Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 15:24   #751
biedroneczek
Raczkowanie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
11 cm, ale 2 cm platforma wieć 9 cm
To za dużo bo mi o całość chodzi
Kurde tak do 8 bym chciała znaleźć
biedroneczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 15:24   #752
DobraDusza88
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Zazdroszczę niektórym z Was, że macie już wizję Tego Dnia Pamiętam, że w poprzedniej części niektóre z Was opisywały nawet jak będą wyglądać. U mnie niestety jest to czarna magia

A co do centymetrów Ja mam 163, natomiast TŻ 184, czyli zdecydowanie mogę sobie pozwolić na obcasy Jednak na co dzień raczej chodzę w butach na płaskiej podeszwie, więc nie będę kaleczyć w dniu ślubu Pewnie wybiorę obcas jakieś 5-6 cm

sztuczka_magiczka- znałam ten dowcip

Madziuniusia- chyba wybrałabym jednak ręczniki, zawsze się przydadzą Chociaż raz czytałam relację jednej PM'ki i pisała, że przy odpakowywaniu takiego torta z ręczników jeden musiała wyrzucić, bo był tak poklejony
Stary 2011-02-16, 15:26   #753
nena1984
Zakorzenienie

sztuczka....normalnie leże i kwiczę

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 15:29   #754
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Madziuniusia- ta większa wersja ręczników jest super! Sama chciałabym coś takiego dostać . A ten "poradnik małżeński" to raczej dobry pomysł nie jest. Mój TŻ dostał coś takiego na 18stkę (tylko z innym napisem) i stoi mu to na półce, i się tylko niepotrzebnie kurzy... Uważam, że to jest bardzo niepraktyczne, książka kucharska- tak jak dziewczyny wspominały- byłaby na pewno lepsza!

Co do różnicy wzrostu. Ja mam 164, a mój TŻ 180. Dla mnie ta różnica jest ok .
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 15:30   #755
Madziuniusia
Zakorzenienie

ok zatem prezent wytypowany! tort z ręczników i książka kucharska

a może ksiązkę "perfekcyjna pani domu"?

Edytowane przez Madziuniusia
Czas edycji: 2011-02-16 o 15:32
Madziuniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 15:49   #756
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

właśnie Pan listonosz przyniósł mi paczuszkę z zamówionym diademem piękny jest no i kolejna rzecz do kolekcji ślubnej

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 15:52   #757
kindziulindzia
Zakorzenienie

sztuczka_magiczka pokićkało mi się ze Świnoujściem aż wstyd
tak czy siak wesele chciałabym mieć nad morzem a w szczególności w Łebie

nena będziesz miała tyle robótek ręcznych tych cudeniek, że się nie obejrzysz a będziesz miała już własny ślub taka będziesz zapracowana kochana

beat a co jeszcze zakupiłaś?
19.05.2012

Edytowane przez kindziulindzia
Czas edycji: 2011-02-16 o 15:54
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 16:28   #758
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
beat a co jeszcze zakupiłaś?
jakiś czas temu rękawiczki za 15,50 zł i do tego ta sama osoba miała 2 podwiązki - udało mi się je kupić za 1 zł
Odbierałam osobiście więc się opłaciło

Teraz ten diadem a czekam jeszcze na welon - powinien w tym tygodniu przyjść

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 16:38   #759
marta359
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
jakiś czas temu rękawiczki za 15,50 zł i do tego ta sama osoba miała 2 podwiązki - udało mi się je kupić za 1 zł
Odbierałam osobiście więc się opłaciło

Teraz ten diadem a czekam jeszcze na welon - powinien w tym tygodniu przyjść

jak czytam ile niektóre z was mają już pokupowane i zaplanowane to jestem w ciężkim szoku widzę że muszę się pośpieszyć z niektórymi rzeczami a cy któraś z Was planuje mieć kapelusz?? Bo ja się tak zastanawiam ale nie wiem czy to dobry pomysł, co do wzrostu ja mam 170cm a tż ma180cm więc tylko 10cm i nie mogę zaszaleć z obcasami

Ślub 02.06.2012
marta359 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 16:48   #760
biedroneczek
Raczkowanie

Pewnie będę musiała zdecydować się na coś takiego. Średno mi się podobają, pocieszam się tym, że i tak ich nie będzie widać.
http://moda.allegro.pl/biale-smietan...452776002.html
Stary 2011-02-16, 16:49   #761
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Witam dziewczyny! Jeden dzień mnie nie było i juz tyle zaległości...

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
dobrze by było stracić tu i ówdzie czasu brak na jakiś fitness a chętnie na owaki bym chodziła a na diety pomysłu brak
u mnie to jest tak, że w zimę przybywam w lato ubywam - chciałabym unormować swoją wagę muszę się wam do czegoś przyznać odstawiłam tabletki w sierpniu i od tego momentu ani widu ani słuchu "cioci z Ameryki" zaczynam się martwić że hormony mi wariują i ciągle wybieram się do ginekologa ale jakoś zawsze mi nie po drodze
marsz do ginekologa już!!!! z tym nie ma żartów. Trzeba się przebadać koniecznie. Nawet jeśli chcesz iść z NFZ a są kolejki, to powiedz pielęgniarce, jaka jest sytuacja i na pewno Cię przyjmą. Trzymam kciuki!!!!

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Sama teraz zastanawiam się nad odstawieniem, jutro idę do ginekologa i będę rozmawiać. Ale moim problemem jest niskie, prawie zerowe libido Ostatnio zmieniłam tabletki na inne, mija właśnie trzeci miesiąc tych nowych i nic się nie zmieniło... Cold fish, jak ja to mówię Więc jak myślicie, próbować dalej z innymi, następnymi, czy raczej odstawić i zobaczyć, jak organizm będzie się zachowywał bez niczego?? Bo obecnie to mam super "naturalną" anty, ładując się pixami... Eh, może któraś z Was miała podobny problem i mi coś powie na ten temat...
A może ostatnio modna asekurella do tabletek. Koleżanka mówiła, że faktycznie libido się podwyższa i nie ma skutków ubocznych. Ja niestety byłam zmuszona ze względów zdrowotnych wrócić do tabletek, aktualnie jestem po 1 listku...zobaczymy jak to się dalej potoczy.

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
A jednak zrobiłam tą biżuterię, co sądzicie? może zamiast różowych perełek dać białe? Z tym że chyba będe miała dodatki w kolorze różu, różowe kokardki na zaproszeniach. Od tż są te największe kamienie, postarał się chłopak nie ma co. Kurcze dlaczego w moim mieście nie ma sklepów z produktami do biżu... Proszę nie sugerować się skórkami na paznokciach
Jak dla mnie cukiereczek!!! Świetne kolczyki, do różowych dodatków też uważam, że lepiej różowe perełki. Masz talent!!!!

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
dziewczyny, nie mogłam się oprzeć i wklejam wam tu super dowcip:
jaki dobry chłop!

Cytat:
Napisane przez kejtushka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, tu nowa PM-ka 2012 Przyjmiecie do swojego grona?
W skrócie, ślubujemy 7.7.2012, jesteśmy ze sobą prawie 7 lat, także niezły staż Zaręczyliśmy się jesienią 2009. Reakcja otoczenia na nasz ślub: " No wreeeszcie!" Załatwione mamy na razie: salę i orkiestrę, prawie fotografa. Fajnie się Was czyta, tylko widzę że trzeba regularnie, bo idziecie jak burza Z czasem będzie chyba tylko gorzej tzn. lepiej
Cześć pisz, załatwiaj, radź się na forum i baw się dobrze z nami!!!!

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
jak tak patrze na te wasze ceny to my mamy chyba strasznie drogo
za jeden dzień 185zł (w tym soki niegazowane, ciasta tort, woda gaz. i nie gaz.)

Ale wszędzie mniej więcej takie ceny... od 160 (bez napoi, ciast tortu) wzwyż.
Na śląsku tak drogo ? czy tylko w mojej okolicy

to 120zł brzmi dla mnie jak marzenie
To tez zależy gdzie na śląsku ma sie odbyć wesele. Ja mam na umowie 190 zł/2 dni, bez napojów i alkoholu. No i gdybym chciała dodatkowe pozycje z menu muszę dopłacić... Koniec końców penie wyjdzie mi 220zł/os. No i tylko 50% zniżki mam dla dzieci do 5 lat a dużo będę miała w wieku 6-8, a przecież dużo i tak nie zjedzą. Ciekawe jak mi policzą za dzieci do roku- chyba się nie wygłupią...

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem... zostałam zaproszona do sąsiadki na wesele. Na 5 marca. Z tym, że wypadła mi szkoła. I muszę iść. I bylam właśnie u sąsiadki i ona po prostu nie przyjęła mojej odmowy. Mówi, że mamy przyjsc po szkole. Nie wiem za bardzo czy wypada... A druga kwestia standardowo finansowa... nie stać mnie, żeby dać chociaż głupie 200 zł... Poradźcie coś:/
Jeśli to nie problem to możesz się mamy sąsiadki poradzić, co w takiej sytuacji zrobić. Jeśli młodym zależy na Twojej obecności to wartość prezentu nie ma znaczenia a torcik z ręczników bardzo ładny i praktyczny

Cytat:
Napisane przez Jazzowa Panienka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny czy można się dołaczyć?!

moj ślub 08.06.2012 nie mogę przez tą datę po nocach spać...
No pewnie!!! witaj i opowiadaj o Was, o sobie o przygotowaniach i o czym tylko chcesz!

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
My w podróż poślubną taką wymarzoną pojedziemy zapewne w pierwszą rocznicę. A w sierpniu po ślubie może Zakopane które kochamy lub morze. Albo jeszcze lepiej Paryż mam rodzinę we Francji to może i koszty by były niższe A taka wymarzona podróż to Tunezja lub Egipt, Karaiby. No ale zobaczymy co z tego wyjdzie
Teraz to bym Egiptu i Tunezji nie polecała, ale może za rok sytuacja polityczna się poprawi
A ja dalej za Portugalią jestem południową po ślubie. A może kiedyś ta Wenezuale, Honduras lub półwysep Jukatan (jeśli będę spała na pieniądzach) i caluśka Skandynawia!

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Hej wszystkim
ja tak tylko na chwile bo zaraz muszę zakuwać na ostatni egzamin
Wczoraj pisałam meile do fotografów (mam wybranych chyba z 7) I dzisiaj wieczorkiem już koniecznie muszę się zdecydować z TŻ którego wybrać.
Później zaczniemy szukać kamerzysty i orkiestry

Co do orkiestry! Wiecie co się dowiedziałam?
Może nie mieszkacie w małych miejscowościach- ale u mnie na wiosce często zdarza się tak że grają na weselach grupki osób którzy ot tak sobie założyli zespół. To znaczy- sąsiad miał saksofon, inny ładnie śpiewał, Kolega sąsiada grał na czymś tam i oni jako że fajnie śpiewają dorabiają sobie na weselach.

Zespół taki często nie ma strony internetowej i nie ogłasza się nigdzie. Wiecie że może w trakcie wesele wejść kontrola do lokalu i sprawdzić czy taki zespół jest zarejestrowany?????
Chodzi głównie o opłaty za korzystanie z cudzych utworów. To są koszta jakichś 3%.
I jeśli taki zespół nam się trafi- Państwo młodzi za to płacą.
Także pytać zespołów czy oni mają takie pozwolenie!
Ja szczerze mówiąc chciałam chłopaków z sąsiedniej wioski którzy super grają ale właśnie oni chyba tak trochę na czarno są.....
i dlatego my na umowie mamy zaznaczone, że musimy 70zł za opłaty zaiksu płacić (umowa z lokalu).

Co do różnic wzrostu miedzy nami, ja ma 168, TŻ 188 (czyli 20cm), ale jakos sobie radzimy.
Co do wagi... było idealnie, teraz jest 5 kg więcej (zima, tabletki, choroba), TŻ twierdzi, że wszystko mi w biust poszło, po reszcie nie widać, ale on swoje, ja swoje...a motywacji brak.

A jeszcze wracając do walentynek. TŻ wparował do mnie do domu, ja z ręcznikiem na głowie, a on, że mam pół godziny i jedziemy na kolacje... okazało się, że zrobił rezerwację w mojej ulubionej restauracji... no i tak właśnie nie obchodzimy walentynek... ach ten mój R

No i za godzinę idziemy do naszego proboszcza w sprawie ślubu...trzymajcie kciuki!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 17:06   #762
nena1984
Zakorzenienie

gosza_m się trzymają

Stary 2011-02-16, 17:10   #763
(kicia)
Zakorzenienie

link do cudownych butów http://moda.allegro.pl/niepowtarzaln...452512998.html

wiecie właśnie wróciłam z Lbn no i przeszłam się do Savickiego. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Obsługo i w ogóle. Piękne obrączki i ceny takie że nasze ukochane wyceniono na max1700 zł + 10% rabatu I każdy model obrączek mogą dowolnie zmienić tzn np jak w katalogu jest matowy mogą zrobić błyszczący albo jak ma wzorek to wzorem może być na damskiej trochę inny na męskiej inny i wiele wiele innych. Takze prawdopodobnie tam kupimy.
UWAGA: OBRĄCZKI ŁĄCZONE DA SIĘ POWIĘKSZYĆ I WYGLĄDAJĄ ONE TAK SAMO I WCALE SIĘ NIE NISZCZĄ

pani która z nami rozmawiał a mówiła że jest tak że jak się kupuje u jubilera ale nie producenta to mogą nie chcieć powiększać

a ja się załamałam dostałam tak okropny plan zajęć że nie będę miała się do czerwca czasu podrapać a co powiedzieć marzyć o slubie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 17:13   #764
marta359
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez biedroneczek Pokaż wiadomość
Pewnie będę musiała zdecydować się na coś takiego. Średno mi się podobają, pocieszam się tym, że i tak ich nie będzie widać.
http://moda.allegro.pl/biale-smietan...452776002.html
a mi się podobają nie są za wysokie przynajmniej będziesz mogła tańczyć do białego rana

Ślub 02.06.2012
Stary 2011-02-16, 17:25   #765
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

(kicia)- Ty takie piękne buty tutaj wstawiasz, widzę, że w tej sprawie mamy bardzo podobny gust. Ja po prostu kocham takie wysokie buty jednak na wesele to odpada w moim wypadku... A takie niskie to mi się już nie podobają... No ale ja za rok się będę martwiła butami

Dziewczyny kupujecie coś rodzicom w ramach podziękowań? Ja ogólnie chciałabym już coś w wakacje zacząć kupować i zaczynam się poważnie zastanawiać nad darem dla rodziców.
Myślałam nad ręcznie robionym albumem. Moi rodzice by dostali album od moich narodzin aż do ślubu, a od TŻa tak samo tylko, że z nim. Myślę, że fajne by było na ostatniej stronie zdjęcie rodziców ze ślubu i miejsce na nasze zdjęcie... Można by też było jakieś wzruszające wierszyki z podziękowaniami dać... Myślę, że taka pamiątka by się im spodobała. Co o tym myślicie?
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 17:27   #766
ibyza
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/piekne-slubne-buty...442498744.html
dziś znalazłam takie niższe obcas 8 cm, mi się osobiście tak średnio podobają, ale ja to chcę wysokie takie jak wcześniej wklejałam
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 17:31   #767
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/piekne-slubne-buty...442498744.html
dziś znalazłam takie niższe obcas 8 cm, mi się osobiście tak średnio podobają, ale ja to chcę wysokie takie jak wcześniej wklejałam
Tez na nie patrzyłam Jak dla mnie ujdą, ale te wysokie piękne, tylko nierealne
Stary 2011-02-16, 17:34   #768
marta359
Przyczajenie

My kupujemy rodzicom prawdopodobnie obrazy i bukiety plus moim rodzicom kosz kwiatów z okazji rocznicy ślubu

Ślub 02.06.2012
Stary 2011-02-16, 17:53   #769
biedroneczek
Raczkowanie

Ja bym bardzo chciała dla rodziców zorganizować jakąś wycieczkę, choć na weekend. Tylko od razu rodzą się problemy. Rodzice Tż byliby zachwyceni, uwielbiają podróże, nieważne czy góry, jeziora czy morze. Jakikolwiek wyjazd byłby dla nich prezentem niesamowitym.
Natomiast moi rodzice, przeciwnicy wszelkich wyjazdów. Ojciec od wielu lat jeździ tirem, mama urodzona domatorka. Poza tym ojciec napewno będzie musiał być jakiś czas wcześniej na urlopie przed weselem i chwilę po. Później ciężko będzie żeby dostał wolne i w ogóle, ciężko wyczuć coś, bo on dostaje wiadomość, że musi jechać za kilka godzin. Więc ciężko coś zaplanować.
Nie mam prezentu dla moich rodziców, bo chciałabym żeby coś dostali np. materialnego w podobnej cenie jak ta wycieczka teściów. Moi rodzice wszystko mają, naprawdę ciężko coś dla nich wymyślić. Mama marzy o samochodzie z salonu, ale na to napewno nas nie będzie stać.
A jeszcze jest taka sytuacja, że moi rodzice napewno pomogą nam więcej niż teściowie, więc chciałabym im naprawdę podziękować.
Piszczcie jakie wy macie pomysły może od kogoś coś podpatrzę

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Fajnym pomysłem dla rodziców mogą być też takie malowane pastelami obrazy, z ich lub własnym wizerunkiem. U mnie to nie przejdzie bo w całym domu nie ma skrawka miejsca gdzie możnaby było to powiesić.
Stary 2011-02-16, 19:23   #770
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Jestem!!!
I tak byliśmy u księdza i nici ze ślubu w Lany Poniedziałek, ale myśmy wszystko przemyśleli i tak po ciuchu chcieliśmy ślub przełożyć na wtorek. I tak się da Ksiądz powiedział, że ok, nie ma problemu i nas zapisał na karteczce (bo terminarz dopiero w październiku będzie miał) na 10 kwietnia 2012 wstępnie na godz. 11.00. Na nauki możemy iść gdzie chcemy i kiedy chcemy, w październiku wstawić się na potwierdzenie terminu, a 3 miesiące przed na spisanie protokołu i takich tam ceregieli.

Prosto z kancelarii jechaliśmy do domu weselnego i tez bez problemu dało się zmienić z 9,10 na 10-11.04 i mamy wesele w 2gą rocznicę katastrofy smoleńskiej (łatwiej rodzina zapamięta).

I najważniejsze jak dla mnie- mój wymarzony zespół weselny, który nie mógł nam grać 9 kwietnia-może nas obsługiwać 10 i 11 kwietnia:jupi : ale się cieszę. Termin mamy zarezerwowany, umowę podpisujemy w poście ( bo wtedy oni maja czas).

A z fotografem jutro załatwiamy

No i gitara!

Chatka a Ciebie proszę o zmianę w kalendarzyku małżeńskim na 10.04

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 19:26   #771
Veronika24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Witam w części trzeciej Kochane PMki Jest nas coraz więcej, dobrze, że wizaż nie ma limitów

Linki do poprzednich części:
I - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=371952
II - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=462898

Nasz blog: http://pannymlode2012.blogspot.com/

POCZTĄ PM2012 zajmuje się kotek6 - warunkiem dostępu są 3 miesiące aktywnego (!) uczestnictwa na forum, a także zdobycie powszechnego zaufania wśród osób mających już dostęp do poczty.

KALENDARZYK MAŁŻEŃSKI

~~*~~Panny Młode 2012~~*~~

~*~Styczeń~*~

7
14
21
28

~*~Luty~*~

4
11
18
25

~*~Marzec~*~

3
10
17
24
31

~*~Kwiecień~*~

7
9
gosza_m
14
malwus20
21
agnes19853
LadyWhisper
magduś2
28
monikazmc
agatka_240489
Matilka

~*~Maj~*~

2
Ewusia_marchew
5
madzia24300
karka1986
shea 87
12
magdziaS
19
kindziulindzia
26
fraise
justik2
princesssilence
Caddy

~*~Czerwiec~*~

2
Martiheart
asia610
line_87
szkrabek20
Piekielny_Aniolek
loca1233
makabreska
marta359
8
Jazzowa Panienka
9
magszo
Owca_z_Bananowca
baskaeta
kala2731
16
Ace tee
23
kakulinka
look_at_you
te_quiero
evoonia86
Magdzia0108
pinkoosia
anuszka1401
ibyza
kooocur
30
kamisiaa88
paulinka009
justiii87
happywoman
PrzyszlaPaniG
nisiaq
gebura
bodzianka11
Karolina_83
betterw
Brydzia_
Czikibomba

~*~Lipiec~*~

7
kotek6
paulucha3333
marcia45
nena1984
monika860902
kejtushka
14
catttt
Letike
(kicia)
21
klaudia77
tenebrosa
carmelova
sztuczka_magiczka
kattyy
Piankak
bimbina
28
Chatka
kiniulkaaa
mejd89
Wiktusiaczek

~*~Sierpień~*~

4
Kasiaczek89
Basiek19
kasia_kuku
anusia-girl
Megiddo
asia_m87
Lily ofthe Valley
_venus_
kropkaaa18
PrzyszlaZona
magduuunia
Talaaa87
11
Mollinka
jinny
olajak
beatkaaa_ck
eWuUsia
aniusia0930
18
Kinia 860
Madziallena
Aivilo
evilek-19
tusia_m
misia274
Dominika6
PaniZolnierz
Grzesiowa
beat@
nazeczona
biedroneczek
25
Alvi
ewellajn
fablous
jussi89
kateerina
Tytyśka
agnieszkakr1987
Marmoladka17
ewika19
anszua
karolinka85

~*~Wrzesień~*~

1
aiyyo
Madziuniusia
DobraDusza88
melod_y
8
talkative2
Falsify

89Madzia89
15
Nattiv
mgalla
kasia20091
di4n4
22
martha330
fafla
anoxee
upadly_aniol00

29
martucha20
makapi18
mabi84

~*~Październik~*~

6
niki19
13
20
27

~*~Listopad~*~

3
10
17
24
moniczka_2010

~*~Grudzień~*~

1
8
15
21
Icaria
22
29

~*~Bez daty~*~

Misiata
Asia_1987
missmalezji
vadi
julia20
niunia50007
karmeloweciastko
ecia91
Karolinka1306
Kohnelia20
nynka87
aleksandrettaa
Kalpana
Rider
ahankara
tynkusia
just2005
zubi89
jagodziankaa
Dailly
alufa
dziewczyna29
paula_es
kasandrrra
Emilia 25
ketchupik
czwartkowa

Idźcie i rozmnażajcie pomysły i inspiracje

Ja się również dołączam do kalendarzyka)) 1 wrzesień 2012 r.))
Mogę również służyć radą, podzielić się swoimi pomysłami i inspiracjami, będzie nas więcej!;-))Pozdrawiam wszystkie przyszłe Panny Młode!*

Edytowane przez Veronika24
Czas edycji: 2011-02-16 o 19:28
Veronika24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:08   #772
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
(kicia)- Ty takie piękne buty tutaj wstawiasz, widzę, że w tej sprawie mamy bardzo podobny gust. Ja po prostu kocham takie wysokie buty jednak na wesele to odpada w moim wypadku... A takie niskie to mi się już nie podobają... No ale ja za rok się będę martwiła butami

Dziewczyny kupujecie coś rodzicom w ramach podziękowań? Ja ogólnie chciałabym już coś w wakacje zacząć kupować i zaczynam się poważnie zastanawiać nad darem dla rodziców.
Myślałam nad ręcznie robionym albumem. Moi rodzice by dostali album od moich narodzin aż do ślubu, a od TŻa tak samo tylko, że z nim. Myślę, że fajne by było na ostatniej stronie zdjęcie rodziców ze ślubu i miejsce na nasze zdjęcie... Można by też było jakieś wzruszające wierszyki z podziękowaniami dać... Myślę, że taka pamiątka by się im spodobała. Co o tym myślicie?

w ramach podziękowań znalazłam coś takiego http://moda.allegro.pl/2-drewniane-s...444067355.html
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:11   #773
(kicia)
Zakorzenienie

znalazłam chwilę to pokaże wam obrączki jakie dziś mieżyłam. Zdjęcie 1 to model który nałożyłam na paluszek i tak mi się spodobała że nie chciałam jej już zdejmować akurat mój maleńki rozmiar ale taka malutka ta obrączka że słabo widać to połączenie ale w sumie tam w sklepie słabe światło było. A zdjęcie nr 2 to te na które się raczej zdecydujemy one są o 1mm grubsze ale weźmiemy bez kamyka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c_big9858073.jpg (29,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1073_1.jpg (15,6 KB, 17 załadowań)
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:19   #774
Veronika24
Raczkowanie

Myślałam nad ręcznie robionym albumem. Moi rodzice by dostali album od moich narodzin aż do ślubu, a od TŻa tak samo tylko, że z nim. Myślę, że fajne by było na ostatniej stronie zdjęcie rodziców ze ślubu i miejsce na nasze zdjęcie... Można by też było jakieś wzruszające wierszyki z podziękowaniami dać... Myślę, że taka pamiątka by się im spodobała. Co o tym myślicie?[/QUOTE]

Super pomysł!!! Ja również lubię takie rzeczy ręcznie zrobione, bo to bardzo kreatywne i ma duszę, własny wkład dzieci w podziękowania. Oczywiście to zajmuje troszkę czasu, trzeba to wcześniej sobie wszystko zaplanować, łatwiej jest po prostu zamówić książkę z podziękowaniami, albo właśnie drewniane serca w postaci podziękowań, bo też są piękne. Myślę,że to wszystko zależy od upodobań indywidualnych,natomiast ja jestem jak najbardziej za Twoim pomysłem. Zainspirowalaś mnie do zrobienia czegoś równie oryginalnego dla naszych rodziców na nasz ślub))DziękujęPozdr aawiam

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Kicia bardzo ładne!!!, nam również podobają się łączone z białego i żółtego złota obrączki. Co prawda jeszcze nie mierzyliśmy na palce, ale oglądaliśmy na stronach jubilerskich i chyba weźmiemy odrobinę szersze niż te tutaj, ale niewiele i mój narzeczony nie chce z przetarciamy, kamyczkami bo to mu się wytrze podczas pracy, natomiast ja chce taką samą obrączkę, wzór identyczny jak jego, tyle,że z trzema malymi brylancikami.Zobaczymy jak to będzie z cenami obrączek na przyszły rok, ale chyba się zdecydujemy właśnie na takie jak mowię))Pozdrawiam

Edytowane przez Veronika24
Czas edycji: 2011-02-16 o 20:20
Stary 2011-02-16, 20:21   #775
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Jestem!!!
I tak byliśmy u księdza i nici ze ślubu w Lany Poniedziałek, ale myśmy wszystko przemyśleli i tak po ciuchu chcieliśmy ślub przełożyć na wtorek. I tak się da Ksiądz powiedział, że ok, nie ma problemu i nas zapisał na karteczce (bo terminarz dopiero w październiku będzie miał) na 10 kwietnia 2012 wstępnie na godz. 11.00. Na nauki możemy iść gdzie chcemy i kiedy chcemy, w październiku wstawić się na potwierdzenie terminu, a 3 miesiące przed na spisanie protokołu i takich tam ceregieli.

Prosto z kancelarii jechaliśmy do domu weselnego i tez bez problemu dało się zmienić z 9,10 na 10-11.04 i mamy wesele w 2gą rocznicę katastrofy smoleńskiej (łatwiej rodzina zapamięta).

I najważniejsze jak dla mnie- mój wymarzony zespół weselny, który nie mógł nam grać 9 kwietnia-może nas obsługiwać 10 i 11 kwietnia:jupi : ale się cieszę. Termin mamy zarezerwowany, umowę podpisujemy w poście ( bo wtedy oni maja czas).

A z fotografem jutro załatwiamy

No i gitara!

Chatka a Ciebie proszę o zmianę w kalendarzyku małżeńskim na 10.04
Noo, to gratulacje, że tak szybko sobie wszystko ogarnęliście Bardzo się cieszę i oczywiście już przepisałam na 10go
Jeśli chodzi o tę asecurellę, to nie jestem przekonana ... już teraz w sumie mi nie pasuje, że w siebie chemię pakuję, a jak mam jeszcze kolejną brać, to już wolę zrezygnować i zobaczyć jak to jest "inaczej" Hm, a jeśli będzie bardzo źle, to zawsze mogę wrócić przecież i nawet asecurelli spróbować. Ale na razie wolę chyba jednak odstawić.

Veronika24, witaj i wszystko o Was opowiadaj Chwal się pierścionkiem, powiedz, gdzie wesele, jak wyglądały zaręczyny
Widzę, że zapoznałaś się z pierwszą stroną wątku, bardzo dobrze Jeszcze nikt jej nie zacytował, żeby go wpisać

nena, strasznie mi się spodobały te kryształki w bransoletce, którą wkleiłaś, te niebieskie. Ja będę właśnie takiego koloru plus jasnozielonego szukać sobie biżuterii. Myślisz, że dałoby się z takiego połączenia zrobić coś ładnego i bardzo subtelnego? To może i ja u Ciebie zamówię
Co prawda nie mam przekutych uszu, wciąż się waham, czy sobie nie przekuć na ślub, żeby jednak komplecik założyć... Ale chyba jednak nie i ostatecznie włożę tylko jakiś naszyjniczek.

(kicia), ooooo fajowe te obrączki! Takich jeszcze nie widziałam, o dziwo. TŻtowi się też bardzo spodobały, coś czuję, że niedługo też pójdziemy przymierzać obrączki Bo jednak na żywo to zupełnie inaczej wygląda, niż na fotkach. Ale super te pierwsze dla mnie lepsze, bo ja chcę węższe takie obrączki, bo chcę nosić na jednym palcu z pierścionkiem.

Prezenty dla Rodziców. Chcemy posadzić teraz na wiosnę 2 nasionka drzew w doniczkach i dać Im do posadzenia A do tego też planujemy zrobić jakieś albumy własnoręcznie, żeby sobie mieli co oglądać, jak zatęsknią

Okropnie wysokie te buty tu pokazujecie... Dla mnie 5 cm to już za duży obcas, to w ogóle max, co wezmę na ślubne buty. A jeśli chodzi o te zmiany, to już kiedyś pisałam, że suknię dopasowuje się do wysokości butów, więc jak dopasujecie do wyższych i potem zmienicie na weselu, to jedno jest pewne - podłoga będzie lśniła czystością Gorzej z suknią Panny Młodej

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-02-16 o 20:29
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:27   #776
Jazzowa Panienka
Raczkowanie

jak miło zobaczyć się na kalendarzyku... ja miałam obawy, że ksiądz nie zechce dać nam ślubu w piątek.. ale zmienił nam się proboszcz w parafii i... powiedział nam że jeśli chcemy to ślub nawet i w środe dostaniemy.... hi hi. jedno co nas przeraziło to zapytał nas trzy razy czy aby na pewno chcemy się pobrać, czy jesteśmy zdecydowani oraz pewni.... mieliśmy się nad wszystkim zastanowić wrócić tydzień później i ustalić dokładną datę... No i wróciliśmy pewni i zdecydowani... ustaliliśmy datę, chcemy już wychodzić ale miałam ochotę zapytać o zespół zamiast organisty.. a nasz proboszcz do mnie z tekstem... " to jeszcze półtorej roku wy się lepiej zastanówcie raz jeszcze bo czasem dziewczyno to ty się odkochać możesz... " a dodam dziewczyny, że ksiądz nie zna ani mnie ani mojego TŻ... no ale to było w czasie gdy wyszedł list papieski na temat ślubów.. to może mój proboszcz sfiksował..
Kwiecień: 60 kg

zakochana: 26.05.2006
zaręczona: 24.12.2010
zaślubiona: 08.06.2012

i znów walka z samą sobą:
luty 2013: 70 kg
mój cel: 58 kg
Jazzowa Panienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:27   #777
nena1984
Zakorzenienie

ja myślałam, żeby w ramach podziękowań dla rodziców wybrać jakieś ładne wspólne zdjęcie i są takie usługi, które drukują zdjęcie na płótnie. Tylko to nie jest tak na płasko jak plakat, tylko jest normalna faktura farby i wygląda jak obraz malowany farbami olejnymi, ale na razie to jeden z pierwszych pomysłów, więc jeszze będę rozkminiać.

Innym moim pomysłem jest też zaśpiewanie piosenki w ramach podziękowań. Tylko to chyba odpada, bo wtedy śpiewałabym ja a co z Tż? A już myślałam o "Stand up for love" albo coś równie pięknego tylko polskiego

Stary 2011-02-16, 20:44   #778
Veronika24
Raczkowanie

Veronika24, witaj i wszystko o Was opowiadaj Chwal się pierścionkiem, powiedz, gdzie wesele, jak wyglądały zaręczyny
Widzę, że zapoznałaś się z pierwszą stroną wątku, bardzo dobrze Jeszcze nikt jej nie zacytował, żeby go wpisać

Chatka witaj!! I dziękuję za powitanie!;-)) Dużo tego jest, jestem tu nowa i nie wiem za bardzo od czego zacząć) Hehe. Cieszę się,że znalazłam takie forum, jest się kogo poradzić, coś nowego podpatrzeć, pogadać z dziewczynami, wymienic się doswiadczeniami dot. ślubu) Jesteśmy razem od listopada 2009 i zaręczyliśmy się w maju 2010 Ślub 1 września 2012. Poznaliśmy się dosyć niebanalnie, nietradycyjnieHehe. Otóż mój przyszły mąż znalazł mnie na jednym z portali randkowych w internecie i pierwszy do mnie napisał, później wyjechałam na studia do Wrocławia, gdzie mieszka i znalazł mnie na dworcu po zajęciach pewnego jesiennego dnia i oboje od pierwszego spotkania wiedzieliśmy,że to jest TO;-)) Oświadczył mi się bardzo tradycyjnie, w obecnosci rodziny, poprosił mojego tatę o moja rękę i kupił pierścionek z białego złota cały wysadzamy cyrkoniami, dokładnie taki o jakim marzyłam))hehe.

Ślub planujemy w mojej malej miejscowości na dolnym śląsku, w Górach Sowich, wesele na sali Splendor w Bielawie, w powiecie dzierżoniowskim na 125 osób))Jednak z racji tego, że obie rodziny dzieli 100 km. i więcej nie będziemy robić poprawin, bo nie chcą nocować goście i tak daleko wracać w niedzielę wieczorem, po poprawinach. Także wydamy na autokary, ale za to wesele zaczniemy o 15 i potrwa do 5/6 rano)
teraz szukam dobrego zespołu, kamerzysty, fotografa)) Ufff ale się rozpisałam)) Nie wiem co chcecie wiedzieć jeszcze dziewczyny?

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

A to moja sala, jeżeli chcecie zobaczyć)
Też się pochwalę

http://www.sala-splendor.pl/
Stary 2011-02-16, 20:44   #779
nena1984
Zakorzenienie

Veronika24 witaj czyżbyśmy były imienniczkami? A sala śliczna, dziewczyny co planują fioletowe dodatki na pewno Ci będą zazdrościć

Stary 2011-02-16, 20:48   #780
Brydzia_
Zakorzenienie

a jaką piosenke wybieracie na podziękowanie dla rodziców ?
my mamy z tym problem a nie chce oklepanego 'cudownych rodziców mam'

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości