|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42781 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
Pewnie używasz Joaśki którejś? Ja mam dwie i uchodzi jedynie rozcieńczona dość mocno. Przepraszam, jeśli to głupie pytanie, ale coś dziś nic nie mogę znaleźć (przyćmiona jestem, bo mi łeb nawala). Kupiłam żel Isany męski czarny z pomarańczowym i teraz tak: w analizie jest, że może być zgodny z cg albo i nie (o ile to ten właśnie) To się czuję z lekka zmylona. Czy któraś z Was zauważyła, żeby wysuszał, bądź po dłuższym stosowaniu szkodził? Bo jak na razie bardzo fajnie mi się na kłakach prezentuje, lepiej niż lniany. No ale nie podniecam się, ciekawe co będzie jutro pod koniec dnia, ale tak czy inaczej dobrze wiedzieć, czy to taki żelek do stosowania od czasu do czasu, czy mogę szaleć na co dzień ![]() A w ogóle to rozpuściłam go trochę z wodą i włosy spryskałam, zamiast nakładać. Nie do końca mi wyszło, ale to chyba najlepsza metoda dla mnie Miejsca, które dziś niedopryskałam, jutro poprawię odczas reanimacji.
|
|
|
|
|
#42782 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Małgosia w analizie napisała, że nie można dokładnie ocenić czy jest zgodny czy nie ponieważ nie do końca wiadomo jakie polimery zostały w nim użyte ale też zaznaczyła, że jest najbardziej przyjazny włosom ponieważ nie zawiera denata, więc wysuszyć nie powinien. Tak jak pisała, raz na jakiś czas umyjesz delikatnym szamponem i będzie dobrze Myślę, że dokładniejszą odpowiedź napisze Ci Myszka bo to jej ulubiony żel z tego co pamiętam i nie skarży się na wysuszające działanie
|
||||
|
|
|
#42783 |
|
Zadomowienie
|
Basiu, podziwiam cię za tę pracę. Nie każdy byłby w stanie tak to znosic.
Demka, piękny kolor Twój odcień ma w środku amlę?Czas myc włosy Nie mogę się zdecydowac co nałożyc
|
#42784 | |||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jesteś nadzwyczajnie silną kobietą Cytat:
A jak użyłaś tego balsamu? Cytat:
To jest dość ciemny odcień, więc przeważa indygo Indigofera Tinctoria (Indigo), Lawsonia Inermis (Henna), Emblica Officinalis (Amla), Eclipta Alba (Bhringaraj), Azadirachta Indica (Neem) Dziś wieczorem będę odzyskiwać kręcioły. Mam nadzieję, że uda się to od razu... a w ogóle na tych zdjęciach dopiero widać jak włosy mi urosły widzę, że sporo, chociaż od stycznia 2 razy podcinałam. Cieszę się bardzo
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-09-27 o 09:17 |
|||||
|
|
|
#42785 |
|
Rozeznanie
|
Już dwa razy użyłam alterry morelowej i jakoś na razie bez szaleństwa. Mam wrażenie, że trochę mnie spusza - po spłukaniu już zaczynają odstawać pojedyncze włoski, nie czuję tego wygładzenia i nawilżenia jak np. po garnierze awokado i karite. Czy ktoś też tak miał? Może za krótko trzymam? Albo za dłudo?
Jeszcze dam jej szansę, ale chyba akurat moje włosy reagują na ten alkohol w składzie - przewrażliwione jakieś
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#42786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja jestem po całonocnym kokosowaniu. No i nie wiem co o tym myśleć generalnie - trochę słabszy skręt (chyba) i trochę puszu (chyba) ale połysk jest no i generalnie nie wyglądają źle... Wrzucę foty do codziennika to się może wypowiecie co i jak ![]() Edit: Wpis w codzienniku już jest
![]() Edytowane przez gohs Czas edycji: 2011-09-27 o 09:59 |
|
|
|
|
#42787 | ||
|
Zakorzenienie
|
*Basia* - musisz strasznie kochać te dzieciaki. Chylę czoła
Cytat:
A włoski błyszczące, wybaczą Zabawnie zobaczyć Cię bez loczków, nie poznałabym ![]() Cytat:
![]() Mgiełka - wiele Ci nie pomogę ale mogę pochwalić, na Twoje włoski bardzo przyjemnie się patrzy ![]() Dziękuję dziewczyny że mogę się Wam żalić Od razu jest lepiej ![]() A dzisiaj mam humorki jak baba z PMSem :P Rano popłakałam się nad śniadaniem, teraz mi się chce śmiać bez powodu
|
||
|
|
|
#42788 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kiedy przestać? w teorii po jakimś 50-procentowym wysuszeniu, w praktyce - trzeba sprawdzić samodzielnie.Ja swoich nie ugniatam podczas suszenia. Jednie harmonijkuję dyfuzorem. Nigdy nie suszę do końca. Tam zaraz siańska... Włosy to włosy, kochamy to, co mamy ![]() Cytat:
KCCC jest kapryśny i nie lubi się z wieloma odzywkami zarówno tymi d/s jak i tymi b/s. U mnie najlepiej działał zestaw: woda, YTC odżywka, KCKT i KCCC. Suszę zawsze suszarką z dyfuzorem (naturalne schnięcie zabiera mi i tak lichą objętość), więc nie zauważyłam, by dyfuzor zjadał mi żel. Sprawdź zatem nie tylko sposób suszenia, lecz także odżywki, z którymi zestawiasz. Znam osobę, u której świetnie spisuje się z jakimś silikonowym Gliss Kurem d/s, co może wskazywać na to, że KCCC nie lubi się z tłustymi emolientami. Jednak u mnie świetnie działał też w komplecie z maską zawierającą sporo masła makadamia... Cytat:
- nie dopłukiwać odżywki d/s i nakładać jeszcze b/s (ale Ty to i tak chyba robisz...) - pozwól włosom się porozdzielać na pasma, gdy je spłuczesz, ale przed nałożeniem b/s - nałóż b/s delikatnie, uwzględniając naturalny podział na kosmyki (nie przeczesuj palcami!) - ugnieć, ale nie za długo - odciśnij ale też nie za długo - delikatnie nałóż stylizator, uwzględniając naturalny podział - wysusz. Możesz wprowadzić po odciśnięciu harmonijkowanie. Ważne, by nie wykonywać za dużo ruchów. Trzeba je ograniczyć, wówczas włosy nie powinny się rozdzielać. Może to być również winą zbyt małej ilości emolientów w odzywce d/s.
|
|
#42789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. tylko....co to znaczy "normalnie pasujący"? nigdy nie nakłdałam oleju na twarz, więc nie wiem co na twarz mi pasuje...na włosy najlepiej kokosowy. nadaje się, czy lepiej wziąść zwyklą oliwę z oliwek? i jakie mniej więcej proprcje tego, pół na pół oleju i wody czy jakoś inaczej? a papaka ma wyjść raczej gęsta , średnia czy raczej rzadka albo lejąca?co do nastroju...zawsze mam taki podczas przeziębienia, po prostu zatkany nos doprowadza mnie do takiego szału, że działa jak burza hormonów... proponuję czekoladę : polepsza nastrój i działa dobrze na gardło . trzymaj się |
|
|
|
|
#42790 | ||||||
|
|
Cytat:
Skoro nakładałaś maskę po myciu, to chyba tak bardzo źle nie było... Choć zależy, co w masce.Rewelacja! Myszko, aż nie poznaję Twoich włosów! ![]() Cytat:
Cytat:
Jednak zniszczone końcówki nie muszą być wynikiem spania w rozpuszczonych. Pomyśl raczej, jak traktujesz włosy w ciągu dnia - masz je dość długie, więc nie dość, ze końcówka jest najstarsza, to do tego najbardziej krucha i narażona na zniszczenia. Mogą potrzebować dodatkowej dbałości. A skoro już się rozdwoiły, przytnij, by degradacja nie postępowała dalej. Jaki konkretnie jedwab isany? I co poza nim nałożyłaś? Od którego momentu zachowują się w ten sposób? Cytat:
Cytat:
Płaski pas może być nie tylko wynikiem zbyt krótkiego ugniatania, ale też nadmiaru specyfików. Cytat:
Nie spodziewaj się też natychmiastowych wyników.
|
|
#42791 | |
|
Zakorzenienie
|
Czasem np kokos powoduje wypryski, wtedy lepiej go nie brać i do glinki. Oliwa brzmi OK
![]() Cytat:
Rozrób najpierw z wodą, dodawaj aż do konsystencji takiej ciut za gęstej i do tego olej, kapkę. Zobacz co się stanie i reaguj Żródła donosza, żeby taką glinkę pryskać żeby nie zasychała, ale do zmywania już dałabym jej wyschnąć żeby się nie mazać tylko ją zetrzeć/wykruszyć, chyba że nie chcesz peelingu mechanicznegoCzekolada raz
|
|
|
|
|
#42792 | ||||||||||
|
|
Cytat:
Ależ Wam fajowo, ze możecie stosować wcierki z alko... Taki wybór... A w kwestii sztywności - moje tak się zachowują po polimerach - sztywne i tępe. Tigi LP&P b/s daje wówczas radę - robi się nieco bardziej miękko, ale tępota zostaje póki polimer się nie wykruszy. Cytat:
Na pierwszym zdjęciu widać, że jest za ciężko. Warto by było nie nakładać już nic po Kallosie, ale jeśli czujesz niedosyt, zostawić go po myci u na kilka minut. Cytat:
A musisz zmywać oleje szamponem z siarczanem? Nie mogłabyś użyć delikatniejszego, by nie wyrywać wszystkiego, co dał włosom olej? Cytat:
Cytat:
Dużo zdrówka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piękny blask Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
zgodnie z życzeniemTutaj jest zupełnie inaczej. Zgadzam się - coś tam się dzieje. Ale jeśli chcesz, by naprawdę się zadziało, to obetnij je tak, by miały na to szansę. Z wystającymi lokami jest ekstra
|
|
#42793 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam takei mięciutkie włosy i mam czasme az wrazenie, ze nic na głowie nie mam, bo takie są lekkie. Cytat:
![]() Cytat:
dziekuje, mnie tez sie teraz podoba, wtedy podobał mi się tylko przez 2 miesiace i wróciłam do jasnego blondu. Chociaz teraz już mi sie lekko przejadł i znow mam ochote na ciemniejsze. Albo moze nawte naturalne.. ![]() A co Cie powstrzymuje przed ponownym farbowaniem? Mnie tam się podoba ten kolor u Ciebie, ładnie sie w słoncu mieni.dziękuję za superobszerne info!!! fakt, pewności nie mam, dlatego poki co, czekam az przestraszy mnie moj odrost albo i nie ![]() Ciekawe, że mas zpołaczenie chłodnego koloru na głowie i ciepłego... ja mam popielatozłocisty.. moze Twoj tez jets taki? u mnie to wyglada tak, ze w słonuc mieni się tak na złotawo, ale nie na czerwonawo czy rudo, tylko takie złote niteczki są. Blond wymaga olbrzymiej pracy odżywczej dla włosów, tym bardziej palety typu C12 C10.. masakra. Ja używam tylko 2 tony jasniejszej od naturalnego a i tak wiem jak to wysusza. Nie warto, tym bardziej, ze mam wrazenie, ze natura wie co robi i co komu daje. Mówisz, że mamy podobne włoski? Nie. Ty masz mocniejsze fale Natomiast dzis przezyłam szok, bo umyłam włosy kubeczkowo szamponem Achemem, były bardzo brudne, a potem dałam alterkę, szykujac się juz na to, ze beda proste jak calkiem proste.. wiec ani nie ugniatałam, rozczesałam, zostawiłam i zdziwiłam sie bardzo, bo tym razem alterka zadziałała bardzo dobrze i włosy usiłowały sie poskrecac. Aczkolwiek, poniewaz nie miały zadnego stylizatora ani zabezpieczacza, to zrobił sie puch i wygładziłam je odrobiną pantene do fal i nie nadaje sie to do prezentacji, ale kolejnym razem bede wiedziec, ze jedne produkty sie ze soba gryza a inne nie i jedne moga zmieniać własciwosci innych.. Cytat:
basiu, dziękuję...
|
|
#42794 |
|
Rozeznanie
|
Tak samo jak innych joasiek, czyli na ociekające.
Dziś zrobiłam dwie rzeczy, o których wczoraj pisałam, że nie robię ![]() Mianowicie - płukanie zamiast mycia i użycie żelu. Pierwsze było związane z drugim ponieważ chciałam przeprowadzić mały eksperyment. Myć włosów nie chciałam ponieważ miałam w planach mycie jutro a płukanie i potem odżywianie się i tak przydało Upichciłam dziś żel lniany więc dodałam go trochę do odżywki d/s. Po spłukaniu nastąpiła zmiana rytuału Zamiast nałożyć joaśkę na ociekające włosy, najpierw zawinęłam je na kilka min w koszulkę, potem je oswobodziłam, nałożyłam trochę joaśki z lnem i rumiankiem a potem jeszcze dałam trochę joaśki (tak ze 4 krople) z żelem Delia (dałam go malutko tak z 2cm paseczek), wymieszałam w dłoniach i wgniotłam we włosy. Potem znów zawinęłam włosy ale tym razem w pieluchę i tak chodziłam przez 5 min. Po rozwinięciu suszyłam je z głową w dół tak do 80% nie dotykając ich wcale. Efektu końcowego jeszcze nie znam ponieważ włoski dosychają samodzielnie ale mogę na pewno powiedzieć, że jest trochę mniejsza objętość ale za to mocniej podkreślone falki, mniej puchu i..... zrobił się z lewej strony loczek przy twarzy
|
|
|
|
#42795 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
choć własciwie nie wiem, czy to olej czy zarzucenie spania w rozpuszczonych bo te dwa środki ochrony końcówek zastosowałam równocześnie...chociaż, jak o tym myślę, to chyba olej, bo w sumie z warkocza końcówki też wystają... . słyszałam jeszcze , że można spróbować zabezpieczać końcówki masłem shea ? tylko nie wiem, czy nie byłoby to dla mni za ciężkie, olej kokosowy jest super, o ile nie pacnę go za dużo, to nawet ładnie mi podkreśla skręt końcówek ![]() muszę spróbować tej poduszki...bo włosów nie chcę psuć, więc nie odważyłabym się spać z rozpuszczonymi na bawełnianej teraz , kiedy są już długie, z drugiej strony dużo lepiej się prezentują (właściwie najlepiej ) kiedy pójdę spać w wilgotnych i rozpuszczonych...czas zakupić nową pościel, TŻ się ucieszy, zawsze lubił satynę (a od roku ją bojkotuję, bo mi w niej zimno, no ale czego się nie robi dal włosów )![]() Cytat:
wróciłam z krakowa i włoski były niezłe, najlepsze od dwóch lat, duży postęp, mięciusie ale delikatne jak jedwab i pomyślałam, że może wzmocnię je proteinami, to i skręt będzie trwalszy... i to było pierwsze mycie po pwrocie. włoski w dotyku nic nie mocniejsze, w dodotku góra całkiem prosta za to z meeeeega latającym puchem, i coraz większym z godziny na godzinę, dziś rano to już koszmar...końcówki z wyglądu suche, a w dotyku jakby przeciążone i też puch, ciuy mniejszy niż na górze, ale puch... Cytat:
[/QUOTE] ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
... a co do pryskania: nie wystarczy jak spryskam wodą tylko raz, tuż przed zdejnowaniem? albo po postu zmyję dużą ilością ciepłej wody, chyba pod jej wpływem powinna się wykruszyć? trzymać ją, jak rozumiem standardowo, 20 minut?otóż to . a jak Cię boli gardło to polecam: do szklanki mleka wrzucić łyżkę masła podgrzać, aż będzie prawie kipiało, musi być meeeeega gorące. po podgrzaniu rozpuścić jeszcze łyżkę/dwie miodu i pić, a właściwie siorbać łyżeczką, bo gorące (pomaga też trovhę na katar, no i na humor, bo jest pyyyyyyyyyszne ). tylko po jedzeniu, żeby osad z miodu zosta jeszcze przez chwilę na gardle, potem z jakąs godzinę nie jeść. najlepiej to wypijać rano po śniadanoiu i wieczorem po kolacji. przyznam się, że tak mi smakuje, że czasami wmawiam sobie, że boli mnie gardło, żeby mieć pretekst do wypicia .
|
||||
|
|
|
#42796 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Choć po innych żelach mam trochę miększe, bo ten ma naprawdę świetne trzymanie i świetnie podkreśla i utrwala.Cytat:
![]() Skąd ja to znam Choć teraz staram się zużyć to, czego mam najmniej Cytat:
Cytat:
Cytat:
Że ja teraz PMS-ów nie mam, za to ciążowe hormony też mi szaleją - wczoraj wieczór narzekałam TŻ-towi, że jestem gruba i brzydka, a dziś uważam, że wyglądam całkiem fajnie ![]() Artiste dał mi jakiegoś kopa, choć ładnie podkreślił, to niestety nie na długo, wieczór falki były już słabe, ale do reanimacji jest świetny Cytat:
![]() Udała mi się dziś reanimacja wreszcie porządnie ), rano zmoczyłam włosy i wgniotłam żel artiste, podsuszyłam chwilę ciepłym nawiewem z dyfuzorem i są rozdzielone falkiBędę używać artiste do reanimacji, bo wczoraj niby ładnie skręt podkreślił, ale tylko na kilka godzin - wieczór włosy już były tylko lekko falowane. Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-09-27 o 11:47 Powód: Gapa zapomniała załącznika dodać ;) |
||||||||
|
|
|
#42797 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bo jednak wyglądają po olejowaniu na lepiej odżywione, mimo tego mycia slsem...bo jakoś mi nie wychodzi, nawet z kokosem, który teoretycznie zmywa się łatwo, nie wychodzi mi nie tylko delikatnym szamponem, ale nawet sls jednokrotnie (zwykle potrzebuję dwa razy go nakładać), zawsze mi się nie dmomywa, co po pierwsze wygląda brzydko, a po drugie sprawia, że muszę myś następnego dnia po raz kolejny co włosm szkodzi jeszcze bardziej i wywołuje puch ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#42798 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi się zdarza dodać masła do herbaty - smaku nie czuć a łagodzi i fajna konsystencja Ciągle zapominam wynieść oleju kokosowego do pracy żeby sobie też herbatę podrasować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#42799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#42800 |
|
Rozeznanie
|
ano. wiem, że mój wujek jest amatorem takiego leczenia i dobrze działa...tylko przestaje być pyszne
ooooo....ja herbaty nie pijam już, a lubiłam...co prawda zawsze gorzką i bez niczego . no ale...przerzuciłam się na zioła też dobre ![]() podrasować można jeszcze sokiem z malin, też dobry (w duuuużej ilości, jak dla mnie ). spróbuj ![]() no trzeba z tymi naczynkami...nawet TŻ mi kazał, bo jak już popękają to w takiej ilości , że mam sine pół twarzy i wygląda jakby mnie bił i ludzie się na niego wrogo gapią jak idziemy gdzieś razem |
|
|
|
#42801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#42802 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ale...w pracy kilka osób powiedziało, że fajnie wyglądam i żebym tak częściej...o nie, nie, nie Humorki też miewam, codziennie Dziękuję Spróbuj z nim inaczej zadziałać spłukujesz włosy wodą, na długość właśnie balsam joanny, myjesz skalp. Dalej odżywka d/s [możesz tu też przemycić troszkę balsamu joaśki, b/s, żel. U mnie się wtedy bardzo fajnie sprawdza ![]() Cytat:
Fajne te Twoje włoski...a jaka cera promienna! Zazdraszczam ![]() Ale, ale! Też będę taką mieć dziś w końcu wysłano do mnie produkty z BU zamawiałam 09.09.Jeszcze zapomniałam...po hennie mam bardzo sypkie włosy i zdecydowanie grubsze. Do tego skalp mnie trochę swędzi :/ dziś idzie w ruch żel aloesowy...miałam myć włoski, ale w ogóle tłuste nie są
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-09-27 o 12:16 |
||
|
|
|
#42803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuję ![]() Magdusia - sliczny francuz w codzienniku i włoski ładne pomimo awarii ![]() Bosz wyglądam jak antyreklama CG :/ Muszę się wziąć wyzdrowieć bo wyglądam jak miotła Dziwić się że koledzy w pracy nie widzą we mnie przedstawicielki płci żeńskiej Jestem "swój chłop" ;]Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-09-27 o 12:14 |
|
|
|
|
#42804 |
|
Zakorzenienie
|
Również polecam sposób Piechniak, tak właśnie leczyłam się z ostatniego mocnego przeziębienia, bo leków teraz łykać nie mogę, mleko, masło, miód i duży ząbek czosnku i tak rano i wieczorem, dobrze też działa na kaszel
kascysko - ![]() Aniu - a ja myślałam, że wyszłam tu strasznie, tak bez grama makijażu ![]() Choć może jednak serum do twarzy domowej roboty z witaminką C działa
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-09-27 o 12:15 |
|
|
|
#42805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myszko zapisuj, wszelkie domowe sposoby Ci się przydadzą A herbatka z siemieniem to i na trawienne sprawy, i na urodę też ma działać
|
|
|
|
|
#42806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to może i myszka sypnie przepisem na serum, tak na offtopie ?szukam czegoś z witaminą C, bo podobno przy stosowaniu filtrów dobrze robi serum z witaminą C od czsu do czasu . Ty pewnie też tera\ stosujesz filtry , żeby uniknąć przebarwień, więc może obracamy się w podobnym kręgu zainteresowań jeśli chodzi o witaminę C . tylko upewnij mnie: nie ma w tym żadnego kwasu do złuszcznia? bo tego mi też nie wolno...
|
|
|
|
|
#42808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak a propos tematu włosów w ogóle, to zerknęłam sobie na listę delikatnych szamponów i nie ma tam Babydream Czy Hipp jest łagodniejszy?
|
|
|
#42809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie używam pudrowej formy witaminy C, bo mnie podrażnia, ale ta absolutnie nie i tak ładnie rozpromienia skórę A filtry stosuję regularnie, kiedy wychodzę z domu, w domu nie, cały czas mam teraz fotostabilną sorayę spf 30 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,19821,soraya-krem-ochronny-wodoodporny-do-twarzy-spf-30-wysoka-ochrona.html&next=1 - jest tam nawet moja opinia o nim
|
|
|
|
|
#42810 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętam, pamiętam Ja z kolei staram się ostatnio zużyc to czego używam najrzadziej. Będę miała z głowy i będę mogła używac tylko tcyh produktów które lubię ![]() Cytat:
Kupiłam dzisiaj Babydream, ostatnio miałam tylko szampon slsem, trochę mnie podsuszył. Już nie mogę się doczekac farbowania. Niech moje zioła już przyjdą!
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

(o ile to ten właśnie) To się czuję z lekka zmylona. Czy któraś z Was zauważyła, żeby wysuszał, bądź po dłuższym stosowaniu szkodził? Bo jak na razie bardzo fajnie mi się na kłakach prezentuje, lepiej niż lniany. No ale nie podniecam się, ciekawe co będzie jutro pod koniec dnia, ale tak czy inaczej dobrze wiedzieć, czy to taki żelek do stosowania od czasu do czasu, czy mogę szaleć na co dzień 

jesteś nadzwyczajnie silną kobietą
a w ogóle na tych zdjęciach dopiero widać jak włosy mi urosły 

w teorii po jakimś 50-procentowym wysuszeniu, w praktyce - trzeba sprawdzić samodzielnie.

póki polimer się nie wykruszy.
Dużo zdrówka
nie mam pojęcia czemu to zrobiłam. Pewnie się nie nadaje?
zgodnie z życzeniem