Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 19:22   #3331
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę powiedzcie co powinnam zrobić...
Dziś mi się zachciało chodzić po mieście, i moje planowane góra godzinne wyjście skończyło się po 4 i pół godz.... No i sobie narobiłam... Pod koniec zaczęłam mieć bóle co chwile delikatne ale skurczowe... Wróciłam do domu, położyłam się, ale co chwilę czuje ból, regularne napinanie w dole brzucha itp... I zastanawiam się co robić, jechać na pogotowie sprawdzić czy wszystko okk, czy może to tylko moje paranoje... Dodam, że to 25 tydzień...
Wyślij męża do apteki po nospe forte i leż. Jeżeli 2-3 h po zażyciu sytuacja się nie poprawi to ja bym pojechała na IP.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 19:31   #3332
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

zapałeczka nospa forte i magnez i lez jak nie przejdzie to do szpitala. Ja mialam tak w tamtym tygodniu nachodzilam sie rowno i wszystko bolalo. Na szczescie nospa pomogla
Beatko superanckie kolory wozka.
Zmalowana ciezka sytuacja ja chyba bym powiadomila.
Masakryczna zgage mam dzisiaj i nic nie pomaga. Ogladalam wozki w moim rodzinnym miescie i widzialam tako captiva - wietny wozek z duza gondolka, co z tego jak wazy 20 kg a ja musze go wnosic. Szkoda bo na pewno bym sie na niego zdecydowala a tak zostaje jet z aluminiowym stelazem ale waga 10 kg
Stary 2011-05-02, 19:34   #3333
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Dziś mi się zachciało chodzić po mieście, i moje planowane góra godzinne wyjście skończyło się po 4 i pół godz.... No i sobie narobiłam... Pod koniec zaczęłam mieć bóle co chwile delikatne ale skurczowe... Wróciłam do domu, położyłam się, ale co chwilę czuje ból, regularne napinanie w dole brzucha itp... I zastanawiam się co robić, jechać na pogotowie sprawdzić czy wszystko okk, czy może to tylko moje paranoje... Dodam, że to 25 tydzień...
Niedobrze... zazyj magnez 2 tabl i nospe forte (lub dwie zwykle) i poloz sie a jak nie przejdzie i skurcze beda nadal czesto to chyba trzeba pojechac i sprawdzic co sie dzieje

Juz dzisiaj to wklejalam ale prosze jeszcze raz

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 19:45   #3334
brunetka2000
Zakorzenienie

COŚ STRASZNEGO ZAMYKAJĄ MOJEGO LUMPKA I gdzie ja będę teraz chodziła
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 19:49   #3335
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
COŚ STRASZNEGO ZAMYKAJĄ MOJEGO LUMPKA I gdzie ja będę teraz chodziła
Okropnosc:pal a:

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 19:54   #3336
youyou
Zakorzenienie

zapałeczka dziewczyny dobrze piszą, połóż się, zrelaksuj, jak chcesz weź nospę i poczekaj ze 2-3h, wszystko się powinno uspokoić.
A następnym razem mniej się forsuj
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 19:56   #3337
zapałeczka
Zadomowienie

Dziękuję za rady Właśnie czekam aż mi mój H. przyniesie magnez i no spę i zobaczymy co dalej
Stary 2011-05-02, 20:21   #3338
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
ja tam sie nie znam ale skoro dziewczyny mówia że magnez i nospe to tak trzeba

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Dziękuję za rady Właśnie czekam aż mi mój H. przyniesie magnez i no spę i zobaczymy co dalej
I leżeć bo inaczej

Stary 2011-05-02, 20:31   #3339
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
CarmelaSoprano X-lander ma b.dobrą opinię, też myślałam kiedyś o XA, ale spacerówka jest tylko w jednym kierunku.
Juz jakoś przezyje ta spacerówke, mysle ze na dłuższa mete to mniej ważne, niż ten przegrany spiworek i ten cholernyyyy
pałąk krokowy!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

A co do wózka to przyznam się Wam kochane że jakiś czas temu udało mi się upolować na aukcji ten wózeczek:
http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...534516752.html

tak na wariata zalicytowałam i nikt mnie nie przebił przesyłka wyniosła mnie 30zł kurierem bo babka tak orientacyjnie wpisała koszt dostawy.
sorrki za taka cene, to mozesz sie chwalić ze masz wózek za darmo!
extra okazja!

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dziewuszki mam takie nietypowe pytanie czy jak się Robalek wykluje to powinnam informować Dawce ?
Cytat:
Wolałam uniknąć jakiegokolwiek kontaktu.Bo i po co? Ale z drugiej strony potem mi w sądzie powie, że nie uznał dziecka bo go nawet nie poinformowałam.
Uważam właśnie ze jak go nie poinformjesz, to bedzie miał argument do sądu, że nawet nic nie wiedział...

Masz chyba namiary na prawnika (wczesniej pisałaś) zapytaj go jak najwłaściwiej zrobić.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 20:47   #3340
fiona003
Raczkowanie

Witajcie wiosennie
Ale sie porobilo.
Nerolka trzymak kciuki za Was dziewczyny, dacie rade zobaczysz. Moja kolezanka urodzila synka w 32 tygodniu. Ciaza byla zagrozona lekarze nie dawali jej duzych szans na to ze dziecko bedzie zdrowe przyczepily sie do niej wszystkie mozliwe chorby( ok moze prawie wszytskie) i cukrzyca ciazowa, miala zalozony pessar itd ale ona wierzyla ze synek i tak bedzie zdrowy i tak sie stalo. Po urodzeniu w szpitalu byl moze 3 tygodnie i teraz 7-letni juz lobuz ma sie swietnie i z tego co wiem to nie odstawal bardzo od swoich rowniesnikow szybko ich dogonil.
Izunia jest i bedzie zdrowa a wizazowe ciotki zadbaja o to zeby pozytywne fluidy naladowaly Was energia.

Bella gratulacje i trzymam kciuki za twoje dziewczynki zeby szybko wrocily do domu:kciu ki:

Moniczka wspolczuje tylko nie wiem kogo bardziej czy tesciowej czy matki, bo rowniez pamietam ten nieciekawy incydent z Twoja tesciowa.

A my konczymy 27 tydzien chyba dobrze pamietam
I musze wam powiedziec ze od wypicia glukozy ( tygodnia)coraz bardziej czuje ruchy Majki. Teraz wiem co to znaczy falowanie brzucha niesamowite

Pozostaje mi wam zyczyc dobrej nocy

http://s10.suwaczek.com/201107215165.png
fiona003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 20:49   #3341
Zmalowana
Zakorzenienie

Zapraszam na racuchy z jabłkami

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 20:53   #3342
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
smoczek jest dobry dla rodzica
mój też wogóle nie używał.Ale to jest trochę uciążliwe.Bo jak płakał czy coś to trzeba wtedy nosić a tak dajemy smoka i spokójAle później ciężko odzwyczaić
jak od wszystkiego. moje smoczkowe (bez smoczka zabkowanie to jeden wielki ryk i tylko przeciwbólowe, jak zabki wyszly, smoczek nie byl potrzebny nagle...), ale przyzwyczailismy ze jest bujany na kolanach jak zasypia... dla nas bylo ok jak byl maly, ale jak juz ponad 10 kg miał i zaczal wydłuzac zasypianie nawet do godziny to odpadalismy. trzeba sie zastanowic czy takie np. usypianie na rekach, kolanach, dawanie smoczka itp. to do bry pomysl - bo potem tylko problem z odzwyczajaniem. teraz wiem ze klade do lozeczka i ma zasnac, ew reka poglaszcze, ale nosic nie bede, lulac nie bede...

doczytuje dalej

gąbka w wanience - nasze gąbki sa przeciez male to zdaza wyschnac, a taka wielka jak ma dziecko to rzadko wysycha do konca, i wlasnie dlatego te bakterie. zostaw kiedys na kilka dni lekko mokra gabke i zobacz jak ładnie zmienia kolor na gloniasty (moja zmienila)

ladyinblack - akcja nerola jeszcze ponad tydzien trwa, przyłączyc sie mozesz

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-05-02 o 20:56
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 20:53   #3343
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszam na racuchy z jabłkami
juz uberam buty

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 20:57   #3344
brunetka2000
Zakorzenienie

83monia doszły pieniążki ???

Zmalowana to ja już lecę do ciebie napewno będę przed innymi dziewczynami

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-05-02 o 20:59
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 21:17   #3345
dziubek79
Zakorzenienie

Zmalowana już się zbieram , odłóż coś dla mnie

Nerolko : :mag ia:: magia: i musi pomóc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Beatka, wózio pierwsza klasa a za tą kasę to nawet sekundy bym się nie zastanawiała

a my właśnie z meżusiem wydaliśmy 900zł na Szymusia ( i coś tam dla mnie ) na all
ale w zasadzie mamy już jakieś 90% wyprawki
kupiliśmy pieluszki flanelowe tetrowe , pałeczki do uszu, fride, filtry,termometr,łóżeczko turystyczne, ochraniacz na łóżeczko,termoopakowanie na butelkę,pojemniki do zamrażania pokarmu, chusteczki nawilżane, nożyczki,sudokrem, wkładki laktacyjne,myjki, prześcieradła, paklanki
oto na co poszła premia mojego TŻ
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 21:18   #3346
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiona003 Pokaż wiadomość
Witajcie wiosennie
Ale sie porobilo.
Nerolka trzymak kciuki za Was dziewczyny, dacie rade zobaczysz. Moja kolezanka urodzila synka w 32 tygodniu. Ciaza byla zagrozona lekarze nie dawali jej duzych szans na to ze dziecko bedzie zdrowe przyczepily sie do niej wszystkie mozliwe chorby( ok moze prawie wszytskie) i cukrzyca ciazowa, miala zalozony pessar itd ale ona wierzyla ze synek i tak bedzie zdrowy i tak sie stalo. Po urodzeniu w szpitalu byl moze 3 tygodnie i teraz 7-letni juz lobuz ma sie swietnie i z tego co wiem to nie odstawal bardzo od swoich rowniesnikow szybko ich dogonil.
Izunia jest i bedzie zdrowa a wizazowe ciotki zadbaja o to zeby pozytywne fluidy naladowaly Was energia.

Bella gratulacje i trzymam kciuki za twoje dziewczynki zeby szybko wrocily do domu:kciu ki:

Moniczka wspolczuje tylko nie wiem kogo bardziej czy tesciowej czy matki, bo rowniez pamietam ten nieciekawy incydent z Twoja tesciowa.

A my konczymy 27 tydzien chyba dobrze pamietam
I musze wam powiedziec ze od wypicia glukozy ( tygodnia)coraz bardziej czuje ruchy Majki. Teraz wiem co to znaczy falowanie brzucha niesamowite

Pozostaje mi wam zyczyc dobrej nocy
Tesciowa ma odchyly ale przeprasza sorki ale gadac mi sie o tym nie chce wazne ze moj maz to wspanialy czlowiek i mam w nim wsparcie i milosc

Stary 2011-05-02, 21:24   #3347
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Tematem przewodnim była ciąża i porody Jedną rzeczą, jaka moze byc przydatna, to to, że będąc juz w szpitalu na porodówce należy jeść tylko to, co dają w szpitalu NIC innego z domu!!!Zapobiega to zaparciom, które po porodzie są dosyć powszechne, a wiadomo, że niedoż, że porozrywane wszystko,a tu jeszcze zaparcia, więc ja wolę się dostosować do tego
jakbym jadała tylko to co w szpitalu daja to umarłabym z głodu... 1 kanapka z mikrotwarogiem na sniadanie? zwariowali? jak ja normalnie 3-4 kromeczki z dzemem jem i mega kubek kakao... na zaparcia lepiej cos dodatkowo jesc, a wogole radze po porodzie sobie zapodac czopek glicerynowy, bo jak w chyba 12h sie nie wyproznisz to u nas robia lewatywe (zeby zaparcie d.py nie rozerwało po porodzie to wszystki trudno idzie...). lepiej jesc jakies serki ze sliwka. i nie jedzcie bananow - poleca ne sa wlasnie na biegunke wiec powoduja zaparcia!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 21:27   #3348
Bartessa
BAN stały

oj, widzę ze Nerola ma juz rozwarcie i to na 3 cm :szok:

Trzymaj się kochana! Nawet jak wody odejdą to kobietki potrafią przytrzymać jeszcze okolo miesiąca, więc moze nie bedzie tak szybko!

Zapałeczka, spokojnie i daj znać czy tabletki pomogly, moze tylko szyjka oslabla.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 21:30   #3349
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Laseczki mam pytanie ;> Czy uważacie, że w ciąży nie wypada nosić krótkich spódniczek ?
No coś Ty! Ja tylko miniówki noszę Takie do połowy uda, nie dłuższe A nie dośc że jestem w ciąży, to jeszcze jestem panią po 30-tce od jakiegoś czasu

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Szczerze zazdroszczę ja od ojca miałam tylko obojętność, pewnie dlatego tak mnie ciągnie do teścia, tzn on nie jest świętym człowiekiem.... nerwus, przeszłość ma jaką ma.... ale mimo wszystko mam do niego jakiś taki ogromny szacunek i go uwielbiam.... bo za dziećmi to w ogień by skoczył...............
Ja też to co dostałam w życiu od ojca to głównie zło Krytyka, krzyki, brak akceptacji, tłamszenie psychiczne, smutek... Wiele lat, w zasadzie do dziś, usiłuję dojść do siebie po tym, co mi fundował przez pierwszych 20 lat życia. No ale w końcu potrafiłam się uwolnić, przynajmniej tak namacalnie, od niego i od 4 lat nie zamieniliśmy ani słowa.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Hejka Kobietki!
Wpadłam tylko się przywitać i pochwalić, że zaczynamy dziś z Zosią
27 tydzień ciąży czyli 7 miesiąc czyli III trymestr
A tak poza tym malowanie trwa, roboty kupa, ale się oszczędzam, pogoda kiepska, więc nie żal w domu siedzieć, a w środę jedziemy na zakupki, po nowe autko
Ja też się zawsze spotykam, że 7 miesiąc zaczyna się od 28 tyg, czyli po SKOŃCZONYM 27.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
o widze że elegancko byśmy się dogadały

Mi w ogóle wiele spraw i poglądów wyklarowało się jak Filip był już na świecie, nie da się wszystkiego zaplanować i myśleć że na pewno zrobię tak i tak...

Nerolka
- oto fluidy od mnie .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. Czujecie je z Izką?
Stary 2011-05-02, 21:39   #3350
Zmalowana
Zakorzenienie

Jak przyjedziecie wszystkie to nasmażę na świeżo

patik
no właśnie być w Świdniku i nie spotkać się z nami ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 21:50   #3351
BABONIK
Zadomowienie

dobry wieczór

widzę,że pogoda nie dopisała i dziewczyny zamiast na wycieczkach t przed kompem siedziały

Zmalowana- jak nic wyślij pozew o alimenty,niech ma dupek za swoje!!!

Nerola-

Aania-piękny pokoik

Zapałeczka- weź nospę i leż.Mi też sie brzuch "stawia" wieczorami,po większym wysiłku.Odpoczywaj i nospa !!!

tyle na razie pamietam...przepraszam,ze tak skromnie

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Brunetka- też bym się powiesiła gdyby mojego lumpka zamknęli serio-też bym byłą smutna.

ejjj- ale jaja- mamusie 2012 już się pojawiły nieźle

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 21:54   #3352
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
ejjj- ale jaja- mamusie 2012 już się pojawiły nieźle
ciekawe tylko czy ta co zalozyla wątek bedzie faktycznie mamą
niech jej tam bedzie, ale to chyba lekka przesada zaciech na zapas juz
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 21:56   #3353
moniczka2123
Zadomowienie

Dobra kochane ide spac dobranoc

Stary 2011-05-02, 22:12   #3354
DaKaro
Zadomowienie

Hej kobitki. Zaczęłam kolejny tydzień pracy, już tak mi się nie chce...też macie takiego lenia? Ale przynajmniej podjęłam decyzję, kończę pracę 27 maja i ani dnia dłużej! A co!
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dakaro na zakupy? Gdzie na zakupy?! Dzisiaj?!
U nas w niedzielę wszystko otwarte, od 13-18.
Cytat:
Hej Laseczki,
nie mam dobrych wieści ( ale posłańca się nie bije :P) nerolka po badaniach, ma 3 cm rozwarcia po ostatnich skurczach, zostaje w szpitalu do końca ciąży. Dostaje antybiotyki na rozwinięcie płucek, ma zakaz głaskania brzuszka, i lekarze mówią, że może teraz pójść migiem.
Oj, my mamy z tą Nerolką. Trzymam kciuki za obie, oby mała wytrzymała jeszcze w brzuchu.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 22:13   #3355
zapałeczka
Zadomowienie

Ja leżę już 3 godz., tabletki wzięłam jak radziłyście i na razie jest dobrze Ból i skurcze ustały Ale takiego stracha mam, że boję się wstać nawet do łazienki...
Stary 2011-05-02, 22:17   #3356
sygine
Zadomowienie

No to zrobiliśmy część zakupów i zostały nam w sumie tylko sprawy apteczno - kosmetyczne No i oczywiście łóżeczko i wózek, które chcieliśmy zamówić, ale pani stwierdziła że ona na sklepie może trzymać 2 tygodnie więc jak chcemy odebrać w czerwcu to mamy zamówić po połowie maja a nie teraz Tylko że oczywiście znowu sobie naryłam z tym wózkiem Na początku myśleliśmy o emaljunga, a później zmieniliśmy na jedo fyn. No i teraz ponownie w sklepie pojawiła się emaljunga w przepięknym bardzo ciemnofioletowym kolorze Zakochałam się w niej i tym samym mam znowu dylemat, czy tą emaljungę, czy czarno-zielony jedo
Różnica w cenie to 500 zł Ale najwyżej byśmy dołożyli... Doradźcie co byście wybrały...
Plusy dla jedo znalazłam następujące:
-skrętne przednie koła
-w gondolce podnoszone oparcie tak że dziecko może siedzieć (w emaljunga jest takie króciutkie oparcie że chyba tylko głowę by mógł ciut unieść)
-oczywiście cena korzystniejsza
A plusy emaljungi:
-leciutko się prowadzi
-duże pompowane koła niestety nieskrętne
-lepsza jakość wykonania.

No i mam straszny dylemat
Stary 2011-05-02, 22:28   #3357
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja właśnie kończę zamawiać wyprawkę u r_p77 którego polecałyście mam nadzieję że będę zadowolona
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 22:39   #3358
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Beatka no to prawie jak za darmo masz ten wózek, podobne używki kosztują ok 300 zł .... jakbym mieszkała na wsi to pewno też taki bym miała bo te typowo miejskie wózki nie sprawdzają się po trawie, no ale mi zależy na odpinanej gondolce bo na 2 piętro taszczyć cały nie dam rady
no mnie właśnie nie zależy że jest cięzki bo nigdzie nie musze go nosić, a widziałam identyczny model tylko w innym kolorze i gorszym stanie, z bardziej zniszczonym pokryciem w komisie za 350zł

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 22:41   #3359
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No to zrobiliśmy część zakupów i zostały nam w sumie tylko sprawy apteczno - kosmetyczne No i oczywiście łóżeczko i wózek, które chcieliśmy zamówić, ale pani stwierdziła że ona na sklepie może trzymać 2 tygodnie więc jak chcemy odebrać w czerwcu to mamy zamówić po połowie maja a nie teraz Tylko że oczywiście znowu sobie naryłam z tym wózkiem Na początku myśleliśmy o emaljunga, a później zmieniliśmy na jedo fyn. No i teraz ponownie w sklepie pojawiła się emaljunga w przepięknym bardzo ciemnofioletowym kolorze Zakochałam się w niej i tym samym mam znowu dylemat, czy tą emaljungę, czy czarno-zielony jedo
Różnica w cenie to 500 zł Ale najwyżej byśmy dołożyli... Doradźcie co byście wybrały...
Plusy dla jedo znalazłam następujące:
-skrętne przednie koła
-w gondolce podnoszone oparcie tak że dziecko może siedzieć (w emaljunga jest takie króciutkie oparcie że chyba tylko głowę by mógł ciut unieść)
-oczywiście cena korzystniejsza
A plusy emaljungi:
-leciutko się prowadzi
-duże pompowane koła niestety nieskrętne
-lepsza jakość wykonania.

No i mam straszny dylemat

no dla mnie to jedo też dostaje plusa za lekkie prowadzenie i dwu stopniową regulację amortyzatorów ale może dlatego ze właśnie to mnie urzekło w jedo i na ten wózek się zdecydowaliśmy
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 23:07   #3360
DaKaro
Zadomowienie

Beata tu się nie ma czego wstydzić, każdy kupuje to na co go stać. A okazja świetna, Ty to masz farta do tych aukcji, wózek wygląda super.
My na przykład nie kupujemy 3 w 1, dzidzia urodzi się pod koniec sierpnia, nie wiadomo, czy będzie pogoda na spacery we wrześniu czy październiku, a potem zimno i słota. Dlatego kupujemy samą gondolkę, osobno dobry fotelik do samochodu, a na wiosnę porządną spacerówkę. Mam nadzieję, że ta opcja zda egzamin.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości