co się naprawdę stało. Dziś mam niemal wylącznie włosy w naturalnym kolorze. Fakt - mam sporo szczęścia, bo przy swoich latach nie mam siwizny. Co sprawiło, że mimo nowej pielęgnacji (bo na początku też sądziłam, że zostanę przy rozjaśnianiu) postanowiłam zrezygnować z blondów? Włos w umywalce... Taki drobiazg, ale część nierozjaśniana była nawet do 3 razy grubsza!
I już nie jestem blondynką Chcesz, zerknij do dziennika. Zobaczysz, jak to wyglądało.
Nie musisz się ze mną zgodzić, to tylko moja opowieść i moje zdanie. Wybór jest Twój. Ja się i tak bardzo cieszę, że coraz więcej dziewczyn zaczyna świadomie pielęgnowac loki a skoro zaczynasz do tej grupy należeć, to moja radośc jest tym większa.
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Długości mi nie szkoda, o ile tylko byłyby dobrze obcięte
o włosy takiej długości to mogę dbać - mam wszystko pod kontrolą
W końcu o to przecież chodziło, prawda?
Cytat:
jaka reklama? możesz dać linka?
Szukałam. Nie ma
Obserwujesz scenę jak zza weneckiego lustra. Fryzjer udaje, że tnie klienta (swoją droga lokowanego). Wokół niego chodzi asystent i spryskuje włosy klienta, a fryzjer ciacha nożyczkami powietrze, przeczesuje palacmi włosy klienta i gada o darmowych rozmowach. One mu się nie podobają, nic mu się nie podoba - malkontent i pesymista. Klient pyta, czy telefony w niskich cenach na urodziny też mu się nie podobają. Fryzjer jest zaskoczony i podnosi rękami włosy klienta, mówiąc, że zakola mu lecą (złośliwie moim zdaniem, bo skoro klient go zaskoczył, to fryzjer mu powiedział do słuchu - klient się zmartwił i zacząl uwaznie przyglądac się własnemu odbiciu).
A to taka paralela do tych urodzin... hehe Nieśmieszne.
Cytat:
czyli jednak miałam rację, że powinien zapytać
Pewnie, ze miałaś.
Cytat:
jakbyście zobaczyły, jak teraz wyglądają moje końcówki... zgroza
nosze cały czas podpięte włosy i chyba ich nawet myć nie będę, nie ma ochoty ich w takim stanie oglądać
(niedługo mi pewnie przejdzie, to wtedy zrobię zdjęcia)
podetniemy końcówki i już. Znowu będzie ślicznie
Cytat:
współczuje jak ja zaczęłam oglądać to po kilka odcinków na dzień
Charles, prawda?
(on nie dość że przystojny, to jeszcze jaki ma charakter)
O tak... Dokładnie ten- jakby kto chciał zobaczyć: klik oraz klik plus filmik - muzykę można wyłączyć, bo idzie wyłącznie o obraz (tu razem z królem). Pan się nazywa Henry Cavil.
Charakterek w pierwszym sezonie to mniał cokolwiek... hm... niegodziwy
Cytat:
Napisane przez H4LI Pokaż wiadomość
yhy, tylko jestem troche zagubiona w tych wszystkich kosmetykach i nie wiem, co do tego celu bedzie naj. mialabym zaczac pielegnowac wloski chyba codziennie, uzywac czegos do reanimacji itp, wiec chcialabym poprosic o konkretna porade na poczontek a potem wg moich kreciolkow bede dobierac dalsze kosmetyki
Twoje włosy to typ albo 3c albo już 4 - co daje Ci delikatne i kruche włosy. Potrzeby takich włosów są nieco inne, ale zbliżone do takich jak nasze.

Na początek - jeśli grzebień z szerokim rozstawem daje Ci niewiele, możesz użyć szczotki z włosia i czesać na mokro z odżywką od końcówek do nasady włosa. Inaczej nie rozczeszesz. Poczekaj... coś jako wzór czesania i stylizacji oraz kolejny (to dziewcze jest akurat miłośniczką szczotki, ale metoda ta sama) i następny (z tą samą panią od szczotki). Obejrzyj, by się zainspirować.

Nawilżacze i oleje - jeśli będziesz dobierać odżywki, to szukaj głownie z masłem shea (nieśmiertelny Ganier Karite), olejkiem jojoba, olejem kokosowym. Oczywiście nawilżacze typu aloes wskazane.
Im delikatniejsze mycie tym lepiej, czyli możesz spróbowac z myciem odżywką, byleś delikatnie masowała skalp - nie poplączesz w ten sposób włosów, które teraz i tak trudno rozczesać.

Możesz lekko niedopłukiwać włosów tak, byś pod palcami czuła delikatną, śliską powłoczkę. A jeśli już spłuczesz dokładnie, to nałóż odżywkę b/s (zresztą zawsze o niej pamiętaj). U mnei sprawdzała się Joanna Naturia z lnem i rumiankiem. Możesz dodac do niej nieco oleju kokosowego rozpuszczonego w dłoniach.

Nie nadrobiłam jeszcze wszystkiego i nie wiem, co poleciły Ci do tej pory dziewczyny, ale napisz, proszę, co masz teraz. Poza tym do czego masz dostęp? Widziałam, ze chyba masz Alverde w sklepach. Morelka powinna sobie radzić.

Cytat:
Podejrzewam, że gdybym powiedziała, że nie chce brzytwy, to zapytałby się dlaczego. Ale jak ja miałabym to wyjaśnić?
Tym, że brzytwa niszczy końcówki, a Ty tego nie chcesz. Poza tym on ci wytłumaczył dlaczego użył brzytwy?

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Eloe używam zawsze tego olejku http://www.helfy.pl/amla-olejek-do-wlosow. Trzymałam go godzinę, zmyłam tym szamponem (zawsze nim zmywam olejki) http://www.helfy.pl/szampon-shikakai. Potem standardowe OMO zrobiłam. Dodam, że bez OMO efekt jest taki sam.
To jest olejek, którego podstawowym składnikiem jest nie olej, ale parafina. Niestety, ale możę nie być dla Ciebie.
Czy podobnie reagujesz na inne kosmetyki zawierające parafinę?
Cytat:
Co do tych kremów do lokow to chcialabym coś wzmacniającego skręt i żeby włosy mi się nie puszyły. U mnie w pracy (biblioteka) jest bardzo suche powietrze. Ale w sumie na podkreśleniu skrętu najbardziej mi zależy. Kilka let temu był głębszy, ale prostowania mi się zachciało
Trochę potrwa nim pielęgnacja zacznie przynosić oczekiwane efekty. Zamieszczałaś już swoje zdjęcia?

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
użyłam lorys girl - wcześniej zawsze miałam po nim ładne zbite loki a teraz już nie...
Tak, ale nie bez znaczenia jest też to, co nałożyłaś wcześniej i spłukałaś.

Cytat:
Napisane przez Alciaaa Pokaż wiadomość
Pytałam o ten olejek rycynowy bo nie wiedziałam czy zmyje się go samą odżywką.
Ach, w tym sensie.
Ten olejek jest dość tępy, więc uważaj - trudno go nałożyć (najlepiej podgrzać i dopiero nakładać albo nawet wymieszać z innym olejem) oraz trudno zmyć (na początku szampon będzie konieczny).

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
eloe
komp papiery grzejniki sa przed kompem spedzam sporo czasu ale..
sa dni kiedy nachodzi mnie na ostre gotowanie i wtedy az para osiada na oknach w calym mieszkaniu (zdarza sie to wlasnie w okresie grzejnikowym) a ze mam kuchnie otwarta z barem tzw amerykanska to moze za duzo wilgosci:
Zwróc uwagę, jak się zachowują w obu przypadkach. Moje kochają wilgoć w powietrzu i skręcają się mocniej. Brak wilgotności=brak loka
Cytat:
Nie...ja sama tez chce, by widzialy, ze zalezy mi na tym, by cos wyniesc z tych praktyk
Byle nie wałki
Cytat:
Matko na próbę, bo fajne te wałki były.
OK, przyjmuję, rozgrzeszam
Cytat:
Miło mi moja droga, ze tez masz do mnie zaufanie. Narazie strzyc nie umiem. Ale kiedy naucze się. Wizażanki maja u mnie fory !!

Oraz coś na jesienną nostalgię - utwór należy do moich ulubionych (film, do kórego został użyty też, bo to uwspółcześniona wersja książki z czasów oświecenia). Jednak co innego zwróciło moją uwagę - póki pani w obrazi jedzie pociągiem, jest OK. Ale gdy jest na dworze, to bolą mnie cebulki włosów

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:10   #27344
bernadka20
Wtajemniczenie

Eloe
Matko...:P
Naprawdę tylko szkoda, ze nakładały mi tego mnóstwo (kosmetykow)...Ja tam lubię wałki :P, ale nie uzywam, bo nie mam
Moja mama za to przez noc ma wałki na włosach i w nich śpi
Kwestia przyzwyczajenia jak mi to powiedziała
Tak tak Fory Także za 2-3 lata szukajcie mnie
Stary 2010-11-04, 20:22   #27345
myszka2020
Zakorzenienie

Słoneczka wy moje, byłam dziś w naturze i oglądałam jak zwykle włosowe cuda Wpadła mi w oczy z NaturVital taka maska zielona, nie z tej niebieskiej serii, tylko zielonej i o ile mnie oczęta nie myliły, po wodzie ma wyciąg z aloesu. Ma tam chyba bodajże jeszcze cyclomethicone i inne rzeczy. Miałyście ją - bo mam na nią chęć, a na KWC nie widzę.

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2010-11-04 o 20:23
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:26   #27346
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ale nie bez znaczenia jest też to, co nałożyłaś wcześniej i spłukałaś.
tutaj też bez zmian, używam tych samych odżywek i masek co latem

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Stary 2010-11-04, 20:28   #27347
syrenka
Wtajemniczenie

[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2303893 5]dziękuję za analizę
to maseczka apis, maska błotna do pielęgnacji włosów z minerałami z morza martwego.[/QUOTE]

Dopisz też proszę nawę do posta w wątku analizowym (edytując posta).
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:33   #27348
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
W końcu o to przecież chodziło, prawda?

Cytat:
Szukałam. Nie ma
Obserwujesz scenę jak zza weneckiego lustra. Fryzjer udaje, że tnie klienta (swoją droga lokowanego). Wokół niego chodzi asystent i spryskuje włosy klienta, a fryzjer ciacha nożyczkami powietrze, przeczesuje palacmi włosy klienta i gada o darmowych rozmowach. One mu się nie podobają, nic mu się nie podoba - malkontent i pesymista. Klient pyta, czy telefony w niskich cenach na urodziny też mu się nie podobają. Fryzjer jest zaskoczony i podnosi rękami włosy klienta, mówiąc, że zakola mu lecą (złośliwie moim zdaniem, bo skoro klient go zaskoczył, to fryzjer mu powiedział do słuchu - klient się zmartwił i zacząl uwaznie przyglądac się własnemu odbiciu).
A to taka paralela do tych urodzin... hehe Nieśmieszne.

masz w 100% rację że to przypominają moją wizytę u fryzjera!

Cytat:
podetniemy końcówki i już. Znowu będzie ślicznie

Cytat:
O tak... Dokładnie ten- jakby kto chciał zobaczyć: klik oraz klik plus filmik - muzykę można wyłączyć, bo idzie wyłącznie o obraz (tu razem z królem). Pan się nazywa Henry Cavil.
Charakterek w pierwszym sezonie to mniał cokolwiek... hm... niegodziwy
w stosunku do pierwszej żony był bardzo
ale później się zmienił

Cytat:
Tym, że brzytwa niszczy końcówki, a Ty tego nie chcesz. Poza tym on ci wytłumaczył dlaczego użył brzytwy?
nie wiedziałam wtedy, że niszczy końcówki; tak na szybko trudno coś konstruktywnego wymyślić
wydawało mi się, że robi coś złego włosom, ale nie umiałabym tego dokładnie okreslić

On nie wytłumaczył mi niczego Po prostu podszedł do mnie, gdy miałam umyte włosy i zaczął je ciąć brzytwą. Dopiero dopytałam się o to, jaką długość będą miał włosy, to wytłumaczył, że brzytwą dokładnie przytnie na określoną długość (gdyby je od razu cieniował to mogłoby to nie wyjść na taką długość jak chce).

Fryzjer miał swoją koncepcję cięcia, której mi nie przedstawił i której ja nie znałam, tak jest niestety prawda
Jak ma wyglądać moja fryzura dowiedziałam się już z samego cięcia.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:48   #27349
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropciu dzięki za relację. Chętnie zobaczę Twoje zdjęcie Nie wiedziałam, że jesteś taka wygimnastykowana :
To pewnie od posłannictwa Curlitankowego
Przykro mi z powodu problemów ze zdrowiem.
Tak tak jako posłanka zakonu dostało mi się kilka mocy, nie tylko moc rzucania czaru na lokowate by zwabić je na nasz wątek
podczas służenia zakonowi odkrywam w sobie nowe

Miejmy nadzieję że to nic poważnego

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:

ale później się zmienił

n
no niezłe ciacho
to ja Wam pokaże moje z serialu gossip girl
zdjęcie zdjęcie zdjęcie
filmik
Serene blondynkę też uwielbiam

Stary 2010-11-04, 20:52   #27350
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Nic nie mów nie lece miałam lecieć jutro ...
ojej przykro mi

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Yasmin, jak miło, że już jesteś .
czesc Basiu
jak milo ze tyle osob o mnie pamietalo

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
Końcówka...chyba

Ależ straszysz. Mimo wszystko nadal marzę o Tajlandii
Tajlandia jest cudowna, zreszta zakochałam się w azji
i już planuje przyszly rok w Indonezji

Cytat:
Na samo czytanie mi się włosy spuszyły szkoda, że nie możesz dołączyć próbki zapachu do posta
gdyby sie dalo, chetnie bym sie podzielila tymi smakowitymi zapachami - odżywka pachnie kwiatami, ale żele pod prysznic jeden jagodowy a drugi poziomki

Cytat:
Yasmin witaj po wojażach
dzien dobry

widze, ze powazne ciecia wlosow...
ja tez sie szykuje do wizyty u fryzjera, ale zanim pojde chce jednak wlosy troche podratowac
malo ich sie zrobilo wyrwalam tone rozczesujac koltuny

dziewczyny, przed samym wyjazdem zaczely mi wlosy okropnie wypadac,. jednak jak tylko przylecialam do azji wypadanie w ciagu 2 dni ustalo - organizm poczul cieplo i stwierdzil, ze to jednak nie jesien i nie czas na wypadanie?
czekam az wypadanie znowu sie zacznie bede chyba lysa

nie moge sie ogarnac po zmianie czasu, chociaz mija tydzien od powrotu - od godziny 19:00 oczy mi sie zamykaja, a budze sie o 4 lub 5 rano
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:56   #27351
morrigan1986
Wtajemniczenie

Eloe, dawałam zdjęcia włosów w pierwszym poście https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post22848928 a potem jeszcze po pierwszym dniu z nową pielęgnacją https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post22875616

Co do parafiny to nie mam pojęcia, dopiero teraz zaczęłam zwracać uwagę na składy kosmetyków. Pamiętam, że jeszcze to mi włosy wyprostowało, były jak druty https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ej.html&next=1

Edytowane przez morrigan1986
Czas edycji: 2010-11-04 o 20:57
Stary 2010-11-04, 21:36   #27352
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
tutaj też bez zmian, używam tych samych odżywek i masek co latem
Dobrze teraz przestawić się na emolienty w odżywkach. Jeśli wtedy miałaś choćby Garniera z awokado, to możesz dolać nawet nieco olejku do niego.
A z innej beczki - jak u Ciebie z proteinami?
Cytat:
masz w 100% rację że to przypominają moją wizytę u fryzjera!

Cytat:
ale później się zmienił
Zmienił się, fakt. Ale namiętność do księżniczki, ech... włoski na karku mi stawały z wrażenia i oczekiwania, co będzie dalej... I te piękne rude loki siostry Henryka...
Cytat:
nie wiedziałam wtedy, że niszczy końcówki; tak na szybko trudno coś konstruktywnego wymyślić
wydawało mi się, że robi coś złego włosom, ale nie umiałabym tego dokładnie okreslić
Masz intuicję Jestem pod wrażeniem.
Cytat:
On nie wytłumaczył mi niczego
Niefajnie
Cytat:
Fryzjer miał swoją koncepcję cięcia, której mi nie przedstawił i której ja nie znałam, tak jest niestety prawda
Jak ma wyglądać moja fryzura dowiedziałam się już z samego cięcia.
I tego własnie nie cierpię. Ech, przykro mi
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Tak tak jako posłanka zakonu dostało mi się kilka mocy, nie tylko moc rzucania czaru na lokowate by zwabić je na nasz wątek
Ku chwale Św. Curli!
Cytat:
no niezłe ciacho
O tak Człowiek czeka, aż się pojawi na ekranie. Dlatego nie jestem w stanie oglądać filmu w kompie i słucham oryginału
Cytat:
to ja Wam pokaże moje z serialu gossip girl
zdjęcie zdjęcie zdjęcie
filmik
Bardzo sympatyczne ciasteczko. Mogę się założyć, że za kilka lat będzie bardzo męski
Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
widze, ze powazne ciecia wlosow...
ja tez sie szykuje do wizyty u fryzjera, ale zanim pojde chce jednak wlosy troche podratowac
malo ich sie zrobilo wyrwalam tone rozczesujac koltuny
koniecznie podratuj zanim pójdziesz do fryzjera. Na pewno nie jest tak źle, jak sądzisz.
Cytat:
dziewczyny, przed samym wyjazdem zaczely mi wlosy okropnie wypadac,. jednak jak tylko przylecialam do azji wypadanie w ciagu 2 dni ustalo - organizm poczul cieplo i stwierdzil, ze to jednak nie jesien i nie czas na wypadanie?
A to dopiero ciekawe! czyli coś w tym jednak musi być!
Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Eloe, dawałam zdjęcia włosów w pierwszym poście https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post22848928 a potem jeszcze po pierwszym dniu z nową pielęgnacją https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post22875616
Wybacz, proszę, ale nadal mam braki. Dziękuję za linki
Jeśli mogę - zapuść obowiązkowo włosy - to, co masz obecnie, to nie jest Twoja długość. Tutaj widać nawet korkociąg. Ja bym dała więcej niż 2a/2b, ale potrzebujesz długości
Przynajmniej kilka centymetrów za ramiona.
Efekty rzeczywiście już widać a wraz z długością będzie coraz lepiej
Cytat:
Co do parafiny to nie mam pojęcia, dopiero teraz zaczęłam zwracać uwagę na składy kosmetyków. Pamiętam, że jeszcze to mi włosy wyprostowało, były jak druty https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ej.html&next=1
Ech... nie ma skłądu Ale po opiniach celuję, że mamy tutaj albo silikon albo parafinę. Coś sprawia, że włosy błyszczą, więc obstawiam te dwa składniki.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:43   #27353
morrigan1986
Wtajemniczenie

Dzięki Eloe, ja mam nadzieję, że moje włosy będą się bardziej kręcić Póki co zapuszczam, włosy mi szybko rosną na szczęście.

Stary 2010-11-04, 22:11   #27354
Hebryka
Raczkowanie

Po tygodniu intensywniejszej pielęgnacji i OMO wklejam zdjęciam moich włosów, "lepszej" i "gorszej" strony. Jako O stosuje na razie odżywkę z baobasem, do mycia babydream, drugie O to Isana Haarkur Liquid Silk, odżywka bez spłukiwania Joanna mak i bawełna, później nivea FC i żel z lnu. Olejku Vatika użyłam dwa razy, mam wrażenie, że włosy się po nim nie kręcą, dać mu jeszcze czas, czy szukać czegoś innego? Czym jeszcze powinnam wzbogacić pielęgnację?
Hebryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 22:27   #27355
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze teraz przestawić się na emolienty w odżywkach. Jeśli wtedy miałaś choćby Garniera z awokado, to możesz dolać nawet nieco olejku do niego.
A z innej beczki - jak u Ciebie z proteinami?

mam garniera ale dawno go nie używałam, sprawdzę jak zadziała

co do protein to używam ich ale przeplatając z innymi odżywkami bez nich
choć w sumie zapomniałam, że dość często myłam kallosem latte ale to już było kilka tygodni temu, po tym przez około tydzień używałam szamponu do mycia i czasami odżywki proteinowej

a może to te proteiny, w takim razie na jakiś czas je wykluczę z pielęgnacji - ale kurczę one są w wielu moich odżywkach i to tych ulubionych

no i zacznę częściej olejować, jutro też wybiorę się po kokosa

póki co najlepszym dla mnie rozwiązaniem jest wiązanie włosów w kucyk

włosy od nasady przez jakieś kilkanaście cm wcale się tak dziwnie nie zachowują jak dalsza ich część, pewnie dlatego, że najzdrowsze są

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2010-11-05, 07:45   #27356
H4LI
Raczkowanie

Cytat:

Twoje włosy to typ albo 3c albo już 4 - co daje Ci delikatne i kruche włosy. Potrzeby takich włosów są nieco inne, ale zbliżone do takich jak nasze.

Na początek - jeśli grzebień z szerokim rozstawem daje Ci niewiele, możesz użyć szczotki z włosia i czesać na mokro z odżywką od końcówek do nasady włosa. Inaczej nie rozczeszesz. Poczekaj... coś jako wzór czesania i stylizacji oraz kolejny (to dziewcze jest akurat miłośniczką szczotki, ale metoda ta sama) i następny (z tą samą panią od szczotki). Obejrzyj, by się zainspirować.
fajne te filmiki, wybrobuje te metody i zobaczymy efekty ciekawe sa takze te produkty, ale ich chyba u nas nie dostane

Cytat:
Nawilżacze i oleje - jeśli będziesz dobierać odżywki, to szukaj głownie z masłem shea (nieśmiertelny Ganier Karite), olejkiem jojoba, olejem kokosowym. Oczywiście nawilżacze typu aloes wskazane.
Im delikatniejsze mycie tym lepiej, czyli możesz spróbowac z myciem odżywką, byleś delikatnie masowała skalp - nie poplączesz w ten sposób włosów, które teraz i tak trudno rozczesać.
do omo kupilam juz odzywke isany i hipp, tylko jeszcze musze wyskoczyc do miasta po garniera. jutro bedzie moje pierwsze omo

Cytat:
Możesz lekko niedopłukiwać włosów tak, byś pod palcami czuła delikatną, śliską powłoczkę. A jeśli już spłuczesz dokładnie, to nałóż odżywkę b/s (zresztą zawsze o niej pamiętaj). U mnei sprawdzała się Joanna Naturia z lnem i rumiankiem. Możesz dodac do niej nieco oleju kokosowego rozpuszczonego w dłoniach.
mam nadzieje, ze ta joanna bedzie w cieszynie, jest tam rossman i natura, wiec chyba sie cos znajdzie

Cytat:
Nie nadrobiłam jeszcze wszystkiego i nie wiem, co poleciły Ci do tej pory dziewczyny, ale napisz, proszę, co masz teraz. Poza tym do czego masz dostęp? Widziałam, ze chyba masz Alverde w sklepach. Morelka powinna sobie radzić.
dostep mam do weledy, alverde, balea-w czechach jest niemiecka siec sklepow drogeryjnych dm i tam je mozna znalezc. chcialam sie skusic na kosmetyki do wlosow the body shop np maske-rainforest moisture hair butter, ale najblizszy jest w pradze, wiec pozostaje poszperac w internetowych sklepach. i niestety nie ma niczego takiego jak mazidla itp, chcialabym wyprobowac cos z receptariusza, ale niestety nie mam pojecia gdzie skladniki w czechach dostac. podczas wakacji w paryzu korcilo mnie zeby zajrzec do sklepow z kosmetykami dla kretych wlosow murzynek, ale jakos po francusku nie umiem i chyba bym nic nie wybrala do utrwalenia skretu czy jak to tam nazwac mam teraz serum balea do wlosow kreconych (wyrzucilam opakowanie i nie wiem co ma w skladzie, ale zajezdza troche alkoholem) i biosilk style smoothing balm (nie jest zly, ale chyba sklad nie ciekawy, wrzuce pozniej do analizy). gdzies mi sie jeszcze poniewiera gliss kur asia straight, dla mnie ok do reanimacji,loki sa troszke wygladzone, nie pusza sie chociaz przez chwile, ale strasznie nie wydajny i silikonowy. teraz kupilam do lokow toni&guy , zobaczymy jak wyjdzie, ale chyba jeszcze czegos bym potrzebowala do ujarzmienia tej mojej grzywy

Edytowane przez H4LI
Czas edycji: 2010-11-05 o 08:03
H4LI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:51   #27357
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Poczekaj... coś jako wzór czesania i stylizacji oraz kolejny (to dziewcze jest akurat miłośniczką szczotki, ale metoda ta sama) i następny (z tą samą panią od szczotki). Obejrzyj, by się zainspirować.
Dopisałam do listy filmików instruktażowych. Na tightly curly jest też ciekawy słowniczek składników (dodałam do listy lektur uzupełniających).

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:55   #27358
kropcia007
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Dziś już mogę powiedzieć że jestem zadowolona z cięcia
Włosy mogłam przeczesać palcami po samym szamponie ( skalp dermena, długość aloesowy carrefur) nic sie nie plątało włosy czuć że są grubsze i wypadło ich 1/3 tego co zwykle
Są co prawda trochę krótsze ( z 4 cm)ale się opłacało

Dodaję foteczki

Stary 2010-11-05, 10:06   #27359
Volyova
Rozeznanie

Piękne, jak zwykle
Dziwi mnie, że fryzjer powiedział, że włosy Ci się przerzedzają - wyglądają na bardzo zdrowe i gęste.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 10:08   #27360
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Piękne, jak zwykle
Dziwi mnie, że fryzjer powiedział, że włosy Ci się przerzedzają - wyglądają na bardzo zdrowe i gęste.
serio są rzadkie na mokro dopiero to widać ...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości