|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
|
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Stokrotko gratulacje
![]() Gaabiii koniec wolnego teraz poprosimy o poważną rozmowę z moją córką...ponegocjuj z nią, niech już się tak nie pindrzy tylko wychodzi do ludzi
|
|
|
|
#1563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sliczny ,tfu tfu. Mikołaj też ma takie malutkie wokół oczu i na policzkach 4 znalazłam. Albo to jest trądzik albo uczulenie. Chyba jutro zadzwonię po położną.
|
|
#1564 |
|
Zadomowienie
|
Stokroteczko gratuluję !!!
|
#1565 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1566 |
|
Rozeznanie
|
mój ma takie małe kilka na nosku i lekarka powiedziała ze dzieci tak mają ze potem to zniknie
|
|
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :przytu l: Współczuję... Szkoda maleńkiej... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Sama się nie zostałaś.
|
|
|
|
|
#1568 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możesz to małej przekazać. Niech się lepiej zastanowi, czy warto zwlekać i prowokować ciotkę Cytat:
I takich kolonii np. dwie na powice...takiej malusiej powieczce Jutro spróbujemy się dostać do lekarza, którego wybraliśmy dla Hani. Może coś poradzi...
|
||
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do krostek to może coś pokarmowego wyskoczyło? dobrze, ze idziecie do lekarza...może coś podpowie kurcze, jak tu się takiego małego człowieka nauczyć...komunikacji zero, tylko trzeba się domyślać o co może chodzić
|
|
|
|
|
#1572 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi coś w kark wlazło... Jakbym sobie mięsień nadciągnęła...
![]() Truskawki zajadam... Chyba się na ciacho skuszę... Nuuuda... |
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie farby do scian polecacie??
pokoj mialby byc kawa z mlekiem a jedna sciana ciemniejsza cos ala czekolada. Ta sciana czekoladowa moglabybyc taka lepsza, odbijajaca swiatlo czy jak to sie tam mowi :P jak macie jakies propozycje mowcie. z duluxa sa dobre? cynamonowy deser mi sie kolor podoba na sciane tylna... albo kawowa pralinka z dekoral
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-14 o 19:51 |
|
|
|
#1575 |
|
Rozeznanie
|
hej
karozkasprawdzam codziennie prawie czy sie pojawisz na forum ![]() gratuluje ślicznego chłopczyka , współczuje kolek...z twojej relacji wynika, ze Kopernik to jednak dobry wybór(oprócz tej położnej), powiedz mi czy po porodzie byłaś na wieloosobowej sali z łazienką na zewnątrz? podobno w tym tygodniu skończyli remont porodówek, a sale poporodowe czekają na modernizacje. PS.pozdrowienia dla wszystkich rozpakowanych mamuś i tych już nielicznych oczekujących na wielki dzień |
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja, z polecenia Dziewczyn, malowałam tzn. panowie malowali
farbami beckersa i jestem zadowolona.Cytat:
Pamiętam, jak jeszcze wszystkie byłyśmy w ciąży, to co chwilę któraś pisała, że już ma dosyć martwienia się o dzidziolka w brzuchu i chciałaby, żeby już się urodziło. Wtedy napisałam, że jak się urodzi, to dopiero będziemy się martwiły...u mnie się to sprawdza. Dużo bardziej martwię się o swoje dziecko teraz, kiedy jest już po drugiej stronie brzuszka. |
|
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie Beckers. Jeśli zdecydujesz się na Dekorala to nei kupuj tego, który "pachnie podczas malowania", bo przez miesiąc tego smrodu nie mogliśmy wykurzyć. ![]() A tu dzisiejszy Maciej
|
|
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maciej ma już takie świadome spojrzenie! ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Moje małe po dzisiejszych próbach wywoławczych jest bardzo spokojne, czasem nóżką ruszy... Albo tyłeczek wypnie... Skurczy brak, jakichkolwiek boleści (poza karkiem ) brak... W sobotę musi w ogródek pójdę. |
|
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja taką "malutką córeczkę" wypuszczę z domu na imprezę? przecież zawał ze stresu murowany ![]() _agata ale fajny ten Wasz syn coraz bardziej nie mogę doczekać się swojego dziecka jak się tak na Wasze napatrzę... Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2012-06-14 o 22:09 |
|
|
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Może chociaż się wyśpię...
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie , my dzisiaj wrocilismy ze szpitala do domku
Zdjecia naszego Dominika. Jutro postaram sie napisac jak wygladal u mnie porod .
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1584 | ||
|
Zadomowienie
|
dzisiaj byla położna środowiskowa. fajna babka, ale .. mam mieszane uczucia. szczegolnie odnosnie diety. w zasadzie z tego co mówiła, to powinnam jeść chleb z masłem
no bo tak : - jesli mleko, to tylko do południa i przegotowane , bo podgrzane z kartonu lub zimne do kawy (oczywiscie zbożowej) będzie nieodpowiednie - zupę pomidorową z dzisiaj kazała wylać lub oddać męzowi w całości - jabłka tylko gotowane i na pewno bez skórki (wcinałam całe jabłka) - zupy kleikowate - tj zagęszczone ryżem, makaronem lub kaszą - mięso bezdyskusyjnie gotowane lub duszone - odstawić całkowicie ser zółty - zero soków - no i wszystko to co juz wiemy , zero słodyczy, zero warzyw z rodziny kapustnych, nic wzdymającego , kwaśnego - jeśli będę mieć JA wzdęcia, mam wziać espumisan. a poza tym to kazała odciągać skórkę na siusiaku, ona twierdzi że to nie napletek tylko... ujście cewki moczowej, które mały ma zatkane.... i kazała podciągać skórkę do góry podczas kąpieli.... sama nie wiem co myślicie??? poza tym powiedziała że Borys ma ładną główkę, wygląda jakby byla po cesarskim cięciu, a nie po porodzie naturalnym. nie miała wagi, ale mówi, że na jej oko to juz jest cięzszy niż 3500g i że taki okrągły, widać że nie jest głodzony - ja nie wiem gdzie ona bywa i kto głodzi dzieci kazała go dokarmiać jednak, bo jak zobaczyła, że on cały czas na cycu u mnie , siedziała dość długo, a on wciaż na cycu, co go odstawiłam to szukał dalej. zmacała cyce, powiedziała, ze faktycznie jakieś za miękkie. ścisneła, pokarm był... ale powiedziała, że skoro nie chce spać zbyt długo , bo np dzisiaj mialam go na cycu dosłownie od 9tej do 14tej, to mam go dokarmiać, bo te moje cycki nawet nie zdaza naprodukować nowego pokarmu jak on tak będzie wiecznie wisiał. no i mam pytanie do mam dokarmiających i na butli - w jaki sposob sterylizujecie butelki ? na razie mam 4 szt i je gotuję raz dziennie. ale powiem szczerze że mi się nie chce chcialam kupic sterylizator do mikrofali, ale avent ma srednice 28cm a ja mam dokladnie taką mikrofale i boję się, ze jak włoże przedmiot o tej samej srednicy, to nie bedzie sie krecic bo będzie za duży ten pojemnik, a nie mam od kogo pozyczyć zeby sprawdzić. raczej chcialabym odejśc od butelek, wiec troche mi szkoda kupować sterylizator parowy czy jak on sie tam zwie, w kazdym razie ten drozszy. w szpitalu widzialam ze dziewczyny po prostu wrzucały te butle lub laktatory do miski z wrzątkiem i czekały parę minut. ale czytalam na forach, ze to na prawde trzeba uważać z tymi bakteriami i raczej polecają porządną sterylizację ( sprzęt lub gotowanie butelek). młodemu schodzi skórka.. nie wiem.. moze mam złą oliwkę ? bo taki ma łapki wysuszone i stopki. z brzuszka juz zeszła. jak jest u was?? (albo było) Cytat:
![]() a gdzie kupowałaś staniki ? ![]() Gabipryszcze usunie sie w photoshopie mój od urodzenia ma 3 szt takich kaszaczków na nosku i jedną sztukę na czole. ale nie roznosi sie to, wręcz przeciwnie, mam wrażenie że zanika. karozka ja nie slyszalam o zaklejaniu pepka. Leonek słodziutki . fonn haha nic nie wiem, mialam sie wybrać w przyszłym tygodniu z drącym dzieckiem, wówczas na pewno ktoś mnie wysłucha i szybko obsłuży ale jak będziesz coś wiedzieć to chętnie poczytam. w każdym razie jedna ksiegowa doradziła mi , zeby w sumie to nie pytać w zusie, tylko u doradcy podatkowego, on po prostu poda nam podstawę prawną i będę mieć w razie co czarno na białym dlaczego można tak a nie inaczej. więc zamierzam skorzystać z takiej usługi. stokrotko - gratulacje Cytat:
jesli chodzi o farby z mieszalnika to tez polecam duluxa, albo tikkurillę. w tikkurilli kolory na bazie C mają gorsze krycie, czyli wszelkie żółcie i zielenie. Trzeba położyć ze 4 warstwy zeby było tak jak trzeba. Ale pozostałe kolory, nawet te intensywne są super wydaje, wystarczą dwie warstwy spokojnie. beckers to to samo co tikkurilla, ten sam producent, spece od farb twierdzą, że jednak tikkurilla lepsiejsza jakościowo. świetne są jeszcze, ale droższe , farby flugger i para. |
||
|
|
|
#1585 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ladybird, stokroteczko, loksa, gratulacjeeeee! ![]() Była dziś u nas położna. Popytałam ją o różne rzeczy. Powiedziała, że zachowanie Kaja to niekoniecznie kolka, może po prostu wzdęcia (czy to nie to samo w zasadzie? ). W każdym razie skoro Espumisan pomaga, to mam go dawać dalej.Poza tym wiele z Was pisze o jakichś krostkach na buzi. Kajko też ma taką drobniuteńką kaszkę głównie na czole, wokół oczu, w stronę uszu tak troszkę. Nasza położna powiedziała, że to nic, że to i tak bardzo ładna buźka i to na pewno nie od mojej diety, więc żebym się nie martwiła ![]() Timii, ja też mam takie uczucie mrowienia, nawet lekko bolesne po bokach piersi przez chwilę, jak mleko zaczyna szybciej wypływać. Z tego co kojarzę to normalne ![]() millena, to schodzenie skórki jest normalne! Spokojnie smarujcie się dalej tą samą oliwką
|
||
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kims - wszystkiego najlepszego!!!
|
|
|
#1587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maloka, widzę cię, powiedz co u ciebie ![]() oczywiście gratuluję wszystkim nowym mamusiom i dla kism wszystkiego co najlepszee!
Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-06-14 o 23:54 |
|
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam z rana! ![]() U nas ciemno i zimno... |
|
|
|
|
#1589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do karmienia piersią, nie wiem , mialam wrazenie, ze ona mnie namawia na karmienie, mowila ze synek pięknie sie dosysa, ze super ze tak kocha piers ( no ja nie wiem czy tak super, bo żywcem nie mogę nic zrobić poza wyjmowaniem raz jednego raz drugiego cyca, wczoraj oproznił je do ostatniej kropli, a i tak go trzeba było zapchać jeszcze butlą... ), tylko wciaż mówiła, że on jest jeszcze malutki i ze trzeba przynajmniej do miesiąca uważać bardzo na jedzenie, bo przecież to taka kruszynka i że ona by nie ryzykowała, wiec wzbudziła we mnie znów uczucie wyrodnej matki, która to sie nie przejmuje ze zupa pomidorowa lub 1szt ptasiego mleczka może zaszkodzić dziecku No i ja sobie tak pomysllaam, ze moze faktycznie, raz ze kawa z rana, dwa ta zupa pomidorowa, to i dziecko wczoraj do poludnia faktycznie bylo inne. w zasadzie to caly dzien bylo męczące. nie zasnał mi od 9 do 14 , potem popoludnie też było mega marudne, aż do kąpieli, po kąpieli padł , w nocy wstał koło 3ciej , tż go nakarmił z butli bo ja powiedziałam, ze nie dam rady sie podnieśc po całym dniu na wysokich obrotach , potem wstał po 5tej , nakarmiłam z cyca i wlasnie spi, ale oczywiscie w lozku... bo w lozeczku się kręcił i kwękał. |
|
|
|
|
#1590 | |
|
Wtajemniczenie
|
agata Twój Maciej wymiata
![]() zabciu piękny kawaler ![]() wstalam o 6 i jestem wyspana,pobudki standardowo o 24,3 i 6 ![]() Jesli chodzi o krostki na buzce,mój Szymon też ma.powiem szczerze że nie jest to za ładne tylko ze nie karmie cycem Ale czytałam wątki innych mamuś,pewna mama poleciła krem Oilantum Soft mi sie zaświeciło światełko,że mam tego kremu próbkę Smaruję buzkę rano i wieczorem narazie przez dwa dni i widzę poprawę,krostki stały się wyblakłe,tak jakby było ich mniej.No i skóra na twarzy Szymona jest teraz piękna,dobrze nawilzona,nie odstają już mu jakieś strzępy skóry Muszę kupić go w aptece bo u mnie się sprawdza jak narazie.A no i Filipa zostawiłam dzisiaj w domciu,ma katar i kaszle dwa tyg dziecko było zdrowe i zaś się zaczyna i chyba już go nie puszczę do przedszkola w tym roku to i tak tylko parę dni zostało.---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
Ja sie nią opychałam,po Filipie i teraz.Zresztą jadłam pomidorówkę i rosół,barszcz czerwony na zmianę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

Jesteśmy bardzo szczęśliwi. Miałam pewne kłopoty, ale opiszę potem. Poród sn." 

teraz poprosimy o poważną rozmowę z moją córką...ponegocjuj z nią, niech już się tak nie pindrzy tylko wychodzi do ludzi

a jak w końcu zdecydował się zejść to myślałam, że zwieje z tego łóżka i prawie położną skopałam. Z tego bólu tak się sprężyłam, że młody w 10min był na świecie
Ale za to jak położyli mi Leonka na brzuchu, takiego cieplutkiego uczucie nie do opisania

Przemywamy spirytusem teraz.
Najwięcej ma w okolicach oczu. Mam nadzieję, że Ją to nie swędzi 

I takich kolonii np. dwie na powice...takiej malusiej powieczce