|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() ![]() dziwne, bo troche za twarde, ale jak poczekasz az sie roztopia to calkiem calkiem ![]() smiac mi sie chce, bo teraz piszemy ciagle o lodach, ciastach i bombkach kalorycznych, a niebawem naprawde wszystkie beda wsuwaly brokuly i wode ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- tylko nie mow mu o tekstach, ze tamten zarabia wiecej...bo mu znow wjedziesz na ambicje niepotrzebnie. ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() ale te Twoje swierszcze to mnie bardziej namawiaja na jakas Grecja czy Chorwacje i dzwiek cykad hehe. ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Lonely, a moze zadzwon do gina i zapytaj czy moglby Ci tego paciora pobrac wczesniej...pewnie zapomnial. ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Cloche pisala, ze to nic specjalnego, jesli chodzi o sklad, wiec ja sobie odpuscilam zakup ![]() Cloche! jesli to nie problem to poprosze o rzucenie okiem na sklad tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...drniajace.html bo mam na polce i zastanawiam sie czy po ciazy jest sens stosowania ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- od polnocy mamy w suwaku 34 tydzien ![]() dobranocka! ps. czytam i nie wierze http://biznes.onet.pl/matki-pokrzywd...5,1,news-detal Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-04-12 o 22:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3722 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Dodałam już relację Vil z porodu na pierwszą stronę
![]() ![]() Szlafrok: biorę, mam kupiony taki cieniutki ![]() Torba do szpitala: Mam zamiar spakować się w 2. Jedna mała będzie do porodu, a druga większa na pobyt z rzeczami moimi i małego. Color zdrowiej ![]() ![]() Pawie_oczko trzymam ![]() Diabli cieszę się, że z Nelką wszystko ok ![]() ![]() Aaś wytrzymaj jeszcze trochę ![]() Salviae śliczny pokoik ![]() ![]() Vujka trzymaj się ![]() Cytat:
- Octenisept do pępka - Tantum rosa - Maść z Medeli na brodawki - Sól fizjologiczną w ampułkach - Próbkę sudocremu i 2x linomag a+e - Oliwkę i żel do mycia z hippa Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, że wszystko ok i już jesteście w domu ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3723 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My też przedwczoraj oglądaliśmy porodówkę - na szczęście wszystko super i położne, te które widzieliśmy miłe ![]() ![]() ![]() ![]() --- Dopisałam wszystkie wizyty, mam nadzieję że niczego nie przeoczyłam ![]() Vil ślicznego macie synka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-04-13 o 01:16 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3724 | |||||
Zakorzenienie
|
Hump, Szprotka, Pawie_oczko, Cloche, Lady
![]() Lady szkoda, że gin nie porozmawiał z Wami konkretnie o cc/sn i nie przekonał męża :/ Fajna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mialas wymaz na GBSa ? Musisz sama zaniesc do labu czy nie ? Cytat:
![]() ![]() ![]() --- Cześć ![]() Wczoraj z rana znowu mieliśmy małą wycieczkę do centrum, żeby pozałatwiać kilka spraw; a potem w końcu podjechaliśmy do hurtowni odebrać adaptery do fotelika ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobranoc, do usłyszenia ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-04-13 o 01:32 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3725 | |||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Helol
![]() Czuję się jak pijaczek na odwyku. Ręce mi się trzęsą po tym fenoterolu i wątroba tak mega boli że tylko wstanie pomaga...a że wstawać nie mogę to masakra. Ale powiedziałam dr na obchodzie wczoraj że sorry ale zaczynam wstawać na parę sekund jak mnie zaczyna boleć bo już po prostu nie wytrzymuje ![]() Cytat:
Trzeba się tylko cieszyć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() http://student.wszia.edu.pl/~mm1/zdjecia/szokobons.jpg Cytat:
![]() Podobno to hit w hollywood. Pastylki ze sproszkowanego łożyska. Pełne witamin i minerałów ![]() Vil i tak jesteś silna baba ![]() ![]() A co do objawów porodu to dowiedziałam się w czwartek że może nią być również... gorączka ![]() Bo dresiara urodziła już niestety bliźniaczki (niestety bo w 29 tyg - 1400g i 700g). Wszystko z nimi w miarę ok. Leżą w inkubatorach i nabierają masy ![]() Zaczęło się u niej w czwartek ok 14 jak mi powiedziała że chyba ją przewialo bo ma temperature i ogólnie słaba jest. Namowilam ją dopiero ok 16 żeby poszła chociaż po wit c do pielęgniarek. Poszła. 37.9. Ktg ponad godz i co? Skurcze co 2 min i biegiem na porodowke. O 23 cesarka. Także strzezcie się ![]() Potem miałam jedną noc sobowtóra mysi ale przenieśli tu babke z bliźniakami pod stałym zapisem. Muszą ją mieć pod ręką pielęgniarki w razie czego. Babka jest na bank po 40tce. To jej pierwsze dzieci. A z mężem rozmawia jak z 5latkiem. Dosłowny cytat: "Popraw sobie tutaj dareczku pod szyjka. Ale się troszeczkę za cieplutko ubrales misiulu nie?" ![]() Ja jestem taka wybredna czy naprawde mam coraz bardziej zrypane współlokatorki? A jak czytam o słodyczach to mnie skręca :-( ja teraz przez te wątrobę nawet surowych warzyw nie mogę jeść...tylko gotowane:-( wczoraj jak pielęgniarka zobaczyła że mąż mi przyniósł taką wypaśną z salad story to powiedziała że tego nie widzi ale że to pierwszy i ostatni raz bo sobie tylko zaszkodze:-( nawet jak mi ktoś jabłko przyniesie to mam iść do dyżurki to mi podgrzeja w mikrofali:-( ---------- Dopisano o 04:18 ---------- Poprzedni post napisano o 03:56 ---------- Ach. I jeszcze dla przyjezdnych i nie przyjezdnych z wwy i okolic. Nie może mi wyjść z głowy od paru dni. Może teraz wyjdzie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=LbHxR...e_gdata_player Maarchewka a Ash to pojechała w końcu na tą IP? Bo widzę że jej nie było teraz... Edytowane przez Aaś Czas edycji: 2013-04-13 o 02:57 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3726 | |
Wtajemniczenie
|
Lonely
![]() ![]() Cytat:
![]() wyszłam na 0 ![]() Tak mi się przypomniało że pisałyście o pępkach. u nas w szpitalu zakładają na kikuty takie specjalne klamerki, wygląda to słodko ![]() A propos kota - mój kot jest tak delikatny że na pewno nie zrobi Maleństwu krzywdy, a na wspólne spanie w łóżeczku na razie nie pozwalam - na to będzie czas za 2-3 miesiące ![]() Dziś trochę lepsza noc bo mąż spał z Przemkiem - mimo że wstawał o 4.30 do pracy - bo tak mnie bolało że musiałam poleżeć w spokoju ileś tam godzin. mało spałam, ciągle się budziłam ale chociaż bez nerwów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3727 |
Rozeznanie
|
Vil jak dla mnie to ty i tak robot jesteś
![]() ![]() Aaś a Ciebie biedulko to mi taaaaak szkoda, ale za to bardzo mi się podobało tłumaczenie którejś, że Ty po prostu musisz się trochę bardziej pomęczyć ale za raz dostaniesz dwie panienki, a nas potem znów czeka 9 miesięcy tycia/zgagi/bólów itp ![]() axella - nie wiem co się stało Twojemu chłopowi, ale czytam i aż nie wierzę. I przytrzymaj go jeszcze trochę, może naprawdę na stałe coś mu się w tej głowie przestawi. salvie - już dawno miałam napisać, ale jak zawsze coś - super pokoik! bardzo w moim stylu |
![]() ![]() |
![]() |
#3728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3729 |
Zakorzenienie
|
Aas ludzie są dziwni
![]() ![]() Ale mój TŻ mi zawsze mówi, że my dla kogoś też możemy być dziwni ![]() Co do tej co urodziła, bardzo duża dysproporcja między dziećmi ![]() diabli brawi za 34 tc w suwakuuu ![]() Katate mignęłaś mi na dole, jak się czujecie?
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-04-13 o 06:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3730 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj ok.4ej czasu brytyjskiego odeszły wody
|
![]() ![]() |
![]() |
#3731 | ||
Zakorzenienie
|
czyli to juzzz!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
a ja podziwiam Cie z tymi diatami z tym lezeniem ![]()
![]() |
#3732 |
Wtajemniczenie
|
o kurczaki, kolejny maluszek będzie !
![]() ![]() ![]() Witamy się słonecznie, wiosna nastała pełną gębą więc chowam kozaki i płaszcz a co tam najwyżej zmarznę, jadę dziś do rodziców i będe w niedziele. |
![]() ![]() |
![]() |
#3733 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() wczoraj nie zdążyłam wszystkiego nadrobić bo pojechaliśmy na zakupy. Kupiłam sobie krem czekoladowy i właśnie zjadłam z nim pyszne kanapki ![]() katar mam dalej, znów się męczyłam w nocy. Ale obudziłam się tylko z 5 razy ![]() Cytat:
![]() Katate wracaj szybko do zdrowia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3734 |
Raczkowanie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Dziewczyny juz po obchodzie. Rozwarcie 2,5cm mały wstawiony jak trzeba. Bede rodzic. Ale sie boje. Narazie jestem jeszcze nz normalnej sali na trakcie porodowym. Mam duzo chodzic i pic. Trzymajcie kciuki!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
axella "po" będziemy beczeć jeszcze bardziej bo dopiero wtedy będziemy mieć huśtawkę z hormonami. Aż się sama siebie boję ![]() aaaaaaa no i chciałam się pochwalić że u mnie widać parę promyczków słońca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3736 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3737 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny powodzenia!!!! Pakiet internetowy w kom wiedział kiedy się odnowić ![]() Motylek ja już też się zastanawiam że to może ja taka dziwna i wybredna jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3738 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3739 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aaś-ona nie czula skurczy co 2minuty? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Leski-to chyba prawda,że weekend-=rozpakowywanko ! cholerka a ja dziś musze wyjść ![]() jaaaaaaaaaaaram się,maluszki nowe hura hura hura! |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3740 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3741 |
Wtajemniczenie
|
hej wam
ja dalej kibluje na patologii ciąży.. ![]() kazali mi lezec nie podoba sie im moj brzuch pileczka.. ![]() buzki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
nie wiem, która z dziewczyn go ma, ale znalazłam normalny skład wg INCI i jest to praktycznie zwykła oliwka na bazie parafiny. wszelkie dobroczynne oleje i ekstrakty roślinne są wciśnięte już po jakimś składniku, którego za dużo raczej nie ma - a więc mało w nim tego, czym się chwalą. ot, zwykła oliwka, jak każda inna na parafinie...
ale jak już go masz i chcesz używać, to nie ma w nim niczego, co by wykluczało stosowanie już teraz. w ogóle z takimi oliwkami do brzucha trzeba zaczynać jak najwcześniej ![]()
#3743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Będą kolejne maluszki! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3maj się dzielnie,już niedługo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3745 | |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki i powodzenia
![]() Cytat:
![]() U mnie dzisiaj piękna pogoda, więc zamierzam korzystać o się trochę dotlenić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() komiksowa fajny ten wagonik ![]() vil podziwiam że tyle spraw załatwiliście i że to wszystko ogarniasz. ja też miałam ale nie aż taki że cały nos zatkany |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3747 |
Zakorzenienie
|
O Katate to i za Ciebie kciuki trzymam!
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co od 35 tc - wypuszczą Cię i niech się dzieje co chce ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3749 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja od wczoraj wieczora mam ochotę na kaszkę mannę z jakimiś owocami... mam mrożoną mieszankę: porzeczki, maliny, truskawki itp... chyba na drugie śniadanie będzie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.