|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 10,81% |
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
1 | 2,70% |
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
6 | 16,22% |
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
3 | 8,11% |
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
17 | 45,95% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Ech Ita, ale tam znieczulica...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
Nienormalni....!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() |
#4024 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ROCKYYY wracaj szybko do domku, zdrówka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40903379] Nie słuchaj :/ Dieta nie ma z tym nic wspólnego. Ja w poprzedniej ciąży pączki popijałam mlekiem w tubce i nie miałam żadnej cukrzycy, w tej odżywiałam się dość racjonalnie i du*a zbita.[/QUOTE] ja to rozumiem i jak już gin zasugerował to wiedziałam, że to nie od słodkiego tylko co zrobić jak ludzie durne ![]() Widziałam śliczne ubranka i wózki ![]() zaraz Wam opiszę mój dzień i jak to ogólnie było łącznie z wynikami Oli ludzie to tak mają, albo specjalnie, albo nie , ale jak nawet wezmą przypadkiem to się nie przyznają tylko klepią głupa Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2013-05-20 o 19:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie do domu weszłam ![]() Wybrałam się na dzisiejsze zajęcia SR i na dzień dobry spóźnił mi się autobus 10 min- no ale czekałam cierpliwie i na "zajęcia" wpadłam spóźniona... Ale okazało się, że nic nie szkodzi, bo położna coś się spóźnia i czekamy pod salą. Po 30 minutach czekania na korytarzu okazało się, że położna odbiera poród ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Zakorzenienie
|
ide laseczki bo mi muli necik eh.do jutra!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |||||||
Zakorzenienie
|
madi też mam problem z gołębiami na balkonie.. niestety póki co jestem najlepsza w ich odstraszaniu..dobrze, że poszłam na L4
![]() fiazo przykro mi z powodu cukrzycy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kuzynka męża ostatnio mi opowiadała, że zostawiła kiedyś wózek na dole w klatce.. dosłownie po kwadransie wróciła do niego, bo sobie przypomniała o kocyku.. Już go tam nie było! Miała podejrzenia co do sąsiada, któremu niedawno urodziła się wnuczka. Ale za nic nie dało się udowodnić. Po jakimś czasie odwiedziła go jego córka z wnuczką, też zostawiła wózek na dole. Kuzynka męża przeżyła niezły szok widząc kocyk swojej córeczki w wózku tej dziewczyny. Oczywiście zabrała go, a później jeszcze wyjaśniła tej dziewczynie całą sytuację. Na szczęście okazała się normalna i jeszcze opierdzieliła swojego tatusia za te jego kradzione 'prezenty'.. patologia normalnie.. Cytat:
![]() ![]() Malaczarnakejt ![]() ![]() Cytat:
![]() Chyba z torbami pójdziemy, ciągle mają coś dla niemowlaków i ciężarnych ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sie biedna nachodziłas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | |
Zakorzenienie
|
Kurde nie pocytowało mi wszystkiego..
mela Twoje ciuszki też prześliczne..sukienusie ![]() ![]() iwona potwierdzam słowa madi..zdjęcia kuchni Neni i ja wrzucałyśmy ![]() Cytat:
![]() dobrze, że jesteś przyzwyczajona do długich spacerów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
Rozeznanie
|
To tylko zdjęcie,ale widzę,że wyglada na porządny pojazd
![]() ![]() Cudeńko,już to wcześniej pisałam ![]() Cytat:
![]() Rockyyy zdrowia mnóstwo życzę oraz reszcie Brzuchatek,które go potrzebują. Ciężko się wbić do Was w rozmowę. Staram się Was czytać. Mogę się jedynie pochwalić,że kupiłam wczoraj termometr Brauna do ucha,czytałam dużo opinii i wyszedł bardzo pozytywnie ![]() Pozdrawiam wszystkie Brzuchatki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zakupilam 2 paczki 1, ale to wezme do szpitala i jedna w domu zuzyje. A wogole w domu bede uzywac 2 i tych mam zamiar kupic najwiecej i temu sie czaje na Biedronke. ![]()
![]() |
#4032 |
Zakorzenienie
|
ooo..właśnie.. Oli Tobie miałam pogratulować wózeczka.. wygląda oszałamiająco
![]() ![]() U domi chwaliłam narożnik i podłogę, a u Ciebie podobają mi się parapety i te drewniane donice/skrzynki z 'lamówkami' ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Dziękuję każdej z osobna za pozytywny odbiór Lolowego wózeczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4034 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Zakorzenienie
|
U gina:
Widzieliśmy naszego synka, jego nosek, słyszeliśmy serduszko, nóżki miał skrzyżowane, znowu widzieliśmy dokładnie jajeczka z siuraczkiem i gin się tż pytał czy wie co to bo partnerzy często nie wierzą hehhe, ale było widać bardzo dokładnie. Leży główką do dołu. Potem się zaczęło... gin powiedział, że niepokoi go waga bo jest o 2 tygodnie za duża, no i wynik glukozy był za wysoki, 75g glukozy po 2h 153,0 , wtedy powiedział, że podejrzewa cukrzyce ciążową i daje mi skierowanie do poradni. Powiedział gdzie najlepiej się udać i tam od razu pojechaliśmy z tż. Tam okazało się że po 13 mogli by mnie przyjąć bo się zwolniły miejsca. Że mieliśmy jeszcze 2h to skoczyliśmy do sklepu i do teściowej. Wróciliśmy do poradni, tam pani dr przepytała mnie o wagę, wzrost, czy ktoś w rodzinie chorował, ciś zmierzyła było super jak powiedziała, ale właśnie waga dziecka za duża i zły wynik pytała się jeszcze o wynik na czczo, ale nie miałam więc wzięła z pierwszych badań które miałam robione.Potwierdziła cukrzycę ciążową i co 2 tygodnie mam chodzić do niej. Dostałam glukometr i 4xdziennie muszę mierzyć cukier i rano sikać na papierek. No i dieta. Tylko jak miałam szkolenie z tej diety to wyszło, że ja się tak odżywiam jak oni mi każą. Jedyne z czego muszę rezygnować to białe pieczywo i słodycze, których i tak mało jem. Potem znowu pojechaliśmy do teściowej bo mieliśmy ją zawieźć na rezonans. No i oczywiście u niej padł ten genialny tekst, że za dużo winogron i że mandarynki ostatnio jadłam. Dlatego duży cukier ![]() Po tym jak odwieźliśmy ją do domu to pojechaliśmy na wykład do SR. Było o krwi pępowinowej i ogólnie o ciąży, porodzie i połogu, trochę nudno było i nie bardzo ciekawie. słodkie mamy dajcie mi linka do wątku bo nie mogę znaleźć i pytanie do was czy pracujecie ? bo ja nie wiem co robić, jutro wracam do pracy i nie wiem czy będę miała siłę pracować i kłuć się i jeść tak jak trzeba itp. ale poemat napisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale klocuszek ![]() Cytat:
![]() Ja kawałek ledów pokazywałam, ale Dzoan takie ładne zdjęcie kuchni wrzucała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak mnie wkurzają tacy lekarze! Niech sobie sam pochodzi z takim brzuchem ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Oliath super ten wózek wygląda! ![]() Idę pod prysznic. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-20 o 20:13 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Konto usunięte
|
wygrałam !!!!
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=3247244851 |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40904862]wygrałam !!!!
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=3247244851[/QUOTE] :brawo: ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dobrze, że Marysia już wraca do zdrowia, no i ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40904862]wygrałam !!!! ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=3247244851[/QUOTE] ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
[QUOTE=enlevee;40905016]Super fotki !
![]() ![]() /QUOTE] Nie wiem, on taki grubiutki więc ciężko stwierdzic ;-) a tak serio to ciągle się zakrywal. Podobno usta moje;-) okaże się jak wyjdzie:-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Zakorzenienie
|
Jestem już po SR i nie było dokładnie to czego się spodziewałam, oprócz mojego tz nie było żadnego faceta więc wszyscy razem oglądaliśmy film a potem babka go omawiała, z ciekawszych rzeczy to:
- zawsze przed kontaktem z dzieckiem myć ręce - w szpitalu nie dawać nikomu dotykać dziecka, tzn odwiedzającym nie licząc oczywiście męża bo przynoszą bardzo dużo bakterii ( tylko jak to zrobić) - nie kupować tego osceniseptu i nie smarować nim, jeżeli nie ma zaczerwienień ani stanu zapalnego, normalnie przemywać wodą z mydłem - zamiast chusteczek nawilżanych wodą z mydłem myć pupę maluchowi - wychodzić można już na spacer nawet w 3-4 dobie pobytu dziecka w domu jak jest ładna pogoda - nie wkładać dziecku pieluchy tetrowej miedzy nogi profilaktycznie (chodzi o bioderka) - jak najmniej kosmetyków - wietrzyć kikuta od pępka Z takich ciekawszych rzeczy to tyle, potem ćwiczyliśmy trochę na piłkach i babka (ta położna co prowadzi) mówi, że ja będę miała duże dziecko, a ginka twierdzi, że małe, ciekawe jak będzie naprawdę ![]() ![]()
#4043 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o kurcze, ale dzień... Cytat:
![]() Kochana nie ma czegoś takiego, że zjesz słodkie i dlatego wysoki cukier. Organiz powinien sobie poradzić z każda ilością cukru tak na prawdę. Ogólna zasada jest taka, że: Po 1 godzinie lub 1,5 (zależy od lekarza, jedni preferuja godzinę inny półtora) po posiłku powinno być do 120 lub 140 cukru (tu też zalezy od lekarza, bo jedni mówią 120 inni 140 max). Ja mam mierzyć po posiłku 1,5 godziny i ma być do 120 (w porywach do 130, ale lepiej zeby tak nie było). Trzustka powinna wyprodukować tyle insuliny zeby zbic nadmiar. Czyli teoretycznie zjadasz obiad, i na deser lody i ma byc do tego 140 max. A u ciebie glukoza po 2 godzinach była ponad 150. Zdrowy organizm poradziłby sobie, tyle w temacie. Nie przejmuj się, będzie dobrze, tylko na początku wydaje się to wszytsko straszne. Mnie tu dziewczyny też pocieszały, a teraz sama mogę książkę napisać na ten temat. Link do wątku słodkich mam: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=689345 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje dziewczyny za zrozumienie - moja mama chce mi zalatwic nawet zwolnienie z polski.....a tam moze do konca tyg dam znow rade...
zobaczymy...w koncu tyle wytrzymalam to i to dam rade a nie napisalam ze wedlug wagi pani doktor od poczatku ciazy przytylam tylko 4 kg - szok wedlug moich obliczen jestem +8kg - wiec przynajmniej ten aspekt wizyty mi sie spodobal ![]() oki spadam - bo jutro do roboty
#4045 |
Zakorzenienie
|
Oby już niedługo :-*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
Ja też dzisiaj w SR byłam.. tematy o problemach laktacyjnych i diecie kobiety karmiącej.
Problemy laktacyjne: -pogryzione, popękane brodawki (po każdym karmieniu smarować grubo tłustą maścią bepanthenem/maltanem; przed karmieniem oczyścić brodawki; można też ciut mleka wycisnąć i rozsmarować na brodawce- ono również pomaga w gojeniu się.. no i dawać odpocząć piersią od stanika, zrobić dojście powietrza), -niedobór pokarmu (pić duuużo wody, przystawiać dziecko częściej do piersi, tak jak tego wymaga, myśleć pozytywnie i czekać) -nadmiar pokarmu (po nakarmieniu dziecka, jeśli czujemy pełne piersi ściągnąć pokarm, tyle by odczuć ulgę, nie robić tego między karmieniami, żeby jeszcze bardziej nie wzmagać laktacji; poza tym ograniczyć przyjmowanie płynów), -zator pokarmu (można próbować robić piersią ciepły prysznic albo ciepłym ręcznikiem okład i masować ruchem podłużnym od nasady piersi po brodawki, żeby udrożnić kanaliki) -zapalenie piersi (chronić piersi przed przeciągami, ruchami powietrza; jeśli są obolałe, zaczerwienione, przy dotyku sprawiają ból, podwyższona temp. ciała koniecznie do lekarza pierwszego kontaktu lub swojego gina) -ropień piersi (to już najgorsza opcja, objawy podobne do zapalenia, ale nasilone.. wtedy już tylko zabieg). Co do diety matki karmiącej położna radziła bardzo uważać w pierwszych 4 tygodniach głównie. Po tym czasie każdego dnia wprowadzać tylko jeden nowy produkt, żeby było wiadomo w razie czego co uczuliło dziecko i z czego się wycofać. Dieta ma być lekkostrawna. Kasza, ryż, produkty zbożowe, warzywa, owoce, to podstawa. Chleb i pszenny i pełnoziarnisty (mieszać), ograniczać białka i tłuszcze. Nie jeść: warzyw wzdymających (np. kalafior, brokuły, groszek), owoców pestkowych i cytrusów, truskawek, bananów. Silnie uczulająca jest czekolada, kakao, orzechy. Mięso i wędliny można.. ograniczać kurczaki, bo z hormonami. Lepsze pieczone, duszone. Ale ogólnie mówiła, że jak mamy na coś ochotę, to też jeść..jak się przykładowo jednego panierowanego kotleta w tygodniu zje, smażonego na tłuszczu, to nie robić z tego tragedii.. Jeden plasterek tego czy tamtego też nie zaszkodzi.. Nabiał ograniczać, ale jogurcik czy biały serek raz na ileś posiłków też nie zaszkodzi. Słabą kawę i herbatę też można..ziołowe, owocowe ok.. Mocnych nie pić by dziecka nie pobudzać. Alkohol wiadomo ![]() No tak ogólnie, to tyle... Podoba mi się ich podejście, nie ma popadania w jakieś skrajności, wszystko racjonalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W dzień dobry TVN była w zeszłym tyg położna i mówiła, że na stronie www.siostraania.pl jest też opisane jak skontaktować się ze swoją przyszłą położną ![]() Anulka, malaczarnakejt, fiazo ![]() ![]() Oliath jeśli chodzi o bluzę małej to OMG. Ale jak można być tak głupim, żeby tę bluzę wyprać i powiesić w miejscu, gdzie były właściciel ją zauważy. Bo nie wierzę, że matka nie zauważyła, że jej dziecko nosi obcą bluzę ![]() Uciekam dziewczynki, zmulona jestem, dobranoc, papa |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4048 | |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40904862]wygrałam !!!!
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=3247244851[/QUOTE] i ta aukcja jest z tym stelażem? bo przyznam nie czytałam opisu. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zadomowienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Uciekam spać. Dobranoc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40904862]wygrałam !!!! ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=3247244851[/QUOTE] śliczny ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.