Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-26, 11:09   #3421
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
12 października o 12:45 przez cc urodziła się moja cudowna Majusia, za którą szaleję.
myślałam o Tobie wczoraj

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Kellys i No air.
I dla Stanisława z okazji drugiej miesięcznicy urodzin.

Jestem fatalną matką. Nie radzę sobie. I dzisiaj po prostu odpuściłam jak płakał pół dnia prawie bez przerwy. Po prostu ubrałam się i wyszłam i zostawiłam to wszystko na głowie męża.
Najgorsze, że wcale nie miałam ochoty wracać z tego samotnego spaceru, lecieć i sprawdzać jak się moje własne dziecko czuje. Na dworzu taka cisza... A w domu myślałam, że mi łeb eksploduje.
Synka wreszcie uspokoił TŻ.
Nie wiem co to będzie w nocy, jak znowy będzie taki wrzask to chyba się powieszę.
Czuję się potwornie zmęczona i sfrustrowana.
Kochana ja mam to samo tylko ja nie mogę uciec bo mąż już w pracy więc zostałyśmy same ja walczę o laktację choć w sumie nie wiem jak, nie mam czasu na laktator więc staram się małą przystawiać do piersi. Kupiłam nakładki na sutki i jakoś nam się udaje ale mała przyzwyczajona już do butelki i krzyczy a w dodatku w cyckach pustka, max jakies 20ml w obu a ja chę karmić piję herbatki i nic jak to zrobić żeby mieć pokarm???

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja też tyle odciągam.
A dzisiaj to odstawiłam medelę elektryczną i awenta ręcznego i ściągam rEncami
Mi też wychodzi mało przy ściąganiu, niby pokarm się tworzy przy ssaniu na bierząco, więc nie wiem czy faktycznie mleka mało, czy może to ssanie laktatora nie jest takie "pobudzające"- już sama nie wiem.
Dzisiaj karmiłam Filipa strzykawką z tż, MASAKRA. Ja nie wiem czemu dziecko nie może mieć dwóch trybów ssania bez obawy że zapomnie jak się przechodzi z jednego trybu na drugi.
Właśnie to by było fajnie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące mm: na ile Wam starcza puszka 400g? na tydzień czy więcej?
Wszystko zależy ile dziecię je, moja je 8* na dobę coś koło 60-70ml więc puszka starcza na około tydzień.

Odbijacie w trakcie karmienia?? Moja czasem zjada całą butlę i nie odbija nic a dziś mi zwróciła cały pokarm i czytałam żeby po kilka razy odbijać

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 11:12   #3422
SONIA004
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
mój też zżera bardziej efektywnie to co mu podaje pod nos wydaje mi się mleka możemy mieć w sam raz na potrzeby naszych dzieci skoro dobrze przybierają na wadze. Mój też waży ze 6kg
Ja to nie musze dodatkowo pobudzać, wkurza mnie to że dalej się "moczę "w nocy, ze dwie pieluchy tetrowe zalane mlekiem minimum, do tego czasem poduszkę, czasem małego
W dzień jak go nie karmie ze 2 godziny to jak go przystawie do jednego cycka to z drugiego taka fontanna leci że potrafi mi przeciec stanik gruby, i bluzka i zaciek jest do pasa
Kiedy to się unormuje ?
Pijesz melise ? U mnie jeszcze bardziej wzmagała laktację a nalepsze jest to że czasem pomyśle o tym że mam karmić małego i już z cycków fontanna leci
Trochę zazdroszczę tego mleczka (choć pewnie dla Ciebie to mega uciążliwe). Ja z kolei jak nakarmię małego...to potem się modlę, żeby minimum 2 godzinki pospał coby się tam coś naprodukowało, bo stale mam wrażenie, że tam deficyt

ąż jestem normalnie w szoku.... w 4 miesiącu wyciągnęłam kolczyk z pępka z tą myślą, że już pewnie nigdy go nie założę (bo na przebijanie już bym się drugi raz nie zdecydowała) a tu... niespodzianka! Nic nie zarosło i już go spowrotem zamontowałam (może mnie to zmobilizuje wreszcie do ćwiczeń)
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 11:13   #3423
anciaahk
kosmitka

Cytat:
dobrze że wspominasz , też jestem ciekawa z tymi dodatkowymi posiłkami , widziałam je , są od czwartek go miesiąca, ciekawe czy dzieckoo tylko będzie chciało ale z jego apetytem to pewnie pożre aż uszy się będą trzęsły
Oj, na pewno pożrą, bez problemu. A miesiąc szybko zleci, więc trzeba być przygotowanym. Ja mam 18.11. wizytę u pediatry, akurat na koniec 3 mca to się zapytam co i jak.
Z pieluchami Ci współczuję, ostro leci.
Dobrze wiedzieć, że meliska pomaga, będę piła. Tylko jak mam mleka mniej, to ciekawe jak ściągnę np. na wizytę u fryzjera czy też na wyjazd do szkoły. Póki co zamówiłam butelki i pojemniki na mleko. Od czegoś trzeba zacząć.
Małgoś a jaki smoczek Stasiowi przypasował?
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Wiem, że chyba Bebilon jest droższy, a Bebiko i Nan za 350g podobnie mniej niż 15zł

Idę dziś do pediatry z Tomciem, bo niby wysypka z buzi ustępuje, ale mamy teraz na plecach i częściowo na brzuchu…
Kciuki za wizytę , oby to nie było nic poważnego. Miss, ja właśnie Nan kupiłam za 35zł, ale to chyba jakieś Ha czy coś.
Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
o ja też byłam w czerwcu ostatnio
chciałam iść w sobotę tuż przed cc ale mi czasu nie starczyło
i od porodu chodzę w opasce, bo po myciu mi się nie chce z grzywką walczyć
nawet zastanawiam sie czy nie zapuścić, chociaż mam ją chyba od początku liceum - jak sobie sama wychapałam
Mimo iż z powrotem zapuszczam powinnam obciąć z 10cm bo tuż przed porodem strasznie mi się łamały końcówki (resztki z pasemek farbowanych ostatnio rok temu)
No właśnie ja przed szpitalem też nie zdążyłam, tak mnie złapało z zaskoczenia.
I zetnę też trochę, bo jakieś zniszczone.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 11:13   #3424
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Eryk ma takie kolki, że wyje z bólu, a już przerobiłam chyba wszystkie kropelki z simetikonem i dimetikonem.
a próbowałaś sama brać espunisan? podobno przekazuje się z mlekiem, pomaga i tobie i maluchowi

ja dziś mamę wysłałam do apteki zobaczymy czy moja będzie lepiej sypiać w nocy i mniej się prężyć - kurcze w dzień nie mam problemów.

Zaczynam się śmiać, że wrócę do roboty przez internet szalona matka pracoholiczka. chociaż wolała bym pójść między ludzi na jakieś spotkania niż robić rysunki w kompie.
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
witam Mamusie a ja dzis z nowu wyspana dyżur miał tatuś
takiej to dobrze
ja dziś znowu w nocy oczy na zapałki, a teraz jestem żywa, a mała odsypia - swoją drogą śpi od 8:00
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 11:13   #3425
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja ma katar juz prawie tydzien....nasila sie zwlaszcza w nocy ....a teraz tez ma...stosuje fride, masc majerankowa i krople....i
budzi sie co chwile bo jej zatkany nos przeszkadza....nie wiem czy nie isc do lekarza...
Jeju.. to się dziewuszka nacierpi. Z nieinwazyjnych metod to już przerobiłaś wszystko chyba.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 11:15   #3426
anciaahk
kosmitka

Spray a próbowałaś te niemieckie kropelki Sab simplex? Lub wodę koperkową?? Podobno ta woda też pomaga.

Stary 2011-10-26, 11:19   #3427
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
hej mamuśki

cierpie ostatnio na nieustanny brak czasu , mam straszliwy zamot teraz ze sprawami szkolnymi i ogólnie bierze mnie do tego jakieś przeziębienie. Doba jest zdecydowanie za krótka dla studiującej mamuśki

zmykam teraz się ogarnąć bo niedługo mama przyjdzie ale jak mi zostanie czasu to zajrze i ponadrabiam troszke
Hej W takim razie życzę zdrówka i trzymam kciuki za ogarnięcie szkolnych spraw

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Hihi ja u fryzjera byłam w czerwcu, grzywkę mam do pasa chyba , chodzę w opasce. Idę ściąć grzywkę i farbować moje siwulce.
Moja sięgała do końca nosa

Cytat:
W ogóle jestem w szoku, bo0 Franek dzisiaj zjadł mleko z 2 cycków i to pytanie - czy ma większy apetyt- bo waży już pewnie z 6,5 kg czy też ja mam mniej mleka?? Jak pobudzić jeszcze laktację??
Szymek też ma takie momenty, że chce z obu cyców I właśnie się zastanawiałam nad tym samym, ale z drugiej strony wczoraj zjadł z jednego cyca i padł na 4h więc chyba jest ok Ja piję herbatkę na laktację, czasami Karmi i masuję cycki pod prysznicem.

Cytat:
Jak nazywa się ten lek, który obniża wchłanianie laktozy? Eryk ma takie kolki, że wyje z bólu, a już przerobiłam chyba wszystkie kropelki z simetikonem i dimetikonem.

Dzasta nam małe opakowanie schodzi w 5 dni.
Delicol Współczuję kolek U nas po Sab Simplexie znaczna poprawa

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Wiem, że chyba Bebilon jest droższy, a Bebiko i Nan za 350g podobnie mniej niż 15zł

Idę dziś do pediatry z Tomciem, bo niby wysypka z buzi ustępuje, ale mamy teraz na plecach i częściowo na brzuchu…
za wizytę

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 11:24   #3428
spray
KWC

Cytat:
a próbowałaś sama brać espunisan? podobno przekazuje się z mlekiem, pomaga i tobie i maluchowi.
Dziękuję za radę niestety karmię mm. Próbowaliśmy Bebilon comfort na kolki, ale odstawiliśmy, bo syn nie tolerował smaku - gorzkie to mleko strasznie. Poza tym jak je jadł to przestał tak ładnie przybierać na wadze.Jak porównałam skład z dwoma innymi mlekami to zwątpiłam - tam wszystkiego jest mniej i skrobią nadrabiają.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Spray a próbowałaś te niemieckie kropelki Sab simplex? Lub wodę koperkową?? Podobno ta woda też pomaga.
WODA KOPERKOWA? O, dzięki, o tym nie słyszałam.

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Delicol Współczuję kolek U nas po Sab Simplexie znaczna poprawa

sab simplex mówicie... chyba skapituluję i zamówię chociaż nasz Bobotic ma taki sam skład. Może jednak oryginał zadziała.

dziękuję Wam.
Stary 2011-10-26, 11:30   #3429
anciaahk
kosmitka

Spray ten sab simplex ma minimalnie więcej simetikonu, my zamawialiśmy przez stronę podaną przez Agę, podane miał dopiero 2 razy i ciężko ocenić czy działa. Wodę koperkową podałam raz, ale polecały mi 2 mamy 2 synków, więc może spróbuj.Tak to wygląda.

Natko to mnie trochę uspokoiłaś, może czasem chce więcej, czasem mniej, ważne że przybiera na wadze. O karmi nie mam najlepszej opinii, więc nie spróbuję.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Natko a jak stosujesz ten sab simplex?

Stary 2011-10-26, 11:37   #3430
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

u nas tez sabsimplex pomogl....stosowalam przez 3 dni i od razu lepiej...
Stary 2011-10-26, 11:38   #3431
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Spray ten sab simplex ma minimalnie więcej simetikonu, my zamawialiśmy przez stronę podaną przez Agę, podane miał dopiero 2 razy i ciężko ocenić czy działa. Wodę koperkową podałam raz, ale polecały mi 2 mamy 2 synków, więc może spróbuj.Tak to wygląda.

Natko to mnie trochę uspokoiłaś, może czasem chce więcej, czasem mniej, ważne że przybiera na wadze. O karmi nie mam najlepszej opinii, więc nie spróbuję.

Tak sobie tłumaczę, że my czasami też mamy po prostu większy albo mniejszy apetyt i dlaczego dziecko nie mogłoby mieć podobnie?

Natko a jak stosujesz ten sab simplex?
Ja podaję 3 x 15kropli na dzień - żeby w razie czego tą jedną dawkę móc podać w nocy, ale jeszcze nie było takiej potrzeby

Dominik

Martynka
Stary 2011-10-26, 11:38   #3432
anciaahk
kosmitka

Przed karmieniem?

Stary 2011-10-26, 11:40   #3433
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Przed karmieniem?
Staram się dawać przed, ale między karmieniami też się zdarzyło Bo Szymek ulewa i po prostu boję się, że po jedzeniu te kropelki znajdą się na ubranku a nie w żołądku

Dominik

Martynka
Stary 2011-10-26, 11:47   #3434
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny wśród żywych
oj ciężkie były te dwa dni, chyba było to zapalenie cycka, gorączka max 39,5, dreszcze, ból głowy masakra. zadzwoniłam do położnej, kazała brać pyralgine, robić ciepłe okłady z waty i denaturatu i przeszłotroszke mnie jeszcze cycek boli, ale nie jest już twardy i temperatura zeszła, dziś książkowo 36,6 i do tego mnie dopadł baby blues, ryczałam w poniedziałek z byle czego, nie chciałam sama w domu zostać, a mąż nie mógł się z pracy zwolnić ale wczoraj teściowa przyjechała na cały dzień i się małym zajęła, a ja mogłam trochę odpocząć. Dziś jest już lepiej naszczęście

spróbuje Was nadrobić, ale naskrobałyście 10 stron
no i widzę, że nasz Kellyssek w końcu urodzilaale to będę gratulować, jak dojdę do jej postu

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 11:58   #3435
spa82
Raczkowanie

Cytat:
Jestem fatalną matką. Nie radzę sobie.
Jestes FANTASTYCZNA mamusią!!! Nie przejmuj sie i nie obwiniaj-ja tez mam chwile zalamki i wkurzam się na siebie bo niektórzy maja 100 razy gorzej a ja po jednym dniu płaczu miałam dość...To normalne-jestesmy przeciez tylko ludzmi.

No air wielkie gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
A tu jeszcze troszkę Julki zapodam:P
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Buziaczki dla wszystkich Mamus
Cytat:
A i jeszcze nasze wczorajsze foty
powtorzę sie ale uwielbiam te zdjecia!

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
zostanę chyba pierwszym forumowym włóczykijem z Sarą
a na koniec jeszcze wieści o Kellysss... czuje się ok. miała 2 parte skurcze..parła 6 minut!!! (maliny chyba zadziałały )
a Kiara waży 4280
Stokrotka wielkie za organizacje
A mała Kiara wcale nie taka mała-wow i tylko 2 parte Podziwiam.

Sonia Za wczorajsza rocznice Ja o pierwszej ciąży dowiedziałam się 07.07. poożegnałam aniołka 09.09 a Judytkę urodziłam 07.09...w rocznicę straty wróciłam z moją misią do domku.

Cytat:
fajnie że wam dzieci śpią

mój to se śpi jak chce, dziś 3 noc z rzędu, już myślałam że się popłacze o 5 rano, ja nie wiem wstaje już tak 3 noc po 7 razy minimum bożesz, ale damy rade, dziś znowu wosk wylewam bo wiem że można powtórzyć
Jeja Malgoś 7 razy Podziwiam...ja bym juz baranka strzeliła

Cytat:
Jak pobudzić jeszcze laktację??
Ja może rad nie mam w tym temacie ale mogę jedynie zasugerowc że te wszystkie herbatki na laktacje to dla mnie sciema-czy piłam czy nie efekt taki sam.

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję waszej porady. Chcę kupić nawilżacz powietrza do sypialni, bo coś mały lekko pokasłuje i już grzeją kaloryfery i na tym sprzęcie się zupełnie nie znam, jak któraś może coś godnego uwagi polecić to z góry dziękuję
Zanim jakis wybierzesz to wspomagaj się moktymi pieluchami/recznikami zawieszonymi na kaloryfer badz przy łóżeczku. ale jesli chodzi o nawilzacze to niestety nie pomoge.

Kurcze wczoraj chcialam poodpowiadać jeszcze ale maruder nie dał teraz spi z glowa na cycku i oczywiscie jak probuje odłozyc to się budzi. I znowu nic nie zrobię
A co do karmienie i mm ja właśnie chyba jestem taka głupią istotką co to dała się wciągnąć w tą wyzszosc piersi nad butelka...kurcze nie wiem czemu mi to tak w głowie siedzi tym bardziej ze znam milon osób które na butelce wyrosły (w tym i ja) i jest wszystko ok...dziwna jestem

Edytowane przez spa82
Czas edycji: 2011-10-26 o 12:08
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 12:17   #3436
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Hej

Kellys i No Air Gratuluję Córeczek

Agnyska ja wizytę mam na koniec grudnia, a co do karmienia to mi mówiła, że nie kropi się oczu. Chociaż tyle, bo nie chce mi się wracać do tego kropienia
A Beniuś jaki już mężczyzna i ta klata, a ja nie wiem ile mój ma, muszę mu zmierzyć i porównać

Hej Sharifa
Fajnie, że malutka już zdrowa i jesteście już w domkuWpadaj do nas jak będziesz mieć chwilkę
I gratuluję skończonego 1 miesiącaA Julka piękna

Dziś mój głodomorek też dosypia i też mogę zjeść w spokoju śniadanko. Martunia powiedz mi o której zasypia twoja Zuzia jak pierwszą pobudkę ma o 4?

Mój wczoraj wyjątkowo ładnie spał wieczorem i w nocy, bo usnął ok 21 i potem obudził się po 24, potem o 4 i 7.30 i mamusia się wyspała dziś, bo tak "normalnie" to Adaś wieczorami jest maruder i nie śpi wcale i dopiero zasypia koło 23

Ancia
Ja żeby Adaś przespał tak ładnie to od rana go przetrzymałam ze spaniem i godz przed wyjściem wisiał mi na cycku ale coś nie mógł dojeść a nie było już czasu na cycka i dostał jeszcze mm i chyba tak ładnie przespał.
A MoniaZ te czopki to Viburcol
Gosia81 córeczka cudowna, jakie piękne uśmiechy przesyła

O już sobie posiedziałam, budzi się Głodzilka, czas szykować cycorki
Wpadnę pewnie wieczorkiem. PA
Niestety nie jest tak kolorowo bo zasypia ok 22-24 zależy o której kąpiemy i ile czasu ciągnie cyca ale nawet 6h po dokarmieniu mm potrafi przespać a dajemy jej max 90ml i to rzadko kiedy wszystko wypije

Dziewczyny jakie witaminy podajecie swoim brzdącom? Chodzi mi o nazwę jakiejś d i k w jednej kapsułce

ja podawałam vita d i k i zamawialam w doz-ie przez internet i teraz jak szukam na stronie to w ogóle się nie pojawia tak jakby juz jej nie było

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2011-10-26 o 12:23
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 12:24   #3437
spray
KWC

Spa82
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny wśród żywych
oj ciężkie były te dwa dni, chyba było to zapalenie cycka, gorączka max 39,5, dreszcze, ból głowy masakra. zadzwoniłam do położnej, kazała brać pyralgine, robić ciepłe okłady z waty i denaturatu i przeszłotroszke mnie jeszcze cycek boli, ale nie jest już twardy i temperatura zeszła, dziś książkowo 36,6 i do tego mnie dopadł baby blues, ryczałam w poniedziałek z byle czego, nie chciałam sama w domu zostać, a mąż nie mógł się z pracy zwolnić ale wczoraj teściowa przyjechała na cały dzień i się małym zajęła, a ja mogłam trochę odpocząć. Dziś jest już lepiej naszczęście

spróbuje Was nadrobić, ale naskrobałyście 10 stron
no i widzę, że nasz Kellyssek w końcu urodzilaale to będę gratulować, jak dojdę do jej postu
Jeju, nie wyobrażam sobie jak się bidulo nacierpiałaś. Dobrze, że się już 'wylizałaś'.

Cytat:
Napisane przez minio1984
Dziewczyny potrzebuję waszej porady. Chcę kupić nawilżacz powietrza do sypialni, bo coś mały lekko pokasłuje i już grzeją kaloryfery i na tym sprzęcie się zupełnie nie znam, jak któraś może coś godnego uwagi polecić to z góry dziękuję
My mamy nawilżacz ultradzwiękowy kupiony w praktikerze albo castoramie. Kosztował 79zł i jest bardzo fajny. Daje intensywną mgiełkę, która jednak nie robi sauny z pokoju. Para z ultradzwiękowych nawilżaczy nie jest gorąca Na allegro mnóstwo podobnych za kilkadziesiąt złotych.
Eryk przestał mieć taki świszczący oddech odkąd nawilżacz 'chodzi'
Stary 2011-10-26, 12:27   #3438
SONIA004
Zadomowienie

spa i ja tulę mocnodobrze, że mamy te nasze małe bąbelki

co do syska...mam to samo. Wczoraj jak postanowiliśmy sprawdzić czy młody nie jest aby głodny i po syskach próbowaliśmy dawać butlę to ja aż gulę w gardle miałam... Taka głupia jestem! Ale z drugiej strony wolę go mm dokarmić niż miałby głodować... Ja myślę, że to kwestia chwili kiedy nam przejdzie takie myślenie...przecież mm to nie trucizna!!!!! Też jestem butelkowa i żyję
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 12:32   #3439
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Niestety nie jest tak kolorowo bo zasypia ok 22-24 zależy o której kąpiemy i ile czasu ciągnie cyca ale nawet 6h po dokarmieniu mm potrafi przespać a dajemy jej max 90ml i to rzadko kiedy wszystko wypije

Dziewczyny jakie witaminy podajecie swoim brzdącom? Chodzi mi o nazwę jakiejś d i k w jednej kapsułce

ja podawałam vita d i k i zamawialam w doz-ie przez internet i teraz jak szukam na stronie to w ogóle się nie pojawia tak jakby juz jej nie było
Ja mam KiD Vitum są i kapsułki i krople

Dominik

Martynka
Stary 2011-10-26, 12:34   #3440
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
A mogę tak sobie zmienić witaminę? Tzn to w sumie tylko nazwa inna skład przecież powinien być ten sam Nie chciałabym malutkiej zaszkodzić

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-10-26, 12:36   #3441
spray
KWC

Cytat:
A mogę tak sobie zmienić witaminę? Tzn to w sumie tylko nazwa inna skład przecież powinien być ten sam Nie chciałabym malutkiej zaszkodzić
no sama sobie odpowiedziałaś - skład ten sam.
Możesz zmienić.
Stary 2011-10-26, 12:37   #3442
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
ile czasu, wow maly tyle spi czy masz jakies extra sposoby?
Korzystam jak maly spi, albo go po prostu wszedzie ze soba zabieram w nosidelku a czasami jak wroci Ł z pracy i dokanczam wszystko, takze roznie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące mm: na ile Wam starcza puszka 400g? na tydzień czy więcej?
Nam 800 g starcza na niecale poltorej tyg.
Stary 2011-10-26, 12:37   #3443
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Małgoś a jaki smoczek Stasiowi przypasował?
.
do buziaka mu przypasował ortodontyczny Aventu a do herbatki czy mleka Lovi

Cytat:
ja też to mam

lece z brządem na dwór póki ciepło

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 12:42   #3444
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz bo właśnie skład jest ten sam

Cytat:
do buziaka mu przypasował ortodontyczny Aventu a do herbatki czy mleka Lovi

ja też to mam

lece z brządem na dwór póki ciepło
Udanego spacerku My sobie dzisiaj odpuścimy bo dalej mnie łamie

Dominik

Martynka
Stary 2011-10-26, 12:46   #3445
martunia_199
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za szybki odzew

My też lecimy za chwilę na spacerek jak się Mysza naje

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-10-26, 12:59   #3446
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

A w ogole chcialam sie pochwalic ze wchodze juz praktycznie we wszystkie rurki, zostala mi tylko jedna para do ktorej musze zrzucic jeszcze 2cm tluszczu sora dziewczyny ale musialam sie komus pochwalic
klask i:

Cytat:
Martusiaaa21, Ulcia2512, KarlaM, aa2 czy któraś z was była już z maluszkiem na spacerze?
ja byłam w piatek, sobote i niedziele po 20 minut
.

cieszę

Cytat:
kellysss urodziła

GRATULACJE WIELKIESUPER ZE JUZ JEST PO I MA MALUTKA PRZY SOBIE

dziewczyny wszystkie Wasze dzieciaczki przesłodkie:l ove:

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-26, 13:13   #3447
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Małgoś jakie masz to nosidełko?
Stary 2011-10-26, 13:31   #3448
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
TO KOLEJNE WIEŚCI OD KELLYSSS
(a raczej przekazane wieści przez kol. bo kellyssskowi padł tel. i nie ma w drugim mojego numeru..więc przekazała nam wieści tak kochana )

Kiara urodziła się o 7.51 , poród trwał niecałe 5 godzin . Kiara pięknie je cyca i dużo śpi

może jednak te maliny działają...
ciesze się ,że tak im poszło szybko...tyle się wycierpiała ostatnio.

idziemy na spacer z Sara... może jeszcze coś ktoś,albo kellysss napisze mi
to super, ze jej tak szybciutko poszlo i sie nie meczyla
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja
jestem w domku od wczoraj czytałam troche co tam ale nie nadrobię dwóch tyg niestety
tęskniłam

no a teraz troche poopowiadam 11 pojechalismy na IP i dowiedziałam sie ze wywoływac kroplówką od razu nie beda ze najpierw przez 3 dni sa zastrzyki przygotywujace macice czy jakos tak wiec 3 dni lezenia i nic nie robienia bo nic mnie po nich nie wzieło, po tych 3 dniach szłam na kroplówke łaziłam cały dzien bolały mnie nogi i byłam zmeczona jak nie wiem, oczywiscie skurczy i akcji porodowej brak wiec wróciłam na sale i miałam miec dzień przerwy i zas nastepna kroplówka dobrze ze w sobote miał dyżur normalny lekarz i powiedział mi ze postaramy sie urodzic i ze przebije mi pecherz płodowy (jakby był jkais inny to pewnie zas byłaby kroplówa i dzien przerwy) ale ten stwierdził ze lepiej tak, w sobote jeszcze zroił mi masaz szyjki -o raju troche bolało ale to nic w porównaniu z badaniem połoznej która dzien wczesniej sprawdzała jak wysoko jest szyjka
w niedziele zeszłam na porodówke no i podpieli mnie pod kroplówe i standardowo pod ktg no i sobie leze zapis sie robi i nagle przyszły połozne, jakies dwie baby i widze ze idzie lekarz wiec juz wiedziałam ze cos nie tak-okazało sie ze mały traci tetno i lekarz zarządził zeby wołac wszystkich na cc( z jednej strony sie wystraszyłam a z drugiej pomyslałam ze skończy sie czekanie i bede miała w końcu malego) no ale połozne mnie poprzekrecały podpieły inna kroplówke i sie unormowało wiec musiałam biegac z kroplówa, lekarz przebił pecherz poleciały wody no i chodzenie
po 1 kroplówce pojawiły sie słabe skurcze ale marne, pytałam co jak sie nie rozkręci to powiedzieli ze innej opcji nie ma i dzis juz urodze i na góre na oddział nie wrócę, bo tak czy siak muszą cos zrobic bo wody odeszły wiec jakby sie nie rozkręciło to byłay cc, po 15 i 2 kroplówie zaczeły sie mocniejsze skurcze, babki tez mnie tam troche masowały zeby sie rozwarcie zrobiło i w ogóle dostawałam jakies czopki, zastrzyki itd jak nie na skracanie szyjki to z innych powodów
ogólnie byłam zmeczona juz wszytkim i nawet po meza nie dzwoniłam jak połozna powiedziała ze rozkreca sie akcja porodowa, chciałam urodzic i dac znac po wszystkim, ale ze nie odbierałam telefonu mąz zadzwonił na oddział i połozna powiedziała ze jak chce byc rzy porodzie to ma przyjechac bo sie zaczeło, miałam juz wtedy mocne skurcze, Seba sie troche zez łoscił ale troszke ze nie dzwoniłam bo sie martwił , ogólnie na porodówce był ze mna dwie godz, miałam skurcze ale były rzadkie i krótkie no i musiałam na skurczach troche popracowac zeby mały zszedł nizej bo był wysoko, no i potem juz łożko parcie no i wyskoczł mój mały słodziak no i szok z waga maluszka itd wszyscy byli w szoku łacznie z z lekarzem który mnie przyjmował na oddział i wyliczył wage na 3700 wiec walnoł sie o 600 gram

ogólnie nie załuje wyboru szpitala bo obsługa ze sie tak wyraze super na porodówce połozne sa rewelacyjne i jakbym miała polecic to polecam bo widzialam jak traktuja pacjentki-naprawde fajne babki, nie wszystkie zdazyłam oblukac ale z 6 spokojnie, potem jak lezałam na sali to laski jak przychodziły to tez sobie chwaliły wiec naprawde git ogólnie szpital bez kolorowych obrazkówi itd ale opieka dobra nikt mi tam nie podpadł(no dobra moze jeden lekarz)ale to dlatego ze strasznie chyba przewrazliwiony ale z ednej stony to dobrze przynajmniej maluchy dobrze przebadane

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

walneam referat he może komuś sie bedzeie chciało czytac

aaaaaaaa i gratuluje wszystkim nowym mamusiom)
witaj Asiu i super, że już po wszystkim i masz Marcelka przy sobie
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Brawo!!!! : roza:

No to teraz zostałam sama....

Oj i chyba jeszcze ciotki poczekacie.
Dzisiaj byłam w szpitalu, zrobił mi usg i zbadał podwozie. Malutka waży ok.3,5 kg ale jak to dr powiedział "chyba jej dobrze siedzieć, bo nie wygląda na to, żeby coś się na dniach miało wydarzyć". I na badaniu też wyszło, że szyjka wprawdzie skrócona, ale pozamykana. Także te wszystkie skurcze które miałam nic nie przyniosły.
Pierwszy TP mam na niedzielę, najpierw chciał mnie w poniedziałek już kłaść do szpitala, ale jak się zorientował, że we wtorek jest święto to stanęło na tym ze w pon mam przyjść na ktg, a do szpitala we środę.
Tylko że jeśli nadal nic się nie będzie działo to ja sie nie dam położyć. Kolejny TP mam na jakiś 7.XI więc leżeć tylko po to żeby leżeć to bez sensu. Tym bardziej, ze boję się żeby nie było jak z moja koleżanką, której zaczęli wywoływać w dzień TP- męczyła sie 3 dni, oksy nie działała i tak się skończyło cc.
To mi tekst wyszedł
Madziu bedziemy na Ciebie czekać
Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość

irmith ty to sobie przynajmiej suchasz pochrapywania swojej Malej a nieopodal mnie na lóżku uwalila sie teściowa i chrapie ostro !

zostałomi jeszcze 4 strony do nadrobienia, ale moze pozniej... mały nakarmiony, przebiore go i troche na balkon chociaz wyjdziemy

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-26, 13:42   #3449
MalgosiaM8
Zakorzenienie

jezu wymiękłam oddałam małego babci na spacer a sama idę w kimono

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:42   #3450
lausanne
Wtajemniczenie

marudzę tylko dziś i marudzę ale wstalam, rozejrzalam się dookoła, jednego obywatela wrzucilam na nocnik, drugą w nową pieluchę, nakarmiłam oboje, uspokoiłam bo jedno się darło że chce oglądać "tach-tach" (czyli bajkę o traktorku Tomie ), drugie bo się nudziło w łóżeczku, potem mama (dzięki Bogu!) zabrała towarzystwo na spacer, a mnie została do sprzątnięcia kuchnia, ugotowanie obiadu dla malego, dla siebie, sprzątnięcie pokoju K. (praca na cały etat i niekończąca się opowieść), pranie i te wszystkie inne przyjemne obowiązki domowe, ktore wykonuję dzien w dzień od ponad dwóch lat Ja chcę do pracy bo dostanę świra i dopiero będzie ambaras

martunia ja też stosuję KiD Vitum. Vita K i Vita D stosowałam jak Konrad był mały ale dwa w jednym to znacznie tańsze rozwiązanie i mniej podaje się dziecku

martusia dobrze że już te "przyjemności" za Tobą. Jakby Ci nie daj coś miało wrócić to pamiętaj że super działa okład z kapusty. Przetestowałam na sobie

spray nie mysl o sobie źle kochana! ja też nieraz jak już mam serdecznie dość a oboje wyją to K. wrzucam do jego pokoju i zamykam drzwi, M. zostawiam w łózeczku, a sama uciekam do łazienki żeby się opanować. Czasem nawet trwa to i z dziesięc-pietnaście minut (a nikogo przy nich nie ma) i nie mam wyrzutow sumienia. Zresztą zwykle chociaz jedno się uspokaja po tym czasie. Po prostu jesteśmy tylko ludźmi i musimy sobie jakoś radzić z nerwami, emocjami. Potem wracam do moich dzieci - raz z większa przyjemnością, raz bez przyjemności ale mam przynajmniej znów siły żeby się nimi zająć. I to nie oznacza ze jest się złą mamą albo że nie kocha się dziecka "jak należy"
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości