|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
ja tez przez pierwsze dni w domu miałam doła jak płakała, że nie umiem jej uspokoić, czy jej krzywdy nie robię czymś, ogólnie bałam sie że jej płacz mnie w depresje wpędzi bo nie będe wiedzieć jak jej pomóc. Ale powoli sie uczymy siebie nawzajem i jest już lepiej - Wy też z Emilie musicie się dotrzeć i będzie z górki. A MM kup - będzie spokojniejsza jak - odpukać tfu tfu - laktacja Ci się zmniejszy to sie nie będziesz martwiła że nie będzie czym dziecka nakarmić. A ja odciągam po karmieniu - reszte co nie wypije - tak jak mi uśnie - chyba że wcale jej nie daje piersi bo czuje że jest mało w piersiach to przed karmieniem ściągam i daje w butli i do tego dorabiam mm. A 80ml w 20minut to wcale nie za szybko - masz więcej mleczka więc szybciej Ci idzie ściąganie a po drugie elektrycznym szybciej się ściąga niż ręcznym ja od razu po ściągnięciu wkładam do lodówki - a potem podgrzewam w wodzie podgrzanej w garnuszku w mikrofali. nasza mała śpi w łóżeczku na wyciągnięcie ręki z naszego łózka - boje się gdyby miała spać z nami że mogłabym ją przycisnąć - a przez pierwsze kilka nocy miałam schizy jak się budziłam do niej ze ona śpi z nami i że ją przygniote i budziłam tż -ta żeby mi zaświecił bo niby że Julka jest z nami w łóżku i nie sięgne do włącznika lampki żeby jej nie przycisnąć - a mała spała cały czas w łóżeczku - takie miałam omamy w nocy jak bozie kocham - myslałam po obudzeniu że ona lezy z nami a to była poduszka powoli się dotrzecie Żanetko i poznacie i będzie łatwiej - zobaczysz - wytrwałości kochana. Cytat:
Izunia śliczna jest
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
nerolko daj jakieś zdjęci perełki pliss
|
|
|
|
#2553 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=patik87;28555425]kobity jaki termometr bezdotykowy elektroniczny polecacie, sprawdzony i dokładny Wczoraj przyszedł nam ten termometr http://allegro.pl/bezdotykowy-termom...738988328.html i jak na razie jesteśmy z niego zadowoleni. ma też bardzo dobre opinie na necie. nie mogę jeszcze się wypowiedzieć na jago temat w razie choroby. Jest on troche droższy ale w opiniach często ludzie pisali, że warto dołożyć 100zł i bo te za 80 zł na allegro są niedokładne. Cytat:
GRATULACJĘ!!! ![]() k laski:![]() Witamy malutkiego Bartusia Cytat:
Ale fajnie, że możesz w ciąży spać, bo niektóre z nas pewnie miały bądź maja problem ze snem. Śpij jak najwiecej![]() A ja dzisiaj czuję się świetnie. wczoraj spałam od 20:00, Karol nakarmił synka o 22:30 a ja następne dwa karmienia czyli o 3 i o 7:30 ![]() Co to wagi to tez mogę się pochwalić, że już wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży, ale moim celem jest zrzucić jeszcze kilka kilogramów. zobaczymy może się uda, tym bardziej , że jak ściągam mleczko to mam pretekst żeby się zdrowo odżywiać i nie jem w ogóle słodyczy, a to była zawsze moja pokusa podczas odchudzania. Dziewczyny, które robią chrzciny w restauracji. Czy w waszym menu jest obiad i ciasta, czy kolacja również. Jak tylko obiad to w sumie płacicie tylko za niego, a ciasta i napoje swoje tak?? I czy podajecie również alkohol w takim zestawie obiad + kawa?? Chyba tez skusimy sie na restauracje bo jednak sobie nie wyobrażam robic tego wszystkiego sama i potem to sprzątać. My będziemy mieli tylko 13-15 osób, więc tragedii w kosztach nie powinno być. A kolacja to chyba tez nie jest konieczna, bo wiadomo tyle godzin gości przy maluszku to można się wykończyć. No i trzymam kciuki za wszystkie brzuchatki, które by już chciały urodzić. Idę robić sosik do obiadku i ziemniaczki obrać, bo Dominik pewnie się obudzi o 12:00.
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana położna mówiła mi, że niby kapanie właśnie w tym oilatium jest dobre - też je kupiłam ale kapać jeden dzień w oilatium a na drugi dzień w krochmalu, że krochmal pomaga także ponoć na alergię...
Beatko takich słów potrzebuję ile twoja mała pije z butli?
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ta ciąża tak szybko minęła. A w sumie to naprawdę fajny czas w życiu, że aż szkoda czasami
Fajnie było się głaskać po wielkiej piłce Chyba sobie wsadzę pod bluzkę jakąś imitację A dzisiaj idę do Brunetki i Alicji z Filipem :)) W końcu do ludzi wyjdę Zanetka ja mam użyć krochmalu jakby się pogorszyło
|
#2556 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tez zakupił tz gripe, ale boje sie dawac bo w ulotce nie wskazane dla dzieci z chorobami nerek. Bioderkami sie nie przejmuj, pieluchuj- trudno, atrakcyjnie to nie wyglada i w lecie gorąco, ale co zrobić.![]() Cytat:
dobrze wiedziec o takich pieluszkach, dodam do ulubionych w razie w. Cytat:
Nospe bez problemu mozesz wziąść. Cytat:
trzymam. ![]() Cytat:
Ja juz chyba poległam z karmieniem. Mała sie złości przy cycku, nie chce złapać, jak łapie to wypluwa bo z butelki jej łatwiej. Dopóki bede coś miała to dojenie laktatorem i dawanie z butli, bo sie nauczyła tak niestety.. Cytat:
![]() Witajcie mamy. GRATULACJE DLA MONICZKI I WODAQUY. Powiedzcie, przy karmieniu MM i mieszanym czym dopajacie dzieci? Czy herabtka koperkowa (czysty koper) bez cukru i innych dodatków będzie ok? Ile razy dziennie kiedy? przed karmieniem, po czy jak? Coś chciałam jeszcze zapytać i wyleciało z głowy. Za nami noc: spała tradycyjnie od 21.30 do 1. Potem co godzinę i potem co pół pobudka, nie wiem co jej było, w końcu wyciągnęłam z łóżeczka i położyłam się u Sary w pokoju z nią na tapczanie. Przed 7 znowu kwękanie, to wzięliśmy się za łapanie moczu. Dzisiaj juz prawidłowo zamontowałam woreczek ![]() Ale wcześniej zrobiła kupę jak z fontanny, poleciało z łóżka na dywan i na mnie, łóżko ![]() ![]() Kamienie, kwękanie i tak 2 godziny lulania- a jak. Dała mi się ubrać, znowu jęki... Uśpiłam, za pół godziny powtórka.. I tak już z 4 razy. Teraz śpi. U nas jeszcze nie było ani położnej, ani pediatry. Ciekawe kiedy łaskawie się zjawią. Carmela jak Ty łapiesz mocz? w woreczek czy pojemnik? bo na necie czytałam że w woreczek do posiewu nie bardzo, bo wyniki nie prawdziwe mogą wyjść. Coś wiesz na ten temat? |
||||||
|
|
|
#2557 |
|
Raczkowanie
|
I dodaję kilka nowych fotek
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Patik ja kupiłam herbatkę z Hippa z kopru włoskiego (od pierwszego tygodnia- Dziubek79
) i Mały miał odruch wymiotny, kupiłam drugą z rumiankiem i pije i ładnie kupka Tez jest od pierwszego tygodnia.
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego gadania z Brunetką. ![]() Zanetaa to normalne po powrocie do domu, ja to samo miałam. Pierwsze 3 dni to koszmar, bałam się zostać sama z Sarą jak tz wychodził..wyłam non stop, niunia nie spała, cyc non stop i płacz, robiłam mleko to pluła, za chwilę jadła, smoczek zły, spanie tylko ze mną, charczenie, wydzielina z nosa, a ja nie wiedziałam co dziecko chce, jak temu zaradzić. Teraz, nie chcę zapeszać jest lepiej, mam nadzieję że każdy dzień będzie lepszy. Głowa do góry, za kilka dni będzie lepiej, dotrzecie się z Emilie. |
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Patik ale aftin to na ten osad, a nie na charczenie. Na charczenie to 3-4 razy dziennie psikam Pszczole w nosek wodę morską i odciągam fridą. I jest o wiele lepiej
A wczoraj Pani pediatra mówiła, że jeszcze pozostałości śluzu w nosku są i innych syfków dlatego tak charczymy. Dziewczyny od kiedy zaczyna się używać pieluszek 2 ?
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze na charczenie woda i frida. Też tak robię. Ale nie wiem czy czytałaś, ja 2 dni po porodzie się przestraszyłam tym charczeniem i dziwnym oddechem, i pojechaliśmy na izbę. I wtedy od razu powiedziała co i jak, i ze ma plesniawki. I nie pozwoliła aftinem, tylko tym probiotykiem ![]()
|
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Żanetko
Nie poddaje się choć ciężko jest Najgorsze są noce bo mała w ogóle nie chce spać Choć wczoraj wynalazłam sposób i póki co usypia Ale się przestraszyłam w nocy !!!!!!!!!!!! Mała śpi koło mnie na drugiej połówce łóżka. Ja otwieram oczy, a jej nie ma !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! Przestraszyłam się bo przecież ją niedawno usypiałam, a ja glupia zamiast ją odłożyć na miejsce do łóżeczka to usnęłam i nadal leżała koło mnie pod pachą koło piersi
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-08-05 o 12:03 |
|
|
|
#2563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mocz łapalam do kubeczka na małysza |
||
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio tez miałam dobrego schiza.
Mała była ubrana w pajaca w czerwone wzory, budze się nad ranem, patrzę na nią i czerwone mazaje widzę jako krew i wołam z krzykiem tz, ale zaraz oprzytomniałam
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam od lekarza
babka nas zje****, że po co my czytamy na necie o alergiach, jak chcemy poczytać to nam da książki medyczne ![]() no ale wypisała Bebilon Pepti, Vibrucol i powiedziała, że jak mała będzie bardzo płakała dać czopka paracetamolu dopiero wieczorem wykupię recepty a i kazała dawać coś w stylu lakcido coś tam, mamy w domu po Filipie jak niedawno wymiotował no i obserwujemy, czy będzie poprawa i czy mała w ogole będzie chciała pić ten Pepti
|
#2566 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pisze 1 reka bo mi mała usypia i idziemy na spacermleko sciagaj co kazde karmienie- co 3 h najlepiej w systemie 7-5-3 minuty z kazdej piersi. - u mnie daje najlepsze efekty mozesz karmic mlekiem z butli skoro tak ci wygodniej, ja tez tak robie bo z butli szbciej idzie z karmieniem niz cycem - zje w 10 minut a nie wisi godzine na cycku, a efekt najedzenia taki sam. oszczednosc czasu i mojego snu ![]() sorki ze bez polskich znaków ale 1 reka pisze Cytat:
Cytat:
ja wstyd przyznac ale nogi mam zarosniete jak u sarny, niewymowna od porodu nie depilowana równiez - jakos sie zebrac nie moge.. ale brzuszek smruje balsamem ujedrniajacym ![]() no i moja waga mnie juz bardzo satysfakcjonuje - 73kg - a wiec kilogram mniej niz w najlzejszym momencie w ciazy i 4 kg mniej niz przed ciaza chetnie zrzuce jeszcze kilka ![]() po spacerze mam robic kluski slaskie ![]() Cytat:
jak mam 30ml to raczej staram sie nazbierac tyle z piersi zeby na karmienie wystarczyło zeby nie mieszac a na "lepsze spanie" cyca na sam koniec, bo szybko usypia z cycem w buzi moze to malo wychowawcze le działa. jak mam mało z cyca to daje butelke i juz, moja pije od 1 tyg zycai ok 90ml i jeszcze cyckiem poprawi troche bo jak mniej to nie zasnie, straszny ma apetyt... Cytat:
chyba jak dziecko wagowo osiagnie ok. 4kg ,dobrze kombinuje? ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- lecimy na spacer do potem
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-05 o 12:27 |
||||||
|
|
|
#2568 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ślicznotka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A najlepsze że za chwilę sam rączką w wodę uderzał ![]() Cytat:
trudno powiedzieć, jak ma ponad 3 kg to dalej można na 1 jechać, musisz zobaczyć po prostu czy 2ki nie są za duże - pod pachy Dziewczyny które kupują herbatki na laktację - polecam Babydream Rossmanowską. Któraś pisała o herbatce z Hippa granulowanej - jak dla mnie to takie trochę placebo, głównie glukoza, porównałam skład obu i: anyż - Hipp 0,2%, Babydream 30%; kminek - Hipp 0,5%, Babydream 14%, koper - Hipp 0,1%, Babydream 28%, zawartości innych w tej pierwszej nie podali. Nie mówiąc o tym że Babydream kosztuje koło 6 zł ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się słonecznie i radośnie i - w przeciwieństwie do większości - mam nadzieję, że jeszcze nie urodzę, chociaż ciąża od dawna donoszona ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo nie brzmi groźnie, a z tego co piszecie, to jedne z najgorszych bóli ![]() Hihi, chce chyba dłubać w nosie na ost. zdjęciu
|
|
#2571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2573 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki i maluszki
.Cytat:
. Zanka ważne, że przepisała mleczko. Trzymam kciuki, żeby alergia przeszła. Zaczyna się! Beatka Julka ślicznotka. Madzia fajna sesja .
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
u Nas była położna i mówiła że jak kupki będą zielone lub rzadkie to kupić to co Zanka pisała Lakcid czy jakoś tak.
Mały skończył 2 tyg leci mu 3 więc można zacząć smarować ciałko tylko nie oliwką ja mam Emolium emulsje. Pępek Nam się słabo goi pomimo że teraz 2-3 razy dziennie robię fioletem jak nie zejdzie do 1 m.ż to do chirurga---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- madzia fajny ten termometr.Dodałam sobie go bo właśnie chcemy zamówić jakiś porządny.A ten jest w miarę tani.Muszę poczytać o Nim opinie ![]() zmalowana a co do pieluch jak będziesz widziała że te 1 się robią małe i że są krótkie to czas zmienić.Mój nawet w 1 ma masę miejsca ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- madzia fajny ten termometr.Dodałam sobie go bo właśnie chcemy zamówić jakiś porządny.A ten jest w miarę tani.Muszę poczytać o Nim opinie ![]() zmalowana a co do pieluch jak będziesz widziała że te 1 się robią małe i że są krótkie to czas zmienić.Mój nawet w 1 ma masę miejsca
|
|
|
|
#2575 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2576 | ||
|
Rozeznanie
|
wrocilismy z Filipkiem z zakupow
![]() aniolek grzecznie sobie spal,tylko zal mi go bylo w tym foteliku bo chyba mu nie wygodnie bylo,taki skulony.. a na gondole w tym aucie nie bylo miejsca ![]() aha. mam pytanie: jakim kremem smarujecie buzke malenstwa jak wychodzicie na dwor, szczegolnie jak jest sloneczko... ?? mozecie cos polecic?? Cytat:
no to musimy popytac bo 100zl x 31osob + napoje i pewnie alkohol to zdecydowanie za duzo... slodziutka! Cytat:
zostaly mi 2-3 kg do wagi wyjsciowej + chcialabym schudnac jeszcze jakies 3 ale wlasnie ja nie umiem oprzec sie slodyczom i wcinam![]() chrzciny chcecie robic w sobote czy w niedziele? jaki slodizutki!!!! Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2011-08-05 o 13:33 |
||
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
My pieluch 1 zuzylismy tylko 2 paczki jedna mała i jedna duza.
Od ponad tygodnia lecimy na 2, łatwiej mi je zapiac i wydaja mi sie duzo lepiej dobrane, nic nie przecieka. Cytat:
Po Filipie tez w zadne jeansy nie moglam wejsc nawet jak waga spadla bo biodra byly za szerokie ale po jakims czasie wszystko wróciło do normy ![]() Wiec nie stresuj sie
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
To jak mała zje to odciagać i z lewego i z prawego ?
Ja mam wrazenie nie raz wlasnie ze ona mi zjada tak na styk. Zje z lewego to tam zostaje malo a prawy zostawiam jakby np chciala zaraz się napic. Musze nad tym popracowac Mam mleko jeszcze z rana i jakos nie umiem sie przelamac zeby jej dac je w butli, chyba za bardzo chce miec ja blisko siebie!! |
|
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
Dziękuję za wszystkie porady dot. nospy postanowiłam sie nie meczyc i wziełam dzis drugą mam nadzieje że na tymsie skonczy mój ból ![]() co do ciasta to mąż oznajmił że wszyscy jedli az im sie uszy trzesły ![]() a wogóle skonczylismy dziś 37 tydzien czy to znaczy ze ciąża donoszona? brumku podpobnie jak Tobie do porodu mi nie spieszno, jeszce tyle fajnych rzeczy mozna zrobic w czasie przed ![]() madziarew i beatka mauluchy przeurocze agni gratuluje szopa ![]() Zmalowana dużo zdrówka dla Maluszka a ja dzis wykupiłam pół miesnego, bo jutro robimy urodzinowego grilla dla Męża teraz koncze robic liste reszty zakupów i zmykam miłego dnia
|
#2580 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniczko gratulacje!!!
lece do deski i zelazka... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

oczy mam jak worki na ziemniaki.
jak bozie kocham - myslałam po obudzeniu że ona lezy z nami a to była poduszka
Izunia śliczna jest

k laski:
ile twoja mała pije z butli?
Chyba sobie wsadzę pod bluzkę jakąś imitację

Tyle sie nasluchalam, ze to chlopcy przede wszsytkim je maja, a tu sie okazuje, ze dziewczyny tez to spotyka

Mała śpi koło mnie na drugiej połówce łóżka. Ja otwieram oczy, a jej nie ma !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
zębole