|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38581 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Moje włosy po lipowej KLIK Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To nie Tobie za długo włosy schną? |
|||||
|
|
|
#38582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czy kosmetologia dałaby Ci taką wiedzę? Sama kosmetologia - wątpię. Oprócz stricte chemicznych przedmiotów i babrania się w laboratorium jest choćby dermatologia i rozpoznawanie zmian skórnych, fizjoterapia i balneoterapia itp. Dlatego poszłam na biotechnologię kosmetologiczną, a dalej w planach na pewno chemia kosmetyków. Myślę, czy nie zacząć od razu w tym roku jakiegoś kierunku, kilka dni się namyślę i zdecyduję, ale to bardziej tak dla mnie ![]() Jak takie super ten Tigi to go wypróbuję, może i mi przypasuje ![]() Dzięki ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Jestem ciekawa, jak Ajrisz wróci od fryzjera i jaki będzie efekt ![]() Na noc z przedwczoraj na wczoraj nałożyłam kapkę Joaśki bs z miodem i cytryną, psikadełko i ciutkę Garniera emolientowego i na to plunking. Rano po obudzeniu żel aloesowy i przez cały dzień było super: korkociągi (codziennie mam ich więcej, niż przed pielęgnacją) i praktycznie zero puchu, a cały dzień latałam po trzech miastach, w których padało i było wilgotno
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-07-28 o 18:56 |
||||
|
|
|
#38583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia po całkowitym wyschnięciu nie mam niestety ![]() W ogóle to widziałam dzisiaj w ross mini wersję (50ml) Altrerry z granatem i się zastanawiałam czy nie wziąć na wyjazd. Ale w sumie na 10 dni by mi raczej nie starczyła
![]() Edytowane przez gohs Czas edycji: 2011-07-28 o 20:56 |
|
|
|
|
#38584 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne
Ciekawe czy mi kiedyś uda się uzyskać takie drobne rozdzielone loki.
|
#38585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic dodać, nic ująć ![]() Cytat:
![]() A co do zapuszczania...po zniszczonych nie bardzo widać wzrost. Jakbyś obcięła i zaczęła wzmożenie dbać do długość do szczęki to pikuś ![]() Cytat:
![]() Bo mam troszeczkę uwag I jeśli jesteś początkująca w pielęgnacji to całkowicie rozumiem...Ja to jednak nie potrafię utrzymać języka za zębami ![]() Przede wszystkim włosy wydają się bez życia...Jakby przeciążone...Pomimo tego, ze ani nie są tłuste, ani nie przylizane to jednak brak im takiej...hmm...elastyczno sci...takiego "życia" właśnie (określić nie umiem )To jest podstawa. Z tego wynikają też inne rzeczy- skręt jest dość luźny i wokół jednej loko-fali (bo na razie to korkociągiem nie jest) układa się kilka lub kilkanaście pojedynczych spuszonych włosków. To także może być efekt przeciazenia. Ja radziłabym dać im odetchnąć... Co jeszcze...kiedy miałaś ostatnio cieniowane włosy? Myślę, że przydałoby się odświeżyć co nieco...być może to, ze dałabyś im odetchnąć i jednocześnie wybrała sie na wizytę u fryzjera dałoby dobry efekt ![]() Spróbuj
|
|
#38586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ładnie wyszły foty? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Marta ale masz grube włosy na tych zdjęciach z lipą jak ja kocham ten wątek, uwielbiam i moje włosy to samo dzisiaj sobie nawet wyszukałam prognozę pogody z PR dla mojego miasta (bo ta z linka z faq nie działa u mnie...ciągle pokazuje tyle samo w szczegółach---temp -8, punkt rosy -8 moje włosy lubią jednak tę amlę, nawet jak jest nic nie warta Eloe pisałaś, że raczej do zabezpieczania by była dobra (ale kto zniesie ten zapach to trzeba zmyć...)trzymałam 1,5 godzinki amlę dzisiaj znowu, myłam o 14, potem byłam w mieście (wietrznie) potem jeszcze z psem na spacerze włoski bardzo ładne, znów trochę rulonów, ale nie tak mocno zbitych, dużo esowatych fal, kilka prostaków, ogólnie wszystko co może być na tej głowie (tak myślę, czy by nie poprzekładać na stronę gdzie mam mniej włosów trochę z drugiej strony, ale nie wiem czy to się będzie chciało układać, spróbuję przy kolejnym myciu) na 2 zdjęciach włosy przełożone do przodu do góry nogami
|
|
|
#38587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ostatnie zdjęcia Gohs (chyba na poprzedniej stronie albo dwie temu) wyglądają najlepiej od początku kiedy się pokazywała (czyli dość krótko jeszcze)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-28 o 21:41 |
||
|
|
|
#38588 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Ale fajne fale Ci się zrobiły, super
Pięknie jest, lubię ciemne włosy, bo sama takie mam ![]() Cytat:
Martuś, gratuluję pracy Cytat:
![]() Piękne loczki z potencjałem ![]() Witaj Ale i tak coś widać. Podobają mi się, a tak jak u Mimi będzie jeszcze piękniej. Uff, doczytałam dopiero do 94 strony. Jestem w domu i jest fajnie. Jest cicho, spokojnie,wreszcie zaraz wskoczę do wanny. Jutro idę do fryzjera. Boję się jak zwykle, ale przez rok cięłam sama. Zamierzam tylko poprawić to co zrobiłam źle. Poleciła mi ją koleżanka. Podobno fryzjerka tnie kręcone na sucho (wiem to od koleżanki, ale ona ma proste włosy). Hmm, jutro się przekonam, ale nie nastawiam się . Jak zawsze biorę gumkę do włosów, żeby po wyjściu od fryzjera za rogiem je związać, bo zawsze mam lwa na głowie .
|
||
|
|
|
#38589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Bardzo fajne były po lipie, mięsiste i sypkieCytat:
![]() Cytat:
Dziękuję i dziękuję ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#38590 |
|
Raczkowanie
|
I bardzo dobrze
♥♥♥Nie lubią nas za wady, nienawidzą za zalety ♥♥♥ Edytowane przez blackeye79 Czas edycji: 2011-07-28 o 22:19 Powód: ... |
|
|
|
#38591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także nie wydaje mi się, że to przeciążenie chyba. Póki co jeszcze testuję co mi służy a co nie, narazie wnioskó dogłębniejszych brak Cieniowanie miałam jakoś w okolicach Nowego Roku chyba Tylko mam dylemat z fryzjerem bo to moja ciocia i tak głupio jej powiedzieć, że teraz ma zupełnie inaczej się zabrać do moich włosów ![]() Cytat:
|
|
|
#38592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co było źle? ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() nie pamiętam wczoraj to czytałam, gdzieś w faq na pewno zaraz znajdęhttps://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=51 i tam na dole dwa linki do rozszerzenia ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- ja ostatnio zostałam zjechana za tę przypadłość na innym wątku że dzień bez krytyki jest dla mnie dniem straconym i że próbuję dzielić i rządzić ja to doceniam krytyka i trzeźwe obiektywne spojrzenie jest potrzebne
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-28 o 22:32 |
||
|
|
|
#38593 |
|
Zakorzenienie
|
używała któraś z Was maski z Estetiq?
|
#38594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#38595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1904 ![]() Cytat:
![]() myślę, że podcięcie pomoże
|
|
|
#38596 |
|
Raczkowanie
|
Popróbuję ściąć... doradźcie mi tylko, czy to, co zaznaczyłam na zdjęciach, spełni swoje zadanie. Dolna kreska wyznacza nową dolną długość. Czy może lepiej poprzestać na 2. dolnych warstwach, bez tej najwyższej (albo robić mniejsze odstępy między nimi)? Czy z boku głowy też stopniować czy zostawić jedną długość (dlatego na zdjęciach tam nie zaznaczyłam cieniowania)? Boję się odstawania kosmyków.
A może zupełnie inaczej się za to zabrać? Spodziewam się, że górna warstwa będzie za krótka i się rozprostuje, gdy przód będzie się falował ![]() ![]() (Dzięki za podpowiedzi. Odpiszę w pon., wyjeżdżam rano)
Wymienię 4 ml. Armani Prive Royal Oud na Armani Prive Ambre Soie i Amblre Orient Lakiery, kolorówka, włosy, zapachy, nowe ubrania i buty grudzień FREYA ARABELLA 30E Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2011-07-28 o 23:23 |
|
|
|
#38597 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękować ! Po wczorajszym "ananasie" na noc, którego zrobiłam po myciu włosów (jeszcze były ciut wilgotne) nie byłam zbyt zadowolona... Prawa strona jako tako, ale po lewej zrobił mi się puch :/ Na szczęście żel lniany w miarę sytuację opanował. W ciągu dnia zauważyłam, że zrobiła mi się "aureolka" z pojedynczych włosów. Dodam, że byłam po pierwszym myciu odżywką WYGŁADZAJĄCĄ. Chyba, że to po tym lnie włosy robią się takie "stojące"? Jutro Po Isance pójdzie dzisiejszy nabytek - odżywka wzmacniająca ze skrzypem i rozmarynem z Joaśki. Jak długo ją trzymać?
|
|
#38598 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy, które wcześniej nie zaznały oleju, bardziej treściwych odżywek itp. mogą się buntować. Ja nigdy nie miałam tego początkowego okresu "buntu" po zmianie pielęgnacji, dlatego, że robiłam to bardzo stopniowo ![]() Później jednak okazało się, ze mycie odżywką to nie dla mnie...ale i tak nie zareagowały przyklapem tylko wzmożonym wypadaniem. A oceniam przede wszystkim ostatnie zdjęcie...jest najświeższe, prawda? Więc może teraz jest to bardziej widoczne- dla mnie przynajmniej, bo włosy mogłyby się układać lepiej. Cytat:
![]() Nowa pielęgnacja im służy Cieszy mnie to Niestety nie każdy potrafi docenić tę piękną ceche charakteru ![]() Cytat:
Albo potrafi ścinać kręcone, albo nie i szukasz nowego fryzjera ![]() Dla mnie tutaj nie ma problemu. A włosom ścięcie by się przydało...nie tylko wycieniowanie, ale końcówki też bym podcięła...tak kilka cm. Bo nie bardzo mi sie podobają na Twoich zdjęciach...mogą być już podniszczone. Cytat:
Później już wiedziałam jak dbać ![]() A dermatolog przepisał mi Vitapil wewnętrznie i do wcierania w skalp: loxon, Alpicort E i Acnosan
|
|
#38599 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiać będę później a na razie mam pytanie. Robiła któraś z Was maskę z awokado? Bo mam w domu 3 sztuki i nikt ich nie tknie
Widziałam w receptariuszu jedną. (Awokado+miód+oliwa z oliwek). Nie mam oliwy w tej chwili, może ktoś ma inne propozycje??? Co tam dołożyć, jak nakładać, ile trzymać?
|
#38600 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Mgiełko - awokado musi być dojrzałe, inaczej z trudem je rozgnieciesz.
Możesz dodać inny olej. Jaki masz na tę chwilę? Możesz dodać odżywkę do włosów - maska powinna się wówczas łatwiej wypłukać (bo z tym nie będzie prosto )Nakładasz na umyte, jeśli nie przedobrzysz z olejem/odżywką. Jeśli chcesz przed myciem, to dokładnie zmocz włosy. Zostaw przynajmniej 30 minut pod folią i ręcznikiem. A ja ponadrabiam
|
#38601 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie przed myciem wolałabym, awokado nie jest chyba super dojrzałe bo tylko trochę sie odgniata przy naciskaniu. Olej słonecznikowy tylko na stanie. Miód mam.
Ale chyba odłożę to na za dwa dni - do następnego mycia (zblenduję sobie to awokado może, TZ ma blender - coś się temu awokado stanie jak takie rozpaćkane postoi przez noc w lodówce? Ewentualnie nałożę przed spaniem a nie rano). W ogóle tak zapytam czy warto tyle zachodu dla tego awokado przechodzić, żeby maskę z niego ukręcić? Chociaż w sumie jak tam będzie miód i olej (nawet może kupię oliwę bo prędzej czy później się przyda, nie?)
|
#38602 | ||||||||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Grunt, że dzięki takiemu cięciu nie schodzisz z długości, ale odsłaniasz poszczególne warstwy. Cytat:
Co do kokosa, to może zamknij go teraz w szafce, a do odżywki dolej oliwy z oliwek. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miałam nadzieję na chociaż przelotne spotkanie ![]() To nie jest bardzo wilgotno. Powyżej 80% procent można tak mniemać. Cytat:
Cytat:
Zauważ, że istotny jest też punkt rosy. Cytat:
Tego roku wolę obciążyć niż mieć takie coś.Cytat:
za realizację. A co do romanistyki, to nie lepiej będzie zrobić certyfikat francuskiego? Moim zdaniem to więcej możliwości na rynku pracy niż sama filologia, ale moge się mylićCytat:
Cytat:
![]() Bardzo się cieszę, że efekty peilenacji są tez widoczne na Twoich włosach
|
|
#38603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tym samym wlosy odzyja a nie bedziesz widziala wielkiej straty na dlugosci,bo krotsze beda z tylu.Sama nad tym mysle ale mam wachania,bo moje wloski zapuszczam juz dlugo i szkoda mi ich niezmiernie.Jednego dnia mysle o scieciu ,drugiego sie za to ganie i tak dzien w dzien.U mnie nie zalezy to od zlej kondycji wlosow ale od dolnej warstwy,ktora strasznie rzadka jest i przeswituje.Cieniowanie dla naszych wlosow jest extra ale jak to odrasta,to mamy maly problemik i trzeba wszystkie albo na prosto ciachnac albo cieniowac bez konca a wtedy wzrost jest powolniejszy.Przynajmniej ja tak mam ehhhhhhh |
|
|
|
|
#38604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę ścinać z długości bo wg mnie nie są zniszczone EDIT: Oczywiście zapomniałam dodać zdjęć
![]() Edytowane przez gohs Czas edycji: 2011-07-29 o 11:16 |
|
|
|
|
#38605 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ok to nadrobiłam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cieniowanie może im pomóc, czy pielęgnacja? One z wierzchu takie są chyba wynikiem narażenia większego na czynniki zewnętrzne, prawda?Cytat:
![]() No to jak nie wyjdzie to pewnie się wybiorę za jakiś czas do fryzjera, bo sama ich nie ruszam Maliniarka znowu masz super włosy i tez bardzo sobie cenię twoj osąd i wcale nie jest to krytyka, nie przejmuj się ![]() Kociasta odważna jesteś ja się swoich nie tykam sama, boję się
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-07-29 o 11:45 |
||||||
|
|
|
#38606 | |||||||||||
|
|
Cytat:
Piszecie o lęku przed wypadaniem, a widzę zarówno to sezonowe, jak i to powstające skutkiem jakiś zewnętrznych wydarzeń/zmian. Dodać trzeba, że stylizacja (ugniatanie, podpinanie, wiązanie itp.) choć robiona delikatnie, obciąża/osłabia jednak cebulki. Różnie to wszystko działa. Podobnie jest z olejami. Cytat:
Kiedy włosy będą odżywione, łuski przylegające, to zjawisko nie powinno być tak silne. Jednak nie jest wykluczone, że włosy i tak będą się splątywać w większe pukle. Cytat:
To rozumiem ![]() Cytat:
Zobaczę sobie Twoją ****** Bardzo klarowna Ta dawna - z linka właśnie - zmieniła się jakiś czas temu i czasem trudno cokolwiek znaleźć.Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą to nawet dobrze. Tak obejrzeć "Pachnidło" albo "Nędzników" z węchem... bezcenne... zabójcze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czekamy na relację ze zdjęciami.Cytat:
|
|
#38607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą ciotka ma bardzo nowoczesny salon itd, także to nie prowincjonalny zabity dechami fryzjer - będzie git
|
|
|
#38608 | |||||||||||||||||||
|
|
Cytat:
Na tę chwilę więc możesz mieć sporą porowatość, potem mniejszą. Sama doświadczyłam tego, gdy schodziłam z rozjaśnianych - dokumentacja w albumach na profilu. Mogłam stosować wiele rzeczy i nie byłam w stanie ich niemal niczym obciążyć. Teraz jest zupełnie inaczej, porowatość nadal jest spora, ale już nie taka jak przy zniszczonych Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli tak bardzo się boisz, że nie będzie się kręcić, to podetnij jak najmniej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, co konkretnie dzieje się z awokado po zgnieceniu, ale kilka godzin później robi się szaro-bure. Pewnie mamy utlenianie i procesy gnilne, więc lepiej nie zostawiaj papki na noc. Cytat:
Cytat:
Przy Twoim skręcie wzrost jest w teorii wolniejszy - im dłuższe, tym mocniej skręcone.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko się wstydzę ![]() Ale z drugiej strony jest materiał dla potomnych ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Koniecznie pokaż, co tam wyczarowałaś!
|
|
#38609 |
|
Konto usunięte
|
Rybiorku, twoje włosy to cudo
Ja stosuję się do zasad CG w zakupach kosmetyków, nie długo przejdę na taką pielęgnację, bo mimo, że mam proste to mi to bardzo służy (ewenement ). ![]() Buziaczki dla wszystkich zakręconych (pozytywnie) dziewczyn |
|
|
|
#38610 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w ten kolejny, jakże brzydki dzień za moim oknem
![]() Dzisiaj zamierzam zaaplikować sobie olej kokosowy, jeszcze nie wiem, czy popołudniu czy na całą noc. A właśnie, wybaczcie, jestem jeszcze zielona w tym temacie - mogę tego kokosa zmieszać z żółtkiem i/lub miodem? Eloe77, przejrzałam Twoją dokumentację zdjęciową roku z CG i jestem pod wrażeniem
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2011-07-29 o 13:50 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

jojobą ręce posmarowałam...mmmm
chyba jestem dziwna)
byś znalazła coś, co sprawi Ci przyjemność
w laboratorium jest choćby dermatologia i rozpoznawanie zmian skórnych, fizjoterapia i balneoterapia itp. Dlatego poszłam na biotechnologię kosmetologiczną, a dalej w planach na pewno chemia kosmetyków. Myślę, czy nie zacząć od razu w tym roku jakiegoś kierunku, kilka dni się namyślę i zdecyduję, ale to bardziej tak dla mnie 

na dobranoc
Miałam nadzieję na chociaż przelotne spotkanie
wyciągnęłaś to brzydactwo