Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-06, 08:53   #1081
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
kyte, tylko u mnie to mokre plamki na piersiach
aaaaaaaaaaaA ja nie ja się budzę cała mokra
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 08:58   #1082
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Jee a ja sie nie pichwalilam. Od tygodnia czuje kopniaczki. delikatniejsze niż w pierwszej ciazy, jeszcze takie nje regularne. A dzisiaj z rana takie mocniejsze troszke

Zbieram sie z rodzinka na zakupy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:21   #1083
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Witam się weekendowo
Dzisiaj mnie obudziło przyjemne kilanko ale tż nie dziecia
Uwielbiam to!
Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Słuchajcie Nina jest charakterna jak Mamusia Zawsze najładniej rusza się koło 6 nad ranem jak TŻt wyjdzie już do pracy a ja zasnąć nie mogę, dosłownie mam ok 10 minut na okrągło ruchy, przesuwanie pod skórą, przeciąganie, brzuch faluje dzisiaj Mężul miał na 7 do pracy, więc ja od 6 już na nogach, chodze, jem, sikam, pukam do brzucha żeby wstała żeby i on mógł to poczuć bo to inne kopanko niż w dzień czy wieczorem, ale Ninu nic... Cisza... Dwa razy lekko musnęła mnie i znowu nic... Mąż tylko odpalił samochód w garażu a ta Mała Glizdka zaczęła tuptanie
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
moje dziecko ma tak samo
dzisiaj nie dość że mała zaczęła mnie kopać o 6 rano to na dodatek mi na pęcherz naciskała i myślałam że się posikam no i później koniec spania
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Witam się już porannie, pierwszy raz w ciąży moja córeczka zrobiła mi pobudkę, przecież jest sobota, mamusia specjalnie wczoraj posprzątała dom żeby dzisiaj mieć więcej luzu ale dlaczego mamusia ma spać skoro tatuś wstał do pracy o 7 jeszcze w brzuszku a już córusia tatusia jest
Na początku próbowałam zasnąć, ale przecież córusia jest uparta i zawzięta i kopała kopała aż mamusia nie wstała
Ale niech kopie moje małe szczęście jak najwięcej, tylko żeby taka odważna była jak ciocia albo babcia chce poczuć kopniaczka albo chociaż zobaczyć
Dziewczyny tak Was kopią maluchy od rana Moje jakieś leniwe bo dopiero jak zacznę się ruszać a najlepiej jak coś zjem to daje znać.
Oby zostało po porodzie

Azealia
Cena jest zachęcająca w sklepie widziałam taki zestaw za ok 140 zł.
Wózek fajny ale cena powala

Ten drugi super taki w moim guście.
Ten co mi się podoba też ma przednie koła piankowe ale na żywo go jeszcze nie widziałam.

Z drugiej strony te takie na wielkich pompowanych kołach mi się nie podobają ,widziałam na żywo i jakoś dziwnie niektóre wyglądają.
Takie wielkie karoce
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
A ja się nie mogę doczekać pierwszego kopniaka
Doczekasz się kochana

Gratki za tygodnie i miesiące

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:28   #1084
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam jeszcze pytanie, czy jak by cos to można chrzcić bez rodzicow chrzestnych? chyba czasami tak się robi w nagłych wypadkach, kiedy trzeba na szybko chrzcić, może można tez tak jak by cos w kościele?
Tu jest kłopot. Bo w wypadku zagrożenia życia Kodeks Prawa Kanonicznego mówi wyraźnie, że ochrzcić moze każdy wierzący wodą. Jest to tzw. "chrzest z wody". ALE , chrzest ten "obowiązuje" tylko do momentu zagrożenia, tzn, jeśli dziecko przeżyje, to chrzest "traci wartość" [tak jakby, to skomplikowane eschatologicznie] i należy dopełnic chrztu przez kapłana olejami. Wtedy też potrzebni są chrzestni. Inaczej mówiąc: ten pierwszy chrzest z zagrożenia nie daje świadectwa włączenia do Kościoła. Nie dostanie się metryki chrztu.
Aby to bardziej wyjaśnić:
Chrzest to nie pokropienie wodą, a proces włączenia człowieka do Ludu Bożego. Proces składa się z kilku części: Wyznania wiary przez rodziców i/lub rodziców chrzestnych, namaszczenia olejem krzyżma świętego, pokropienia wodą, zapalenia świecy. Aby chrzest był ważny- muszą wystąpić te 4 elementy. W sytuacji zagrożenia życia można rozbić to na dwie części- najpierw woda, potem reszta przez kapłana.

TRELE Obowiązujący Kodeks Prawa Kanonicznego jest ten sam dla całego Kościoła, ustanowiony przez papieża JP2. Dlatego w UK możesz straszyc tym samym, co ja. Skargą do kurii. Ba, w UK macie nawet lepiej- jako, ze Kościół Anglikański jest tam silny, możesz powiedzieć : "Spoko, ochrzczę w anglikańskim".

I ja naprawdę nie rozumiem czym Wy się tak stresujecie. Kościół jak każda instytucja rządzi się swoim prawem. Obowiązuje ono każdego proboszcza na świecie. Jak nie będzie chciał ochrzcić: luz, idziecie do innego kościoła, a na swego proboszcza piszecie skargę. Prawo to prawo. Jak ksiądz proboszcz jest ponad prawem- niech się tłumaczy biskupowi. A uwierzcie: wytłumaczyć się z tego będzie musiał.

Edit: co do skargi: serio zażądajcie na piśmie, że Wam dziecka nie ochrzci. To potem ładnie jako załącznik do skargi wygląda

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-07-06 o 09:35
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:36   #1085
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
ryba, a to nie jest podany wymiar CRL - czyli od główki do pupy? Coś mało
a nie wiem, ale mama mi powiedziała ze jak sie urodziłam to miałam od główki do paluszków u stóp 50 cm

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Nie powinno być problemu w USC bo weszła ustawa niedawno, że możesz nazwać dziecko jak chcesz, o ile nie jest to obraźliwe lub przeciwko założeniom konstytucji [np. swastyka nie nazwiesz, bo wedle konstytucji nie możesz odwoływać się w niczym bezpośrednio do nazizmu].

Siostra mojej koleżanki zarejestrowała wczoraj córkę o imieniu Paralela [wiem, idiotyzm]. I było to gdzieś w okolicach Kielc, w małym mieście [jak sobie przypomnę, gdzie to napiszę ] Na początku problemy podobno robili, ale powołała się na ustawę i zarejestrowali.

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ale mam dzisiaj duszności cały dzień. Czy któraś z was też ma czasem problemy z oddychaniem? Ja mam od samego początku ciąży. Raz częściej, raz rzadziej, ale ogólnie od samego początku. Tak jakbym oddychała, ale niewystarczająco i co jakiś czas muszę zrobić głęboki wdech, a najlepiej ziewnąć. Strasznie mnie to wkurza, szczególnie jak jesteśmy w gościach. Niby czytałam, że tak może być, ale nie widzę, żeby któraś z was miała ten problem.
Ja też mam problem z tym, najczęsciej się "duszę" wieczorem i w nocy mimo otwartch okien i przeciągów, ale myślałam ze potrzebuje teraz wiecej tlenu ;D i mam tak od 12 tygodnia
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Jee a ja sie nie pichwalilam. Od tygodnia czuje kopniaczki. delikatniejsze niż w pierwszej ciazy, jeszcze takie nje regularne. A dzisiaj z rana takie mocniejsze troszke

Zbieram sie z rodzinka na zakupy

gratuluję

a ja Witam rano
wczoraj pokłóciłam sie z mężem, ale dzisiaj zrobił mi śniadanko i dał czekoladkę do pracy
u Nas leje od wczoraj wieczora, aleza to nie jest parno, choć mi jest tak gorąco ..

wrzucam zdjęcie buciczków dla Kacperka które kupiłam i mojej księżniczki
czy macie jakiś sposób żeby nie czuc się tak cały czas zmęczonym i nie ziewac non stop?

DOPADŁA MNIE INFEKCJA :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0503.jpg (107,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0504.jpg (140,8 KB, 12 załadowań)
Stary 2013-07-06, 09:40   #1086
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Dzień dobry dwupaczki i trójpaczki( gdzie ta Basiaaa sie podziewa)

Ja dziś wyjątkowo spałam do 10, nikt mnie rano nie budził i wyspana jestem Po południu jedziemy z mężem nad wodę i prawdopodobnie będziemy tam nocować, ciekawe czy będzie wygodnie

Widzę że mamy remis płciowy i dobrze
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:40   #1087
nemosek
Zakorzenienie

Ten Oyster jest podobny to Navingtona Cadeta,tylko kolor stelaża w navingtonach jest czarny.

Podoba mi się ale go nie widziałam na żywo tylko gondolkę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg violetttt_enl.jpg (77,5 KB, 9 załadowań)

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 09:44   #1088
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Serio a co go interesuja szczegoly ? Albo mozna albo nie .. Co za a w jakiej pozycji go nie interesowalo ?

nie ptyał o pozycję( ale mojej koleżance, notabene ma dokładnie taki sam termin porodu jak ty i też w tym samym czasie straciła dzidziusia, i od razy zaszła w ciążę po poronieniu) ksiądz na spowiedzi zapytał się jej w jakiej pozycji lubi. Nie pamiętam jak ta spowiedź się zakończyła ale koleżanka była jeszcze młoda, tzn ledwo 20 miała. I ma uraz do księży
Stary 2013-07-06, 09:45   #1089
Olenka_24
Zadomowienie

Witam się sobotnio,

U nas dziś coś słoneczka ani widu ani słychu
Po południu jedziemy na grilla, mam nadzieję że nie będzie padać Miłego dnia Mamusie
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:47   #1090
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość
Dzięki Wstępnie jest Tola Czyli dla mnie Tośka. I chyba już tak zostanie bo mojemu podobają się całkiem inne imiona niż mi, to było jedyne na które się zgodziliśmy oby dwoje.
A Ty już od dawna wiesz? Przestawiłaś się już? Bo u mnie jeszcze gdzieś krążą myśli - a może coś tam się podwinęło? muszę sobie to wybić z głowy.
a to się porobiło, pewnie w szoku byłaś i jesteś Gratuluję córy i imię Tola bardzo mi sie podoba
Stary 2013-07-06, 09:47   #1091
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

czy macie jakiś sposób żeby nie czuc się tak cały czas zmęczonym i nie ziewac non stop?
Jjejjku jakie piękne buciki!!
Twój kotek pozuje.. no no pełna profeska
Stary 2013-07-06, 09:49   #1092
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a nie wiem, ale mama mi powiedziała ze jak sie urodziłam to miałam od główki do paluszków u stóp 50 cm

Ja też mam problem z tym, najczęsciej się "duszę" wieczorem i w nocy mimo otwartch okien i przeciągów, ale myślałam ze potrzebuje teraz wiecej tlenu ;D i mam tak od 12 tygodnia

gratuluję

a ja Witam rano
wczoraj pokłóciłam sie z mężem, ale dzisiaj zrobił mi śniadanko i dał czekoladkę do pracy
u Nas leje od wczoraj wieczora, aleza to nie jest parno, choć mi jest tak gorąco ..

DOPADŁA MNIE INFEKCJA :/
Śliczna koteczka
A ta druga też kotka?
Jedynie jakiś dotleniający spacer by się przydał.No ale Ty w pracy.Dzisiaj śpiący dzień chyba ciśnienie leci :ziewa:

Beatka Dwudniaki ,Radłów czy Niwka?? O jaki spontaniczny namiotowy???? wypadzik Ale pogoda trochę do bani

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-06, 09:50   #1093
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Beatka, dziękuję wypróbuję!
I soda pomogła?
Stary 2013-07-06, 09:50   #1094
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
nie ptyał o pozycję( ale mojej koleżance, notabene ma dokładnie taki sam termin porodu jak ty i też w tym samym czasie straciła dzidziusia, i od razy zaszła w ciążę po poronieniu) ksiądz na spowiedzi zapytał się jej w jakiej pozycji lubi. Nie pamiętam jak ta spowiedź się zakończyła ale koleżanka była jeszcze młoda, tzn ledwo 20 miała. I ma uraz do księży
CCooo?!?!?!Zbluzgałabym pewnie dziada nie zważając na kościól... Pewnie by mnie poniosło, no co za ...
Stary 2013-07-06, 09:50   #1095
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-06, 09:51   #1096
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ten Oyster jest podobny to Navingtona Cadeta,tylko kolor stelaża w navingtonach jest czarny.

Podoba mi się ale go nie widziałam na żywo tylko gondolkę.
Gdzieś wyczytałam że to te same wózki, tylko na różne rynki pod różną nazwą wypuszczane, ale czy to prawda nie wiem.
W każdym razie Navingtona też oglądałam tylko ten... PIANKOWE KOŁA
Stary 2013-07-06, 09:54   #1097
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczna koteczka
A ta druga też kotka?
Jedynie jakiś dotleniający spacer by się przydał.No ale Ty w pracy.Dzisiaj śpiący dzień chyba ciśnienie leci :ziewa:

Beatka Dwudniaki ,Radłów czy Niwka?? O jaki spontaniczny namiotowy???? wypadzik Ale pogoda trochę do bani
Biskupice Radłowskie ale nie wiem gdzie to oczywiście chłopaki na rybki jadą co ja mam z tymi rybami, dobrze że je tylko łowią i ich nie jedzą bo jeszcze patroszyć by mi kazali. Pogoda właśnie nieudana, właściwie to nie w namiocie spać będziemy tylko w aucie, mamy kombi i spokojnie kołuderka, spiwory i poduszki są. Wygodnie wbrew pozorom jest.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
coż zrobić, księża wcale tacy mądrzy nie są

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
CCooo?!?!?!Zbluzgałabym pewnie dziada nie zważając na kościól... Pewnie by mnie poniosło, no co za ...
no koleżakna pewnie w szoku była, ja też jak mi to opowiedziała, ale nie należy do tych wygadanych, przynajmniej wtedy nie należała, teraz już dorosła i umie się postawić

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-07-06 o 10:00
Stary 2013-07-06, 10:08   #1098
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzieś wyczytałam że to te same wózki, tylko na różne rynki pod różną nazwą wypuszczane, ale czy to prawda nie wiem.
W każdym razie Navingtona też oglądałam tylko ten... PIANKOWE KOŁA
A pytałaś czy nie robią pompowanych przednich?

Bo z kolei inne modle navingtona maja pompowane koła, ale jak dla mnie wyglądają jak karoce.Gondola nawet do 10 miesiąca może być używana

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Biskupice Radłowskie ale nie wiem gdzie to oczywiście chłopaki na rybki jadą co ja mam z tymi rybami, dobrze że je tylko łowią i ich nie jedzą bo jeszcze patroszyć by mi kazali. Pogoda właśnie nieudana, właściwie to nie w namiocie spać będziemy tylko w aucie, mamy kombi i spokojnie kołuderka, spiwory i poduszki są. Wygodnie wbrew pozorom jest.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

coż zrobić, księża wcale tacy mądrzy nie są

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

no koleżakna pewnie w szoku była, ja też jak mi to opowiedziała, ale nie należy do tych wygadanych, przynajmniej wtedy nie należała, teraz już dorosła i umie się postawić
A czyli samochodzik,fajnie tak survivalowo

Eh te tż rybaki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-06, 10:11   #1099
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Eh te tż rybaki
wędkarze mnie zawsze trzeba poprawiac, ciekawe kiedy się nauczę
Stary 2013-07-06, 10:14   #1100
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
A pytałaś czy nie robią pompowanych przednich?

Bo z kolei inne modle navingtona maja pompowane koła, ale jak dla mnie wyglądają jak karoce.Gondola nawet do 10 miesiąca może być używana

Eh te tż rybaki
Wątpię żebym utrzymała moją Glizdkę z ADHD dłużej w gondoli niż 6 miesięcy Z reguły jak dzieć zaczyna siadać to już kaplica, na leżąco wózkiem nie pojedzie..
U mnie te duże 4 koła też odpadają, takie starodawne te wózki, nie podobają mi się. Ten oyster idealnie wpasowuje się w mój gust
Stary 2013-07-06, 10:26   #1101
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Wątpię żebym utrzymała moją Glizdkę z ADHD dłużej w gondoli niż 6 miesięcy Z reguły jak dzieć zaczyna siadać to już kaplica, na leżąco wózkiem nie pojedzie..
U mnie te duże 4 koła też odpadają, takie starodawne te wózki, nie podobają mi się. Ten oyster idealnie wpasowuje się w mój gust
No dokładnie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-06, 10:51   #1102
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Dzien dobry dwupaki
Ja własnie otworzyłam oczy - musze wstac bo zaraz mi przyjada zakupy - jak super ze ktos to wymyslil I nie musze po nie jechac , stac w kolejce I takie tam ..

Wogole to mi sie przypomnialo wczoraj w nocy ze w poniedzialek mam badania w szpitalu . Szkoda ze w pracy nie powiedzialam ze mnie nie bedzie
I ciekawe czy mi ten cukier beda badac

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
moje dziecko ma tak samo
dzisiaj nie dość że mała zaczęła mnie kopać o 6 rano to na dodatek mi na pęcherz naciskała i myślałam że się posikam no i później koniec spania

hej hej!
idę dzisiaj małej pokupować jakieś pierdółki i dzisiaj jak nigdzie stacjonarnie nie dostanę butelek dr Brown'a to zamawiam na ebay'u i poleci paczka do siostry w Anglii a jej tata mi przywiezie bo niestety do Polski nie wysyłają
Tez tak mialam na poczatku , skakanie pukanie a jak M. przyłożył ręke to cisza .. Teraz jest odwrotnie - na jego ręke I drapanie reaguje praktycznie zawsze na moja kiedy jej sie chce . Dobrze se to mój brzuch I ja tak czy siak to czuje , bo byłabym zazdrosna

Wogòle to możliwe ze dziecko w brzuszku rozpoznaje czy ja to dłoń?

Lineczka- jak masz taka opcje to nie oplaca Ci sie bardziej od razu zamòwić na ebayu?

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Ale Mutsy mają opcję pompowanych kół, możesz wybrać lekką wersję z piankowymi, bądź dopłacić i mieć pompowane

Dla mnie teoretycznie też nie, dopóki myślałam że o podnoszenie chodzi to waga mnie nie interesuje, ale okazuje się że ponoć np przy podnoszeniu tyłu żeby na chodnik wjechać itp też trzeba siły użyć, a na to ochoty już nie mam, więc jednak patrzę żeby ta waga była sensowna.

Przednie ma piankowe a tylnie pompowane, nie jest kwestią tego żeby go przekabacić Tylko ja sama zdaję sobie sprawę że na terenach np wysypanych kamieniem, a takowe mam koło domu chociażby, te przednie kółka by zaraz były powybijane...

TRELE
Wywołuję Cię na czerwono, bo ty w UK jesteś, a te oystery to ponoć popularne wózki tam. Czy mogłabyś zrobić mały resarch czy są jakiejś oystery z pompowanymi kołami? Gdzieś wyczytałam że Oyster Max takie ma, ale on mi się jakiś wielki wydaje z uwagi na to że może być 2 osobowy, no i ten chromowany stelaż
podoba mi się https://www.google.pl/search?q=oyste...ml%3B470%3B543
Mozesz sprobowac poszukac tu : www. Mothercare .co.uk
Ale ja dzis bede w poblizu to Wejde I zapytam jakie sa I czy mozna ewentualnie wymienic .

Wydaje mi sie ze bedzie sie dalo , o ile nie masz wyboru na starcie.
Ja tez Qunny kupilam 3 kołowy a pozniej dokupiłam dwa koła do przodu I to za grosze

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 10:56   #1103
Azealia
Raczkowanie

Dzięki Trele Będę dźwięczna
Tyle że będę trochę ograniczona jak już faktycznie się na niego bym decydowała bo do PL będę zamawiać, a ja na zakupach takowych się znam jak świnia na gwiazdach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 11:00   #1104
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-06, 11:03   #1105
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Paulinaizabela to już 5 miesiąc? A on się nie liczy od skończonego 18t0d? Bo ja dzisiaj dopiero mam 17t1d więc 18 dopiero zaczynam Już mam korbę, nie wiem jak to liczyć

Co do ceny- moja Mama dała Nam pułap 3000, więc resztę w razie gdyby wózek był droższy dołożymy.
mnie się też wydaje że 5 miesiąc liczy się od 18 tygodnia. ja mam 18 tydzień i 1 dzień

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
mamuśki, a orientowałyście się jaki płyn do płukania ciuszków kupujecie? Bo patrzę że w Kauflandzie jest Jelp sensitive za 8,79 1l i się zastanawiam czy kupić już i ten czy poczekać
ja nastawiam się na dzidziuś lub lovele ale chyba wybiore lovelę
Stary 2013-07-06, 11:04   #1106
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Trele Będę dźwięczna
Tyle że będę trochę ograniczona jak już faktycznie się na niego bym decydowała bo do PL będę zamawiać, a ja na zakupach takowych się znam jak świnia na gwiazdach
W Polsce ich nie ma wogòle?
Na allegro?
Na ebayu ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-06, 11:04   #1107
anka_85
Zakorzenienie

witam weekendowo! pogoda cudna dziś, więc powoli organizuje wypad nad morze

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
Miałam w czw wizytę, usg połówkowe. Dziecko zdrowe, waży 406 gram - jak na 19t6d to chyba dużo, nie? Mała klucha No i najważniejsze z mojego chłopca zrobiła się już dziewczynka, taka na 100% Czyli jednak moje przeczucia się sprawdziły, nawet mimo tego, że lekarz w 12 tyg widział chłopca

Anka85 - U mnie tak samo, wszystko w brzuch idzie a nogi zaczynają już przy krótkich spacerach wymiękać. A z tatuażem nic Ci się nie dzieje? Ja mam mniej więcej tak samo, tylko bardziej z boku i na razie nic a szczerze to miałam nadzieje, że mi się porozciąga bo to taki błąd wieku dorastania
ciekawe czy moje przeczucia na chłopca się sprawdzą Gratuluję

a propo tatuażu,póki co nic się nie dzieje, no i to też "bląd dorastania". żałuję bardzo i ogólnie tatuażu nigdy nie dam sobie zrobić

Cytat:

Dziewczyny, czy Nina mogła się jakoś tak obrócić, że nagle jej praktycznie nie czuję? Bo mam wrażenie, że gdzieś tam głęboko coś czasem się ruszy, ale to takie słabiutkie jest, takie inne od ostatnich dni A ja oczywiście zachodzę w głowę
ja ostatnio czuje o wiele, wiele mniej kopniaczków i martwi mnie to. słyszałam że to normalne do 24 tygodni, później się to stabilizuje i można liczyć...
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
okrąglinek a wózek fajny
dziękuję
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj dałyście czadu

Wszystkie zakupione przez Was ciuszki są świetne! Jakie te malutkie rzeczy są słodkie...

Niezły wynik... na szczęście wyglądasz ok Ciekawe co lekarz na to powie. A rozstępy Ci się nie porobiły?
te rzeczy dla dzieci są słodkie
kapcioszki najbardziej na te małe stópki
no, waga "rozlala się" głównie na biodra, uda, cyc i brzuch-bardzo ladnie i równomiernie 20kg to nic, dzisiaj znajoma mi na FB napisała, że ona przytyła 30 kilo w całej ciąży, ale w 3 miesiące to straciła bo mały wszystko wyssał w trimiga, także nie martwie się specjalnie. ona też była chudzinka tak jak ja. poza tym, to nie jest warstwa tłuszczu, tylko więcej wody chyba rozstępy mam, ale z wieku dojrzewania - uda, piersi, pośladki i plecy (za szybko rosłam). w ciąży jak do tej pory ani jeden (tfu tfu, niech tak zostanie) się nie pojawił. profilaktycznie smaruje się naprawde czasami oliwą z oliwek, bo wiem, że skuteczność oliwki i drogich kremów to jest to samo, jak ma pęknąć to i tak pęknie i żadne cuda za kilka dziesiąt funtow czy kilka set zł nie pomogą. taka prawda :/

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Cii bo ja jestem pewna ze mam z 13 na plusie max , jak zobacze w domu 20 to zemdleje dodam od razu ze ja nie mialam niedowagi przed ciaza , I nie wazylam 60kg

tak czy siak, jak mały zacznie ssać, to wrócisz do swojej wagi, albo... może i będzie nawet mniej niż przed ciążą (jedna znajoma po ciąży strasznie schudła) więc ...

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
anka_85 u nas w pl chyba takich wózków nie ma, ale ciekawy wzór, ja bym tylko zmieniła kolor na jakiś żywszy
finalnie wybrałam beż + jasna kawa z mlekiem bo nie było mojego ulubionego (ciemny fiolet +bialy w kratkę). z żywszych jest limonka i czerwony z czarnym ale to bardziej mi sie z dresem sportowym skojażyło jakoś nieladnie
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
A ja się nie mogę doczekać pierwszego kopniaka
może już Cię kopnął, a o tym nie wiesz bo tak może być! ja czulam to znacznie wczesniej i pamiętam, że nie wiedziałam, że to dziecko. na początku ruchy to sporadycznie, dopiero po 3 tygodniach jak poczułam mocniej, to aż podskoczyłam radośnie krzycząć "aaaa thats the Bean!" a TŻ aż zamarł

Cytat:
A mnie przywitała wilgotna koszulka
Dziwnie mi. Jakoś nie mogę ogarnąć tych wszystkich zmian jakie zachodzą
ja czasem czuje, że to dziwne i niesamowite, ciężko mi za tym wszystkim nadążyć bo rosne w oczach i to wszystko tak szybko sie dzieje. poza tym czas w ciąży leci za szybko! ostatnio 16 tygodni, nagle 19 i już 21 porodówka już za rogiem można rzec

Cytat:
co za perwersyjny CHAM, z***ałabym go na czym świat stoi. rozumiem że się zapytał, ale te szczegóły? pfff, to za dużo, poza tym wkladu w "całą sprawe" nie wnosi nic, to molestowanie. małych chlopców i dziewczynki też zdarzają się pytać...

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:07   #1108
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Ryba ja chrzciłam synka jak miał 6 miesięcy, bo szybciej nie chciałam, bo musiałam dojść do siebie po porodzie, wpaść w ten rytm nowy związany z przyjściem maluszka na świat, a teraz to nie wiem, chyba chrzczę córkę jak będzie miała z 3 miesiące bo już mam ubranka i becik na chrzciny właśnie tak na 3 miesiące
Stary 2013-07-06, 11:10   #1109
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna koteczka
A ta druga też kotka?

też kotka
no może i od dnia to zależy bo jakaś masakra, dwa dni upał niesamowity, a dzisiaj leje i zimno

Agnieszka-
l iczy sie od 18tygodnia, ale 18 tydzień to : 17t1d ( wtedy zaczynamy 18 tydzień) albo 18t1d (czyliskończony 18tydzień..) ja liczę sobie 25t3d jako 26tydzień, lekarz wpisuje mi dokładnie zawsze wiec w sumie moge liczyc jak chce a tak mi wygodniej
Stary 2013-07-06, 11:11   #1110
budowniczka
Rozeznanie

Witam, wstalismy zjedlismy toteż tyjemy
Zdjecie z 21 tc

Oj rosniemy rosniemy i Maksymek i mamusia w szerz :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102_6575.jpg (107,2 KB, 46 załadowań)
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości