Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 20:01   #4471
paulucha3333
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

ivoncia16
mam tak samo codziennie moglabym cos kupic dla malutkiej
sporo juz mam,ale tez bardzo duzo mi brakuje,zostawiam te zakupy na Polske i kupie to czego na wyspach kupic nie moge
paulucha3333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:07   #4472
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Miałam taką sytuację w 14 tc kiedy to mały guzek na szyi (miałam go od dawna nic się z nim nie działo) zrobił się czerwony i bolący poza tym zaczął się powiększać. Dermatolog stwierdziła stan zapalny kaszaka i od razu do chirurga. Ten zadecydował o usunięciu w znieczuleniu miejscowym. Obeszło się bez antybiotyku, po tygodniu zdjęłam szwy. Chirurg stwierdził, że w ciąży takie zmiany ze wzg na szalejące hormony mają tendencję do stanów zapalnych. U Ciebie pewnie jest podobnie, dobrze że się tym zajęłaś bo jak inaczej rodzić mając coś tak bolącego z tyłu. A antybiotyk bierz - skoro konsultował się z ginekologiem to dobrali coś odpowiedniego dla kobiety w ciąży.
Ten chirurg też mi powiedział, że to już w moim organizmie było, ale po prostu uaktywniło się w ciąży przez zmiany hormonalne. Pech chciał, że w takim bolesnym miejscu...
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
wogóle cieszę się że nie sluchalam ludzi ktorzy doradzali kupno wszystkiego dopiero na koniec
jakbym do tej pory nic nie miala z wyprawki t bym chyba zwariowala naprawde
Ja już męża przekabaciłam. Normalnie kupuję rzeczy, ale też jakiegoś szału nie ma. Mam parę mniejszych body, dzisiaj kupiłam czapeczkę, dwa kaftaniki i skarpetki po wizycie kontrolnej u chirurga

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
No dobra wróciliśmy z zakupów i wielka doopa... Byliśmy w Leroy i tam nie było farb. Znaczy były, ale nie takie jak nas interesują. Chyba wszyscy malują Jedyne co kupiliśmy to w sportowym okulary do pływania. Mierzyłam stroje kąpielowe jednoczęściowe - jeden taki normalny, tylko w większym rozmiarze i dwa typowo ciążowe. I skończyło się na tym, że zniechęciłam się do dalszych zakupów. W tym sklepie mają bardzo dobre lustra - popatrzyłam sobie na moje udziory z celulitem i zakończyłam zakupy Mój kochany małż pocieszał mnie, że jestem w ciąży i nie mam co się przejmować, no ale... wiecie jak to jest
Ja w ogóle nie pokaże w lato na plaży albo nad jeziorem
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:15   #4473
paulucha3333
Raczkowanie

retyyyyyyyy dziewczyny nadrobic Was to graniczy z cudem nie wspominajac ze kazdej chcialabym cos napisac!
Napisze wiec tak jak obiecalam troszke o Nas.
A wiec tydzien 26,poki co wszytsko bylo ok,dwa razy wyladowalam w szpitalu bo raz bolalo mnie po lewej stronie dwa dni nie moglam z lozka wstac,ani podniesc nogi,przekrecic sie na lozku:/na usg z malutka bylo wszystko ok,wiec wyglada na to ze wiezadla tak mi daly popalicpo okolo dwoch tygodniach znow to samo tylko tym razem z prawej strony...Generalnie te pierwsze 5 miesiecy nie bylo dla mnie napewno laskawe,i jak slyszalam ze ktos mi mowi ze ciaza to nie choroba mialam ochote walnac mu czyms ciezkim!!!
Pewnie dziewczyny z UK opisaly jak wyglada opieka medyczna na wyspach,stwierdzam ze w Irlandii jest jeszcze gorsza...pierwsze usg w 22 tygodniu ciazy,wtedy tez pierwszy raz pobieraja krew i tyle,pozniej wizyty raz w miesiacu,macanie brzuszka,mocz i tyle....na szczescie ja mam tutaj,Polska klinike tak wiec co 4 tygodnie chodze na usg prywatnie.
W zabony nie wierze i praktycznie Marcysia ma juz wszytsko,wozek,fotelik,lo zeczko,kolyske,komode,ciu szki,plus zamowiona posciel ,rozek,spiworek podgrzewacz,sterylizator, laktator,i teraz wiem ze jeszcze i tak sporo mi brakuje czytajac Wasze wpisy
Stary 2012-05-09, 20:16   #4474
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

Ja w ogóle nie pokaże w lato na plaży albo nad jeziorem
W sumie na to gwiżdżę, mam sporo zbędnych kilogramów ale co tam. W niedzielę byłam na basenie i mi nie przeszkadzało a dzisiaj w tej przymierzalni masakra.... A jak będzie w lato na dworze gorąco to ja bardzo chętnie wskoczę do chłodnej wody?
Ajka dowiedziałaś się w ZUS lub od kogoś albo czytałaś moją odpowiedź odnośnie zgłoszenia do ubezpieczeń w firmie męża?

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja wpraszam się do mamy Szczawiową lubię, ale małż nie przepada za zielskiem więc osobiście nigdy nie robiłam. Ale w sumie bym zjadła

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:20   #4475
Irmusia81
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Jesteśmy po usg i wszystko ok Leonek rozwija się prawidłowo Waży 1315 g i jest słodziutki Ma taki ładniutki nosek już W czasie badania spał sobie w najlepsze, ale udało się wszystko pooglądać Łożysko też ok (położone wysoko), a Mały główką w dół Bardzo się cieszymy Dziękuję wszystkim za kciuki

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizyte
Dziękuję!

Co do prezentów, to zastanówcie się po prostu czego Wam brakuje.

Cytat:
Trzymam mocno kciuki Na pewno wszystko będzie wzorowo
Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Irmusia - kciuki za usg prenatalne jutro. Ja zrezygnowałam tj. przełożyłam na za 2 tyg to bedzie poczatek 32 tyg. Bo parę dni temu miałam i gin mnie przekonał że tak będzie rozsądniej.
Dziękuję! Ja nie bardzo mogłam przełożyć, bo lekarz, który robił usg ma bardzo odległe terminy.

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
zaciskam mocno
Dziękuję!

Cytat:
Od niedzieli przeżywałam koszmar związany z tym guzem na kości ogonowej...nie mogłam siedzieć, jak stałam,to mnie ciągnęło tak strasznie, ze aż słabo mi się robiło..w ogóle miałam mdłości i stan podgorączkowy. Wylądowałam na pogotowiu w nocy w niedziele, to jakaś młoda lekarka stwierdziła, ze to tylko zapalenie skóry spowodowane zmianami hormonalnymi w ciąży...dała mi jakąś maść i odesłała do domu. Smarowałam tą maścią, ale było jeszcze gorzej, moja ginekolog dopiero w poniedziałek z urlopu wracała i nie mogłam się do niej dodzwonić. Dziewczyny, ja normalnie z bólu to po ścianach myślałam, że będę chodzić. Do tego było mi okropnie słabo i miałam mdłości.Leżałam to tylko na jednym boku, bo inaczej się nie dało. Paracetamol nic nie pomagał i znowu wylądowałam na pogotowiu. Tak stwierdzili mi jakiś torbiel, w stanie do zabiegu wycięcia,dali mi kroplówkę i położyli ale robili problem z ciążą, bo u mnie w mieście jest szpital wojewódzki, ale ginekologia jest w mieście 18 km od miejsca gdzie mieszkam;/ Chcieli mnie odesłać tam na patologię ciąży..ale w końcu poszli po rozum do głowy i nie kazali mi tłuc się 18 km z takim bólem ( tym bardziej, że znośnie egzystowałam tylko leżąc na lewym boku). I dzisiaj rano dopiero miałam ten zabieg pod ogólnym znieszluniem, nacinali mi ten torbiel... i po południu wypisali do domu. Mam założony sączek i skierowanie do poradni chirurgicznej i ginekologicznej. Z dzieckiem mam nadzieję, wszystko w porządku,bo nie miałam żadnych badań robionych ( bo to nie patologia ciązy;/) ale mam nadzieję, ze jutro się dosatnę do mojej ginekolog i porozmaiwam z nią. Dostałam jakiś antybotyk i mam brac dwa razy dziennie. Niby ten chirurg co mnie robił zabieg konsultował się z jakimś ginekologiem i mogę spokojnie brać ten antybiotyk, ale wolę jeszcze pójść do swojej lekarz prowadzącej....najważniej sze, że ulżyło mi ten ból, bo już nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić.
Ehh..teraz kładę się, bo kazali mi odpoczywać jeszcze i leżeć na lewym boku na razie...jutro muszę jechać załatwić sobie skierowanie do poradni. a najgorsze jest to, ze oni tylko na razie przecięli ten torbiel i wydobyli tą ropę, a samej torbieli nie wycieli, bo to było by zbyt niebezpieczne w moim stanie i może mi się to nawrócić za jakiś czas....
Ojej... Biedactwo... Mam nadzieję, że chociaż przynieśli Ci ulgę tym nacięciem.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Irmusia, Agunia -
Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
3mam kciuki
Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
za Leonka!
.
Dziękuję!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:26   #4476
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

Karola wybacz, ale w którym tyg było dzieciątko?
W 9 tyg.
Cytat:
Napisane przez paulucha3333 Pokaż wiadomość
Ja tez stracialam pierwsza ciaze w 10 tygodni z diagnoza zasniad groniasty
niestety pozniej mialam,naprawde mnostwo komplikacji doszlo do tego ze zrobil sie r...kosmowki i mialam podawana chemioterapie.
Teraz przez pierwsze miesiace tez sie bardzo balam,praktycznie mdlalam przed kazdym usg i do okolo 4 miesiaca mialam tylko czarne mysli...
ale kupilismy wozek,calkiem niedawno kolyske i lozeczko,Marcysia ma tez juz cala wyprawke,kiedys czytalam zeby robic sobie afirmacje i wlasnie sciagac pozytywne wibracje,tak jak np: kupno wozka patrze na niego i nie moge sie doczekac jak malenstwo bede w nim wozic
Witaj, widzę, że przeszłaś ciężką drogę, współczuję, u nas konkretnej diagnozy nie było, prawdopodobnie wada płodu.
Pozytywne nastawienie jest bardzo ważne, ciągle sobie to powtarzam

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Jesteśmy po usg i wszystko ok Leonek rozwija się prawidłowo Waży 1315 g i jest słodziutki Ma taki ładniutki nosek już W czasie badania spał sobie w najlepsze, ale udało się wszystko pooglądać Łożysko też ok (położone wysoko), a Mały główką w dół Bardzo się cieszymy Dziękuję wszystkim za kciuki
Super!!!!!!!!!!!! gratuluję, jaki już duży bobas z niego
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:28   #4477
Mandragorrka
Zakorzenienie

Udało mi się stworzyć wzorcowego zakalca Piekłam chleb z nowego przepisu no i będę musiała jeszcze poćwiczyć bo tego jeść się nie da

Stary 2012-05-09, 20:33   #4478
paulucha3333
Raczkowanie

houserka
tez bardzo chcialam Pole!ale maz sie uparl na Marceline,wiec chyba na drugie bedzie mial Pola jak sie zdecydujemy dac jej w ogole 2 imie

IkaTg
bedzie moja imieniczka

hanjah
moja mama mieszka w Glasgow,za kazdym razem jak jestem nie potrafie sie z nimi dogadac:/ mowia ze Irlandczycy maja brzydki akcent,ale szkoci bija ich na glowe!

Norniczka
zgrabny brzuszek maszi nie wielki jak na 30 tc
Stary 2012-05-09, 20:34   #4479
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór

super ! Ciesze się że wszystko dobrze!

dziewczyny zauważyłam że jak boli Mnie żebro no chyba że to coś innego z prawej strony to wtedy nie czuje tam skóry. tzn mam miejsce znieczulone! boli Mnie w środku ale skórę dotykam i nic. też TAk macie? czemu tak jest?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:36   #4480
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
do takich wniosków też doszłam po ostatnich przejściach. Dziś już na wszelki wypadek spakowałam torbę do szpitala... Gdybym słuchała "mądrzejszych" to teraz mąż musiałby latać i kupować np koszule czy kapcie.
Mąż mi kupił do szpitala właśnie koszulę i kapcie i jakoś nie było z tego żadnego problemu

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
ja teraz już panikuje jak cos się dzieje i coś mnie martwi. Gdybym myślala tak jak wcześniej i Was nie posłuchała to nie wiadomo jak by sie u mnie skończyło. A teraz wiem, że napięty brzuch + bóle jak na @ to zły znak i marsz do lekarza....

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Dokładnie.
Ostatnio mówię teściowej, że wybieram się po kremiki itp. to wielkie zdziewienie, że dlaczego tak wcześnie???? a o u brankach to już wogołe...tylko kurcze kto później by te ubranka prał i prasował jak ja teraz już ledwo zipię! Uważam, że lepiej zacząć wcześniej kupować tak na raty niż później męża ganiać (a wiadomo jak to z facetami), no i oczywiście fakt ,że zakupy dla syneczka to wieeeelka przyjemność
zależy jakiego ma sie męza
mój radzi sobie z zakupami (każdymi) równie dobrze jak ja

Cytat:
Ehhh ja też musze ta glukoze zrobic. Boję się, że się albo zemdleje... Ale mąż powiedział, że posiedzi ze mną żebym mu nie padła [COLOR="Silver"]
nie bój się, niektórzy co prawda ciężko to znoszą ale inni zupełnie nie
u mnie było zupełnie bezproblemowo
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:36   #4481
agunia82
Zakorzenienie

Irmusia super wieści

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:37   #4482
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
trzymam kciuki
Dziękuję!
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
głaskam to moje maleństwo kochane muszę się nacieszyć pieskiem
a tż mimo że poszedł sam, to się spisał chciałam żółty kolor, ale idący w słoneczny piaskowy kolor. Absolutnie nie chciałam nic zbyt żółtego, musztardowego czy idącego w rozbielone jajko. Wybrał kolor słomkowy A co do paneli, to jemu się podobał dąb antyczny, ale były za drogie niestety... I wybrał imitację klepki, takie jaśniuteńkie. Kiedyś mu mówiłam, że mi się takie bardzo podobają Zapamiętał skurczybyk.
Mam nadzieję, że do jutra wieczorem wszystko już będzie zrobione, bo w czwartek mają być meble.
Ja już tu się u mamuśki kompletnie spakowałam, Małego też. W sumie mamy do przeniesienia 9 worków 60l Tylko 2 są moją

Nie nadrabiałam Was bo mi niewygodnie przy laptopie, muszę się garbić żeby coś widzieć i brzuch mi na kolanach leży Za to kamerką strzeliłam fotkę brzucha
Śliczny brzuszek
Mam nadzieję, że TŻ będzie dobrze się sprawował

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
czuje ruchy ale wlasne od jakiegos czasu mialam wrazenie ze moj brzuch stanal w miejscu.
No i wg niej tzn wg tych pomiarow to jest 27tc5 dzien czyli spora roznica i dlatego za 2 tyg kazala to jeszcze sprawdzic. Ale chyba nie wytrzymam i pojde prywatnie na usg sama nie wiem co mam myslec, mam taki balagan w glowie, w sumie to chyba tez zalezy jak dziecko jest ulozone nie wiem juz sama.
Oj... może lepiej idź na to usg. Będziesz spokojniejsza o Malutką
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:40   #4483
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
hanjah
moja mama mieszka w Glasgow,za kazdym razem jak jestem nie potrafie sie z nimi dogadac:/ mowia ze Irlandczycy maja brzydki akcent,ale szkoci bija ich na glowe!
W Glasgow dochodzi jeszcze to, że oni mają taki specyficzny miejski akcent-"Glaswegian" U nas w Edynburgu ponoć nie jest tak źle, ale dla mnie to i tak masakra-nienawidzę jak mówią "sori"-i to "r" takie twarde
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:45   #4484
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciła ze szkoły rodzenia. Było bardzo fajnie : wykłady o połogu no i ćwiczonka. Jestem zadowolona.
Jakie np ćwiczenia? my zaczynamy SR w piątek ciekawe jak będzie
Stary 2012-05-09, 20:46   #4485
sas
Wtajemniczenie

jestem po calym dniu
upralam dzis częsc ciuszkow ktore dostalam- na razie w normalnym proszku, ale za miesiąc poprawie tym dla dzieci...
jestem jakas taka przemeczona coraz ciezej mi wszystko robic i jeszcze sie dobilam bo waga znowu pposzla do gry..wygladam juz jak slonica... juz nie wiem co mam robic zeby nie tyc jak widze wasz kilka kg to lape doly jak ja to zrzuce wszystko....
jutro czeka mnie ciezki dzien,muse jechac do innego miasta pociagiem bo tz nie moze a autem sama sie juz boje
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Dostalam juz wyniki
Krzywa cukrowa wyszla swietnie! (i dobrze, balam sie ze znowu bedzie cukrzyca ciazowa...)
Hemoglobina 11, nie jest zle jak na mnie.
Krwinki biale podwyzszone (ale pewnie przez jakies zapalenie, od tygodnia bola mnie zeby, wizyta dopiero jutro).
No i 1 raz od dawna wynik z moczu idealny. Jestem w szoku
super, ze wszystko dobrze
Cytat:
Naprawdę fajnie! Niech się chłop trochę naprodukuje!

Wrzucam ciuszki z dziś - za całość dałam 11zł.
ślicznie....

Cytat:
Ja to już nie wiem kiedy i od czego tyję. Jak leżałam i żarłam, to nic nie przybrałam. Za to po pobycie w szpitalu i jak teraz w miarę się poruszam po domu plus jeden spacerek dziennie, to rosnę

.
a ja tez nie..najlepiej chyba jakbym nic nie jadla i jeszcze lazila ze 3 godz dziennie moze bym wygladala jak czlowiek a nie jak slon
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
To mój brzucholek z dzisiaj -30t3d, specjalnie dla Was . Przepraszam za wymiętą koszulkę ale leże i mi sie prasować nie chciało
sliczny i zero tluszczyku- zazdroscze
Cytat:
A dziewczynki my mamy dzisiaj studniówkę! i stawiam Wam cupcaki!
bravo
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
helo

dzisiaj rozpoczynamy 30 tydzień

Stawiam ciacho
to świętujemy
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja biore luteine dopochwowa od pocztaku i czuje sie dobrze

kochana ja tez juz ktoras noc nie spie. jak wstaje to ze zmeczenia mam załzawione oczy, w ciagu dnia boli mnie głowa(ja w dzien nie usne ) wiec co zrobic.... na prawym boli mnie zebro, na lewym drentwieje cale biodro i boli, na plecach nie moge bo mam twardy brzuch i słabo mi i ciezko mi sie oddycha. Wiec sie krece co 10 minut
chyba juz tak bedziemy mialy do konca eh
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:46   #4486
paulucha3333
Raczkowanie

Mamuski
dostalam ochraniacz na kolyske,ale ja juz zamowilam dla swojej Marceli pod kolor pokoju.
chetnie oddam moze ktoras bedzie miec kolyske,i jej sie przyda???oczywiscie za darmo
a to moj brzuszek w 26 tygodniu,waze cale 47 kg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0926.jpg (65,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0927.jpg (72,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0919.jpg (53,5 KB, 42 załadowań)
Stary 2012-05-09, 20:47   #4487
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
W sumie na to gwiżdżę, mam sporo zbędnych kilogramów ale co tam. W niedzielę byłam na basenie i mi nie przeszkadzało a dzisiaj w tej przymierzalni masakra.... A jak będzie w lato na dworze gorąco to ja bardzo chętnie wskoczę do chłodnej wody?
Ajka dowiedziałaś się w ZUS lub od kogoś albo czytałaś moją odpowiedź odnośnie zgłoszenia do ubezpieczeń w firmie męża?

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Ja wpraszam się do mamy Szczawiową lubię, ale małż nie przepada za zielskiem więc osobiście nigdy nie robiłam. Ale w sumie bym zjadła
Ja w ogóle nie czuję się na tyle odważnie, żeby pokazać się na basenie i pewnie długo nie będę się czuła.
Co do ubezpieczenia, to przez te dni nie miałam nawet siły myśleć o takich rzeczach. Rozmawiałam z doradcą podatkowym jakieś pół roku temu i też powiedziała właśnie, żeby mąż zapisał mnie jako osobę współpacującą z firmą i zgłosił do ubezpieczenia. Tylko teraz nie bardzo wiem, co oznacza osoba wpółpracująca, bo to nie to samo co współwłaściciel (wtedy to społka cywilna by była) a nie to samo chyba co pracownik. I jutro mąż jedzie do zusu się dowiedzieć jeeszcze raz jak to jest dokładnie, bo na razie jestem zgłoszona do ubezpieczenia, ale jako członek rodziny.
Cytat:
Dobry wieczór

Ojej... Biedactwo... Mam nadzieję, że chociaż przynieśli Ci ulgę tym nacięciem.
To super!
A z ulgą, to nawet nie wiesz jak mi ulżyli..jakby mi dali drugie życie
Stary 2012-05-09, 20:48   #4488
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucam ciuszki z dziś - za całość dałam 11zł.
A mogę zabrać tą brązową sukienkę?
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Nicki chyba nie wszystkim
zależy jaki był "na starcie" niektórzy maja głębokie inni mniej ja miałam głęboki zawsze
Uff! Ja miałam głęboki, a teraz już mniej, ale ciągle w środku i wolę, żeby taki pozostał.
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Dostałam dziś rożek! I dwa prześcieradła do łóżeczka, dwa na przewijak, podkłady na materac i coś tam jeszcze
Wszystko od tej koleżanki, której córka spała w swoim łóżeczku dwa tygodnie, a potem przeniosła się do rodziców i tak już zostało
Świetne prezenty, tylko co Ty będziesz biedna kupować? Skoro już wszystko masz, to może powinnaś pomyśleć o tapczaniku? Za jakieś dwa lata będzie jak znalazł.

Cytat:
Musisz to uczcić!

Paula - za wyniki glukozy

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-05-09 o 20:50
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:49   #4489
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Mamuski
dostalam ochraniacz na kolyske,ale ja juz zamowilam dla swojej Marceli pod kolor pokoju.
chetnie oddam moze ktoras bedzie miec kolyske,i jej sie przyda???oczywiscie za darmo
Wow, tyle to ja nawet przed ciążą nie ważyłam. Chyba, że w podstawówce a ile masz wzrostu?
Stary 2012-05-09, 20:50   #4490
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

oj tam oj tam Był już taki jeden Oscar, co to latał w sukienkach

A tak się prezentuje wspomniany rożek. Sama bym pewnie kupiła inny (jakiś gładki), ale darowanemu koniowi...
mi się podoba
Cytat:
Dobry wieczór

super wiadomości!Leonek już duży chłopczyk
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:52   #4491
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Dobry wieczór

Super wieści!!!!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:53   #4492
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w ogóle nie czuję się na tyle odważnie, żeby pokazać się na basenie i pewnie długo nie będę się czuła.
Co do ubezpieczenia, to przez te dni nie miałam nawet siły myśleć o takich rzeczach. Rozmawiałam z doradcą podatkowym jakieś pół roku temu i też powiedziała właśnie, żeby mąż zapisał mnie jako osobę współpacującą z firmą i zgłosił do ubezpieczenia. Tylko teraz nie bardzo wiem, co oznacza osoba wpółpracująca, bo to nie to samo co współwłaściciel (wtedy to społka cywilna by była) a nie to samo chyba co pracownik. I jutro mąż jedzie do zusu się dowiedzieć jeeszcze raz jak to jest dokładnie, bo na razie jestem zgłoszona do ubezpieczenia, ale jako członek rodziny.
zaraz Ci napiszę na priv

Stary 2012-05-09, 20:53   #4493
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamuski
śliczny brzuszek a Ty szczuplutka jej 47kg
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:54   #4494
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
jestem jakas taka przemeczona coraz ciezej mi wszystko robic i jeszcze sie dobilam bo waga znowu pposzla do gry..wygladam juz jak slonica... juz nie wiem co mam robic zeby nie tyc jak widze wasz kilka kg to lape doly jak ja to zrzuce wszystko....
Jeśli będziesz karmić piersią, to bez problemu.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:56   #4495
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
W 9 tyg.

Witaj, widzę, że przeszłaś ciężką drogę, współczuję, u nas konkretnej diagnozy nie było, prawdopodobnie wada płodu.
Pozytywne nastawienie jest bardzo ważne, ciągle sobie to powtarzam[COLOR="Silver"]
To była fasolka jeszcze wtedy. Teraz już nic nie ma prawa się stac Karolciu więc czas na zakupy!
Cytat:
bravo

Cytat:
Mamuski
oo 47 kg ważyłam w 8 klasie podstawówki
Stary 2012-05-09, 20:57   #4496
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Mamuski

Brzuszek śliczny I tylko 47 kilo ważysz, masakra jak sobie pomyślę ile ważę więcej od Ciebie A tak z ciekawości ile masz wzrostu?

Stary 2012-05-09, 20:58   #4497
anna99302
Zadomowienie

A za pół godziny porodówka!
Stary 2012-05-09, 21:02   #4498
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Może uda mi się kawałek zobaczyć, bo potem tż będzie oglądał "Gwiezdne wojny"
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:04   #4499
karmeelek
Zadomowienie

Witajcie wieczorową porą!
phdwao dobre te jogurtowe magnum!
Irmusia super wieści! Gratuluję!
paulucha słodziutki brzucholek Ty chudzinka jesteś! Ile masz wzrostu? Co do ochraniacza to ja bym się uśmiechnęła bo kołyskę już mam taką drewnianą No chyba, że któraś bardziej potrzebuje a stoi kiepsko z kasą to niech pisze
I wiecie co? Dostałam poduchę od szwagierki! Takiego dużego rogala. Jaka to wygoda! Muszę tylko poszewkę wyprać (bo długo leżała schowana) ale od jutra to będzie chyba moja nowa miłość! Nawet mój mąż się do niej przymierzył już hihi
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:11   #4500
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
O to sobie obejrzę, bo nie mam męża
Dziewczyny, tak się objadałam i chyba za karę boli mnie teraz żołądek

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witajcie wieczorową porą!
phdwao dobre te jogurtowe magnum!
Irmusia super wieści! Gratuluję!
paulucha słodziutki brzucholek Ty chudzinka jesteś! Ile masz wzrostu? Co do ochraniacza to ja bym się uśmiechnęła bo kołyskę już mam taką drewnianą No chyba, że któraś bardziej potrzebuje a stoi kiepsko z kasą to niech pisze
I wiecie co? Dostałam poduchę od szwagierki! Takiego dużego rogala. Jaka to wygoda! Muszę tylko poszewkę wyprać (bo długo leżała schowana) ale od jutra to będzie chyba moja nowa miłość! Nawet mój mąż się do niej przymierzył już hihi
Ja narazie używam takiej zwykłej poduszki od kanapy, ale chętnie przytuliłabym takiego dużego rogala
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości