|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Dziewczyny, mnie już szaleństwo ogarnia od tego siedzenia w domu. Jak wychodzimy na spacer to tylko na podwórko pod dom - boję się go gdziekolwiek zabrać dalej, bo pory jedzenia ma wciąż nieunormowane i czasem po karmieniu śpi 3 godziny, a czasem za pół chce jeść. A jak odciągam laktatorem to wyjdzie mi max 60 ml - jak mam naprawdę dobry dzień. Z bieżącym karmieniem nie mam zupełnie problemu, ale żeby już odciągnąć coś na zapas to nie bardzo już. Mały ma już 3 tygodnie, a ja przez ten czas tylko 2 razy wyszłam sama na miasto, a i tak wszystko w biegu i pod telefonem. Do ludzi mi się chce!!
![]() Właśnie popijam herbatkę laktacyjną, może naprodukuję trochę na zapas ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja babcia jak się dowiedziała, że jestem w ciąży to stwierdziła, że dobrze, że przed 30stką się wyrobię Jak jej uświadomiłam, że urodzę jak będę miała 32 lata to aż zaczęła liczyć kiedy moi rodzice się pobrali i kiedy ja się urodziłam ![]() Paulaaa23 oby mały jak najszybciej z tego wyszedł Cytat:
![]() A mały lubi być w centrum uwagi
|
||
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4654 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nic sie nie martw. Nie ma dwóch taich samych dzieciaczków!Cytat:
Cytat:
Cytat:
aby Michaś odpuściłCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i za ustabilizowanie się sytuacji ![]() Niech sie już zacznie! |
|||||||
|
|
|
#4655 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na pracodawcę naprawdę nie mogę narzekać. Bardzo fajnie podeszli do tego. I jak powiedziałam, że nie będę chodzić na produkcję to sami się zdziwili, że mogłabym wpaść na pomysł żeby tam iść ![]() A atmosfera w pracy tak jak Ty piszesz to jest straszna. Przecież żony szefów też były w ciąży... zapomnieli jak to jest? dla Małej za ładne przybieranie ![]() Pomysł babci, jak dla mnie, z ![]() Ja też wolę preparat z apteki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4656 |
|
Rozeznanie
|
hej,
bebe1987-gratulacje dziewczyny ![]() karolkaLilcia kochana ![]() byliśmy u lekarza z małą, w 2 tyg przytyła 650g i obecnie ma wage 4140g , a wiec po 4 tyg od urodzenia przytyła 880 g na moim mleczku Lekarz bardzo nas przekonywał do szczepionek skojarzonych.Mówiłam ze chyba jednak te pojedyncze, a on dalej swoje. (pumas-byłam u Wójcika bo ta moja nie miała wolnego terminu).Na wszelki wypadek wziełam recepte na te skojarzone, mam ponad 2 tygodnie na zdecydowanie sie i mam mętlik w głowie. U Was tez pediatrzy namawiają na te skojarzone? Pumas-z tego co pamiętam, to Twój znajomy pediatra odradzał skojarzone, a co na to Twoja lekarka i te lekarki z Tarnowa? Odnośnie rozmów o dzieciach to pewnie na spacerach to 90 % czasu spędzimy na dzieciowych tematach .Jutro wyjeżdzam w rodzinne strony wiec przez 3 dni Was nie odwiedzę na forum, bo jak mam odpalac ten wolny komputer to mnie chce szlak trafić, wiec "do zobaczenia" w poniedziałek. Ciekawe ile nowych pisklaczków sie wykluję?
|
|
|
|
#4657 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęCytat:
za akcjęCytat:
za przybieranie na wadzeDziękuję za wszystkie zyczenia i gratulacje Nachodziłam się dziś jak dzika i nogi mi nawalają jak nie wiem. Młody jest cały dzień bardzo aktywny i momentami sprawia mi duży ból. Akcji brak a szkoda...
|
||||
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za wsparcie!!
Ciezki dzien za mna. Nie dosc ze kryzys w karmieniu to na to wszystko przyszla nowa lodowka, a wiec zrobil sie balagan wszedzie a po drodze jeszcze kilka onnych spraw, leze juz i licze na dlugi sen |
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki możecie mi polecić jakiś laktator?
Zastanawiam się nad ręcznym - bo jakoś nie wydaje mi się, abym go zbyt często używała. Chyba, że zmienię zdanie jak już zacznę ![]() Wiem, że polecacie Medele mini electric i swing, ale chyba, chcę coś tańszego. Z góry dziękuję Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-08-09 o 20:50 |
|
|
|
#4660 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I do jakiego wniosku doszła? Cytat:
![]() U mnie i lekarz i położna zaglądali do buzi Małemu Mój lekarz też namawiał Miłego wyjazdu Cytat:
![]() Zjadłam 3 kostki czekolady i musiałam orzechy z niej wyciągać ![]() A wczoraj zjadłam krówki i migdały i nic się nie działo ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/laktator-reczny-ph...521771417.html w 5 minut ściągam całą buteleczkę, więc zły nie jest jedyny minus: czasami ta rączka skrzypi
|
||||
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dziś kontrolną wizytę po cc. I niestety nie wszystko jest ok
Mam jakiś płyn za macicą. Nie wiadomo co to i nie wiadomo skąd Ginka nie panikowała, ale wypytała mnie o dolegliwości, krwawienie etc i kazała przyjść do kontroli za 4 tygodnie. No i się martwię, co się dzieje Cytat:
|
|
#4663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam wizytę jutro i się boję co mi powie... Dalej mam plamienia taką jakby śmierdzącą wodą, do tego czuję jakbym coś miała na szyjce i mnie to łaskocze takie dziwne uczucie, no i przy sikaniu macica mnie boli boję się, że mi pęcherz ciachnęli i coś się z nim stało
|
||
|
|
|
#4664 | |||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kla ski:Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
My się nie zdecydujemy na szczepionkę skojarzoną.Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Cytat:
bo teraz nawet wyjście do lekarza jest dobre![]() Cytat:
|
|
#4665 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytęA taką czapkę zrobiłam... nie jest idealna ale własnoręcznie wykonana |
||
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczna jest! kiedyś robiłam na drutach, ale już zapomniałam jak to idzie
|
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdolna mama i widzę że tak samo pieprzy głupoty jak moja czapucha super jest!
|
|
#4669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a u mnie bez zmian, posprzatalam dzis, znaczy zmylam podloge po 3 razy w pokojach na gorze, znalazłam kilka niedociagniec do poprawy dla moich fachowców i nic poza tym....nudaaaaaaaaaaaaaa: )
[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/74dix1hpx25aivmn.png[/url Edytowane przez eninka84 Czas edycji: 2012-08-09 o 22:02 |
|
|
|
|
#4670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() trzymam kciuki za Twoja wizytę Cytat:
śliczna czapeczka
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś mnie to w sumie nie dziwi
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/t...k#.UCQXs6Bd3J0 Myślę, że na zapas nie ma się co martwić. Ale ważne aby się obserwować żeby nie przeoczyć jakiś objawów, które mogą ewentualnie pomóc w postawieniu diagnozy. Jeśli wyznaczyła wizytę za 4 tyg. top chyba nie jest to nic poważnego, nie mniej sprawdzaj sobie ewentualna temperaturę i może zrób OB aby wykluczyć stan zapalny. Cieszę się, że czapa się podoba.Niestety nie miałam w domu jaśniejszych włóczek. Mam nadzieję, że Maćko się będzie ładnie prezentować. |
|
|
|
|
#4675 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrówka życzę Cytat:
klask i:
|
||
|
|
|
#4676 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
Serdeczne gratulacje dla nowych Mamuś ![]() i za kolejne wyczekane porody żeby były szybkie i bezbolesne!poczytuje Was jak tylko Miłosz pozwoli ![]() u nas łagier ale da się wytrzymać ![]() Mały wczoraj miał pierwsze dawki szczepień podstawowych i rotawirusy był dzielny chyba ja miałam większego stracha niz on ![]() i o ile wczoraj czuł się dobrze to dziś dał mi popalić od rana do teraz nie śpi popłakuje i jest mega zmierzły,naszczęście mąż przejął delikwenta wiec mam chwile dla siebie uff...waży już 5100 wiec kawał kloca sie robi a mnie coraz bardziej boli kręgosłup ![]() pisałyście o ulewaniu ja mam z tym straszny problem,mały ulewa dużo i czasem nawet godzinę po jedzeniu wiec też musze go bardzo pilnować,próbowałam już chyba wszystkiego pozycja siedząca do jedzenia smoczek wypełniony mlekiem przerwy na odbijanie mlego zagęszczone kleik ryżowy bebilon nutriton bebilon ar i nic nie pomaga,wiec taka chyba jego uroda i musze przeczekać najważniejsze że przybiera na wadze. nie jestem w stanie wszystkiego cytować a czasem tak bym chciała odpisać Karolina i Branzoletka ściskam Was mocno phdwao mąż się spisał sliczny pierścionek ![]() Asiu ![]() red_scorpio wszystkiego najlepszego Pumcia żeby Ci się wszystko poukładało!Paula SHIN gratuluje wszystkich udanych wizyt tych gin.i tych już z pociechami i kolejnych tygodni !chciałam jeszcze tyle napisać i zapomniałam
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Houserka, zarówno mój znajomy pediatra, jak i lekarz z Tarnowa odradza te skojarzone. Ja jeszcze nie wiem, co wybiorę, ale chyba pojedyncze dawki, tak mi mama radzi...
I jak ten Wójcik? Taki zły jak wszyscy mówią? Koniecznie jak wrócisz z rodzinnych stron, to się odezwij, bo złapać się nie możemy, a pasuje zrobić inauguracyjny spacerek na Bonarkę, choć mój wózior nie nadaje się na te górki ![]() Padam na pysk - dzisiaj pierwszy raz od porodu napiłam się słabej kawy. Nie dałabym rady, to było ponad moje siły. Oby mała przespała ładnie noc, bo jak nie, to się wykończę fizycznie. Dzisiaj ciocia spytała mnie: a jak wspominasz poród? Na co ja: fajnie, nie było tak zle. Sama nie wierzę, że to powiedziałam ! |
|
|
|
#4678 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny raz jeszcze
Cytat:
![]() mi jedna pediatra na pytanie o szczepionki doradzała skojarzone bo "szkoda tyle razy dziecko kłuć", druga powiedziała, że to nasz wybór, ale żeby najpierw poobserwować dziecko pod kątem neurologicznym zanim zdecydujemy się na skojarzone. I tu mi się zapaliła czerwona lampka, potem jeszcze poczytałam, skonsultowałam kilka kwestii i ostatecznie wybrałam pojedyncze Cytat:
u nas też jak mała miała gorsze dni to akurat wszystko naokoło się waliło, cóż, nieszczęścia chodzą nie parami a całymi stadami ![]() Cytat:
z laktatora myślę, że będziesz zadowolona Cytat:
![]() Cytat:
żeby wieści z wizyty były dobreCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale teraz mam wrażenie, że lata świetlne minęły od tamtego czasu i że wcale nie było źle i dałabym radę przejść przez to jeszcze raz
|
|
#4679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zamartwialam sie a potem wszystko zniknelo, nic nie byo. A nastraszyl mnie ze szok.
|
|
#4680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszczę tym z Was, które mogą powiedzieć, że miały fajny poród lub chociaz znośny, bo to co ja przezyłam było poprostu nieludzkie....ten ból był nieludzki....ale to opiszę jeszcze....ehhh na łzy mi się dalej zbiera jak o tym pomyślę... ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- anegdotka z dziś: miałam popołudniu badanie ginekologiczne-tzn. obejrzenie szycia i USG macicy....przychodzę a u ginekolożki jakiś praktykant, czy student (na oko 30 lat, ale ile miał )no i najpierw obejrzałam mój biust(a jak dorodny, mieli na co patrzeć potem to szycie ogląda, a ten facio patrzy mi w do krocze i mówi: A TO JEST CIĘCIE CESARSKIE??musiałam mieć niezłą minę... ![]() ![]() ginka opanowana wyjaśniła o co chodzi, ale szczerze nie wiem jak się opanowała ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

i dziękujemy 
Po tabletkach anty miałam nie dość, że opuchliznę to potworny ból żył w rękach i nogach, nie mam zamiaru drugi raz tego przeżywać

Taki maluszek i już takie choróbsko się przypałętało 
i to był błąd,5 min przed wejściem tak się rozdarł że pielęgniarki się zleciały
Teraz to nawet nie wie ile razy wstaję do niej w nocy, a potem opowiada, że dziecko spało w nocy, a ja dyżuruję przy niej od 1 do 6 
Pumas-z tego co pamiętam, to Twój znajomy pediatra odradzał skojarzone, a co na to Twoja lekarka i te lekarki z Tarnowa? Odnośnie rozmów o dzieciach to pewnie na spacerach to 90 % czasu spędzimy na dzieciowych tematach

kla ski: