|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
millenka jesteś kobietą pełną sprzeczności
podejrzewam,że jeszcze hormony Tobą rządzą, raz piszesz,że żałujesz dziecka,a chwilę potem,że serce Ci się kraje jak płacze. A tak na prawdę bardzo go kochasz,tylko jeszcze inaczej to wszystko odczuwasz Ja nie mogę sobie wybaczyć aż do teraz,że jak przewieźli Antosia ze szpitala w którym rodziłam na chirurgię,to było w poniedziałek(urodziłam w niedzielę) to przyszliśmy z mężem do niego po południu,posiedzieliśmy 15 minut i poszliśmy... Do tej pory nie umiem sobie tego wytłumaczyć,nie potrafię zrozumieć co mną wtedy kierowało... Mam tak okrutne wyrzuty sumienia,że głowa mała. Dzień później był operowany i już byłam z nim do oporu,ale ten jeden dzień...Czuje się jakbym go olała,zostawiłam go małego,bezbronnego z obcymi ludźmi w szpitalu Sama lewdo żyłam,ale to mnie pod żadnym pozorem nie tłumaczy.
|
#4112 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
No mam nadzieję, że będzie się dobrze goić
No i będzie łatwiej zakładać pieluchę
|
|
|
|
#4113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Patrzę na niego i sobie myślę, że jest piękny i uroczy, ale jak przychodzi czas kiedy się nie rozumiemy, albo ja chce coś zrobić a on mnie ogranicza albo nie pozwala (ot chocby pojsc do ubikacji czy się wykąpać, bo drze japiszona tak, ze aż się zanosi), to po prostu mam ochotę oddać go cyganom. Wtedy to właśnie nachodzą mnie myśli typu "po co mi to było, przecież było nam tak wspaniale" (tzn mnie było wspaniale, bo mąz od kilku lat mowił o dziecku, twierdząc , że będzie jeszcze wspanialej). niestety wiecej razy mysłe negatywnie w ciagu dnia niż pozytywnie przez co na prawde robie sie zgorzkniała straaaaaaasznie. i do tego mam jakies nerwy od wczoraj mega, takie troche PMSowe jak przed okresem, jesli jeszcze do tego mi dojdzie @ to po prostu i jest mi tak mega głupio , bo zawsze po takiej akcji powracają mysli o tych jego nereczkach, ze cholera wie co to jest i jak to sie wszystko skonczy a ja tu po prostu takie glupoty mysle i gadam. boże niech ten połog już definitywnie sie zakończy a hormony uspokoją bo nie wiem czy już sie zaczac leczyć psychiatrycznie czy jeszcze chwilke poczekać.
|
|
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
millena spoko,wszystko przyjdzie w swoim czasie,zobaczysz
![]() mam pytanie, czy któreś z Waszych bobistios ma powiększone węzły chłonne na potylicy? bo mój Antoś ma praktycznie od urodzenia,pediatra nic nie skomentował,że to źle,ale wydaje mi się,że są większe i się martwię
|
#4115 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Niestety dom jest parterowy, my mamy jedynie sypialnie na poddaszu no i na dole jeden pokój gdzie dzieciaki śpią, reszta wspólna... Naprawdę dla mnie to nie jest problem, gary do zmywarki powkładać czy podłogi zmyć skoro i tak w domu jestem, ale cholera mnie bierze jak zostawiają śmieci po sobie wszędzie, albo wrzucają worki po mięsie, czy surowe mięso dla psów do zlewu i możecie sobie wyobrazić co z tym się dzieje w takim upale dosłownie nic po sobie nie uprzątną...a jak do cholery choćby jedzenie dziecku zrobić w takich warunkach chcąc nie chcąc muszę zęby zacisnąć i sprzątnąć dorośli ludzie a taki syf po sobie zostawiać potrafią szkoda gadać. a na każdą moją wzmiankę o dzieleniu obowiązków słyszę, że powinniśmy być wdzięczni, że możemy tu mieszkać także stwierdziłam, że szkoda moich nerwów... Cytat:
Życzę Wam żeby wszystko poszło po Waszej myśli a co do sytuacji z mężem to u nas wygląda to całkiem podobnie, też wraca z pracy późnym wieczorem i jedyne o czym myśli to mieć święty spokój i posadzić tyłek przed kompem, a zastaje wk**wiona, zfrustrowaną do granic możliwości żonę no i cóż nietrudno o zgrzyty... Cytat:
Cytat:
no cóż jak człowiek musi to daję radę, ale powiem Ci szczerze, że skrycie to się obawiam, że kiedyś to mnie stąd w kaftanie wywiozą ![]() Cytat:
![]() ale przynajmniej nos wyczyścił przy okazji ![]() szmaragdowy kotku to mój Leon też w takim razie dziwny jakiś, bo wciąga Nutramigen niczym smok wawelski a zjada po 150 ml 6 razy dzienniemillena każda z nas ma czasami, częściej lub rzadziej podobne myśli macierzyństwo nie wygląda tak jak to pokazują w tych wszystkich przesłodzonych gazetkach i nie masz co się dołować ja też mam czasami różne myśli, ostatnio nawet doszłam do wniosku, że mogłam posłuchać męża i usunąć ciążę ( u nas to była wpadka) a zwłaszcza jak słyszę, że to jak teraz jest to było to czego się najbardziej obawiał gdy zaszłam w ciążę jesteśmy tylko ludźmi... a pomysł szmaragdowego kotka ze słuchawkami polecam ![]() ja też słucham mp3 jak już nie daję rady u nas stanęło na tym, że młody całymi dniami się pręży, wygina i stęka, a rano i wieczorami wyje, jedynie w nocy zamienia się w aniołka mleka już mu zmieniać nie będziemy, wygląda na to, że musimy to przeczekać, jeśli to potrwa rok tak jak ze starszą to przysięgam, że palnę sobie w łeb ![]() aha polecam leżaczek z wibracjami, dzisiaj dzięki niemu mogłam zrobić obiad |
|||||
|
|
|
#4116 |
|
Zadomowienie
|
a na domiar tego wszystkiego znów miałam problem z zakupami na allegro ( ja to chyba tymi myslami moimi negatywnymi sciagam na siebie te wszystkie "problemy").
kupowałam chustę, nie przychodziła i nie przychodziła, w koncu zdzwonilam do goscia i pytam co jest grane. No to on mi mowi, ze nie maja na stanie chusty grafitowej i ze dopiero bedzie jutro, no to czekalam jeszcze 3 dni i dzwonie ponownie, ale gosc mowi ze nadal nie mają i zeby czekać, bo jutro juz na pewno będzie. Mysle sobie, spokojnie kochana, daj mu szanse nastepnego dnia dostałam info od kuriera na maila, ze paczka nadana. monitorowałam przez cały dzien, nagle patrze : status doręczona.. zgłupiałam.... aż się zastanwoiłam czy przypadkiem w półśnie nie odbierałam jakoś tej paczki, rozejrzałam się po domu - nie , ewidentnie nie ma chusty.... dzownie do siódemki, bo myslalam , ze ten dureń sprzedawca wysłał na adres krakowski a nie na adres rodzicow ktory podawałam przy zakupie, ale okazało sie ze adres był poprawny.... nie wiedzialam co robić dalej, byla chyba 21 wieczorem, wiec stwierdzilam, ze zaczne alarmować od rana. dopiero na drugi dzien sprawa sie wyjasnila, okazało sie ze kurier zostawil paczkę u sąsiada twierdząc, ze u nas nikogo nie bylo.... a ja tamtego dnia nawet na spacerze nie bylam bo bylo tak parno i gorąco ze sie mlody topił. no ale nie wazne , chusta doszła, otwieram, a tam inny kolor. no to pisze do faceta, ze chyba wyslal inny kolor, ten mi kaze sprawdzić kod z opakowania i podać, podaje, facet twierdzi, ze wyslal dobrze, no to wysylam gosciowi zdjecie chusty i pytam czy wg niego ten beż to jest ciemnoszary antracyt. To mi odpisał, ze dystrybutorem jest ten i ten ( jakas inna firma) i że roszczenia to do nich |
|
|
|
#4117 | ||||||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A te cyrki z karmieniem też czasem mamy i wówczas zwykle pomaga odbicie i małemu się rzygnie. Chociaż wczoraj nic to nie dawało... ale to był jakiś wyjątkowo niefajny wieczór. No i podejrzewam, że prawie nic mu już nie leciało po dwóch godz ssania raz z jednej, raz z drugiej piersi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4118 |
|
Raczkowanie
|
doczytałam
![]() izotropia gratuluję Gabi instrukcja świetna ![]() odnośnie antykoncepcji, ja z całego serca polecam niezdecydowanym wkładkę Mirena i martwienie się o niechcianą ciążę, jednak nie polecam tym które w pracy dużo dźwigają ( po 3-5 ton po kilka razy w tyg) ja swoją niestety w ten sposób straciłam a później wpadłam w miesiąc po stosując jako metodę antykoncepcji stosunek przerywany jednak zrzuciłam to później bez problemu także POLECAM![]() teraz zdecyduję się na zwykłą wkładkę, bo na Mirenę w chwili obecnej nie mogę sobie pozwolić jeszcze odnośnie szczepień starszą córę szczepiłam skojarzonymi i żadnych powikłań u nas nie było, nawet gorączki po szczepieniu ![]() teraz nie mam wyboru i muszę szczepić na NFZ, ale będę chciała szczepić małego, to już jak będzie starszy troszkę tą szczepionką przeciwko sepsie nasza starsza córka dzięki temu, że była na to szczepiona żyje... Edytowane przez karozka Czas edycji: 2012-07-11 o 22:34 |
|
|
|
#4119 |
|
Rozeznanie
|
millena jaki to sprzedawca?? Bo jestem na etapie poszukiwań na all
|
#4120 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Nasze uczulenie z pupci zeszło,a wczoraj zmieniałam pieluszkę poza domem i użyłam chusteczek nawilżających i znowu ma czerwoną pupcię, szlak by to trafił. Dziś oddalam jej siku do badania, ciekawe co jej wyjdzie. Cytat:
Cytat:
Sudokrem chyba Paulince nie służy, a już na pewno nie na to co miała na tyłku. Cytat:
Cytat:
![]() Idę się położyć, mała wstanie myślę za jakąś godzinkę Dobranoc
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||
|
|
|
#4121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
więc to nie to. Na szczęście rzadko się to dzieje (raz na kilka dni, więc się nie przejmuję )Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Ja w gruncie rzeczy też. Za dobrze by mi było ![]() A jak czytam jakie problemy macie to nawet nie śmiem narzekać.
|
|
|
#4122 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4123 | ||
|
Zadomowienie
|
to ten pan : http://allegro.pl/show_user.php?uid=13297146
w ogóle to strasznie mnie wkurza, ze sprzedawcy wystawiaja na aukcjach towar ktory nie jest dostepny od reki, a piszą ,z e czas realizacji to dwa dni ..... wypada za kazdym razem dzwonic do sprzedawcy i pytac sie czy na pewno towar jest dostepny, bo juz ktorys raz z kolei mam taka sytuacje, ze cos kupuje , przelewam kasę, a potem dostaje info : ups sorry, ale nie mamy tego towaru, prosze czekać. A kasa na koncie u goscia lezy, a u mnie w portfelu pusto. ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
dobrze ze umie jesc z butli, bo inaczej chodziłby głodny a ja znów uderzałabym czołem o stól z rozpaczy ![]() agata pytałam Cie wcześniej o to w jaki sposób chustowałaś Macieja jak był malutki. Mysmy sie dzisiaj zachustowali w kieszonkę, a kiedyś probowalam w kangurka i coś młodemu chrupneło jak ochylałam nózkę ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
bylismy tydzien temu u lekarki ortopedki i rehabilitantki ktora go badala i nic nie zauważyła poza wyginaniem się do tyłu w literkę C, ale to efekt pociążowy jeszcze . |
||
|
|
|
#4124 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
http://www.rodziceradza.pl/Zdrowie-d...e,q,86060.html Edytowane przez szerylka Czas edycji: 2012-07-11 o 23:10 |
|
|
|
|
#4125 |
|
Rozeznanie
|
zamiast chusty, bo mi nie przyszła
kupiłam http://www.bobomarket.pl/P-k-k-/-m-w...cal,79110.html faktycznie fajnie się zakłada, proste mały był na razie 5 min na spacerze, mam nadzieje, że jak będzie starszy troszkę to będzie mu się podobało
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4127 |
|
Raczkowanie
|
do poczytania na poprawę humoru
![]() jak dla mnie Pani która to napisała jest geniuszem ![]() http://www.rodziceradza.pl/Wychowani...rt,269270.html http://www.rodziceradza.pl/Porod/Gdy...rt,262552.html http://www.rodziceradza.pl/Rodzice/W...rt,293629.html |
|
|
|
#4128 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do pogrubionego - już nie mogę się doczekać co do wysp - prawda jest taka, że jeśli chociaż jedna osoba w związku ma pracę to żyje się wystarczająco dobrze, może nie na wysokich obrotach ale na wszystko starcza, jeśli dwie - to szalej dusza piekła nie ma, opieka medyczna przynajmniej w Irlandii - to sektor prywatny, większość wizyt, jeśli nie ma się tak zwanej medicar card - a tą dostają tylko niepracujący lub z małym dochodem - płacisz, masz swojego GP - czyli takie coś jak lekarz rodzinny który ewentualnie wystawia Ci skierowania do poszczególnych specjalistów. Co do mleka - z tego co się orientuje tutaj nie ma mleka na recepte, wszystkie dostępne są w aptekach - wybór jest ogromny Cytat:
Cytat:
głowa do góry i nie przymuszaj dzieckaCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi już chormony się uspokoiły i co? i nadal czuję się jak w pułapce z której nie potrafię wyjść. a co do wyrzutów sumienia - przecież Ty po takich ekscesach z porodem, po takim stresie z przewiezieniem Antosia nie mogłaś myśleć racjonalnie, Twój organizm domagał się odpoczynku więc przestań sobie wymawiać ok? |
|||||||||
|
|
|
#4129 |
|
BAN stały
|
Jestem w cięzkim szoku moje dziecko przespało dziś całą noc
marudziło trochę wieczorem i ostatecznie zasnął o 21.30 wstał o 5.00 kurde już nawet myślałam że go nie słyszałam w nocy ale nie sądze przecież zawsze się budzę o 5.00 jak się darł to go słyszałam dostał butlę i teraz śpi dalej nie wiem czy to tak zdrowo żeby on tyle nie jadł chociaz na wadze ładnie przybiera ma 7 tygodni i waży ponad 5kg czyli 2 kg od urodzenia przybrał
|
|
|
|
#4130 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
doba wystarczy ;-) co do logistycznego ogarnięcia planu wycieczki to racja, też tego nie znosze, w poniedziałek rano musze zrobić sobie badania, potem o 9 mamy pediatrę , o 15 usg bioder a o 19 mam swojego ginekologa i juz dziś zaczelam planować jak to ogarnąć rodzice wyjechali ? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeny czemu mój Szymon uważa że godzina 5 to już trzeba baraszkować,walnął kupe,pogadał,pomarudził i zasnął o 6,30,zdrzemnęłam się do 8 ale jestem tak zorana tym wstawaniem co chwilę ze muszę zapałki sobie zamontować do oczu,czemu on nie śpi chociaż 5 h ![]() Filipek lepiej się czuje,zaczyna ładnie jeść,bawić się itp. |
|
|
|
|
#4132 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śpieszę się Wam pochwalić, że odkąd podajemy nutiton jest super. Za nami już 6 karmień z nutritonem (kotku faktycznie trzeba zrobić większe dziurki w butli albo kupić większy smoczek, bo dziecko się zamęczy) i bylo tylko jedno niewielkie ulanie. Nawet kicanie na macie pół godziny po posiłku nie wywołalo cofki.
|
|
#4133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4135 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo nie może być ciągle z górki. Za to strasznie mi źle z tym, że nie umiem czasem zrozumieć, co chce mi tym płaczem przekazać. a jeszcze gorzej, kiedy wiem że boli go brzuszek a ja nie umiem mu pomóc ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jestem zachwycona moim Mężem, tym, jaki jest dla mnie i jak doskonale zajmuje się dzieckiem. Bardzo mi pomaga i robi za mnie masę rzeczy, których nie musiałby robić, nawet znosi moje zrzędzenie a przecież nie wysypiamy się oboje, on w nocy też wstaje do małego, przewija, odbija, usypia. Przykro mi, że tyle tu w naszym wątku wykwitło problemów małżeńskich. Trudno mi coś radzić, ale ja bym chyba w takiej sytuacji spróbowała przeczekać, nie robić jakichś wielogodzinnych dyskusji o sensie wspólnego istnienia, bo przypuszczam, że nam - matkom - trochę siadło na głowach to macierzyństwo, naszym mężom prawdopodobnie też wcale nie jest łatwo oswoić się z nową sytuacją i stąd te scysje - nie spisałabym na straty związku, który był dobry przed pojawieniem się dziecka i w którym coś zaczęło szwankować w czasie połogu. Dałabym nam obojgu (trojgu właściwie) czas.Cytat:
lubiłam swoje życie "przed" - i teraz - nie to, że nie lubię, ale nie umiem się odnaleźć. No ale jestem z maluchem w domu dopiero tydzień, może jeszcze mam szansę ![]() Cytat:
często widzę, jak zaczyna jeść i po kilu minutach nagle wypuszcza pierś, krzywi pyszczek i zaczyna się wić, widzę że boli go brzuszek, pręży się i puszcza bąka/robi kupę, to mu daje widoczną ulgę. Spróbuję dziś kupić Delicol, może to nam pomoże. Odbijam w trakcie i po karmieniu, często beka (ale nie zawsze), często ulewa różną ilość mleka. Po odbiciu chyba czuje się lepiej. Czasem tak wrzeszczy, że nic nie pomaga, jest czerwono-fioletowy, gębusia otwarta tak, że twarzy nie widać i krzyk jakby go zarzynali. Mimo skutecznego zazwyczaj odbijania często po jedzeniu ma czkawkę. |
|||||
|
|
|
#4136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinno. ![]() Cytat:
Boże, wykończona jestem... Od 3 rano problemy z brzuszkiem chyba... Ulewanie się nawet po 2 godzinach od jedzenia... Jakiś bunt i płacz na koniec... Czy ten nutriton można podawać z delicolem? |
||
|
|
|
#4137 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dzis Oliwka konczy 2 miesiace... jak ten czas szybko leci J7z taka fajniutka jest... duzo sie smieje, udaje ze rozumie co sie do niej mowi, gada po swojemu.. oczywiscie plakac tez placze, ale duzo mniej niz na poczatku. Nie wiem tylko jak moje dziecie zmusisc by mialo chociaz jedna drzemke w dzien. Ona jak wstanie o 8.. to w sumie w ogole nie spi do 22-30 czasami ma jedna drzemke pol godzinna, czasami dwie po 20 minut .. i koniec! Cala noc nie spalam, mimo ze dziecie moje spalo jak zabite- juz ma w miare regularne budzenie- jak zasypia o 22-30 tak na karmienie budzi sie kolo 4. A ja zamiast korzystac to do godziny 4 siedzialam nad praca mgr... pozniej mala sie obudzila o 6 na karmienie i o 8... takze spalam dzis ledwo 4 godziny. Mam pytanie, co mozna robic by piersi napelnialy sie szybciej? bo ja mleko mam, ale mam wrazenie ze mi sie strasznie wolno napelniaja. Lekara mowila zeby duzo pic wody, ale narazie nie ma efektow. Te herbatki laktacyjne cos pomagaja? Izotropia-Gratulacje !! Teraz czekamy na Alfe- biedna sie naczeka! pozdrawiam i lece sie bawic ze swoim szogunem ![]() No i dalej wlczymy z wysypka.. juz nie wiem co z tym robic. Mam przepisany specjalny krem- ale narazie efektow nie ma. Biedna cale policzki juz ma wysypane i do tego robi sie z tego taka ... twarda skora.. ehhh Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2012-07-12 o 10:09 |
|
|
|
#4138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ewentualnie mogę korespondencyjnie oddawać Ci swoje nadmiary ![]() a jaki jest powód tej Waszej wysypki? ja oczywiście też gratuluję Izotropii!
|
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, maly wczoraj usnal ok 18nastej i jeszcze sie nie obudzil
![]() <tzn tylko na jedzienie ><i na kapiel wybudzalam, ale odrazu usnal> ale u nas sie chloodniej zrobilo, wiec moze dlatego. Millena nie wiem juz co Ci pisac, ja mam w sumie mega podobne odczucia, nie potrafilabym to landiej ubrac w slowka :P Najgorsze jest to, ze jest lato a ja nie lubie byc uziemiona... ok nie narzekam juz ![]() bylam w tesco po pampersy bo spoko poromocja, jeszcze dzis usg biodrek po 13nastej i trzeba isc po recepte na mleko do lekarza... a moje chlopaki sobie spia
|
#4140 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja więcej spałam, jak zaczęłam dokarmiać mm mojego kolkowcowego refluksowca Michała były takie dni, że mleko mu wyciekało nosem dopiero o 5 rano, więc nawet dało się pospać. Nie mówię o pierwszych miesiącach, oczywiście, bo wtedy to mieliśmy tylko drzemki 10-minutowe przez całą dobę i wybudzanie z płaczem. Ale się super wysypiałam między 4 a 6 miesiącem - tzn. po kolkach i refluksach, a przed zębamiA Wojtek wczoraj od 20-21 do północy wydoił prawie 4 butelki po 100ml ja nie wiem, gdzie on to mieści... a ryczał za każdym razem i rzucał się na to mleko, jakbym go tydzień nie karmiłaCytat:
Swietnie powiedziane - nic dodać, nic ująć. Też tak myślęCytat:
Wcześniej miałam zwykłą wkładkę, bo nie powinnam stosować pigułek ze względu na tarczycę, myślałam też o Mirenie, ale jednak zdecydowałam się na zwykłą też po zasięgnięciu opinii endo i gina - taka konsultacja ze względu na tarczycę i byłam baaardzo bardzo zadowolona - bałam się "ciała obcego", ale zupełnie niepotrzebnie. O niczym nie trzeba pamiętać, święty spokój na kilka lat, żadnego stresu, że się zapomni pigułki itp. Naprawdę polecam i dołączam się do zachwytów nad wkładką - za tydzień idę na kontrolę po połogu i założenie wkładki![]() Karozka - a Ty nie masz czasem niedoczynności? Badałaś się? Bo to właśnie przy niedoczynności hormony powodują tycie. Dlatego nie mogę brać pigułek ani stosować Mireny - gin i endo od razu mi powiedziały, że mogę i raczej będę tyła. Cytat:
Tak, ze wszystkim możesz podawać, bo to tylko zagęszczacz
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-12 o 10:54 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

podejrzewam,że jeszcze hormony Tobą rządzą, raz piszesz,że żałujesz dziecka,a chwilę potem,że serce Ci się kraje jak płacze. A tak na prawdę bardzo go kochasz,tylko jeszcze inaczej to wszystko odczuwasz
Sama lewdo żyłam,ale to mnie pod żadnym pozorem nie tłumaczy.

Trochę zaszalałam z zakupami,pościel,blender, ciuchy,buty,majtki bo przecież nawe gacie mam za małe

dosłownie nic po sobie nie uprzątną...

jednak zrzuciłam to później bez problemu także POLECAM

marudziło trochę wieczorem i ostatecznie zasnął o 21.30 wstał o 5.00 kurde już nawet myślałam że go nie słyszałam w nocy ale nie sądze przecież zawsze się budzę o 5.00 jak się darł to go słyszałam dostał butlę i teraz śpi dalej
chociaz na wadze ładnie przybiera ma 7 tygodni i waży ponad 5kg czyli 2 kg od urodzenia przybrał