Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-14, 17:39   #1561
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Wiadomość od Stokroteczki!

"Paulinka urodziła się dziś o 13.30. 3170g i 54cm. Jesteśmy bardzo szczęśliwi. Miałam pewne kłopoty, ale opiszę potem. Poród sn."

Gratuluję!!!
super moje gratulacje.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:43   #1562
_Maya_
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Stokrotko gratulacje

Gaabiii koniec wolnego teraz poprosimy o poważną rozmowę z moją córką...ponegocjuj z nią, niech już się tak nie pindrzy tylko wychodzi do ludzi
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:44   #1563
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
Na wstępie gratulacje dla rozpakowanych mamuś
I trzymam kciuki za te nadal oczekujące

My 5 czerwca wyszliśmy ze szpitala, bo jeszcze robili małemu badania, ale wątkowe kciuki podziałały i wygląda na to, że wirus nie przeniknął przez łożysko czekamy jeszcze na wynik jednego badania, ale te najważniejsze czyli usg główki, okulistę i badania słuchu oraz krwi mamy szczęśliwie za sobą
W ogóle w szpitalu siedziałam już od 27 pojechałam z akcją skurczową po czym pani położna tak mnie zdenerwowała, że aż z tego wszystkiego skurcze ustały
Powiem Wam, że ten poród mocno zweryfikował moje pojęcie na temat bólu i jak pierwsze dziecko urodziłam bez jednego dźwięku tak tym razem przez 4 godziny kiedy młody pomimo rozwarcia nie chciał zejść do kanału rodnego wyłam jak dzikie zwierzę, pół szpitala mnie słyszało a jak w końcu zdecydował się zejść to myślałam, że zwieje z tego łóżka i prawie położną skopałam. Z tego bólu tak się sprężyłam, że młody w 10min był na świecie Ale za to jak położyli mi Leonka na brzuchu, takiego cieplutkiego uczucie nie do opisania
Przy pierwszym porodzie w ogóle nie czułam tego jak młoda schodziła ani bólu przy parciu.
Ale paradoksalnie ten poród mimo, że dużo cięższy będę wspominała dużo lepiej dzięki temu, że personel traktował mnie po ludzku
Miałam czyszczenie macicy w narkozie a nie tak jak ostatnim razem na żywca.
Nie zostałam nacięta, leciuteńko popękałam dzięki czemu 2 godziny po porodzie siedziałam po turecku i młodego karmiłam

Niestety praktycznie od pierwszego dnia zmagamy się z bólami brzuszka, ale i tak Leonek jest grzeczny pierwsze dni w domu to spał po 3-4 godziny jadł i dalej do spania także póki co to jestem w głębokim szoku, że mając takie dziecko można swobodnie wyjść do toalety bo Julka to 1 rok życia na rękach spędziła.

Co u Was pomaga na kolki? Nam lekarz kazał podawać espumisan, używamy jeszcze tego katetera rektalnego(a kiedyś się z tego śmiałam) herbatkę na brzuszek no i ja piję do tego mięte 2 razy dziennie

Niestety dalej męczymy się z pępkiem, bo posłuchałam położnej w szpitalu żeby stosować suchą pielęgnację no i teraz mam jadzi się to nam i w ogóle Przemywamy spirytusem teraz.
Czy maluszek którejś z Was miał zaklejany pępuszek plastrem? Bo my mamy się zgłosić na zaklejenie jak już kikut odpadnie
My jedziemy teraz spirytusem, ale o mały włos nie rozmoczyliśmy pępka i nie dopuściliśmy do jego zgnicia. Położna w poradni laktacyjnej jak zobaczyła malego pępek to powiedziała, że jest paskudny i kazała dwa razy dziennie rozmaczać i wymywać. I my tak robiliśmy. Jak pojechaliśmy z Mikołajaem na przegląd do szpitala po tygodniu i powiedzieliśmy to neonatolog to ona się za głowę złapała. Teraz spirytus i małemu pępek powoli odpada, ma 2i pół tygodnia.

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Leonek
Sliczny ,tfu tfu.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Te krostki mojej Hani mnie przerażają Najwięcej ma w okolicach oczu. Mam nadzieję, że Ją to nie swędzi Jak jutro będzie ich jeszcze więcej, to chyba zwariuję
Moje Serduszko kochane...

Wasze dzieciaczki też mają krostki?
Mikołaj też ma takie malutkie wokół oczu i na policzkach 4 znalazłam. Albo to jest trądzik albo uczulenie. Chyba jutro zadzwonię po położną.
Stary 2012-06-14, 18:25   #1564
cate_
Zadomowienie

Stokroteczko gratuluję !!!

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 18:27   #1565
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość

brawo
Super, Jeszcze tylko ja muszę urodzić i będzie git he he
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 18:28   #1566
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Te krostki mojej Hani mnie przerażają Najwięcej ma w okolicach oczu. Mam nadzieję, że Ją to nie swędzi Jak jutro będzie ich jeszcze więcej, to chyba zwariuję

mój ma takie małe kilka na nosku i lekarka powiedziała ze dzieci tak mają ze potem to zniknie
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 18:34   #1567
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

:przytu l:Współczuję... Szkoda maleńkiej...

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Super, Jeszcze tylko ja muszę urodzić i będzie git he he
Sama się nie zostałaś.
Stary 2012-06-14, 18:38   #1568
Efijy
Rozeznanie

Cytat:

"Paulinka urodziła się dziś o 13.30. 3170g i 54cm. Jesteśmy bardzo szczęśliwi. Miałam pewne kłopoty, ale opiszę potem. Poród sn."

Gratuluję!!!
gratulacje
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 18:41   #1569
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje!!!!!
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 19:00   #1570
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Stokrotko gratulacje

Gaabiii koniec wolnego teraz poprosimy o poważną rozmowę z moją córką...ponegocjuj z nią, niech już się tak nie pindrzy tylko wychodzi do ludzi
hmmm, no to chyba ciocia Gabi się wybierze do Twojej córeczki i sobie z nią porozmawia. Negocjacje nie wchodzą w grę, ma być tak jak mówię i koniec Możesz to małej przekazać. Niech się lepiej zastanowi, czy warto zwlekać i prowokować ciotkę

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
mój ma takie małe kilka na nosku i lekarka powiedziała ze dzieci tak mają ze potem to zniknie
kilka na nosku...u nas to już kolonie!!! Np. trzy krostki w kupie I takich kolonii np. dwie na powice...takiej malusiej powieczce Jutro spróbujemy się dostać do lekarza, którego wybraliśmy dla Hani. Może coś poradzi...
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 19:13   #1571
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm, no to chyba ciocia Gabi się wybierze do Twojej córeczki i sobie z nią porozmawia. Negocjacje nie wchodzą w grę, ma być tak jak mówię i koniec Możesz to małej przekazać. Niech się lepiej zastanowi, czy warto zwlekać i prowokować ciotkę

kilka na nosku...u nas to już kolonie!!! Np. trzy krostki w kupie I takich kolonii np. dwie na powice...takiej malusiej powieczce Jutro spróbujemy się dostać do lekarza, którego wybraliśmy dla Hani. Może coś poradzi...
dzięki

a co do krostek to może coś pokarmowego wyskoczyło? dobrze, ze idziecie do lekarza...może coś podpowie
kurcze, jak tu się takiego małego człowieka nauczyć...komunikacji zero, tylko trzeba się domyślać o co może chodzić
Stary 2012-06-14, 19:13   #1572
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]
Sama się nie zostałaś.
))nom
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 19:36   #1573
Tacca
Zakorzenienie

Ale mi coś w kark wlazło... Jakbym sobie mięsień nadciągnęła...
Truskawki zajadam... Chyba się na ciacho skuszę... Nuuuda...
Stary 2012-06-14, 19:40   #1574
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Jakie farby do scian polecacie??
pokoj mialby byc kawa z mlekiem a jedna sciana ciemniejsza cos ala czekolada.
Ta sciana czekoladowa moglabybyc taka lepsza, odbijajaca swiatlo czy jak to sie tam mowi :P
jak macie jakies propozycje mowcie.
z duluxa sa dobre? cynamonowy deser mi sie kolor podoba na sciane tylna...
albo kawowa pralinka z dekoral

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-06-14 o 19:51
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 19:50   #1575
houserka
Rozeznanie

hej
karozkasprawdzam codziennie prawie czy sie pojawisz na forum
gratuluje ślicznego chłopczyka, współczuje kolek...
z twojej relacji wynika, ze Kopernik to jednak dobry wybór(oprócz tej położnej), powiedz mi czy po porodzie byłaś na wieloosobowej sali z łazienką na zewnątrz? podobno w tym tygodniu skończyli remont porodówek, a sale poporodowe czekają na modernizacje.
PS.pozdrowienia dla wszystkich rozpakowanych mamuś i tych już nielicznych oczekujących na wielki dzień od mamuśki lipcowej
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 20:31   #1576
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Ta sciana czekoladowa moglabybyc taka lepsza, odbijajaca swiatlo czy jak to sie tam mowi :P
Ja zdecydowanie beckersa polecam. Siostra malowała duluxem i też zadowolona.
Stary 2012-06-14, 20:49   #1577
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ja, z polecenia Dziewczyn, malowałam tzn. panowie malowali farbami beckersa i jestem zadowolona.

Cytat:
dzięki

a co do krostek to może coś pokarmowego wyskoczyło? dobrze, ze idziecie do lekarza...może coś podpowie
kurcze, jak tu się takiego małego człowieka nauczyć...komunikacji zero, tylko trzeba się domyślać o co może chodzić
No dokładnie. Trzeba się uczyć małego człowieczka każdego dnia, minuta po minucie.
Pamiętam, jak jeszcze wszystkie byłyśmy w ciąży, to co chwilę któraś pisała, że już ma dosyć martwienia się o dzidziolka w brzuchu i chciałaby, żeby już się urodziło. Wtedy napisałam, że jak się urodzi, to dopiero będziemy się martwiły...u mnie się to sprawdza. Dużo bardziej martwię się o swoje dziecko teraz, kiedy jest już po drugiej stronie brzuszka.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 21:21   #1578
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Malowaliśmy Beckersem, Dekoralem i Duluxem.
Zdecydowanie Beckers.
Jeśli zdecydujesz się na Dekorala to nei kupuj tego, który "pachnie podczas malowania", bo przez miesiąc tego smrodu nie mogliśmy wykurzyć.

A tu dzisiejszy Maciej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7286.jpg (60,9 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7328.jpg (48,6 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7331.jpg (50,5 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7339.jpg (69,8 KB, 59 załadowań)

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 21:59   #1579
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja, z polecenia Dziewczyn, malowałam tzn. panowie malowali farbami beckersa i jestem zadowolona.

No dokładnie. Trzeba się uczyć małego człowieczka każdego dnia, minuta po minucie.
Pamiętam, jak jeszcze wszystkie byłyśmy w ciąży, to co chwilę któraś pisała, że już ma dosyć martwienia się o dzidziolka w brzuchu i chciałaby, żeby już się urodziło. Wtedy napisałam, że jak się urodzi, to dopiero będziemy się martwiły...u mnie się to sprawdza. Dużo bardziej martwię się o swoje dziecko teraz, kiedy jest już po drugiej stronie brzuszka.
Tak... Ja sobie wyobrażam jak się będę martwić, jak mały pójdzie do żłobka, potem do przedszkola, do szkoły... A studia w obcym mieście...? A potem dorosłe samodzielne życie, założenie rodziny... Wkopałyśmy się dziewczyny w zmartwienia do końca życia...
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A tu dzisiejszy Maciej
Maciej ma już takie świadome spojrzenie!

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Moje małe po dzisiejszych próbach wywoławczych jest bardzo spokojne, czasem nóżką ruszy... Albo tyłeczek wypnie... Skurczy brak, jakichkolwiek boleści (poza karkiem) brak... W sobotę musi w ogródek pójdę.
Stary 2012-06-14, 22:02   #1580
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Tak... Ja sobie wyobrażam jak się będę martwić, jak mały pójdzie do żłobka, potem do przedszkola, do szkoły... A studia w obcym mieście...? A potem dorosłe samodzielne życie, założenie rodziny... Wkopałyśmy się dziewczyny w zmartwienia do końca życia...
dobrze powiedziane
jak ja taką "malutką córeczkę" wypuszczę z domu na imprezę? przecież zawał ze stresu murowany

_agata ale fajny ten Wasz syn
coraz bardziej nie mogę doczekać się swojego dziecka jak się tak na Wasze napatrzę...

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2012-06-14 o 22:09
Stary 2012-06-14, 22:03   #1581
Tacca
Zakorzenienie

Może chociaż się wyśpię...

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
dobrze powiedziane
jak ja taką "malutką córeczkę" wypuszczę z domu na imprezę? przecież zawał ze stresu murowany
Ja się boję o pierwszych randkach pomyśleć...
Stary 2012-06-14, 23:03   #1582
zaaaabcia
Zakorzenienie

Witajcie , my dzisiaj wrocilismy ze szpitala do domku Zdjecia naszego Dominika. Jutro postaram sie napisac jak wygladal u mnie porod .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN8607.jpg (104,4 KB, 86 załadowań)

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 23:16   #1583
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Witajcie , my dzisiaj wrocilismy ze szpitala do domku Zdjecia naszego Dominika. Jutro postaram sie napisac jak wygladal u mnie porod .
no przecież od razu widać, ze to żabciowy syn! śliczny jest i taki malutki jeszcze raz gratuluję
Stary 2012-06-14, 23:26   #1584
_millena
Zadomowienie

dzisiaj byla położna środowiskowa. fajna babka, ale .. mam mieszane uczucia. szczegolnie odnosnie diety. w zasadzie z tego co mówiła, to powinnam jeść chleb z masłem no bo tak :
- jesli mleko, to tylko do południa i przegotowane , bo podgrzane z kartonu lub zimne do kawy (oczywiscie zbożowej) będzie nieodpowiednie
- zupę pomidorową z dzisiaj kazała wylać lub oddać męzowi w całości
- jabłka tylko gotowane i na pewno bez skórki (wcinałam całe jabłka)
- zupy kleikowate - tj zagęszczone ryżem, makaronem lub kaszą
- mięso bezdyskusyjnie gotowane lub duszone
- odstawić całkowicie ser zółty
- zero soków
- no i wszystko to co juz wiemy , zero słodyczy, zero warzyw z rodziny kapustnych, nic wzdymającego , kwaśnego
- jeśli będę mieć JA wzdęcia, mam wziać espumisan.

a poza tym to kazała odciągać skórkę na siusiaku, ona twierdzi że to nie napletek tylko... ujście cewki moczowej, które mały ma zatkane.... i kazała podciągać skórkę do góry podczas kąpieli....
sama nie wiem
co myślicie???

poza tym powiedziała że Borys ma ładną główkę, wygląda jakby byla po cesarskim cięciu, a nie po porodzie naturalnym. nie miała wagi, ale mówi, że na jej oko to juz jest cięzszy niż 3500g i że taki okrągły, widać że nie jest głodzony - ja nie wiem gdzie ona bywa i kto głodzi dzieci
kazała go dokarmiać jednak, bo jak zobaczyła, że on cały czas na cycu u mnie , siedziała dość długo, a on wciaż na cycu, co go odstawiłam to szukał dalej. zmacała cyce, powiedziała, ze faktycznie jakieś za miękkie. ścisneła, pokarm był... ale powiedziała, że skoro nie chce spać zbyt długo , bo np dzisiaj mialam go na cycu dosłownie od 9tej do 14tej, to mam go dokarmiać, bo te moje cycki nawet nie zdaza naprodukować nowego pokarmu jak on tak będzie wiecznie wisiał.

no i mam pytanie do mam dokarmiających i na butli - w jaki sposob sterylizujecie butelki ? na razie mam 4 szt i je gotuję raz dziennie. ale powiem szczerze że mi się nie chce chcialam kupic sterylizator do mikrofali, ale avent ma srednice 28cm a ja mam dokladnie taką mikrofale i boję się, ze jak włoże przedmiot o tej samej srednicy, to nie bedzie sie krecic bo będzie za duży ten pojemnik, a nie mam od kogo pozyczyć zeby sprawdzić. raczej chcialabym odejśc od butelek, wiec troche mi szkoda kupować sterylizator parowy czy jak on sie tam zwie, w kazdym razie ten drozszy. w szpitalu widzialam ze dziewczyny po prostu wrzucały te butle lub laktatory do miski z wrzątkiem i czekały parę minut. ale czytalam na forach, ze to na prawde trzeba uważać z tymi bakteriami i raczej polecają porządną sterylizację ( sprzęt lub gotowanie butelek).

młodemu schodzi skórka.. nie wiem.. moze mam złą oliwkę ? bo taki ma łapki wysuszone i stopki. z brzuszka juz zeszła.
jak jest u was?? (albo było)

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
mnie już trzeci tydzień minął i nadal bola, ale jest na pewno lepiej niż na samym początku, łatwiej mi się karmi z prawej piersi, z lewej gorzej, ale jak mały dziąsłami przywali to można zemdleć. Ogólnie trudniej się karmi mając wielkie cyce, trzeba dziecku zmiażdżyć brodawkę żeby chwyciło, taka mała buzia a taki wielki cyc, większy od głowy

loksa gratuluje
to samo powiedziałam dzisiaj męzowi, że te cyce mam tak wielkie, ze nawet głowa dziecka jest od nich mniejsza. poza tym są takie ciezkie, ze jak karmie spod pachy to mam wrazenie ze udusze piersia to dziecko, bo mu sie troszke na klatce opiera. wiec juz nie karmie spod piersi

a gdzie kupowałaś staniki ?

Gabipryszcze usunie sie w photoshopie mój od urodzenia ma 3 szt takich kaszaczków na nosku i jedną sztukę na czole. ale nie roznosi sie to, wręcz przeciwnie, mam wrażenie że zanika.

karozka ja nie slyszalam o zaklejaniu pepka.
Leonek słodziutki .

fonn haha nic nie wiem, mialam sie wybrać w przyszłym tygodniu z drącym dzieckiem, wówczas na pewno ktoś mnie wysłucha i szybko obsłuży ale jak będziesz coś wiedzieć to chętnie poczytam. w każdym razie jedna ksiegowa doradziła mi , zeby w sumie to nie pytać w zusie, tylko u doradcy podatkowego, on po prostu poda nam podstawę prawną i będę mieć w razie co czarno na białym dlaczego można tak a nie inaczej.
więc zamierzam skorzystać z takiej usługi.

stokrotko - gratulacje

Cytat:
z gotowych farb polecam duluxa, dobrze kryje.. w zasadzie, każda farba gotowa dobrze kryje, wiec tu kierowałabym sie raczej kolorami a nie marką i wybierala miedzy dekoralem a duluxem tak jak piszesz.
jesli chodzi o farby z mieszalnika to tez polecam duluxa, albo tikkurillę. w tikkurilli kolory na bazie C mają gorsze krycie, czyli wszelkie żółcie i zielenie. Trzeba położyć ze 4 warstwy zeby było tak jak trzeba. Ale pozostałe kolory, nawet te intensywne są super wydaje, wystarczą dwie warstwy spokojnie.

beckers to to samo co tikkurilla, ten sam producent, spece od farb twierdzą, że jednak tikkurilla lepsiejsza jakościowo.

świetne są jeszcze, ale droższe , farby flugger i para.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 23:37   #1585
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Kism kochana Wszystkiego co najlepsze,pociechy z dzieci i męża
Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Kism, stoo lat, stooo lat!!!
Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Kism, wszystkiego najlepszego urodzinowo!!
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Kism - Wszystkiego naj, naj, najlepszego!!! samych radości i spełnienia marzeń!!!
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
kism - Spełnienia marzeń oraz pociechy z dzieci i męża 100 lat!!!
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
KISM STOOOOOOOOOO LAT , DUZO RADOSCI I USMIECHU!!!
Cytat:
Kism, urodzinki masz? Wszystkiego najlepszego!!! Spełnienia marzeń i dużo miłości!!!
Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Kism sto lat
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Kims, Andzya wszystkiego dobrego.
Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
kism - wszystkiego naj!!:r oza:
Dziękuję ogromnie! Jak to miło tyle życzeń dostać

ladybird, stokroteczko, loksa, gratulacjeeeee!

Była dziś u nas położna. Popytałam ją o różne rzeczy. Powiedziała, że zachowanie Kaja to niekoniecznie kolka, może po prostu wzdęcia (czy to nie to samo w zasadzie? ). W każdym razie skoro Espumisan pomaga, to mam go dawać dalej.
Poza tym wiele z Was pisze o jakichś krostkach na buzi. Kajko też ma taką drobniuteńką kaszkę głównie na czole, wokół oczu, w stronę uszu tak troszkę. Nasza położna powiedziała, że to nic, że to i tak bardzo ładna buźka i to na pewno nie od mojej diety, więc żebym się nie martwiła

Timii, ja też mam takie uczucie mrowienia, nawet lekko bolesne po bokach piersi przez chwilę, jak mleko zaczyna szybciej wypływać. Z tego co kojarzę to normalne Zresztą poprzednio też tak miałam

millena, to schodzenie skórki jest normalne! Spokojnie smarujcie się dalej tą samą oliwką
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 23:40   #1586
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
no przecież od razu widać, ze to żabciowy syn! śliczny jest i taki malutki jeszcze raz gratuluję
hehe no zabka musi sie prezentowac

kims - wszystkiego najlepszego!!!

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 23:53   #1587
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
dzisiaj byla położna środowiskowa. fajna babka, ale .. mam mieszane uczucia. szczegolnie odnosnie diety. w zasadzie z tego co mówiła, to powinnam jeść chleb z masłem no bo tak :
- jesli mleko, to tylko do południa i przegotowane , bo podgrzane z kartonu lub zimne do kawy (oczywiscie zbożowej) będzie nieodpowiednie
- zupę pomidorową z dzisiaj kazała wylać lub oddać męzowi w całości
- jabłka tylko gotowane i na pewno bez skórki (wcinałam całe jabłka)
- zupy kleikowate - tj zagęszczone ryżem, makaronem lub kaszą
- mięso bezdyskusyjnie gotowane lub duszone
- odstawić całkowicie ser zółty
- zero soków
- no i wszystko to co juz wiemy , zero słodyczy, zero warzyw z rodziny kapustnych, nic wzdymającego , kwaśnego
- jeśli będę mieć JA wzdęcia, mam wziać espumisan.

a poza tym to kazała odciągać skórkę na siusiaku, ona twierdzi że to nie napletek tylko... ujście cewki moczowej, które mały ma zatkane.... i kazała podciągać skórkę do góry podczas kąpieli....
sama nie wiem
co myślicie???

poza tym powiedziała że Borys ma ładną główkę, wygląda jakby byla po cesarskim cięciu, a nie po porodzie naturalnym. nie miała wagi, ale mówi, że na jej oko to juz jest cięzszy niż 3500g i że taki okrągły, widać że nie jest głodzony - ja nie wiem gdzie ona bywa i kto głodzi dzieci
kazała go dokarmiać jednak, bo jak zobaczyła, że on cały czas na cycu u mnie , siedziała dość długo, a on wciaż na cycu, co go odstawiłam to szukał dalej. zmacała cyce, powiedziała, ze faktycznie jakieś za miękkie. ścisneła, pokarm był... ale powiedziała, że skoro nie chce spać zbyt długo , bo np dzisiaj mialam go na cycu dosłownie od 9tej do 14tej, to mam go dokarmiać, bo te moje cycki nawet nie zdaza naprodukować nowego pokarmu jak on tak będzie wiecznie wisiał.
millenko,ja też mam mieszane uczucia... nie wiem, ja bym z rezerwą podchodziła do tego co mówi. mam wrażenie że wogóle nie zależy jej żebyś karmiła naturalnie, a to o napletku to wogóle dziwne... zapytaj o to pediatrę, ja bym była sceptyczna co do jej opinii.

Maloka, widzę cię, powiedz co u ciebie

oczywiście gratuluję wszystkim nowym mamusiom i dla kism wszystkiego co najlepszee!

Edytowane przez missmalezji
Czas edycji: 2012-06-14 o 23:54
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 06:37   #1588
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Śliczny! Jeszcze raz gratuluję!

Witam z rana!
U nas ciemno i zimno...
Stary 2012-06-15, 06:51   #1589
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
millenko,ja też mam mieszane uczucia... nie wiem, ja bym z rezerwą podchodziła do tego co mówi. mam wrażenie że wogóle nie zależy jej żebyś karmiła naturalnie, a to o napletku to wogóle dziwne... zapytaj o to pediatrę, ja bym była sceptyczna co do jej opinii.
w poniedzialek idziemy do pediatry to sie dowiem wszystkiego w kwestii napletka, nie wydaje mi sie zeby Borys miał zawężone ujście cewki... ale ja sie na tym nie znam.
co do karmienia piersią, nie wiem , mialam wrazenie, ze ona mnie namawia na karmienie, mowila ze synek pięknie sie dosysa, ze super ze tak kocha piers ( no ja nie wiem czy tak super, bo żywcem nie mogę nic zrobić poza wyjmowaniem raz jednego raz drugiego cyca, wczoraj oproznił je do ostatniej kropli, a i tak go trzeba było zapchać jeszcze butlą... ), tylko wciaż mówiła, że on jest jeszcze malutki i ze trzeba przynajmniej do miesiąca uważać bardzo na jedzenie, bo przecież to taka kruszynka i że ona by nie ryzykowała, wiec wzbudziła we mnie znów uczucie wyrodnej matki, która to sie nie przejmuje ze zupa pomidorowa lub 1szt ptasiego mleczka może zaszkodzić dziecku jak jej powiedziałam, ze walnełam sobie rano po karmieniu kawę rozpuszczalną z mlekiem, bo mnie tak łeb naparzał, że nawet paracetamol nie pomagał, to tak popatrzyła na mnie szerokimi oczami ze zdziwieniem , a potem zakazała pić kawę.
No i ja sobie tak pomysllaam, ze moze faktycznie, raz ze kawa z rana, dwa ta zupa pomidorowa, to i dziecko wczoraj do poludnia faktycznie bylo inne. w zasadzie to caly dzien bylo męczące. nie zasnał mi od 9 do 14 , potem popoludnie też było mega marudne, aż do kąpieli, po kąpieli padł , w nocy wstał koło 3ciej , tż go nakarmił z butli bo ja powiedziałam, ze nie dam rady sie podnieśc po całym dniu na wysokich obrotach , potem wstał po 5tej , nakarmiłam z cyca i wlasnie spi, ale oczywiscie w lozku... bo w lozeczku się kręcił i kwękał.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 07:06   #1590
anulka4771
Wtajemniczenie

agata Twój Maciej wymiata
zabciu piękny kawaler

wstalam o 6 i jestem wyspana,pobudki standardowo o 24,3 i 6

Jesli chodzi o krostki na buzce,mój Szymon też ma.powiem szczerze że nie jest to za ładneNo i oczywiście komentarze na spacerze że ma krostki,że pewnie coś zjadłam z takim oburzeniem jakbym coś temu dziecku zrobiłatylko ze nie karmie cycem Ale czytałam wątki innych mamuś,pewna mama poleciła krem Oilantum Soft mi sie zaświeciło światełko,że mam tego kremu próbkęSmaruję buzkę rano i wieczorem narazie przez dwa dni i widzę poprawę,krostki stały się wyblakłe,tak jakby było ich mniej.No i skóra na twarzy Szymona jest teraz piękna,dobrze nawilzona,nie odstają już mu jakieś strzępy skóryMuszę kupić go w aptece bo u mnie się sprawdza jak narazie.

A no i Filipa zostawiłam dzisiaj w domciu,ma katar i kaszledwa tyg dziecko było zdrowe i zaś się zaczyna i chyba już go nie puszczę do przedszkola w tym roku to i tak tylko parę dni zostało.

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Cytat:
w poniedzialek idziemy do pediatry to sie dowiem wszystkiego w kwestii napletka, nie wydaje mi sie zeby Borys miał zawężone ujście cewki... ale ja sie na tym nie znam.
co do karmienia piersią, nie wiem , mialam wrazenie, ze ona mnie namawia na karmienie, mowila ze synek pięknie sie dosysa, ze super ze tak kocha piers ( no ja nie wiem czy tak super, bo żywcem nie mogę nic zrobić poza wyjmowaniem raz jednego raz drugiego cyca, wczoraj oproznił je do ostatniej kropli, a i tak go trzeba było zapchać jeszcze butlą... ), tylko wciaż mówiła, że on jest jeszcze malutki i ze trzeba przynajmniej do miesiąca uważać bardzo na jedzenie, bo przecież to taka kruszynka i że ona by nie ryzykowała, wiec wzbudziła we mnie znów uczucie wyrodnej matki, która to sie nie przejmuje ze zupa pomidorowa lub 1szt ptasiego mleczka może zaszkodzić dziecku jak jej powiedziałam, ze walnełam sobie rano po karmieniu kawę rozpuszczalną z mlekiem, bo mnie tak łeb naparzał, że nawet paracetamol nie pomagał, to tak popatrzyła na mnie szerokimi oczami ze zdziwieniem , a potem zakazała pić kawę.
No i ja sobie tak pomysllaam, ze moze faktycznie, raz ze kawa z rana, dwa ta zupa pomidorowa, to i dziecko wczoraj do poludnia faktycznie bylo inne. w zasadzie to caly dzien bylo męczące. nie zasnał mi od 9 do 14 , potem popoludnie też było mega marudne, aż do kąpieli, po kąpieli padł , w nocy wstał koło 3ciej , tż go nakarmił z butli bo ja powiedziałam, ze nie dam rady sie podnieśc po całym dniu na wysokich obrotach , potem wstał po 5tej , nakarmiłam z cyca i wlasnie spi, ale oczywiscie w lozku... bo w lozeczku się kręcił i kwękał.
Zupy pomidorowej nie możnaJa sie nią opychałam,po Filipie i teraz.Zresztą jadłam pomidorówkę i rosół,barszcz czerwony na zmianę

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości