Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-09, 19:49   #4651
Vestis
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Dziewczyny, mnie już szaleństwo ogarnia od tego siedzenia w domu. Jak wychodzimy na spacer to tylko na podwórko pod dom - boję się go gdziekolwiek zabrać dalej, bo pory jedzenia ma wciąż nieunormowane i czasem po karmieniu śpi 3 godziny, a czasem za pół chce jeść. A jak odciągam laktatorem to wyjdzie mi max 60 ml - jak mam naprawdę dobry dzień. Z bieżącym karmieniem nie mam zupełnie problemu, ale żeby już odciągnąć coś na zapas to nie bardzo już. Mały ma już 3 tygodnie, a ja przez ten czas tylko 2 razy wyszłam sama na miasto, a i tak wszystko w biegu i pod telefonem. Do ludzi mi się chce!!

Właśnie popijam herbatkę laktacyjną, może naprodukuję trochę na zapas

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
...bo od gadania u kupach jest wizaż!
Karmić jest super, ale ja super poczułam się, gdy mogłam odciągnąć mleko, żeby tż mógł za mnie nakarmić Małą i zająć się nią. Poczułam, że zachowałam nieco autonomii i dało mi to poczucie wolności
No właśnie o to chodzi

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Skrobię PW i dziękujemy Ale Fabiś i tak coś wyśle w prezencie dla Oskarka, nawet chociażby drobiazg żeby nam głupio nie było i nie ma odmawiania, dzieciom się nie odmawia
To daj znać ile od Ciebie wzięła razem z TŻ rozmawiałam na temat antykoncepcji (bo my dalej nic, bo się boimy ) i właśnie najbardziej odpowiada nam wkładka, a też za 5 lat będziemy o drugim dzieciątku myśleć Po tabletkach anty miałam nie dość, że opuchliznę to potworny ból żył w rękach i nogach, nie mam zamiaru drugi raz tego przeżywać

-
Ja jakoś narazie myślałam o plastrach, bo nie bardzo sobie wyobrażam, żeby udało mi się dzień w dzień pamiętać o tabletce. Ale zapytam o to gina na następnej wizycie, może coś mi doradzi Słyszałam, że po cc trzeba odczekać 2 lata z następną ciążą, zresztą tak czy inaczej nie bardzo mam ochotę na coś nieplanowanego

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 19:56   #4652
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatnio do babci sąsiadka: a wnusia to nie za szybko się o dziecko postarała? Jak ją babcia oświeciła, że mam 21 lat to się mocno zdziwiła, bo myślała że mam 16

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Info od Paulaaa23: Mały ma zapalenie płuc

Oby szybko go wykurowali Taki maluszek i już takie choróbsko się przypałętało
No to sąsiadce pewnie sztuczna szczęka wypadła?
Moja babcia jak się dowiedziała, że jestem w ciąży to stwierdziła, że dobrze, że przed 30stką się wyrobię Jak jej uświadomiłam, że urodzę jak będę miała 32 lata to aż zaczęła liczyć kiedy moi rodzice się pobrali i kiedy ja się urodziłam

Paulaaa23 oby mały jak najszybciej z tego wyszedł

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Byłam dziś na kontrolnej poporodowej wizycie u gin, wszystko dobrze,macica skurczona,krwawienie ustało i w poniedziałek będę miała zakładaną wkładkę!!byłam z Oskarem bo nie miałam go z kim zostawići to był błąd,5 min przed wejściem tak się rozdarł że pielęgniarki się zleciałymusiałam go wyjąć z fotelika i wejść do ginki z dzieckiem na rękach
No to
A mały lubi być w centrum uwagi

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:07   #4653
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

O matko!!! Biedactwa
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:10   #4654
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej!

Jwstesmy po wizycie, pediatra dosc szybko zbadala malego, mowila ze zdrowy. Jas od wyjscia ze szpitala przybral 370g, nie wiem czy to ok? Pediatra mowila ze ok choc nie imponujaco?

Za mieciac ma miec szczepienie czyli w po 6 tygodniu, co myslicie o tych szczepionkach 5w1 wiem ze temat sie przwijal jednak nie doczytalam;(
za wizytę nic sie nie martw. Nie ma dwóch taich samych dzieciaczków!

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Cześc kobity,
Mam straszny zapierdziel Do tego pokiełbasiło się wiele spraw, odezwę się, jak się wszystko unormuje. A tymczasem muszę zniknąć na chwilę.
Życzę spokoju i unormowania sytuacji.
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ale sen

Współczuje . Mnie też to czeka. . .

Wiesz, ja kurcze nie mam w sobie tylko odwagi by tak powiedzieć

Bo tak zawsze jest. U nas też tak było. Staraliśmy się od czerwca,ja co miesiąc świrowałam z testami ciążowymi . Aż tu nagle we wrześniu poszłam do pracy i proszę. . . ciąża . I nawet nie wiem kiedy my mieliśmy czas na te sprawy.Ja pracowałam w systemie IV brygadowym, i jeszcze dojazd samochodem zajmował mi 30 minut, więć jak zmiane zaczynałam o 6 to wstawałam o 4:15,żeby o 5 wyjechać,bo o 5:40 trzeba było być gotowym przy maszynie
super, że tak szybko sie udało.

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Bunt 2-latka mnie wykancza.
Placz non stop, wymuszanie...
Nie daje rady, autentycznie mnie to wykancza. To nie jest cos na ciaze.
Dziecko mi wyje, bo cos mu nie pasuje, mnie lapie taki atak bolu brzucha, nie moge ustac na nogach, bo zginam sie w pol. Nie moge go podniesc, bo zwyczajnie nie dam rady. Mowic tez nie, bo za bardzo boli. Klade sie, Michal w jeszcze wiekszy ryk, no bo jak to tak, on wyje, a mama sie kladzie... Myslalam ze zwariuje z tego bolu, a co chcialam sie podniesc albo odezwac, to bolalo jeszcze bardziej. Wymiekam.
Chce juz byc po ciazy, w pelni sil, bo teraz bez TZ ani rusz. Najchetniej bym przespala caly dzien... Ech. Plakac mi sie chce
aby Michaś odpuścił

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
byłam na miescie zalatwic spraw kilka mama została z małą. Ale dzwonila do mni ze mala szuka cyca i w ogole ze jest niespokpojna kweka itp. (karmiłam przed wyjsciema bylam doslownioe pol godzinki) przyszłam do domu polozyla Ją do lozeczka ja troszke do Niej pogadałam wycalowalam i zasneła

ALe fajnie, że po takich czułościach się uspokoiła.
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hej Kochane

w imieniu moim i mojej Liluni dziękuję za wszystkie miłe słowa pod jej kierunkiem

ja i Małż oczywiście zakochani w niej jesteśmy po uszy, zresztą cała rodzinka-wiadomo
u nas się powolutku normuje...wczoraj był szał, bo się zorientowałam, że Lilek ma ogromną potrzebę ssania, non stop by wisiała na cycu, spała i go sobie ssała....to nakazałam Małżowi przynieść smoczka i co się okazało-inne dziecko....śpi spokojnie, je więcej i dłużej, trochę poczuwa i dalej śpi....także smok dla nas okazał się ratunkiem-choć pewnie niektóre z Was są przeciwne mu
wczoraj jeszcze było u mnie kiepskawo z pokarmem, ale dziś już cyc jak ta lala i płynie lepiej....powoli się rozkręca

podczas porodu popękałam dość sporo, ale szwy prawie nie bolą, chyba się nieźle więc goi....dziś mam wizytę kontrolną u ginki, jutro Lilunia bilans i jak będzie w porzo idziemy koło południa do domku
Tatuś już nie może się nas doczekać

depoison tak ciuszki szpitalne-koszulka wiązana z przodu, kaftanik(włeniasty) wiązany z tyłu, na pampersa jakiś śmieszne portki frotowe, takie majty no i bodziaki nierozpinane w kroku-hihi niezły zestaw....ale wszystkie dzieci tak tu mają...przebierają ją codziennie....w domku zaczniemy się stroić

PaulaShin, Soleilka bardzo dziękuję za smski przepraszam, że nie odpisałam, ale zrozumcie po porodzie trwającym "jedyne" ok. 50 h w sumie od pierwszych skurczy nie miałam głowy....
Jesteś dzielna kopbietka i jesteście już razem. Nareszcie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Hejj ostatnio sie nie udzielam ale jest u mnie mama brak czasu ale podczytuje Was na biezaco , do tego wkradlo sie troche problemow i juz calkowicie stracilam glowe do wszystkiego brakuje mi samotnosci powaznie..
odkad urodzila sie Amelia nie mam chwili dla siebie i to mnie rowniez wykancza.

GRATULUJE WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM!!!!

u nas dzisiaj byla HV moj maly glodomorek wazy juz 3960!!!!
od urodzenia czyli jutro 3 tyg przybrala 950 gram!!! rosnie mi kluska
ze zlych wiesci mala ma plesniawki na jezyczku i na pupci! nie wiem skad to dziadostwo sie przyplatalo, jutro idziemy do lekarza.

Kryzys laktacyjny po malu zarzegnany, choc i tak nie wiem co zrobic zeby wydluzyc malej pory karmienia je co 2-2.5 godziny w dzien nawet co godzine! ale mysle ze to przez te plesniawki nie umie najesc sie do konca...

Bede Was podczytywac ale z udzielaniem sie coz .. musze sie najpierw troche ogarnac

buziaki trzymam kciuki za przyszle porody i jeszcze raz gratuluje nowym mamusiom!!!
Dla kluseczki i za ustabilizowanie się sytuacji

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Niech sie już zacznie!

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:11   #4655
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Małż śpi, dziecko śpi - ciekawe czy w nocy będą spać. Małż na pewno Ale jutro ma wolne to pozwolę mu się poopiekować małą Teraz to nawet nie wie ile razy wstaję do niej w nocy, a potem opowiada, że dziecko spało w nocy, a ja dyżuruję przy niej od 1 do 6

Super pracodawca Ja niby mam umowę na czas nieokreślony i teoretycznie mogę wrócić do pracy, ale moja firma jest wyjątkowo anty-dzieciowa. Ile to ja się w ciąży nasłuchałam o bachorach i matkach, które wiecznie chodzą na zwolnienia bo mają dzieci. Nie istotne, że w tej firmie pracowałam 8 rok i na L4 byłam raz - po niegroźnym wypadku samochodowym. Więc raczej wykazałam się jako sumienny pracownik, ale jak zaszłam w ciążę to nie miało to znaczenia

Wczoraj ważyłam swoją córę - 3850. Wychodząc, ze szpitala miała 3300. Twój Jaś przytył mniej, niż mój głodomor, ale myślę, że to jest ok. Najważniejsze, że przybiera na wadze
Jeśli chodzi o szczepionki, to tych 6w1 nie bierzemy nawet pod uwagę.
Te 5w1 niby bezpieczne i mniej ukłuć dzieciaczka, ale mimo wszystko jakoś bardziej przekonana jestem do tych pojedynczych.

Super, że po wizycie wszystko w porządku.
Moja babcia na pleśniawki poleca... mocz dziecka. Może i skuteczne, ale jak by co to też kupię preparat w aptece.
Masz rację, niech się trochę porozkoszuje byciem tatą

Na pracodawcę naprawdę nie mogę narzekać. Bardzo fajnie podeszli do tego. I jak powiedziałam, że nie będę chodzić na produkcję to sami się zdziwili, że mogłabym wpaść na pomysł żeby tam iść
A atmosfera w pracy tak jak Ty piszesz to jest straszna. Przecież żony szefów też były w ciąży... zapomnieli jak to jest?

dla Małej za ładne przybieranie

Pomysł babci, jak dla mnie, z Aż strach pomyśleć, że mogłaby to zaaplikować
Ja też wolę preparat z apteki

Cytat:
No to już wiem czego nie używać... Może pani w kiosku Wam podziurawiła?
Taaa, robiła kinder niespodzianki

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:13   #4656
houserka
Rozeznanie

hej,
bebe1987-gratulacje dziewczyny
karolkaLilcia kochana
byliśmy u lekarza z małą, w 2 tyg przytyła 650g i obecnie ma wage 4140g , a wiec po 4 tyg od urodzenia przytyła 880 g na moim mleczku Nie zaglądał małej do buzi, ale wydaje mi się że powinien sprawdzić, czy nie ma pleśniawek? osłuchał ją z przodu i z tyłu, kazał 8 x dziennie układać na brzuchu i odciągać wydzielinę z noska , bo jak płakała to fuczała przez nos.Zakupiłam właśnie katarek.
Lekarz bardzo nas przekonywał do szczepionek skojarzonych.Mówiłam ze chyba jednak te pojedyncze, a on dalej swoje. (pumas-byłam u Wójcika bo ta moja nie miała wolnego terminu).Na wszelki wypadek wziełam recepte na te skojarzone, mam ponad 2 tygodnie na zdecydowanie sie i mam mętlik w głowie. U Was tez pediatrzy namawiają na te skojarzone? Pumas-z tego co pamiętam, to Twój znajomy pediatra odradzał skojarzone, a co na to Twoja lekarka i te lekarki z Tarnowa? Odnośnie rozmów o dzieciach to pewnie na spacerach to 90 % czasu spędzimy na dzieciowych tematach.
Jutro wyjeżdzam w rodzinne strony wiec przez 3 dni Was nie odwiedzę na forum, bo jak mam odpalac ten wolny komputer to mnie chce szlak trafić, wiec "do zobaczenia" w poniedziałek. Ciekawe ile nowych pisklaczków sie wykluję?
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:28   #4657
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Mój miał ostatnio kilka takich dni, miałam już zamiar skapitulować i podać mm, ale się nie dałam. Produkcja się zwiększyła a Mały jest już spokojniejszy. Może też masz takie dni

Ostatnio do babci sąsiadka: a wnusia to nie za szybko się o dziecko postarała? Jak ją babcia oświeciła, że mam 21 lat to się mocno zdziwiła, bo myślała że mam 16

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

DLa mojego pokolenia 21 lat to i tak młodo na dziecko a dla babci i jej koleżanek to wiek w sam raz. Ważne, że Ty jestes gotowa i sobie super radzisz

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Ale ja wyraźnie napisałam że mogę Wam je SPREZENTOWAĆ i tylko pod tym warunkiem Ci wyślę podaj adres na pw

mamka będzie dobrze wiele z nas przechodziło trudne chwile i to jest całkowicie normalne,przecież nagle życie zmienia się nam o 360stopni i nic już nie jest takie jak wcześniej! zobaczysz, doły i smutki znikną niebawem

Byłam dziś na kontrolnej poporodowej wizycie u gin, wszystko dobrze,macica skurczona,krwawienie ustało i w poniedziałek będę miała zakładaną wkładkę!!byłam z Oskarem bo nie miałam go z kim zostawići to był błąd,5 min przed wejściem tak się rozdarł że pielęgniarki się zleciałymusiałam go wyjąć z fotelika i wejść do ginki z dzieckiem na rękach
za wizytę

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
czesc kochane, nadrtabiam Was i lece, caly dzien dzis sprzatam w domku....moze cos sie ruszy....
za akcję
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
hej,
karolkaLilcia kochana
byliśmy u lekarza z małą, w 2 tyg przytyła 650g i obecnie ma wage 4140g , a wiec po 4 tyg od urodzenia przytyła 880 g na moim mleczku Nie zaglądał małej do buzi, ale wydaje mi się że powinien sprawdzić, czy nie ma pleśniawek? osłuchał ją z przodu i z tyłu, kazał 8 x dziennie układać na brzuchu i odciągać wydzielinę z noska , bo jak płakała to fuczała przez nos.Zakupiłam właśnie katarek.
Lekarz bardzo nas przekonywał do szczepionek skojarzonych.Mówiłam ze chyba jednak te pojedyncze, a on dalej swoje. (pumas-byłam u Wójcika bo ta moja nie miała wolnego terminu).Na wszelki wypadek wziełam recepte na te skojarzone, mam ponad 2 tygodnie na zdecydowanie sie i mam mętlik w głowie. U Was tez pediatrzy namawiają na te skojarzone? Pumas-z tego co pamiętam, to Twój znajomy pediatra odradzał skojarzone, a co na to Twoja lekarka i te lekarki z Tarnowa? Odnośnie rozmów o dzieciach to pewnie na spacerach to 90 % czasu spędzimy na dzieciowych tematach.
Jutro wyjeżdzam w rodzinne strony wiec przez 3 dni Was nie odwiedzę na forum, bo jak mam odpalac ten wolny komputer to mnie chce szlak trafić, wiec "do zobaczenia" w poniedziałek. Ciekawe ile nowych pisklaczków sie wykluję?
za przybieranie na wadze

Dziękuję za wszystkie zyczenia i gratulacje
Nachodziłam się dziś jak dzika i nogi mi nawalają jak nie wiem. Młody jest cały dzień bardzo aktywny i momentami sprawia mi duży ból. Akcji brak a szkoda...

Stary 2012-08-09, 20:42   #4658
phdwao
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za wsparcie!!

Ciezki dzien za mna. Nie dosc ze kryzys w karmieniu to na to wszystko przyszla nowa lodowka, a wiec zrobil sie balagan wszedzie a po drodze jeszcze kilka onnych spraw, leze juz i licze na dlugi sen
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:49   #4659
Mandragorrka
Zakorzenienie

Kobietki możecie mi polecić jakiś laktator?
Zastanawiam się nad ręcznym - bo jakoś nie wydaje mi się, abym go zbyt często używała. Chyba, że zmienię zdanie jak już zacznę
Wiem, że polecacie Medele mini electric i swing, ale chyba, chcę coś tańszego.
Z góry dziękuję

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-08-09 o 20:50
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:55   #4660
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
No to sąsiadce pewnie sztuczna szczęka wypadła?
Moja babcia jak się dowiedziała, że jestem w ciąży to stwierdziła, że dobrze, że przed 30stką się wyrobię Jak jej uświadomiłam, że urodzę jak będę miała 32 lata to aż zaczęła liczyć kiedy moi rodzice się pobrali i kiedy ja się urodziłam
W to już nie wnikałam
I do jakiego wniosku doszła?
Cytat:
byliśmy u lekarza z małą, w 2 tyg przytyła 650g i obecnie ma wage 4140g , a wiec po 4 tyg od urodzenia przytyła 880 g na moim mleczku Nie zaglądał małej do buzi, ale wydaje mi się że powinien sprawdzić, czy nie ma pleśniawek?
Lekarz bardzo nas przekonywał do szczepionek skojarzonych.Mówiłam ze chyba jednak te pojedyncze, a on dalej swoje. U Was tez pediatrzy namawiają na te skojarzone?
No to ładnie przybiera
U mnie i lekarz i położna zaglądali do buzi Małemu
Mój lekarz też namawiał Ale nie podał dobrego powodu "za" skojarzonymi, więc szczepię oddzielnymi.
Miłego wyjazdu
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
DLa mojego pokolenia 21 lat to i tak młodo na dziecko a dla babci i jej koleżanek to wiek w sam raz. Ważne, że Ty jestes gotowa i sobie super radzisz
gotowa nie byłam, ale wzięłam to na plecy

Zjadłam 3 kostki czekolady i musiałam orzechy z niej wyciągać
A wczoraj zjadłam krówki i migdały i nic się nie działo

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Zastanawiam się nad ręcznym - bo jakoś nie wydaje mi się, abym go zbyt często używała. Chyba, że zmienię zdanie jak już zacznę
Z góry dziękuję
Ja polecam ten, który poleciła mi Agusia http://allegro.pl/laktator-reczny-ph...521771417.html w 5 minut ściągam całą buteleczkę, więc zły nie jest jedyny minus: czasami ta rączka skrzypi

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:09   #4661
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja polecam ten, który poleciła mi Agusia http://allegro.pl/laktator-reczny-ph...521771417.html w 5 minut ściągam całą buteleczkę, więc zły nie jest jedyny minus: czasami ta rączka skrzypi
Dziękuję, zaraz go sobie zamówię. A skrzypienie to nie jest minus, moje dziecko też czasem skrzypi

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:09   #4662
Irmusia81
Zakorzenienie

Miałam dziś kontrolną wizytę po cc. I niestety nie wszystko jest ok Mam jakiś płyn za macicą. Nie wiadomo co to i nie wiadomo skąd Ginka nie panikowała, ale wypytała mnie o dolegliwości, krwawienie etc i kazała przyjść do kontroli za 4 tygodnie. No i się martwię, co się dzieje

Cytat:
Hej Wróciliśmy wyluzowani z kina, mama została z Fabim Ale i tak padam na pysk ze zmęczenia

Odliczam też dni, 17stego zołza jedzie jak tylko pojedzie to z radości puszczę baloniki z okien
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:13   #4663
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, zaraz go sobie zamówię. A skrzypienie to nie jest minus, moje dziecko też czasem skrzypi
Tylko pamiętaj, żeby zakładać za każdym razem uszczelkę na butelkę (będzie w smoczku, taka nakrętka z niebieską gumką) jak nie założyłam kilka razy, to się mleko wylewało i się zastanawiałam czemu, odkryłam aż że trzeba uszczelkę zakładać
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Miałam dziś kontrolną wizytę po cc. I niestety nie wszystko jest ok Mam jakiś płyn za macicą. Nie wiadomo co to i nie wiadomo skąd Ginka nie panikowała, ale wypytała mnie o dolegliwości, krwawienie etc i kazała przyjść do kontroli za 4 tygodnie. No i się martwię, co się dzieje
O kurde, ciekawe od czego to
Ja mam wizytę jutro i się boję co mi powie... Dalej mam plamienia taką jakby śmierdzącą wodą, do tego czuję jakbym coś miała na szyjce i mnie to łaskocze takie dziwne uczucie, no i przy sikaniu macica mnie boli boję się, że mi pęcherz ciachnęli i coś się z nim stało

Bloguję
Stary 2012-08-09, 21:46   #4664
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Mamy kolejnego dzieciaczka
"Czesc, dzis o godzinie 21;23 przyszla na swiat silami natury Gosia. Wazy 3700 g i 58 cm dluga. Jest piekna. Teraz sobie lezymy. Rodzilam bez znieczulenia . Pozdrawiam Bebe1987Czesc, dzis o godzinie 21;23 przyszla na swiat silami natury Gosia. Wazy 3700 g i 58 cm dluga. Jest piekna. Teraz sobie lezymy. Rodzilam bez znieczulenia . Pozdrawiam Bebe1987"
Wielkie gratulacje!kla ski:

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Mamusie czy odbijacie dzieciatka po kazdym karmieniu piersia??bo moj od razu zasypia i ma mnie w nosie o odbijaniu nie mowiac ???
Odbijamy

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hej Mamunie-Ciotunie

na gorąco ze szpitala wklejam fotkę Naszej cudownej, urodzonej po wielkich męczarniach Córeczki CaLileczki-51 cm 3700 g

mam komputer, Lilunię już powoli ogarniam, to jutro odezwę się więcej....

Buziaki
oto Ona:
jaka śliczna

Cytat:
Nitka

Info od Pauli: Hej. Nie wiem kiedy będę mogła wyjść do domu, bo okazało się, że mały ma infekcje Dostaje antybiotyk w kroplówce, jutro powtórka badań i zrobią mu jeszcze prześwietlenie płuc. Dostał 9 punktów bo ma suchą skórę przez to, że tyle po terminie się urodził

Lecę spać, bo rano na badania idę. Dobranoc
trzymam kciuki za Maluszka

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Czy waszym pociechom tez sie ulewa? Bo moja jest tak lapczywa ze po jedzeniu strasznie jej sie ulewa. A ja boje sie ze sie zadlawi i mimo ze ona spi to ja czuwam przy niej zeby jej sie nic nie stalo. Jak radzicie sobie z ulewaniem? Moja ma rowniez czesto czkawke. A jak wasze maluszki?
ulewa się. Nie walczę z tym, bo podobno nie ma na to sposobu. Trzeba przeczekać.

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
U nas ostatnie dni to koszmar. Jak doczytałam chyba wszystkie dzieciaczki tak teraz mają .
tulę Cię mocno

Cytat:
Zaczynamy dziś 40 tydzień i obchodzimy 4 rocznicę ślubu
Maciek wychodź!!!
Wszystkiego najlepszego!

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
My zaczęliśmy dziś dzień dobrymi wiadomościami. Wyniki badań przed porodem w wodzie są prawidłowe ...a torba już spakowana, więc możemy się zabierać za rodzenie
super wieści!

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Hej!

Jwstesmy po wizycie, pediatra dosc szybko zbadala malego, mowila ze zdrowy. Jas od wyjscia ze szpitala przybral 370g, nie wiem czy to ok? Pediatra mowila ze ok choc nie imponujaco?

Za mieciac ma miec szczepienie czyli w po 6 tygodniu, co myslicie o tych szczepionkach 5w1 wiem ze temat sie przwijal jednak nie doczytalam;(
Jaś pięknie rośnie My się nie zdecydujemy na szczepionkę skojarzoną.

Cytat:
Cześc kobity,
Mam straszny zapierdziel Do tego pokiełbasiło się wiele spraw, odezwę się, jak się wszystko unormuje. A tymczasem muszę zniknąć na chwilę.
trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Bunt 2-latka mnie wykancza.
Placz non stop, wymuszanie...
Nie daje rady, autentycznie mnie to wykancza. To nie jest cos na ciaze.
Dziecko mi wyje, bo cos mu nie pasuje, mnie lapie taki atak bolu brzucha, nie moge ustac na nogach, bo zginam sie w pol. Nie moge go podniesc, bo zwyczajnie nie dam rady. Mowic tez nie, bo za bardzo boli. Klade sie, Michal w jeszcze wiekszy ryk, no bo jak to tak, on wyje, a mama sie kladzie... Myslalam ze zwariuje z tego bolu, a co chcialam sie podniesc albo odezwac, to bolalo jeszcze bardziej. Wymiekam.
Chce juz byc po ciazy, w pelni sil, bo teraz bez TZ ani rusz. Najchetniej bym przespala caly dzien... Ech. Plakac mi sie chce
współczuję Ci

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
byłam na miescie zalatwic spraw kilka mama została z małą. Ale dzwonila do mni ze mala szuka cyca i w ogole ze jest niespokpojna kweka itp. (karmiłam przed wyjsciema bylam doslownioe pol godzinki) przyszłam do domu polozyla Ją do lozeczka ja troszke do Niej pogadałam wycalowalam i zasneła
Rozalka po prostu czuła, że Cię nie ma i była niespokojna. Leoś czasem też tak ma.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
No to my już po wizycie w poradni wad i zaburzeń. Z młodą wszystko ok, lekarka wręcz się rozpływała jaka to ona dzielna jest i jak się ładnie rozwija Tylko ma leciutką anemię i musimy suplementować żelazo. Kolejna wizyta za miesiąc - konieczna tylko i wyłącznie ze względu na hipoglikemię po urodzeniu, bo gdyby nie to, moglibyśmy już odpuścić bo nie ma się do czego przyczepić
super wieści

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Zabrzmiało jak wyrwanie się na imprezę, albo przynajmniej pogaduchy. [COLOR="Silver"]
bo teraz nawet wyjście do lekarza jest dobre

Cytat:
Dzieki za odpowiedzi!

Mam dola, maly szarpal nerwowo piersi od 12 do teraz, musialam mu dac mm, nie wiem czy mam za malo mleka czy co:-([COLOR="Silver"]
Głowa do góry U mnie też było coś w rodzaju kryzysu laktacyjnego. Zaczęłam pić herbatkę dla mam karmiących, bawarkę i ogólnie zwiększyłam ilość płynów i się poprawiło. No i nie rezygnowałam z przystawiania Leona do piersi i dodatkowo stymulowałam laktację laktatorem. Było trochę zachodu, ale teraz mam wystarczającą ilość pokarmu. Trzymam za Was kciuki
Stary 2012-08-09, 21:46   #4665
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:

będzie dobrze, nic więcej Ci nie powiedziała?

Cytat:
Tylko pamiętaj, żeby zakładać za każdym razem uszczelkę na butelkę (będzie w smoczku, taka nakrętka z niebieską gumką) jak nie założyłam kilka razy, to się mleko wylewało i się zastanawiałam czemu, odkryłam aż że trzeba uszczelkę zakładać

Ja mam wizytę jutro i się boję co mi powie... Dalej mam plamienia taką jakby śmierdzącą wodą, do tego czuję jakbym coś miała na szyjce i mnie to łaskocze takie dziwne uczucie, no i przy sikaniu macica mnie boli boję się, że mi pęcherz ciachnęli i coś się z nim stało
za wizytę

A taką czapkę zrobiłam... nie jest idealna ale własnoręcznie wykonana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120809642.jpg (93,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120809643.jpg (99,4 KB, 33 załadowań)

Stary 2012-08-09, 21:51   #4666
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
za wizytę

dziękuję

śliczna jest! żałuję, że nie umiem robić na szydełku, ale od czego mam babcię kiedyś robiłam na drutach, ale już zapomniałam jak to idzie

Bloguję
Stary 2012-08-09, 21:53   #4667
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Info od Paulaaa23: Mały ma zapalenie płuc

Biedactwo maleńkie...
Stary 2012-08-09, 21:53   #4668
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

za wizytę

zdolna mama i widzę że tak samo pieprzy głupoty jak moja czapucha super jest!

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 22:00   #4669
eninka84
Zadomowienie

Cytat:

za wizytę

SCORPIONKU aleś Ty uzdolniona jest!!!!!!!!!!!! bardzo mi sie podoba, zachwycona jestem

a u mnie bez zmian, posprzatalam dzis, znaczy zmylam podloge po 3 razy w pokojach na gorze, znalazłam kilka niedociagniec do poprawy dla moich fachowców i nic poza tym....nudaaaaaaaaaaaaaa: )

Edytowane przez eninka84
Czas edycji: 2012-08-09 o 22:02
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 22:00   #4670
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Z góry dziękuję
Avent Isis

Cytat:
no właśnie nie wiadomo co to
trzymam kciuki za Twoja wizytę

Cytat:

no właśnie nic nie powiedziała, bo sama nie ma pomysłu co to może być

śliczna czapeczka
Stary 2012-08-09, 22:04   #4671
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

http://demotywatory.pl/3891940/Gratulujemy-USA

Bloguję
Stary 2012-08-09, 22:06   #4672
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

jakoś mnie to w sumie nie dziwi

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 22:07   #4673
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
bomba!!
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 22:08   #4674
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Avent Isis

no właśnie nic nie powiedziała, bo sama nie ma pomysłu co to może być

śliczna czapeczka
Znalazłam takie coś:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/t...k#.UCQXs6Bd3J0
Myślę, że na zapas nie ma się co martwić. Ale ważne aby się obserwować żeby nie przeoczyć jakiś objawów, które mogą ewentualnie pomóc w postawieniu diagnozy. Jeśli wyznaczyła wizytę za 4 tyg. top chyba nie jest to nic poważnego, nie mniej sprawdzaj sobie ewentualna temperaturę i może zrób OB aby wykluczyć stan zapalny.

Cieszę się, że czapa się podoba.Niestety nie miałam w domu jaśniejszych włóczek. Mam nadzieję, że Maćko się będzie ładnie prezentować.
za wszystkie słowa uznania!!

Stary 2012-08-09, 22:14   #4675
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

Biedactwo
Zdrówka życzę
Cytat:
Rewelacja!!!!!!!!!klask i:
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 22:16   #4676
muminek82
Wtajemniczenie

Hej Kochane
Serdeczne gratulacje dla nowych Mamuś
i za kolejne wyczekane porody żeby były szybkie i bezbolesne!

poczytuje Was jak tylko Miłosz pozwoli
u nas łagier ale da się wytrzymać
Mały wczoraj miał pierwsze dawki szczepień podstawowych i rotawirusy był dzielny chyba ja miałam większego stracha niz on
i o ile wczoraj czuł się dobrze to dziś dał mi popalić od rana do teraz nie śpi popłakuje i jest mega zmierzły,naszczęście mąż przejął delikwenta wiec mam chwile dla siebie uff...waży już 5100 wiec kawał kloca sie robi a mnie coraz bardziej boli kręgosłup

pisałyście o ulewaniu ja mam z tym straszny problem,mały ulewa dużo i czasem nawet godzinę po jedzeniu wiec też musze go bardzo pilnować,próbowałam już chyba wszystkiego pozycja siedząca do jedzenia smoczek wypełniony mlekiem przerwy na odbijanie mlego zagęszczone kleik ryżowy bebilon nutriton bebilon ar i nic nie pomaga,wiec taka chyba jego uroda i musze przeczekać najważniejsze że przybiera na wadze.

nie jestem w stanie wszystkiego cytować a czasem tak bym chciała odpisać
Karolina i Branzoletka ściskam Was mocno
phdwao mąż się spisał sliczny pierścionek
Asiu
red_scorpio wszystkiego najlepszego!
Pumciażeby Ci się wszystko poukładało!
Paula SHINdużo sił i cierpliwości!

gratuluje wszystkich udanych wizyt tych gin.i tych już z pociechami i kolejnych tygodni!

chciałam jeszcze tyle napisać i zapomniałam wybaczcie..
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 22:23   #4677
pumas
Zakorzenienie

Houserka, zarówno mój znajomy pediatra, jak i lekarz z Tarnowa odradza te skojarzone. Ja jeszcze nie wiem, co wybiorę, ale chyba pojedyncze dawki, tak mi mama radzi...
I jak ten Wójcik? Taki zły jak wszyscy mówią?
Koniecznie jak wrócisz z rodzinnych stron, to się odezwij, bo złapać się nie możemy, a pasuje zrobić inauguracyjny spacerek na Bonarkę, choć mój wózior nie nadaje się na te górki

Padam na pysk - dzisiaj pierwszy raz od porodu napiłam się słabej kawy. Nie dałabym rady, to było ponad moje siły. Oby mała przespała ładnie noc, bo jak nie, to się wykończę fizycznie.

Dzisiaj ciocia spytała mnie: a jak wspominasz poród? Na co ja: fajnie, nie było tak zle. Sama nie wierzę, że to powiedziałam !
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 22:48   #4678
agunia82
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny raz jeszcze

Cytat:
hej,
karolkaLilcia kochana
noo to super wieści
mi jedna pediatra na pytanie o szczepionki doradzała skojarzone bo "szkoda tyle razy dziecko kłuć", druga powiedziała, że to nasz wybór, ale żeby najpierw poobserwować dziecko pod kątem neurologicznym zanim zdecydujemy się na skojarzone. I tu mi się zapaliła czerwona lampka, potem jeszcze poczytałam, skonsultowałam kilka kwestii i ostatecznie wybrałam pojedyncze

Cytat:
Dzieki dziewczyny za wsparcie!!

Ciezki dzien za mna. Nie dosc ze kryzys w karmieniu to na to wszystko przyszla nowa lodowka, a wiec zrobil sie balagan wszedzie a po drodze jeszcze kilka onnych spraw, leze juz i licze na dlugi sen
oj współczuje
u nas też jak mała miała gorsze dni to akurat wszystko naokoło się waliło, cóż, nieszczęścia chodzą nie parami a całymi stadami

Cytat:
padłam
z laktatora myślę, że będziesz zadowolona

Cytat:
oj, mam nadzieję, że to nic poważnego

Cytat:
hmm z tego co kojarzę, to jeśli w połogu wydzielina śmierdzi to powinno się to skonsultować jak najszybciej, więc trzymam żeby wieści z wizyty były dobre

Cytat:

genialna, zdolniacha z Ciebie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

poczytuje Was jak tylko Miłosz pozwoli
u nas łagier ale da się wytrzymać
Mały wczoraj miał pierwsze dawki szczepień podstawowych i rotawirusy był dzielny chyba ja miałam większego stracha niz on
i o ile wczoraj czuł się dobrze to dziś dał mi popalić od rana do teraz nie śpi popłakuje i jest mega zmierzły,naszczęście mąż przejął delikwenta wiec mam chwile dla siebie uff...waży już 5100 wiec kawał kloca sie robi a mnie coraz bardziej boli kręgosłup
no no, kawał chłopa

Cytat:

Dzisiaj ciocia spytała mnie: a jak wspominasz poród? Na co ja: fajnie, nie było tak zle. Sama nie wierzę, że to powiedziałam !
ja pamiętam, że zaraz po porodzie moja pierwsza myśl była taka: "NIGDY WIĘCEJ"
ale teraz mam wrażenie, że lata świetlne minęły od tamtego czasu i że wcale nie było źle i dałabym radę przejść przez to jeszcze raz

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 23:01   #4679
koglus
Rozeznanie

Cytat:

nie martw sie , mi kiedys tez tak powiedzial gin jak poszlam sobie na rutynowe badanie zanim zaszlam w ciaze. Podobno mialam duzo plynu za macica, i nie wiedzial czy to w jelitach moze sie cos gromadzi lub ma to zwiazek z owulacja .
Zamartwialam sie a potem wszystko zniknelo, nic nie byo. A nastraszyl mnie ze szok.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 23:13   #4680
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
ja pamiętam, że zaraz po porodzie moja pierwsza myśl była taka: "NIGDY WIĘCEJ"
ale teraz mam wrażenie, że lata świetlne minęły od tamtego czasu i że wcale nie było źle i dałabym radę przejść przez to jeszcze raz
boże....ja już w trakcie skurczy mówiłam Nigdy więcej i niestety dalej tak myślę....Lilunia jest cudowna i Kocham Ją nad życie, płakałam ze szczęścia jak się urodziła, ale Mój poród to największa trauma i największy bół jaki w zyciu odczułam....nawet jak to piszę to chce mi się płakać...chociaż podczas tylu godzin zapłakałam może z 3 razy i jakoś się nie rozkleiłam....
zazdroszczę tym z Was, które mogą powiedzieć, że miały fajny poród lub chociaz znośny, bo to co ja przezyłam było poprostu nieludzkie....ten ból był nieludzki....ale to opiszę jeszcze....ehhh na łzy mi się dalej zbiera jak o tym pomyślę...

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

anegdotka z dziś:

miałam popołudniu badanie ginekologiczne-tzn. obejrzenie szycia i USG macicy....przychodzę a u ginekolożki jakiś praktykant, czy student (na oko 30 lat, ale ile miał)

no i najpierw obejrzałam mój biust(a jak dorodny, mieli na co patrzeć)

potem to szycie ogląda, a ten facio patrzy mi w do krocze i mówi: A TO JEST CIĘCIE CESARSKIE??musiałam mieć niezłą minę...

ginka opanowana wyjaśniła o co chodzi, ale szczerze nie wiem jak się opanowała

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości