Rossmann cz. XVIII - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 16:10   #901
Rotkohl
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XVIII

a są w rosie ogólnie jakiekolwiek olejki myjace do twarzy?
i maseczki algowe??
oczywiscie godne polecenia
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 16:13   #902
lioele
Rozeznanie

Odp: Rossmann cz. XVIII

Polecicie jakis krem 40+ bez parafiny? Bo chcialam mamie jakis kupic dopoki jest ta promocja

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lioele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 16:15   #903
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
Ja używałam tylko płynny, ale jak już się nauczyłam go nakładać, to daje piękny efekt. Zawsze komplementy zbieram, że mi się "buźka poprawiła"

Tak w ogóle ten wątek to naprawdę zło, wydoiłam dziś portfel do końca na puder bourjois healthy balance i chyba niestety trochę "tynkuje" twarz
(a byłam w rossie wcześniej już 3 razy za każdym zapełniając koszyk i mówiłam, ze więcej tam nie idę) Za to grzecznie odłożyłam pomadkę alterra i kredkę wibo, bo sobie uświadomiłam, że i tak nie będę używać.

Aha, ostrzegam przed maseczką rozgrzewającą synergen, nie wiem co to miało być, ale głupia byłam, że nałożyłam ją na twarz. Wysypało mnie okropnie ;(
płynnych już niestety nie ma, a zastanawiam się nad tym bo jak patrzyłam na ręku to dawał piękne rozświetlenie, ale nie wiem czy ryzykować bo na kwc ma bardzo mieszane opinie
Stary 2013-05-27, 16:17   #904
InfallibleLifestyle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moskit0 Pokaż wiadomość
Volume Million Lashes to mój ulubieniec od ponad pół roku, ale ostatnio jakoś dziwnie się ten tusz zachowuje. Kupiłam na pewno nieotwierany, opakowanie było zaklejone naklejką antykradzieżową także wszystko powinno być ok, ale nie potrafię tak nim pomalować rzęs jak wcześniej. Nie ma tego fajnego efektu, może jakiś wadliwy egzemplarz mi się trafił
Hmm... Nie wiem, może coś zmienili w samej zawartości, ale mam nadzieję, że nie
Używałam go ostatnio 2 miesiące temu i wszystko było ok. Miałam go kupić ponownie, ale wypatrzyłam w promocji za 19,99zł Mega Volume Collagene dla wypróbowania, ale jakoś szczególnie mnie nie zachwyca
InfallibleLifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 16:17   #905
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aarion Pokaż wiadomość
płynnych już niestety nie ma, a zastanawiam się nad tym bo jak patrzyłam na ręku to dawał piękne rozświetlenie, ale nie wiem czy ryzykować bo na kwc ma bardzo mieszane opinie
Te mieszane opinie mogą wynikać właśnie ze złej techniki nakładania. Ja też byłam przerażona gdy nałożyłam go "jak zwykle". Macałam ten kompakt i po roztarciu ma właśnie taką konsystencję jak rozgrzany w palcach płynny-czyli przy dobrym nałożeniu daje ładne, matowo-satynowe wykończenie i dobre krycie.
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 16:34   #906
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez iamxshi Pokaż wiadomość
O właśnie, nie mogłam później znaleźć komu podziękować Kiedys na niego trafiłam i totalnie zapomniałam, zobacze jak będzie się sprawować
nie no,spoko,ja nie dla podzięki zawsze jak komuś coś polecę to potem się interesuję czy tej osobie też się dobrze używa

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
Tak w ogóle ten wątek to naprawdę zło, wydoiłam dziś portfel do końca (...)
zło zło...ja na innym (Avonowym) jestem też i dużo kasy przepuszczam na tamtejsze kosmetyki...jednak teraz przy tej promocji -40% tamte poszły w zapomnienie

wczoraj pytałam ale na wszelki wypadek zapytam po raz drugi-znacie godny polecenia balsam do ciała/po opalaniu ze złotymi drobinkami? żeby było ich dużo ale drobne
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 16:37   #907
Marla32
Zadomowienie

Ja dzisiaj zrobiłam drugie podejście do Rossa, tym razem przejechałam się do większego, a tam po godzinie 15, byłam w drogerii w pięć osób [w tym 3 pracowników] Ogólnie półki pełne.
Chciałam dokupić sobie maseczki i tym razem wybrałam dwie i dwa peelingi:
* Synergen, anti-pickel maske - 1,19 zł
* Dermaglin, maseczka oczyszczająco - odżywcza - 3,39 zł
* Bielenda, enzymatyczny peeling dotleniający - 1,59 zł
* Perfecta, peeling drobnoziarnisty - 1,09 zł

do tego dobrałam sobie:
* drugą paczkę chusteczek z Alterry z aloesem - 1,99 zł
* Aussie, maseczkę 3 minutową do włosów zniszczonych - 24,99 zł - ogólnie używałam już ich wcześniej [tylko tych z USA w fioletowych opakowaniach] i byłam zadowolona, jestem ciekawa jak ta się sprawdzi, bo jak nie to kasa pójdzie w błoto.

razem: 34,24 zł

Moja potrzeba zakupów została zaspokojona i nie zbliżam się do Rossmanna, bo przecież wszystko mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _SAM5370.jpg (110,1 KB, 96 załadowań)
Stary 2013-05-27, 16:53   #908
asia2285
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
nie no,spoko,ja nie dla podzięki zawsze jak komuś coś polecę to potem się interesuję czy tej osobie też się dobrze używa

zło zło...ja na innym (Avonowym) jestem też i dużo kasy przepuszczam na tamtejsze kosmetyki...jednak teraz przy tej promocji -40% tamte poszły w zapomnienie

wczoraj pytałam ale na wszelki wypadek zapytam po raz drugi-znacie godny polecenia balsam do ciała/po opalaniu ze złotymi drobinkami? żeby było ich dużo ale drobne
Ja używam cztery pory roku . Drobinek dużo ale nie są wielkie i nie dają po oczach. Powinien się sprawdzić.

Manchester United

Coś o mnie--->
All about me
Nowy post: Łapacz snów - DIY Dreamcatcher
asia2285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:01   #909
zuz123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
A jakie kolory żelowych Lovely kupiłyście ? Bo idę jutro po koralowy, może jakiś jeszcze bym skubnęła
Ja wziełam 5 pomaranczowy, róźowy, koralowy, szary i fioletowy
Może nie schną jakoś szybko, ale ten blask i efekt żelowy

wymiana
zuz123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:02   #910
bleuclair
Zakorzenienie

A ja chcę jeszcze jeden podkład- tym razem Bourjois 1,2,3-tyle że byłam dziś w dwóch Rossach w Lublinie i były tylko ciemne odcienie. Jutro spróbuję zapolować u siebie. Tak samo na tą pomadkę airy fairy. Dziś widziałam te eliksiery-jak dla mnie obleśne kolory i strasznie rozpaćkane jakieś one-chyba że ktoś już się nimi wcześniej maział, ale nawet wieczka są całe w pomadce ;/ obrzydliwość. Trzeba się nagradzać- dobrze mi poszło kolokwium to, co sobie będę załowaćjutro mam następne więc dojdzie kolejny powód by uderzyć na zakupy-albo nagradzanie albo pocieszanie się Niech gdzieś będzie ten podkład Bo ten z Manhattanu Powder Matt Make UPto nie wiem, może ja mam specyficzna cerę, ale on u mnie w ogóle nie chce się rozprowadzać na twarzy, co za tym idzie w ogóle nie kryje. Dziwne bo tyle ma dobrych opinii, a zawiodłam się, ale nie spisuję go na straty. Chociaż nie wiem no-peeleng twarzy robię, krem pod podkład to u mnie Siarkowa Moc-może to wina kremu? Wiem że powinien być jakiś bardziej chyba nawilżający ale użwałam już kilku i mnie zapychają i cala się świece, a przy Siarkowej Mocy mam piękny Pudrowy Efekt. Co do lakierów to jestem mile zaskoczona tym moim Lovely Loss like gel-ładny kolory, dobre krycie, oczywiście po dwóch warstwach-fajny jest mam miętowy i nie wiem czy nie skuszę się jeszcze na jakiś kolor, choć mam już 10 lakierów...

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2013-05-27 o 17:05
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:19   #911
Marla32
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
A ja chcę jeszcze jeden podkład- tym razem Bourjois 1,2,3-tyle że byłam dziś w dwóch Rossach w Lublinie i były tylko ciemne odcienie. Jutro spróbuję zapolować u siebie. Tak samo na tą pomadkę airy fairy. Dziś widziałam te eliksiery-jak dla mnie obleśne kolory i strasznie rozpaćkane jakieś one-chyba że ktoś już się nimi wcześniej maział, ale nawet wieczka są całe w pomadce ;/ obrzydliwość. Trzeba się nagradzać- dobrze mi poszło kolokwium to, co sobie będę załowaćjutro mam następne więc dojdzie kolejny powód by uderzyć na zakupy-albo nagradzanie albo pocieszanie się Niech gdzieś będzie ten podkład Bo ten z Manhattanu Powder Matt Make UPto nie wiem, może ja mam specyficzna cerę, ale on u mnie w ogóle nie chce się rozprowadzać na twarzy, co za tym idzie w ogóle nie kryje. Dziwne bo tyle ma dobrych opinii, a zawiodłam się, ale nie spisuję go na straty. Chociaż nie wiem no-peeleng twarzy robię, krem pod podkład to u mnie Siarkowa Moc-może to wina kremu? Wiem że powinien być jakiś bardziej chyba nawilżający ale użwałam już kilku i mnie zapychają i cala się świece, a przy Siarkowej Mocy mam piękny Pudrowy Efekt. Co do lakierów to jestem mile zaskoczona tym moim Lovely Loss like gel-ładny kolory, dobre krycie, oczywiście po dwóch warstwach-fajny jest mam miętowy i nie wiem czy nie skuszę się jeszcze na jakiś kolor, choć mam już 10 lakierów...
Spokojnie możesz kupić jeszcze kilka , po 50sztuce można by się zastanawiać, że coś jest nie tak ... bo jak na razie wszystko w normie
Stary 2013-05-27, 17:19   #912
Bysanda
Zadomowienie

Dziewczyny z Bydgoszczy jak bedziecie w swoich Rossmanach, moglybyscie spojrzec na szafe Wibo czy jest > https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...do-twarzy.html , qrcze w ktoryms musi byc, a wszystkie obskoczyc to szalenstwo
Bysanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:34   #913
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez Marla32 Pokaż wiadomość
Spokojnie możesz kupić jeszcze kilka , po 50sztuce można by się zastanawiać, że coś jest nie tak ... bo jak na razie wszystko w normie

Poprawiłaś mi humor na resztę dnia
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:36   #914
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:

apropo pędzli,dziewczyny podkład na twarz nakładacie pędzlem? bo są takie specjalne ponoć,ale ja się boję nakładam zwyczajnie paluchami-raz próbowałam taką trójkątną gąbeczką do podkładu ale nie spodobało mi się
Ja ze swej strony gorąco polecam pędzelek firmy ELF.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...der-brush.html
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:36   #915
mind explorer
Raczkowanie

Dziewczyny, może polecicie mi jakiś podkład mocno kryjący do suchej cery? Robiłam już 3 podejścia i kupiłam mnóstwo rzeczy, a na podkład nie mogę się zdecydować.
mind explorer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:37   #916
Marla32
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość

Poprawiłaś mi humor na resztę dnia
Do usług
Stary 2013-05-27, 17:39   #917
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Do usług

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
d
w żadnym się nie spotkałam.
Tak też myślałam, bo sama równiez nie zauważyłam. Szkoda, dziwna rzecz, ale cóż.
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:41   #918
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goosie Pokaż wiadomość
U mnie leżały w jednym z koszy, na środku sklepu razem z tymi do manicure Wizażanka pisała, że wcześniej były one po ponad 10 zł to wychodzi na to, że zdołali je już przecenić
U mnie było ich sporo - różowe, czarne, srebrno-wężowe...
Kurcze, w moich Biedronkach niestety ich nie widziałam.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez mind explorer Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może polecicie mi jakiś podkład mocno kryjący do suchej cery? Robiłam już 3 podejścia i kupiłam mnóstwo rzeczy, a na podkład nie mogę się zdecydować.
Mocno kryjący jest Revlon Colorstay, ale jest dosyć ciężki i potrafi zapychać.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:43   #919
d0m1n1k4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ciastecek Pokaż wiadomość
Mieszana / tłusta. Mocnego krycia
colorstay
d0m1n1k4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:45   #920
mind explorer
Raczkowanie

W moim Rossmannie nie ma Revlonu.
mind explorer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:52   #921
White Demon
Raczkowanie

Dot.: Odp: Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez lioele Pokaż wiadomość
Polecicie jakis krem 40+ bez parafiny? Bo chcialam mamie jakis kupic dopoki jest ta promocja

Może firmy Ava - seria Eco Garden?
Serum: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...groszkiem.html
Krem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-pomidora.html

Punkt g u kobiety znajduje się na końcu wyrazu shopping.

Edytowane przez White Demon
Czas edycji: 2013-05-27 o 17:53
White Demon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:57   #922
GesWyscigowa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mind explorer Pokaż wiadomość
W moim Rossmannie nie ma Revlonu.
To może Max Factor Lasting Performance.... choc tez jest troche cieżki, ale mnie osobiście nie zapycha.
Ja lubie Astor Skin Match... Nie jest zbyt ciężki, fajnie kryje przynajmniej moje niedoskonałości( które są różne i wielkie czerwone, no różne)... Po kilku godzinach zaczynam sie swiecić... taka moja przypadłość, ale mało który podkład daje temu radę. A Max Factora mieszam z różnymi innymi podkladami... z Affinitonem albo własnie z Astorem....
GesWyscigowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:57   #923
monia1748
Raczkowanie

Polecicie mi jakiś dobry, jasny, kryjący podkład, możliwie tańszy? Chcę coś na zapas
I może jeszcze jakiś puder w tej samej kategorii?

Ew. jakieś inne pokusy
monia1748 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 18:01   #924
Tygrysek17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina_zb Pokaż wiadomość
Ja brałam w ciemno i dopiero w domu zobaczyłam, że ma takie dobre oceny na KWC Kupiłam matt light
widziałam to cudo, ale chwilowo dałam sobie spokój
Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
niestety nie są.

a czy u Was są te lakiery wibo so matt?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-paznokci.html
Nie widziałam
Cytat:
Napisane przez partycypacja Pokaż wiadomość
A czy polecacie micel z Bourjois?? Lub tonik/ żel do mycia twarzy?
Z czystym sercem polecam
Cytat:
Napisane przez alinson Pokaż wiadomość
Kuszę Revitalashem, ale naprawdę warto. Na jego przykładzie zrozumiałam, że coś jest warte swojej ceny
Jak się kiedyś dorobię to go kupię tylko nikomu nie mów

Cytat:
Odkąd zamawiam u Ani to wydaje mniej na avon

Tygrysek17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 18:06   #925
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość

są jasne kolory 123 w Rosie na Placu Bychawskim tam ogólnie duzo wszystkiego jest

Cytat:
ale po 50 sztuce kupionej na raz, czy posiadan ej? bo jak posiadanej to ze mna jest cos nie tak

Cytat:
Napisane przez monia1748 Pokaż wiadomość
Polecicie mi jakiś dobry, jasny, kryjący podkład, możliwie tańszy? Chcę coś na zapas

Ew. jakieś inne pokusy
zdefiniuj mozliwie tańszy? match perfection z rimmela jest fajny za 24 zł około teraz
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 18:11   #926
Tygrysek17
Wtajemniczenie

Cytat:
a po 100szt albo po 150 zaczniesz szukać jakiegoś specjalisty
Cytat:
Napisane przez GesWyscigowa Pokaż wiadomość
To może Max Factor Lasting Performance.... choc tez jest troche cieżki, ale mnie osobiście nie zapycha.
Ja lubie Astor Skin Match... Nie jest zbyt ciężki, fajnie kryje przynajmniej moje niedoskonałości( które są różne i wielkie czerwone, no różne)... Po kilku godzinach zaczynam sie swiecić... taka moja przypadłość, ale mało który podkład daje temu radę. A Max Factora mieszam z różnymi innymi podkladami... z Affinitonem albo własnie z Astorem....
Mnie też nie zapycha na szczęście żadem podkład nie zrobił mi nic złego

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Byłam dzisiaj w rossku i wydałam jeszcze więcej niż ostatnio a na dodatek nie kupiłam jeszcze wszystkiego co chciałam
później wstawię zdjęcia

Tygrysek17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 18:16   #927
Inspire
Kuźnia inspiracji

Odp: Rossmann cz. XVIII

Zapomnialam zacytować, ale ja widzę, ze malując się pędzlem można zbudować większe krycie i nie robi się takich smug jak palcami. Ogólnie efekt jest lepszy

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 18:25   #928
Marla32
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
ale po 50 sztuce kupionej na raz, czy posiadanej ? bo jak posiadanej to ze mną jest coś nie tak
Po 50 sztuce posiadanej, bo jednak nikt nie jest taki szalony, aby kupić 50 lakierów od ręki choć ja za jednym razem kupiłam kiedyś 12 .

Cytat:
Napisane przez Tygrysek17 Pokaż wiadomość
a po 100szt albo po 150 zaczniesz szukać jakiegoś specjalisty
Haha coś w tym jest

Cytat:
Napisane przez Tygrysek17 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w rossku i wydałam jeszcze więcej niż ostatnio a na dodatek nie kupiłam jeszcze wszystkiego co chciałam
później wstawię zdjęcia
Pokazuj, pokazuj, bo aż ciekawa jestem

Edytowane przez Marla32
Czas edycji: 2013-05-27 o 18:27
Marla32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 18:25   #929
nicctakiego
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bysanda Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Bydgoszczy jak bedziecie w swoich Rossmanach, moglybyscie spojrzec na szafe Wibo czy jest > https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...do-twarzy.html , qrcze w ktoryms musi byc, a wszystkie obskoczyc to szalenstwo
ostatnio widziałam go na bartodziejach, ale jutro ide do rossa w fordonie to zobaczę
nicctakiego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 18:26   #930
agniieesszzka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monia1748 Pokaż wiadomość

Ew. jakieś inne pokusy
jeśli chcesz jakiś tani puder to może synergen kup, zapłacisz około 6zł
ja osobiście nie miałam ale dużo osób go chwali
agniieesszzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości