|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() myślałam o Tobie wczoraj Cytat:
ja walczę o laktację choć w sumie nie wiem jak, nie mam czasu na laktator więc staram się małą przystawiać do piersi. Kupiłam nakładki na sutki i jakoś nam się udaje ale mała przyzwyczajona już do butelki i krzyczy Cytat:
![]() Cytat:
Odbijacie w trakcie karmienia?? Moja czasem zjada całą butlę i nie odbija nic a dziś mi zwróciła cały pokarm i czytałam żeby po kilka razy odbijać
|
|
#3422 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() ąż jestem normalnie w szoku.... w 4 miesiącu wyciągnęłam kolczyk z pępka z tą myślą, że już pewnie nigdy go nie założę (bo na przebijanie już bym się drugi raz nie zdecydowała) a tu... niespodzianka! Nic nie zarosło i już go spowrotem zamontowałam (może mnie to zmobilizuje wreszcie do ćwiczeń )
|
|
|
|
|
#3423 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Z pieluchami Ci współczuję, ostro leci. Dobrze wiedzieć, że meliska pomaga, będę piła Małgoś a jaki smoczek Stasiowi przypasował? Cytat:
, oby to nie było nic poważnego. Miss, ja właśnie Nan kupiłam za 35zł, ale to chyba jakieś Ha czy coś.Cytat:
I zetnę też trochę, bo jakieś zniszczone.
|
|
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dziś mamę wysłałam do apteki zobaczymy czy moja będzie lepiej sypiać w nocy i mniej się prężyć - kurcze w dzień nie mam problemów. Zaczynam się śmiać, że wrócę do roboty przez internet takiej to dobrze ja dziś znowu w nocy oczy na zapałki, a teraz jestem żywa, a mała odsypia - swoją drogą śpi od 8:00
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#3425 |
|
KWC
|
Jeju.. to się dziewuszka nacierpi. Z nieinwazyjnych metod to już przerobiłaś wszystko chyba.
|
|
|
|
#3426 |
|
kosmitka
|
Spray a próbowałaś te niemieckie kropelki Sab simplex? Lub wodę koperkową?? Podobno ta woda też pomaga.
|
|
#3427 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja piję herbatkę na laktację, czasami Karmi i masuję cycki pod prysznicem.Cytat:
Współczuję kolekCytat:
za wizytę
|
|||||
|
|
|
#3428 | ||
|
KWC
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
sab simplex mówicie... chyba skapituluję i zamówię chociaż nasz Bobotic ma taki sam skład. Może jednak oryginał zadziała. dziękuję Wam. |
||
|
|
|
#3429 |
|
kosmitka
|
Spray ten sab simplex ma minimalnie więcej simetikonu, my zamawialiśmy przez stronę podaną przez Agę, podane miał dopiero 2 razy i ciężko ocenić czy działa. Wodę koperkową podałam raz, ale polecały mi 2 mamy 2 synków, więc może spróbuj.Tak to wygląda.
Natko to mnie trochę uspokoiłaś, może czasem chce więcej, czasem mniej, ważne że przybiera na wadze. O karmi nie mam najlepszej opinii, więc nie spróbuję. ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Natko a jak stosujesz ten sab simplex?
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3432 |
|
kosmitka
|
Przed karmieniem?
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Staram się dawać przed, ale między karmieniami też się zdarzyło
|
|
|
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny wśród żywych
![]() oj ciężkie były te dwa dni, chyba było to zapalenie cycka, gorączka max 39,5, dreszcze, ból głowy masakra. zadzwoniłam do położnej, kazała brać pyralgine, robić ciepłe okłady z waty i denaturatu i przeszło troszke mnie jeszcze cycek boli, ale nie jest już twardy i temperatura zeszła, dziś książkowo 36,6 i do tego mnie dopadł baby blues, ryczałam w poniedziałek z byle czego, nie chciałam sama w domu zostać, a mąż nie mógł się z pracy zwolnić ale wczoraj teściowa przyjechała na cały dzień i się małym zajęła, a ja mogłam trochę odpocząć. Dziś jest już lepiej naszczęście![]() spróbuje Was nadrobić, ale naskrobałyście 10 stron no i widzę, że nasz Kellyssek w końcu urodzila
|
|
#3435 | |||
|
Raczkowanie
|
Jestes FANTASTYCZNA mamusią!!!
No air wielkie gratulacje!!! ![]() Cytat:
za organizacje A mała Kiara wcale nie taka mała-wow i tylko 2 parte Podziwiam.Sonia Za wczorajsza rocznice Ja o pierwszej ciąży dowiedziałam się 07.07. poożegnałam aniołka 09.09 a Judytkę urodziłam 07.09...w rocznicę straty wróciłam z moją misią do domku.Cytat:
Podziwiam...ja bym juz baranka strzeliła![]() Ja może rad nie mam w tym temacie ale mogę jedynie zasugerowc że te wszystkie herbatki na laktacje to dla mnie sciema-czy piłam czy nie efekt taki sam. Cytat:
Kurcze wczoraj chcialam poodpowiadać jeszcze ale maruder nie dał teraz spi z glowa na cycku i oczywiscie jak probuje odłozyc to się budzi. I znowu nic nie zrobięA co do karmienie i mm ja właśnie chyba jestem taka głupią istotką co to dała się wciągnąć w tą wyzszosc piersi nad butelka...kurcze nie wiem czemu mi to tak w głowie siedzi tym bardziej ze znam milon osób które na butelce wyrosły (w tym i ja) i jest wszystko ok...dziwna jestem
Edytowane przez spa82 Czas edycji: 2011-10-26 o 12:08 |
|||
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nawet 6h po dokarmieniu mm potrafi przespać a dajemy jej max 90ml i to rzadko kiedy wszystko wypijeDziewczyny jakie witaminy podajecie swoim brzdącom? Chodzi mi o nazwę jakiejś d i k w jednej kapsułce ja podawałam vita d i k i zamawialam w doz-ie przez internet i teraz jak szukam na stronie to w ogóle się nie pojawia tak jakby juz jej nie było
Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-10-26 o 12:23 |
|
|
|
|
#3437 | ||
|
KWC
|
Spa82
Cytat:
Cytat:
Na allegro mnóstwo podobnych za kilkadziesiąt złotych.Eryk przestał mieć taki świszczący oddech odkąd nawilżacz 'chodzi' |
||
|
|
|
#3438 |
|
Zadomowienie
|
spa i ja tulę mocno
dobrze, że mamy te nasze małe bąbelki![]() co do syska...mam to samo . Wczoraj jak postanowiliśmy sprawdzić czy młody nie jest aby głodny i po syskach próbowaliśmy dawać butlę to ja aż gulę w gardle miałam... Taka głupia jestem Też jestem butelkowa i żyję
|
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są i kapsułki i krople |
|
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
A mogę tak sobie zmienić witaminę? Tzn to w sumie tylko nazwa inna skład przecież powinien być ten sam
Nie chciałabym malutkiej zaszkodzić
|
|
|
|
#3441 |
|
KWC
|
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Korzystam jak maly spi, albo go po prostu wszedzie ze soba zabieram w nosidelku
a czasami jak wroci Ł z pracy i dokanczam wszystko, takze roznie![]() Nam 800 g starcza na niecale poltorej tyg.
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
do buziaka mu przypasował ortodontyczny Aventu a do herbatki czy mleka Lovi
ja też to mam lece z brządem na dwór póki ciepło
|
|
#3444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My sobie dzisiaj odpuścimy bo dalej mnie łamie
|
||
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za szybki odzew
My też lecimy za chwilę na spacerek jak się Mysza naje
|
|
|
|
#3446 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
. cieszę GRATULACJE WIELKIE dziewczyny wszystkie Wasze dzieciaczki przesłodkie
|
|
|
#3447 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgoś jakie masz to nosidełko?
|
#3448 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i super, że już po wszystkim i masz Marcelka przy sobie![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() zostałomi jeszcze 4 strony do nadrobienia, ale moze pozniej... mały nakarmiony, przebiore go i troche na balkon chociaz wyjdziemy
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
jezu wymiękłam oddałam małego babci na spacer a sama idę w kimono
|
|
#3450 |
|
Wtajemniczenie
|
marudzę tylko dziś i marudzę
ale wstalam, rozejrzalam się dookoła, jednego obywatela wrzucilam na nocnik, drugą w nową pieluchę, nakarmiłam oboje, uspokoiłam bo jedno się darło że chce oglądać "tach-tach" (czyli bajkę o traktorku Tomie ), drugie bo się nudziło w łóżeczku, potem mama (dzięki Bogu!) zabrała towarzystwo na spacer, a mnie została do sprzątnięcia kuchnia, ugotowanie obiadu dla malego, dla siebie, sprzątnięcie pokoju K. (praca na cały etat i niekończąca się opowieść), pranie i te wszystkie inne przyjemne obowiązki domowe, ktore wykonuję dzien w dzień od ponad dwóch lat Ja chcę do pracy bo dostanę świra i dopiero będzie ambarasmartunia ja też stosuję KiD Vitum. Vita K i Vita D stosowałam jak Konrad był mały ale dwa w jednym to znacznie tańsze rozwiązanie i mniej podaje się dziecku ![]() martusia dobrze że już te "przyjemności" za Tobą. Jakby Ci nie daj coś miało wrócić to pamiętaj że super działa okład z kapusty. Przetestowałam na sobie ![]() spray nie mysl o sobie źle kochana! ja też nieraz jak już mam serdecznie dość a oboje wyją to K. wrzucam do jego pokoju i zamykam drzwi, M. zostawiam w łózeczku, a sama uciekam do łazienki żeby się opanować. Czasem nawet trwa to i z dziesięc-pietnaście minut (a nikogo przy nich nie ma) i nie mam wyrzutow sumienia. Zresztą zwykle chociaz jedno się uspokaja po tym czasie. Po prostu jesteśmy tylko ludźmi i musimy sobie jakoś radzić z nerwami, emocjami. Potem wracam do moich dzieci - raz z większa przyjemnością, raz bez przyjemności ale mam przynajmniej znów siły żeby się nimi zająć. I to nie oznacza ze jest się złą mamą albo że nie kocha się dziecka "jak należy"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

ja walczę o laktację choć w sumie nie wiem jak, nie mam czasu na laktator więc staram się małą przystawiać do piersi. Kupiłam nakładki na sutki i jakoś nam się udaje ale mała przyzwyczajona już do butelki i krzyczy 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale z jego apetytem to pewnie pożre aż uszy się będą trzęsły
, oby to nie było nic poważnego. Miss, ja właśnie Nan kupiłam za 35zł, ale to chyba jakieś Ha czy coś.
a ja dzis z nowu wyspana
, chodzę w opasce. Idę ściąć grzywkę i farbować moje siwulce. 

Podziwiam.
Ja o pierwszej ciąży dowiedziałam się 07.07. poożegnałam aniołka 09.09 a Judytkę urodziłam 07.09...w rocznicę straty wróciłam z moją misią do domku.
. Chcę kupić nawilżacz powietrza do sypialni, bo coś mały lekko pokasłuje i już grzeją kaloryfery i na tym sprzęcie się zupełnie nie znam, jak któraś może coś godnego uwagi polecić to z góry dziękuję

klask i:
ostro !
ale wstalam, rozejrzalam się dookoła, jednego obywatela wrzucilam na nocnik, drugą w nową pieluchę, nakarmiłam oboje, uspokoiłam bo jedno się darło że chce oglądać "tach-tach" (czyli bajkę o traktorku Tomie